Kategorier
diskussion & debatt

Vi fostrar våra pojkar till våldtäktsmän och våra flickor till tacksamma offer

”När pojkarna knuffar eller retar och slår oss säger lärarna att de bara är kära i oss. Det får ni stå ut med.” säger tjejerna på en skola i sverige. Skolinspektionen har granskat ett gäng skolor och kommit fram till att likabehandlingsplanen INTE funkar. Det fokuseras dock på mobbing, vilket är skitbra, men jag tänker […]

”När pojkarna knuffar eller retar och slår oss säger lärarna att de bara är kära i oss. Det får ni stå ut med.” säger tjejerna på en skola i sverige.

Skolinspektionen har granskat ett gäng skolor och kommit fram till att likabehandlingsplanen INTE funkar. Det fokuseras dock på mobbing, vilket är skitbra, men jag tänker snarare på hur vi fortfarande i upplysta sverige lär våra flickor att deras kroppar inte är deras och att det är ok för män att visa kärlek med våld. 

Jag kom i puberteten när jag var runt 8. Små tuttar växte fram. Jag tror jag var först i klassen. Jag och min bästis på den tiden, Sabina. Vi brukade bada tillsammans och önska att vi fick lika stora pattar som Samantha Fox (och det fick vi, fan större t.o.m. Be careful what you wish for)

Att vara först är inte så lattjo som det kan låta. Tjejerna retades, mamma envisades med BH och småpojkarna tog för sig. Rätt så friskt. Att bli nertryckt bakom skolan för att gänget vill känna är inte heller speciellt kul, och på den vägen var det.

Det pågick tills jag var gott upp i tonåren.

Klagade jag (och det gjorde jag ofta) till lärarna så fick jag höra att ”de är ju kär i dig!” eller ”jo men pojkar är så, de vet inte bättre” (Boys will be boys) Eller favoriten: ”Men det är ju du som retas med pojkarna, klart de blir till sig då! Du får väl sluta med det!”

Dessa pojkar fick alltså budskapet att det ÄR ok att ta för sig. Vadå hon vill inte? JAG vill och då får JAG. JAG är man och då får JAG.

Budskapet jag fick och massvis med andra tjejer med mig? Att vi inte har rätt till vår kropp. Varför klagar du? Det är HANS rätt! Din kropp är allmän egendom och du har ingen rätt att bestämma vem som tar och när.

Det börjar på dagis. När vi konstant ursäktar pojkars dåliga beteende med ”han är ju kär i dig!”.  Och sen växer man upp med skuld och skam och tillåter männen att ta för sig för det är ju Deras Rätt.

(utdrag från äldre inlägg, men värt att upprepas.)

 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Vi fostrar våra pojkar till våldtäktsmän och våra flickor till tacksamma offer”

Ojojoj vad bra sagt!

Tyvärr är det där något jag också känner igen. Var tidig jag med och det verkade medföra både det ena och det andra tyvärr.

Jag hoppas jag verkligen ingen i skolan får min son att tro att det är ok, jag ska då göra allt för att få honom att förstå det…

Så såg halva låg och mellanstadiet ut för mig. Inte konstigt man som lite äldre sen haft svårt att säga nej när man hela tiden blivit matad med att det är ens eget fel när killar beter sig illa mot en. Och det var nästan alltid kvinnliga lärare man fick höra alla de där ursäkterna från. Hur det nu kan komma sig.

En av dessa lärarinnor kallade mig för "en sån där jäkla feminist" när jag var tio år gammal bara för att jag vägrade sitta bredvid en viss kille i klassen som systematiskt slog mig. I det ögonblicket bestämde jag mig för att om feminister var något fruktat så skulle jag minsann bli det.

Bra skrivet! Vet ni vad min mor sa till mig idag? Hon sa att min dotter ärså gullig och ömtålig och hennes kusin (kille) som är 2,5 måna äldre är en robust pojke, en vilding. Visst de två barnen har två olika personligheter de är 3 och 5 mån gamla dock. Hon uppskattar inte vilda lekar ännu men hon är ju inte där han är i utvecklingen ännu heller. Jag sa till henne, att mamma, du vet inte vad genus är va? Hon kollade oförstående på mig. ha ha ha! Och jag som för bara några veckor sedan sa att låt pojkar vara pojkar och flickor flickor… Tills jag blev mer medveten. Kan inte så mycket om genus ännu, men jag lär mig. Bra skrivet inlägg LD.

När jag och min kompis i 7an blev inputtade i hörn och fick våra trosor uppdragna av killarna sa skolans "mobbingexpert" (han va alltså det på riktigt tyckte dom) "men tjejer, ni förstår väl att killarna gillar er, dom försöker få kontakt mer er" Ehhh..Dom kallade oss även horor.. som tur var hade man en smart mamma som läxade upp idioten 🙂

Håller absolut med dig.

På vår skola och fritids var dock lärarna väldigt bra. Röt till och skällde ut killarna när dom tex körde en "klimpen" på en (ballaballaballa).

Sen lekte vi pussleken på rasterna, och det var frivilligt att vara med och ingen antastade någon som inte var med.

En dag hade vi byteshandel, tjejerna visade på tre sina fittor och killarna fick kolla på avstånd, sedan var det killarnas tur att dra ner byxan. Detta hade dock inte lärarna någon vetskap om, då skulle dom antagligen stoppat oss.

Detta var dock på lågstadiet, när man sen började mellanstadiet och högstadiet blev man ju tafsad på nästan dagligen och ingen (förutom en själv) brydde sig ett skit. Det var bara så det var. Man blev "tuktad" och idag reagerar jag knappt när jag blir tafsad på, eftersom jag blivit så van, lärarna har tyckt att det är ett acceptabelt beteende, just som du säger "men du retas ju/han är kär i dig"

Fullständigt absurt.

Tycker "Hipp hipp hora" tar upp den problematiken väldigt bra. Tjejen som blir tafsad på och kallad hora går till sin klassföreståndare (kvinnlig) och berättar. Klassföreståndaren säger "men ta det som en komplimang, dom gör ju så för att dom gillar dig förstår du väl" varpå den utsatta tjejen antastar läraren som kläckte ur sig den iqbefriade kommentaren, tafsar henne på tuttarna och undrar "ÄR DET HÄR KUL! VA!?"

Och läraren slutar för att hon känner sig så kränkt.

Nej, man tar det inte som en komplimang.

ÅÅÅH jag blir så ARG! 😡 Jag fick också bröst när jag var runt 8 och jag känner precis igen mig i det du skriver. Jag tyckte det var så obehagligt med all ovälkommen uppmärksamhet och tafsande att jag gömde mina brön, eller hela min kropp för den delen, med alldeles för stora kläder i åratal efter det. Fy fan att inte få vara ifred. :thumbdown:

Jag vet inte ens vad jag ska säga, det är helt vrickat att det är så.

En sak är då säker, jag ska lära min son att man inte gör så och om jag får en dotter någon gång ska hon ta mig fan lära sig att säga ifrån och att hon bestämmer över sin kropp.

Jag blir så förbannad.

Tänkte också på Hipp Hipp Hora, vilka jäkla idioter!

Inte nog med att kvinnor far sta ut med det dar. Vad ar det for nagon syn pa man, att dom helt enkelt ar for korkade och bara kan tanka med deras lilla assistent.

Det ar ju med samma logik man kan forsvara kvinnomisshandel. Jag blir upprord som man att synen pa mitt kon ar att jag inte kan kontrollera mig och respektera manniskors privata sfar, och att det ar helt okej.

LEE – jag blir jätteglad när jag läser dina kommentarer. Men kom ihåg att jag endast INSPIRERAR. Tankeutvecklingen och förändringarna står du för själv! :thumbup:

TOBIAS — precis! Det är en kränkande bild vi har av mannen. Har vi inte högre tankar än så? Mannen styrs av kuken och kan inte visa känslor utan att vara elak och våldsam. :thumbdown:

Detta inlägg fick mig att minnas en incident från mellanstadiet.

Vi hade en tjej i klassen som även hon var tidigast utvecklad och alla killar var 'kära' i henne, medan vi tjejer var avundsjuka.

En dag när jag kom in i kapprummet såg jag alla killar stå i en halvcirkel vid ett hörn och hojta, och när jag gick fram satt tjejen i hörnet och grät, inringad av alla dessa som var så kära i henne.

En lärare kom i samma ögonblick och gänget splittrades. Jag hjälpte henne upp och kände att jag inte var avundsjuk längre.

Fy fan vad obehagligt.

Jättebra skrivet, har även jag varit med om liknande saker och fått höra den absurda ursäkten att "han är ju kär i dig". Blir så arg när jag tänker tillbaka på detta. Tänk vad mycket lidande vi besparats om bara vuxna människor hade haft lite vett i skallen när vi var små! Jag hoppas verkligen att jag kan uppfostra min son till att bli en bättre människa än så.

Jag håller verkligen med! Jag var den som var först att komma in i puberteten och jag hade en kille i klassen som alltid brukade vara taskig mot mig och kallade mina bröst för mensbollar (känsligt när man bara ville vara som alla andra) Jag kände mig jämt så förnedrad.

En dag blev jag så arg så jag kallade honom för dövöra (han hade en hörselnedsättning på ena örat) Han sprang hem till sin pappa och grina. Pappan kom till skolan och de blev samtal med läraren, hans pappa, han och lilla ensamma jag. Tror jag gick i trean. Jag fick en rejäl utskällning av både läraren och pappan. Han kunde ju inte rå för att han var hörselskadad. Att jag inte kunde rå för att jag fått bröst spelade ingen som helst roll. Berättatde vad han sagt till mig, men de skulle jag bara tåla, han var ju bara lite "bettuad" i mig. Har nog aldrig känt mig så förnedrad.

ja, alla har vi väl varit med om något liknande detta. som sagt, vad fan lär vi våra barn för dumt egentligen? man är så indoktrinerad i all denna skit så man gör små saker utan att blinka, saker som kanske blir avgörande för personligheten längre fram. det är ett stort ansvar som vilar på ens axlar den dagen man blir förälder, den saken är klar…

och det är just många små saker som gör allt till vad det så småningom kommer bli.. jag försöker verkligen varje dag att vara nästan överdrivet kompensatorisk och inte kalla min sons dockor för "flickan" eller liknande, ej heller påpeka att dockan är sööööt och att bilen är HÄFTIG och kör fort och allt det där. men det är tamejfan svårt.

fyfan det är så jävla sorgligt. Hatar att det är sant. Jag blev också tafsad på när jag var liten. Först var det ju konstigt och jag ville nog inte, men om man alltid får höra att det är för att pojkarna är kära så då är det ju okej. man skrattade för uppmärksamheten man fick, men det är ju tråkigt att man gav bort sin kropp för det. Och pojkarna lär sig ju att det är okej, och förmodligen till och med vill leva upp till detta livet ut.

Usch, vad hemskt! Har tack och lov aldrig varit med om något liknande och har heller aldrig uppfattat att detta var "OK" på de skolor jag gick på. Hade lärarna där fått vetskap om något sånt är jag ganska säker på att det hade tagit hus i helvete.

Jag kommer ihåg en episod då en kille trodde att en av tjejerna hade något skräp innanför tröjan på ryggen. Han tog tag i "knoppen" och drog. Det var förstås spännet i BH bandet han fått syn på och bandet smällde tillbaka. Alla höll på att skratta ihjäl sig åt hans misstag och stackars killen skämdes som en hund. Det var alltså snarare så att killarna på vår skola höll sig ifrån tjejerna…

Mycket intressant inlägg trots att jag inte känner igen mig. Ska komma ihåg detta inför framtiden, för det verkar vara många tjejer som fått uppleva sådan här hemsk behandling. Så vill jag verkligen inte att mina barn ska växa upp.

Fan vad obehagligt att läsa kommentarsfältet och inse att det bannemig är vanligare än vad det är ovanligt med okejade sexuella trakasserier bland barn.

Nog för att man ska respektera barns sexualitet men detta är något helt annat.

När det kommer till pedofildebatten så blir alla galna och vill släpa fram stupstocken. Men jag undrar om det inte är jämngamla barn under lärares och andras uppmuntran som som är de man ska vara rädd för. Eller är det OK om dottern blir tafsad på av en jämngammal pojke men dödsstraff om det är en man? Och var inte den mannen den lilla pojken en gång i tiden?

Jag håller med till 250% Blir så förbannad så jag skrev också ett inlägg om det efter att ha läst ditt. Har också sett hur annorlunda man behandlar killars och tjejers våld i skolan. För killar är det acceptabelt att slåss men inte för tjejer. Vicki ska få lära sig att mosa pung kan jag ju säga.

Usch ja, sånt där minns jag.

Hur man blev jagad över hela skolan, kittlad och fasthållen så de kunde knäppa av bh:n i ryggen!

Jag blev inknuffad på toaletter och på under en pågående lektion blev jag fasthållen och fick tröjan avsliten medan de tog kort!

Förvånar mig inte om sånt där fortfarande pågår i den där stofilskolan.

Usch ja, sånt där minns jag.

Hur man blev jagad över hela skolan, kittlad och fasthållen så de kunde knäppa av bh:n i ryggen!

Jag blev inknuffad på toaletter och på under en pågående lektion blev jag fasthållen och fick tröjan avsliten medan de tog kort!

Förvånar mig inte om sånt där fortfarande pågår i den där stofilskolan.

Man undrar hela tiden vart det slår fel, och att det fortfarande pågår, att generationerna har bytts ut, och att det nya friska borde ha koll och vara modiga att sätta stopp på mobningen.

Alla dessa unga föräldrar och lärare?

Men så ser man på Klassfesten och inser att livet tydligen inte förändras så mycket i framtiden heller. Folk förblir tydligen folk.

Hoppas aldrig mina framtida barn kommer utsätta någon annan för mobbning.

"– En del lärare säger att elever väljer själva om de ska bli utsatta genom det sätt de klär sig, sina åsikter och sin religion. Andra säger att det bara är skoj, säger Anna Wide, undervisningsråd på Skolinspektionen."

HAHAHAHAHAH! Jaaa man vill ju såå gärna bli mobbad så då klär man sig helt enkelt konstigt just för den skullen, jajemen så äre! Jävla köttskallar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *