Kategorier
diskussion & debatt

Vilka får ta plats i det offentliga rummet?

Det händer ibland att folk säger åt mig att sluta kommenterar i andras bloggar för att de vill slippa se mig, (t.ex hos BK eller Maggan Graaf) men vad fan är det för stil egentligen? Det här att man liksom vill tysta ner och utesluta människor som man tycker är jobbiga på nätet förstår jag […]

Det händer ibland att folk säger åt mig att sluta kommenterar i andras bloggar för att de vill slippa se mig, (t.ex hos BK eller Maggan Graaf) men vad fan är det för stil egentligen?

Det här att man liksom vill tysta ner och utesluta människor som man tycker är jobbiga på nätet förstår jag inte riktigt. (alltså förutsatt att personerna inte beter sig som rövhattar eller kränker sin omgivning) Om man tycker att någon är jobbig så är det ju inte denne som ska flyttas ur vägen och skuffas undan. Då får man ju ta lite eget ansvar och sluta läsa eller skrolla förbi.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Vilka får ta plats i det offentliga rummet?”

Dem kände sig väl tvingade att attackera dig och dina åsikter och vad du gör, för det är ju så mkt lättare att göra det än att bara inte svara alls?! 😀

(Om det inte syntes så är jag fruuktansvärt sarkastisk nu :P)

De är ungefär lika roliga som de som känner att de har rätt att tala om för bloggarna vad de får och inte får skriva om i sina egna bloggar.

Som du säger, varför inte bara skrolla eller förbi!

Fast dom är väl fast i nåt argsjukt egobeteende ..om det nu finns nåt som heter så..

Alla vet vad detta handlar om, och det är bara för att höja deras dåliga självkänsla & låga och svaga personligheter för det är något som Lady Dahmer har mycket av och i starka halter dessutom! Folk klarar inte av att känna sig så svaga gentemot LD & då har dom inget annat val tycker dom än att hacka på andra för att höja sig själva.. det vi alla. mycket väl.

Förlåt men jag började asgarva när jag läste det här. Du som ber folk sluta, gå och dö, blockar och gnäller surt varenda gång någon skriver här som du inte gillar. Du är för rolig, ännu ett blogginlägg där du kritiserar andras beteende, ett beteende som du gör själv.

Var det inte du som skulle blocka alla som kommentera din vikt eller gav dig gå-ner-i-vikttips. Men det är ju naturligtvis HELT ANNOLUNDA vilket du säkert kommer berätta för oss.

ANNA fast min blogg är inte "offentliga rummet" Det här är MIN blogg och här gäller MINA regler, precis som mitt hem. Jag bestämmer vem som får komma hem till mig, men jag kan inte bestämma vem som får gå på ICA eller på krogen. Jag har aldrig försökt utesluta människor från öppna forum på nätet. Jag sitter inte i andras bloggar och ber läsarna där att sluta kommentera. osv.

Ha ha Anna. Ja för att bete sig illa mot folk gör ju LD hela tiden oprovocerat. Om du inte tycker det finns någon skillnad på att säga att någon är idiot som ständigt påpekar att du är fet och att vara sjukt elak helt utan uppenbar anlednin så får det stå för dig. Men du måste ändå någonstans förstå att andra faktiskt tycker det är fullt berättigat att göra så. Det gör jag.

Förövrigt tror jag det framförallt det handlar om projeceringar av ens egna sidor man förtrycker när man känner sånt där starkt obehag inför någon annan och bara vill tysta den personen. Som att man själv kanske är en person som kanske egentligen är ganska högljud och puchig men att man har lär sig att detta inte är okej och därför inte låter denna sidan av sig själv få finnas.

Så fort jag blir oprovocerat arg på någon funderar jag på vad det är som gör det för jag vet att det nästan alltid ligger hos mig själv.

Det var nån som skrev på BK såhär: "Snart kan man dela in några bloggare i nya kategorier. De som håller med Lady Dahmer (moralmammorna) och de som kör sin grej(utan att det skadar barnen) och låter alla andra också göra det ;-)"

Och jag borde kanske fråga där istället för här, men jag tänker att ni kanske svarar schysstare…

Vad är en moralmamma? Är det något DÅLIGT? Visst kan man väl kanske vara en moralisk mamma och samtidigt låta andra köra sitt race? Eller är det just de man inte gör om man är en moralmamma?

Oliva, LD är väldigt tydlig med att hon vill provocera, det finns flera inlägg där hon öppet talar om att hon provocerar, att det en del av det hon vill uppnå, att vi reagerar. Och det gör vi ju, men när vi reagerar på ett sätt som inte passar LD blir vi hotade med att blockas, eller något annat, det handlar inte bara om inlägget om LD kropp.

Och LD, din blogg är inte en del av det offentliga rummet säger du men varför är det då öppen? Jag kan inte gå in i ditt hem men jag kan gå in i din blogg, precis som på alla andra offentliga platser. Jag behöver ingen inbjudan.

Dessutom är väl inte i så falla andras bloggar heller offentliga om inte din är det?

Du har ju själv en del läsare som är rätt snabba på att lämna syrliga svar/kommentarer/mail till de (oss?) som inte säger ja- tack- amen till allt utan har en mer problematiserad inställning. :rolleyes:

Agnetha: Menar du att LD har något slags ansvar för vad hennes läsare kommenterar i andras bloggar eller vad vill du få ut av din kommentar?

anna min blogg är öppen för att jag vill ha en konstruktiv diskussion och dialog. Det innebär dock inte att alla är fria att säga vad de vill. Jag blockerar de som inte kan respektera mina regler och de som bara är här för att kränka eller hacka på mig. Det är bara att gilla läget. Jag värnar inte om människors rätt att mobba.

Anna du har fel! LDs syfte är inte alls att provocera utan det hon säger är att hon vill Normalisera. Som tex håriga armhålor mm. Det är ju knappast LD s fel att andra blir provocerade utav det allra naturligaste som finns dvs våra kroppar!!!

Jag älskar dina kommentarer hos andra lady! Du lägger alltid en bra nivå hos de bloggar du hälsa på hos.

Någon som däremot inte ger bra vibbar är du Anna, varför leker du bloggpolis när du inte ens bloggar själv?

:love:

Jag beundrar verkligen LD för att hon svarar respektfullt på så många kommentarer, trots att det är uppenbart att vissa bara vill missförstå med flit och inte direkt har något intressant att komma med. Även när hon blir ifrågasatt i andra kommentarsfält så svarar hon sakligt och rakt, utan att mobba andra. Det är klart att om någon säger något enbart för att trycka ner en, varför ska den personen behandlas med några slags silkesvantar?

Sedan tror jag att många föräldrabloggare blir obekväma av LD:s kommentarer för att de inte själva har några bra argument att sätta emot. Då drar sig folk med härskartekniker som att förlöjliga och kalla personer med ett genusperspektiv för "moralmammor".

Alltid denna dubbelmoral från dig… man får inte en massa saker enligt dig men när det passar dig då är det heeeelt annorlunda 😛

DU tycker inte man ska kalla barnet duktig eller fin men du får kalla andras ungar fula för att de beter sig illa i lekparken, syftar på ett av inläggen under barnuppfostran, vad fan har deras utseende med deras beteende att göra. Som sagt… mycket bra o starka åsikter men så full av bullshit o dubbelmoral med… det gäller att kunna sålla i ditt tyckande…

T det är en enorm skillnad på atg säga nåt OM en människa och TILL denne. Det förstår du säkert också. Jag skulle aldrig säga nåt nedvärderande till nåt barn, oavsett situation. Men att vilja avreagera sig anonymt när man är arg eller ledsen är faktiskt både normalt och ok, iallafall enligt mig. Jag är övertygad om att du inte alltid är så himla korrekt heller.

I övrigt så undrar jag lite över syftet på din kommentar. Har du något vettigt att förmedla eller ville du bara spy av dig?

LD: Förlåt, jag missade ditt svar. ibland uppdaterar det trögt.

Jag kanske missförstod dig. Är det bloggskrivaren själv som muttrar om att du kommenterar?

(tror jag har missuppfattat alltihopa om jag ska vara ärlig?)

agneta var och en får sätta sina egna regler samt moderera som de ser bäst. Ingen bloggare har nån skyldighet att tillåta vad som helst.

Jag har aldrig sett nån av mina läsare be nån annan sluta kommentera men jag kan ha missat det. Det är ju givetvis lika illa.

Jag stör mig massor på olika filurer som skriver i olika kommentarsfält. Exempelvis är det ju en person som brukar kommentera inne hos BK som drar "skämt" som förmodligen bara han själv fattar samt postar massa konstiga dikter helt utan anledning.

Jätteirriterande. Men eftersom det inte är min blogg så får jag ju helt enkelt gilla läget och acceptera honom. BK och vissa av deras läsare kanske gillar hans dikter, och vem är då jag att komma och försöka köra bort honom.

T: Men snälla du. Vi är bara människor. Som LD själv en gång skrivit: "Att fela är mänskligt. Men det är viktigt att man vågar erkänna att man gör fel, och att man framför allt ber om ursäkt."

Varför verkar folk tro att allt LD står för bara är någon slags fasad eller något slags skådespel.. Vad skulle LD egentligen få ut av det??

I en blogg ska man väl få rensa ur sig lite skit då & då. Ingen far illa av att någon skriver att en unge i lekparken var ful idag. Precis som en unge kan beskrivas fin pga dess personlighet, borde väl en unge, med raka motsatsen, kunna beskrivas som ful pga dess personlighet??? Inte vet jag.

denna maggan läser ju inte ens kommentarerna till sin egen blogg. egocentriskt faktiskt. vilket utbyte har hon då av bloggen och sina läsare annat än lotta ut nåt smycke då och då? Himla trist!

fast, alla har väl sina bloggar som de vill. min är rätt trist också för den delen, iaf för andra.

De som kommenterat här, i detta inlägg (och i andra med), där det påstås att LD är dubbelmoralen personifierad kan omöjligen läsa hennes blogg regelbundet.

Jag blir så trött på att folk kommenterar samma jävla grejer hela tiden och LD tvingas svara samma sak igen, som hon redan gjort flera gånger innan, bara för att folk av någon anledning vill jävlas.

Det finns ju faktiskt en orsak till att LD blockar folk och jag som följt hennes blogg under en längre tid vet att det till och från finns människor som kommenterar, jämt och ständigt och alltid är otrevliga och som missförstår med flit och som provocerar för att vara elaka. Detta är ju självklart inte okej och klart som fan att man försvarar sig när tålamodet tryter… och klart som fan att man blockar dem som inte kommer med något relevant för diskussionen om de dessutom blivit ombedda att skärpa sig, gång på gång. Jag skulle också ledsna och då tycker jag att LD är riktigt tolerant ändå.

Känner ett stort behov av att kommentera nu efter att du skrev om folks rätt att kommentera ens kropp häromdagen. Håller med dig till FULLO.

Igår när jag skulle ta bussen hem så fick jag springa för glatta livet för att hinna bort till busshållplatsen i tid. Jag hann fram precis samtidigt som bussen och när jag klivit på skrattade busschauffören glatt och sa att det var bra för värmen att behöva springa nu i det kalla vädret. Och sen sa han det ofattbara. Han sa "Det är ju bra att springa för dig som är tjock också".

SAY WHAT?!?!?!? Ja jag är tjock. Det kan jag se i min egna spegel och jag kan se det på min egna våg. En BUSSCHAUFFÖR ska inte berätta det för mig när jag ska ta bussen. Sen när är det hans rättighet och jobb att tala om för mig hur min kropp ser ut?! Jag blev så ställd att jag inte sa någonting, men nu har jag skickat ett fucking jätteargt mail till bussbolaget och klagat. Hoppas att han ALDRIG någonsin säger till någon resenär att den är tjock igen. Tänk om jag inte hade varit så självsäker som jag är, tänk om jag hade haft jättestora komplex och gått hem och tagit livet av mig?! Nej fyfasen. Det gjorde mig riktigt förbannad.

Försöker inte smutskasta någon nu utan bara uttrycka min åsikt: Jag läste fröken Graafs blogg och jävlar-i-mig va den är opersonlig och tråkig. Snacka om att bara få kommentarer för att man är B-kändis. Tråkig text med jobbig svenska inte minst…

Tacka vet jag din blogg, Lady D, som får en att tänka till istället.

Men seriöst? Jag kan tycka att det är illa när man envisas med att vara anonym o samtidigt spy galla över någon man inte ens känner men du var liksom inte ens otrevlig i dina kommentarer så man kan ju undra över vem som skapade dålig stämning..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *