Kategorier
Tjock verklighet

Ett problem idag är väl att unga människor svälter sig själva, super för mycket samt tränar sönder sina kroppar. Inte att de äter sig tjocka.

Som ni vet vid det här laget så är det många som upprörs av att jag vägrar skriva negativt om fetma och övervikt. En gemensam faktor brukar vara att mina kritiker oroar sig för att folk får för sig att det är ok att vara tjock och då inte vilja göra nåt åt det för […]

lady dahmer är farlig

Som ni vet vid det här laget så är det många som upprörs av att jag vägrar skriva negativt om fetma och övervikt. En gemensam faktor brukar vara att mina kritiker oroar sig för att folk får för sig att det är ok att vara tjock och då inte vilja göra nåt åt det för ni vet ju att det hemskaste som finns är just en tjockis som inte gör nåt åt sin kropp. En del går så långt i sin tankegång att de uttrycker rädsla för att fetma ska bli ett nytt dödligt och farligt ideal och att jag då förespråkar en farlig livsstil som kan komma att påverka många negativt. ”Kan förstärka hälsofarliga beteenden”. Ja ni hör ju hur foliehattarna prasslar.

Jag undrar om dessa personer är inne hos alla smala modebloggare och gafflar om samma sak? Eller på fitness-instagramkonton. Eller hos folk som festar och dricker mycket. Ett problem idag är väl att unga människor svälter sig själva, super för mycket samt tränar sönder sina kroppar. Inte att de äter sig tjocka. Börja häxjakten där isåfall. (om en nu tycker att det behövs brännas på bål) En, EN, bloggare som skriver nyanserat och positivt om kroppar som demoniseras, hatas och kränks i alla andra rum kommer inte bidra till nåt annat än ökad självkänsla, självacceptans och välmående.

Så jag planerar att fortsätta!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

31 svar på ”Ett problem idag är väl att unga människor svälter sig själva, super för mycket samt tränar sönder sina kroppar. Inte att de äter sig tjocka.”

TACK TACK TACK TACK för att du orkar, för att du inte ger dig, för att du förstår, för att du presenterar annan forskning än den gamla vanliga ”övervikt är farligt, ät mindre!” Jag hoppas att du vet hur viktig du är för alla oss som knappt orkar längre, som misströstar och inte vet hur vi ska uppbåda styrka att hålla den goda tonen så inte diskussionerna spårar ur helt, att du är en av de få med en röst som hörs som gör det lite lättare att leva, lite mer meningsfullt att ta kampen. Du gör verkligen skillnad i mitt liv på riktigt <3

”En, EN, bloggare som skriver nyanserat och positivt om kroppar som demoniseras, hatas och kränks i alla andra rum kommer inte bidra till nåt annat än ökad självkänsla, självacceptans och välmående.”

WORD.
Du gör stor skillnad!

Är inte problemet att det råder en onormal fixering vid kroppen och utseendet. Att människor tränar för mycket/lite, dricker för mycket, svälter sig, äter ihjäl sig osv osv är väl ett symtom på att något är fel.
Jag förstår att du vill vara en motvikt och därför tar en ställning som är extrem åt ena hållet. Men som med allt annat, om man blir för ensidig och inte tar in alla aspekter så retar det upp folk och man kommer liksom inte längre. Men nu är kanske inte syftet för dig att sprida kunskap och få till en ändring utan att vara just en motvikt.

Sen undrar jag ute i verkligheten, blir ni kränkta där? I så fall hur och av vem? Alltså öga mot öga menar jag.
Är det av folk ni känner eller är det ute på stan? Vad säger/gör dom mot er som är överviktiga?

jag har många olika syften med mina inlägg. Ett är att sprida kunskap och göra upp med den ensidiga information som vi hjärntvättats med. Och ett är att vara en motvikt. Ett är att nyansera. osv.

Vill du veta mer hur överviktiga behandlas i det offentliga rummet så ber jag dig läsa allt i denna kategori. Jag skriver om både personliga erfarenheter och om andras, om studier och forskning, om normer osv.

Svara

Det finns många i kommentarsfälten under kategorin Tjock verklighet som berättar hur vi bemöts. Läs! För ja, det är horribelt, verkligen verkligen horribelt. Sen ska man inte heller glömma att alla fettföraktare som dyker upp under de här inläggen finns på riktigt där ute i verkligheten. De sitter liksom inte bara i en dator och spottar på oss äckliga samhällsfaror tillika lata själviska fetton.

Ibland brukar jag tänka att fettföraktet är ett av de få sista socialt accepterade, politiskt korrekta, icke ifrågasatta, samhällsuppmuntrade, medeltidsliknande förakten och förtrycken i Sverige. För att det inte ska bli några missförstånd vill jag förtydliga att jag inte menar att det inte finns några andra förtryck och att de inte skulle vara lika hemska eller att inte andra grupper hatas och föraktas, men media, den akademiska världen, vetenskapen, den feministiska sfären, skolan osv fördömer rasism, upplyser om förintelsen, använder inte N-ordet som en beteckning för svarta längre osv. Det finns gott om motståndsrörelser, en allmän och livlig samhällsdiskussion om hur man bör behandla varandra, det finns en upplysthet och en vilja till ett bättre samhälle för alla grupper.

Utom de feta.

Aldrig i någon diskussion bland upplysta, kloka, intelligenta, snälla människor (som här och inte i något suspekt undanskymt hörn av internet) hör jag så många upprörda röster som när LD skriver positivt om överviktiga och feta. ”Vi måste slå tillbaka, det här får inte stå oemotsagt!!! Att vara tjock är FARLIGT FARLIGT FARLIGT!!! Ni kostar oss skattebetalare MASSOR med pengar, ni måste ta ert SAMHÄLLSANSANSVAR och gå ner i vikt NU!!! VARNING VARNING VARNING för alla tjockisar – de är en epidemi och en av samhällets största faror, hjälp till att sprida ordet!!!”

Jag har publicerat den här kommentaren förut som jag fick på min blogg när jag skrev om ett infomöte jag varit på för gastric bypass, men den tål att publiceras igen för de som missat den:

”Det är fan visst tjocka människors eget fel att de är tjocka. Fett uppstår inte ur ingenting, det är ens val av mat och livsstil som spelar roll och tro fan att man går upp i vikt igen om man återgår till sina gamla ohälsosamma vanor när man gått ner till den vikt man är nöjd med. Det ska vara så mycket ursäkter hela tiden, men det är bara att svälja denna sanningen: du är ansvarig för din egen kropp, och du har kontroll över den. Självdisciplin kanske vore att eftertrakta snarare än en operation som skattebetalarna får stå för när det egentligen bara hade hjälpt att byta livsstil. Jävla latmaskar, FAN vad förbannad jag blir.”

En droppe i den berömda Atlanten av det rättmätiga raseri folk känner inför feta. Jag har en teori som ser ut så här: Jag tror att de här mörka sidorna finns i den mänskliga naturen. De finns inom oss alla och det ska inte till så himla mycket för att de ska komma fram. Lösningen är bl a social bestraffning, dvs då omgivningen reagerar med förfäran och avsmak när det fula i oss kryper fram. När man blir en sån som ingen vill ha att göra med, en sån som arbetsgivare inte anställer eller sparkar, en sån som blir socialt utfryst. För när det får negativa och kännbara konsekvenser för individen odlar man inte lika gärna på sina mörka sidor. Man trycker ner dem och odlar på medmänsklighet och förståelse.

När det däremot inte finns någon social bestraffning, utan tvärtom – social belöning, kommer även de godaste männsikors mörka och fula sidor fram. När alla säger till en (även om det inte är rakt ut) att det här är rätt och riktigt kommer det för de flesta också att kännas rätt och riktigt.

Därför är jag så tacksam att jag inte har ord för det att LD skriver de här inläggen och att jag får vara med och informera, berätta, bekämpa och kämpa för att vi också ses som människor precis som ni andra.

Här är ytterligare ett exempel på hur en fettföraktare kan resonera (ett inlägg jag skrev med skärmdumpar från twitter där fettföraktaren vägrar ge sig):

https://wdarknessfalls.wordpress.com/2014/07/10/i-huvudet-pa-en-smal-fettfortryckare-jaa-vrid-er-i-plagor-alla-krankta-smala/

Det finns rena rama idioter, hatiska och som mest troligt förtrycker andra också. Dem kan man inte göra så mycket åt.
Och ni får inte låta dessa komma er in på själen.
Låt inte dom här människorna få dig att gråta!

Sen finns det dom som menar väl fast inte förstår att de förtrycker med sina åsikter.
Att man inte liksom har kommit till insikt till att vi alla är hjärntvättade. Det kan vara svårt att se det själv.
Det är ju dom här som ni påverkar med era bloggar och inlägg.

Men för dig som kämpar måste du försöka hitta en balans mellan ditt liv och din själ och alla ”som inte förstår”.
Alltså jag vet inte… men du får inte låta det krypa dig under skinnet. Jag vill på något sätt ge dig något som skulle göra att du kan skydda dig. Men det kan jag inte.

Sen är det ju enkelt att som smal gå in i en debatt och kläcka ur sig något halvt ogenomtänkt för att sedan fortsätta sitt liv medans för er som är överviktiga är detta eran verklighet hela tiden.

Jag har blivit mycket klokare av dina inlägg om fetma och övervikt så här är en du lyckats bilda i alla fall! Kör på, du har rätt!

Ja jag håller med, inläggen har gjort stor skillnad för hur jag ser på övervikt. Skäms när jag tänker på de kommentarer jag fällde förut om att ”det är ju bara att äta lite nyttigare” etc.

Samma här, är tacksam för dessa inlägg och de har påverkat mig, skulle numera inte skratta åt en film där man driver med en tjock person t ex. Keep up the good work LD!

Haha, foliehattarna! Jag är så less på tyckare som ska tycka till om andras kroppar. Du skriver så bra och har helt klart öppnat ögonen för mig!

<3 TACK, LD. Orkar inte ta den här diskussionen själv, varken med nära eller främlingar. Den är för jobbig och får mig att må för dåligt. Om folk ändå kunde sluta fixera sig vid vikt, mått och "hälsa".

Hej.
Jag har nu läst en del under denna kategori. Jag måste erkänna att jag har kommit till insikt om en del saker hos mig själv och hur jag ser på och har sett på övervikt.
Jag har trott att det är lättare att gå ned i vikt och att det är ett val att vara överviktig i större utsträckning än det faktiskt är.

Jag skäms över att människor är så oförskämda och hjärtlösa mot er som är överviktiga. Och jag skäms över ifall jag har bidragt till detta i mitt sätt att vara mot mina medmänniskor.
Jag vill inte bidra till att människor mår illa och föraktar sig själv.

Vem fn..är Patrik estola?! Har sett en massa sjuka inlägg som går runt och skriver bland annat på sin Facebook där han har skrivit om bland annat dig. Jag fattar inte ett skit av hans sjuka syn av feminister. Blir helt matt och undrar vart han hittar allt skit.

OT

Jag vet att du skrivit om fifty shades of grey och att du hade läst den.
Jag har läst alla 3 böcker, och jag gillade inte språket, upprepningarna nej det gjorde jag inte. Men jag älskade historien, handlingen och karaktärerna.
Ana är en grymt stark tjej som ingen sätter sig på, hon går inte med på något hon inte vill och hon sätter gränserna. och christian får följa helt enkelt. Jag älskar konceptet att han vill ha henne som undergiven och hon vägrar, så tillslut är han mera undergiven och följer mer henne än hon honom.

Nu har ju filmen kommit ut och jag har sett den. Jag tyckte dom hade gjort en extremt bra variant av boken. Och hela filmen var helt underbar i olika avseenden. Men som feminist säger folk att man inte får gilla filmen. för den handlar om en våldsam man? Men jag anser inte han är våldsam, han är endast det om ana själv vill, om hon går med på det.

Nu undrar jag vad du tycker om alla tjocka 40 åriga män som säger filmen är skräp, det är dåliga skådespelare, dåligt manus, dåligt bla bla bla.
NU vet ju jag att denna filmen inte är alla kvinnors heta dröm.
Men majoriteten skulle väl tycka att om att bli älskad, ha hett sex och ha en snygg framgångsrik karl.

Män som pratar om vad kvinnor vill ha i sängen är tröttsamt…
Vad tycker du om detta?

Jag har levt i en misshandlar relation i 8 år.. Han både psykiskt misshandlade mig och fysiskt. Tills jag lämnade honom.

Och Christian Grey är INGET som en misshandlare är.

Visst kan man säkert se 1000 ”fel” han gjorde i boken och filmen.
Jag uppfattade honom som en sårad man som bar på mycket ilska, han skulle aldrig ha gjort ”illa” ana om hon inte bad om det.
Han ber henne hålla sig borta för han tror inte att han kan ge henne det han tror att hon vill ha. Faktum är att han är den som ändras i boken och hon är den som sätter gränser.

Att han stalka henne är ju galet, jag menar vem hamnar inte på festen,affären, bion som den man gillar? Annars är det ju omöjligt att dyka upp och lära känna någon. Jag gjorde så när jag träffade min make, jag dök upp på affären, samma fest och utanför hans jobb. Jag tog varje tillfälle till att ses och lära känna varann.

Grejen är att kvinnogrupper som jobbar med våld i nära relationer har slagit larm då Grey upplever alla krav en kvinnomisshandlare ha, allt från att supa ner henne till latent våld och hot om förföljelse. Fast det värsta är att den ses som nån romantisk skit, det fanns till och med en anledning till att den kom ut i samband med alla hjärtans dag. Fräscht.

http://online.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/jwh.2013.4344

http://elitedaily.com/news/world/fifty-shades-quotes-abusive-relationship/933814/

Ja fast jag som levt i en sån relation anser inte att han har det.

Jag uppfattar hans egenskaper som beskyddande, hjälpande, vårdande, omhändertagande, osjälvisk,kärleksfull och han har en böjelse för bdsm ja, men det gör han endast om han har samtycke.

Han super inte ner henne? Han räddar henne från en situation då hon själv supit ner sig och vet inte vad hon ska göra. Hon själv vet att hon kunde ha blivit våldtagen eller dylikt av andra män då hon var så full och utom kontroll.
Han hjälper henne utan att ha sex, utnyttjar eller våldta henne. Han = Är normal, han hjälper henne till ett hotell och tar hand om henne tills hon själv är i bruk att ta sig hem eller gå därifrån.

Här finns en väldigt underhållande och intelligent genomgång av första boken, kapitel för kapitel. Av en person som både är BDSM-utövare (som undergiven) och har erfarenhet av att vara i ett misshandelsförhållande (två saker som inte är inbördes relaterade).

http://pervocracy.blogspot.se/p/fifty-shades-of-grey-index.html

En får tycka vad en vill om boken, men låt gärna bli att försöka förneka att den beskriver ett extremt snedvridet förhållande, med en man som utövar i princip ett skolboksexempel på maktmissbruk och förtryck, samt underbygger så gott som samtliga problematiska idéer om ”romantik” och heteronormen och traditionella könsroller vi har.

(Nu har jag inte läst alla tre böcker men alla som jag har hört försvara samtliga tre böcker tillämpar samma ”argument” på den första som på de två andra. Eftersom det de säger helt uppenbart inte stämmer på den första boken så ser jag inte direkt nån anledning att ta dessa ”argument” på allvar vad gäller de två sista heller.)

Folk verkar nästan vara rädda för att människor ska typ ”Åh LD skriver att inte är farligt med övervikt, vad bra då går jag genast upp 100kg då! Som jag har längtat” Alltså…?

Jag är glad att du skriver från en annan vinkel och presenterar annan forskning än den vanliga, eller vad man ska säga…
Det hjälper mig att hålla näsan över depressionsytan.
/en med återkommande perioder av ätstört beteende utlöst av ångest.

Måste fråga om du haft nöjet att beskåda Disney’s nya askungen som kommer nu snart. Spana in den midjan och säg mig sen vilka ideal som sätts upp för våra barn. Iiiiih!!!

Jag är 1,72 lång och väger 65 kg. Jag är tjockast av alla mina vänner och bekanta. Så pass att jag sitter i pösiga kläder för att inte visa upp mig. Det är inte klokt.

Fetma har bevisligen gått förbi svält som hälsoproblem i världen.

Att det finns anorektiker också, ändrar inte på det ovanstående faktumet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *