Kategorier
Tjock verklighet

Kräver en tjock kropp triggervarning? 

Under inlägget där jag skriver om fetthat av alla ställen så fick jag en ”välmenande” kommentar från nån som äcklas av min kropp och tycker jag antingen ska vara påklädd i kommande bilder eller iallafall triggervarna innan jag postar bilder på min nakna kropp.  (Snälla säg till mig att jag läst fel!)  Att tjocka tar […]

Under inlägget där jag skriver om fetthat av alla ställen så fick jag en ”välmenande” kommentar från nån som äcklas av min kropp och tycker jag antingen ska vara påklädd i kommande bilder eller iallafall triggervarna innan jag postar bilder på min nakna kropp. 

(Snälla säg till mig att jag läst fel!) 

Att tjocka tar skattepengar från genusforskningen var iallafall ett nytt argument.  

PS. Håna inte stavningen! Finns många fina kloka människor som stavar som krattor! 


Jag vet inte om personen trollar eller är allvarlig men det är ju å andra sidan inte första gången jag stött på sådana här kommentarer. 


(Skrivet under en bild på mig) 

Enda anledningen att triggervarna inför bilder på min kropp är för att ni inte ska bli överväldigade av min awesomeness. 

Men den här bjuder jag på iallafall: 


Puss Petra! Dra åt pipsvängen med dig! 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

84 svar på ”Kräver en tjock kropp triggervarning? ”

Alltså shit… Det är ju helt sjukt att tycka en kropp ska behöva ha en triggervarning oavsett hur man ser ut. Förlåt och ursäkta att jag ens finns liksom. Förlåt så hemskt mycket för att jag har en kropp som inte ser ut exakt som du vill (???!!!) Hoppas denna någon som skrivit detta tänker ett par varv till…

De flesta är väldigt påverkade av samhällets normer vad som är rätt eller fel. Övervikt är ju fel helt klart det kan vi ju lära oss inne på Ica bara genom att gå förbi tidningsstället. Precis som mycket annat måste vi lära oss rätt i ganska tidig ålder. T.ex. att alla kroppen är olika och man bestämmer över sin egna kropp. Fick höra i tidig ålder att tjock är fult. Men sätta triggervarning är ju helt klart något nytt. Vi har olika kroppar runt oss hela tiden, på stan, på badhuset m.m. blir så förbannad. Ölmage på en man är okej men en tjock kvinna ja då måste vi varnas. Förjävligt

Som en motvikt mot skiten: Du har öppnat mina ögon kring fettförakt och body shaming. Jag kände inte till begreppen tidigare och skäms för att jag har varit en del av systemet. Dina inlägg har fått mig att tänka kring min syn på kroppar, normer och vem som får synas, och mitt tankemönster börjar sakta förändras till det bättre. Min kropp är amazing precis som din.

Kärlek till dig som orkar ta alla strider, inte bara de man ’ska’ ta!! Du är bäst

Jag är väl långt från välsedd på detta forum, men tar mig friheten att påpeka en sak (kanske har detta uppmärksammat här tidigare, kanske inte, jag vet ej). Fetma handlar inte bara om vad man äter och/eller hur mycket man motionerar. Det är en grovt överförenklad syn på saken.
Saker som metabolism, vilket i hög grad styrs av olika hormoner, har en stor betydelse. Jag har största delen av mitt liv vägt strax över 70 kg trots att jag är man och över 180 lång. Det vill säga, enligt alla traditionella måttstockar rejält mager, en riktig fågelskrämma, och jag trivdes inte med min vikt. Ändå har jag ätit som två hästar och aldrig varit särskilt idrottare.
Så åren 48–52 gick jag upp kraftigt, helt plötsligt vägde jag 90 kg, där trivds jag bra, så plötsligt passerade jag 100 kg, det var närmast roligt, jag hade aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle kunna spränga den gränsen. Det var mindre roligt när jag passerad 110kg. När jag tangerade 120kg fick det vara nog. Numer kör jag 3/4, min egen variant av 5/2-dieten (förra året försökte jag med 4/3, men det blev för jobbigt så jag gav upp efter ett par månader). Jag minskar sakta och osäkert, någonstans vid horisonten ser jag 100kg långsamt närma sig, kanske lyckas jag ta mig ner dit lagom till jul …
Jag har inte alls samma aptit som när jag var yngre och äter på långa vägar lika mycket som jag gjorde för bara 10 år sedan, ändå är det nästan omöjligt att gå ner. Och jag behöver det, för min vikt är inte hälsosam.
En intressant aspekt, och antar jag en ledtråd till tillståndet, är att samtidigt som min vikt har gått upp så har mitt sexuella intresse minskat. Så jag antar att jag helt enkelt har gått igenom någon form av manligt klimakterium.
Med tanke på att den kvinnliga biologin är mer komplicerad med menstruationscykler och graviditeter kan jag tänka mig att kvinnor lätt får viktproblem.
Man behöver ju inte direkt frossa i socker och onyttigheter, det kan ju vara en poäng med att äta bra mat, men livet är till för att levas, inte för att lidas, och det kan finnas många orsaker till fetma och övervikt, så det finns ingen anledning att skuldbelägga människor vare sig för övervikt eller undervikt. Och det kan ju vara värt att ha i åtanke att vi genomgår kroppsliga förändringar i livet på grund av biologiska mekanismer vi som individer har väldigt begränsad kontroll över.
Just sayin’

åååhhhhhhh män som lägger sig i diskussioner jag orkar inte DET HÄR HANDLAR INTE OM DIN MINSKADE SEXLUST ELLER FEMTVÅDIET DOLF INGEN BRYR SIG

Har du problem med att män yttrar sig eller?
Kontentan av min kommentar var bara att det inte bara handlar om vad man äter och (brist på) motion, utan kan ha med hormonella förändringar att göra som i sin tur kan bero på många saker. Och det i ännu högre grad hos kvinnor än hos män.

Du bidrog inte med något viktigt till denna diskusionen speciellt mycket heller olivia. Du kommer bara med ett onödigt påhopp. Och väldigt intressant är att du ”åhhhh pallar inte män som lägger sig i diskusioner” vad har det med hans text att göra att han är en man? Han försökte få fram en bra poäng ang övervikt o fetma med väldigt bra fakta baserade argument!

Tyckte de vart bra skrivit dolf!

Dra år jäkla pipsvängen ni kvinnor som inge stöttar andra kvinnor – det finns ens särskild plats i helvetet för er.

Lady D – all min kärlek till dig. Tack för allt ❤️

Tackar som frågar men jag knullar typ likadant som för 50 kilo sen och nej jag är inte tråkig i sängen. ”Intressant” också med alla som skriver kränkande saker i form av frågor för att försöka komma undan med att skriva helt sjuka saker, ”Men jag frååågade faktiskt bara, jag var faktiskt bara nyyyyfiken!” ja men eller hur. Hur mår man när man ger sig ut på nätet med utgångspunkten att trycka till andra?
Sen det där med ”Hur kan man tända på en kropp som inte är hälsosam?” undrar jag bara hur de hade reagerat om de hade älskat någon som hade blivit sjuk på riktigt, alltså inte bara med av omgivningen inbillade hjärtproblem pga tjock? Vill man inte ligga med sin partner bara för att den har t.ex. cancer, om det nu funkar med sexlivet trots ev. behandling och att det är jobbigt? Hur blir det när ens partner blir gammal och skruttig?
Dessa människor kanske skulle fundera över att låta bli att besvära andra med deras ytliga form av kärlek och oförmåga att verkligen älska en annan person helhjärtat.
Dessutom undrar jag, de som har smala partners och som bara varit ihop med smala människor, har de en fetisch? När jag var i 20-årsåldern hade jag en grej för underviktiga killar men det var då ingen som anklagade mig för att ha fetisch och inte fan såg min partner hälsosam ut eller mådde särskilt bra när vi träffades. Till skillnad från när han hade gått upp lite sambofett och fått mer motståndskraft.

Skönt att höra att det är fler som är tråkiga i sängen! Jag är astråkig. Verkligen. Är inte ens särskilt intresserad av sex.

Har pendlat mycket upp och ner i vikt i mitt liv och har varit både smal och tjock, men lika tråkig i sängen oavsett antal kg. Tycker fortfarande att sex är en ganska trist syssla även om det kan vara väldigt trevligt ibland, men har ändå mycket bättre sexliv these days, vilket endast beror på ökad kroppsacceptans (vilket bl.a. du LD har bidragit starkt till ❤). Idag kan jag slappna av och njuta istället för att fokusera på hur min sexpartner eventuellt ser på och uppfattar mig. Skiter fan fullständigt i det ?

Folk hade inga problem att tända på min kropp när jag vägde 45, söp tre dar i veckan, levde på nudlar o kaffe, rökte ett paket om dagen och sov bort övrig tid. Inga problem alls.

Svara

Jag var uppenbarligen minst lika tänd på min sambo när han var en mager storrökare utan minsta uthållighet och som blev vrålförkyld så fort någon nös i hans närhet som jag är nu när han väger lite mer men är friskare om än fortfarande storrökare. Överhurtiga friskusar dock…

Först vill jag skicka all pepp, glädje och läsarkärlek till dig som ger av dig själv till oss alla varje dag! Dina bilder på dig och din bedårande bebis får en 4-barnsmamma som jag att börja sukta efter en liten femma! ?
Och kära nån vilka människor som tar sig friheter och försöker sänka dig, kan inte fatta varifrån allt förakt kommer? Du är för det första både snygg och vacker, men egentligen behövs det inte sägas, för det är så givet, och fenomenet att bedöma kvinnokroppen hör det gamla dammiga patriarkatet till, men vi är så formade i det att det ska behöva ta en hel tonår och ända upp till 30+ innan vi fattar att vi inte behöver bry oss ( om vi har tur, ibland tar det längre). Svårt att förklara för sina barn varför folk säger och gör så korkade saker, man skäms för dessa personer, som hon som kommenterade förra inlägget och skrev om disciplin. Jag tycker det är lika svårt att förklara näthat och mobbing ( för det är avancerad högstadiemobbing P skrev ) som det är att förklara rasism, förtryck mot minoriteter, utanförskap och hur vi kan låta människor vända vid gränsen som flyr från krig. Förtryck mot kvinnokroppen och därmed själen ingår här, och är lika allvarlig! Men vi måste fortsätta, göra som du! Posta dina bilder, visa världen och dina barn vad som gäller, räta på ryggen och var stolt över sig själv, take no shit! Bli lärare i de lägre åldrarna ( kanske du redan är vad vet jag ?) och lär de små liven allt de kan, så krossar vi patriarkatet! ?? kram till dig underbara människa!

Jag har lärt mig såååååååå mycket sen jag började följa din instagram och kikat in på din blogg ibland. Tack för att du (ut)bildar folk genom din insta och tack för att du är så jävla bra. Du får oss smalisar (iallafall mig) att se med nya ögon, förstå, ändra tankesätt osvosv.

Du är viktigt för alla sorts kvinnor.. oavsett storlek eller något annat oviktigt!! Du lär ut så mycket. Tack du är bäst osv

Hej! Jag har flera personer i min närhet, både unga och äldre som ständigt ber om ursäkt över sina kroppar med några extra kilon. Som tror livet skulle bli såå mycket bättre om de gick ber i vikt. Kan du inte länka till något du skrivit/ skriva ett inlägg om vikten att älska sig själv och hur dumt det är att inte göra det. Min svägerska är 21år och världens finaste men pga några extra kilon så är det som att hon måste be om ursäkt för hela son existens. Hjälp mig skriva något som ka hjälpa unga att sluta be om ursäkt. Ett blogg inlägg som jag ka dela. Du har hjälpt mig så mycket genom ditt otroliga jobb med att öppna våra ögon om kroppar, barn, feminism och amning. Mm. TACK!!

Alltså först har vi en som äcklas av tjocka kroppar, den andra vill ha detaljerade beskrivningar av tjockisars sexliv, LOL 😀

Sen att om hon var en kille och hennes flickvän gått upp mycket i vikt, skulle hon göra allt i sin makt för att få flickvännen att gå ner. Det låter inte hälsosamt. Visst, om flickvännen VILL gå ner, att stötta och peppa, det säger jag inte är fel, men hur hade hon tänkt ”göra allt i sin makt”? Hota, muta, tvinga, böna, be, bevaka henne 24 timmar om dygnet? HUR?

Alltså jag blir förstummad på riktigt. Finns såna människor?
Du är en fantastisk kvinna LD. Jag har lärt mej så mkt av dej om tjockförakt, feminism och systerskap.
På köpet har jag fått (fler) äktenskapliga problem. De där grodorna som hoppar ur makens mun reagerade jag inte ens på förr.
All pepp å all kärlek till dej för vad du gör för unga tjejer (och uppenbart kärringar på 47 med.)
A

Precis samma här. Har blivit tokig på alla omedvetna (?) övertramp som görs i vardagen på jämställdhetens bekostnad. Min man är nog konfunderad, provocerad (?) och kanske medveten för första gången i sitt liv. Men jag fortsätter. Jag fortsätter att vara lite ”pinsam” och obekväm. För min skull, för kvinnors skull och för mina söners skull.

Jag fortsätter hänga här o lära mig mer!

Läste kommentaren för nån dag sen o satt bara och gapade framför skärmen. Blir bara så arg på att folk tar sig frihet och klanka ner på andra. Åsikter har alla, men inte alla åsikter måste ses och höras. Att säga att någon är ful och borde gömma sig är så himla ELAKT! Det är verkligen mobbing! Att vuxna sysslar med sånt gör mig så arg, jag hade trott att med ålder kommer intelligens men nope.

Du är min idol Lady Dahmer och jag har lärt mig så himla mycket av dig. Jag är så glad att du står på dig, trots all negativ kritik och mobbing du blir utsatt för. Jag kan inte föreställa mig hur påfrestande det måste vara. Du är underbar och din blogg äger! <3

Dålig stil att du hänger ut mig när jag bara menade väl. Om min kommentar var så farlig så hade du bara kunnat neka den istället för att acceptera den bara för att hänga ut mig. Jag tycker bara att du ska tappa vikt för ditt eget bästa, det finns oändligt många hälsoskäl för att bli smalare, trodde inte att det var så kontroversiellt att värna om någons hälsa…

Men okej. Jag ber om ursäkt för att du blev kränkt och det går ut till alla andra överviktiga som också blev kränkta. Jag fick så mycket näthat att jag inte orkade gå igenom ens hälften så det var uppenbart många som blev kränkta av mina välmenande tips, ska hålla tyst i framtiden gällande fetmans hälsorisker.

Äskar er fortfarande, trots näthatet ♥ Kärleken är större än hatet!

Bara en kort kommentar: du ber om ursäkt för att någon kände sig kränkt, men gäller ursäkten också att du de facto uttalade dig väldigt kränkande och fatshamande?

Du är inte uthängd. Du skrev en kommentar på en blogg. De är inte hemliga. Alla kan läsa dem. Att screenprinta den och visa är inte att hänga ut. Det hade det däremot varit om LD skrev ut ditt telefonnummer och adress.

Du uttryckte dig väldigt problematiskt. Inse det istället och fundera på varför du kände ett behov av att göra det. Välmenande hälsotips funkar liksom inte.

”Välmenande hälsotips funkar liksom inte.” Mjo, jag märkte det. Jag ska lägga av med det, ber än en gång om ursäkt.

Din verklighetsuppfattning verkar inte vara på topp, Petra. Hur kan du i samma kommentar som du skriver att du tycker att LD borde gå ner i vikt (vilket du har noll och inget att göra med), skriva att kärleken är större än hatet? Det är långt ifrån din ensak att ha åsikter om andra människors kroppar. Du ska låta andras kroppar vara hur de vill. Du kan fokusera på din egen kropp (och, i ditt fall, möjligen även ditt sinne). Nej, från mig får du ingen kärlek. Inget hat heller dock, för dig tycker jag bara så oändligt synd om.

Du är inget annat än ett praktarsle. Att du ens vågar skriva ÄNNU en sån här kommentar och på det mena att det är synd om dig!?!

Jag tycker att du gräver din grav allt djupare… vad trodde du skulle hända? Rosor, grattis till att ”du upptäckt hemligheten”, Nobelpriset, massor av tack?

Men vad hade du förväntat dig? Att vi inte redan visste hälsoriskerna med övervikt? Man får ju fan aldrig höra annat än om hur farligt det är att vara överviktig, typ varje dag finns det ju nya rön om riskerna med extrakilon, hur farligt det är att äta det ena och det andra, att fett på vissa ställen på kroppen kan öka risken för hjärtsjukdom/diabetes/cancer/högt blodtryck/för tidig död. Människors rädsla för att bli sjuka skapar en enorm rädsla för mat och viktuppgång, och de som vill sälja bantningsmetoder livnär sig på detta.

Och vet du något om LDs hälsa alls? Varför tycker du annars att hon måste gå ner för sitt eget bästa?

Hej ”Petra” du kvinnohatande man med förvrängd syn på kvinnors kroppar och på din egen plats i denna värld. Kvinnokroppen är inte till för er män att tycka något om överhuvudtaget – den är till för innehavaren och dem som innehavaren väljer ut att bjuda in för någon typ av närhet. Ni män (för du kan omöjligen vara något annat) får helt enkelt sluta. Bara sluta. Backa. Tyst. Håll bara käften. Och av mig får du inget hjärta och I love you NOT. Och om triggervarningar någonsin blir legio (vilket jag hoppas aldrig någonsin ever ever blir ett krav, liksom HALLÅ LIVET ÄR HELT RANDOM!!!) så hoppas jag att det bara gäller på mäns dumma jävla åsikter om just oss, kvinnorna.

Jag hänger mycket på Tumblr och blev en gång anonymt ombedd att triggervarna när jag återbloggar bilder på tjocka människor. Då jag själv är smal bollade jag över till mina tjocka följare och lät dem ge sin syn på det hela. Det argument som senare fördes fram från den anonyme handlade om att många som lider av ätstörningar kan bli triggade av bilder på tjocka människor. Detta är något jag visserligen har en viss förståelse för, eftersom jag själv haft en ätstörning, men jag valde ändå att avslå önskemålet med argumentet att jag dels såklart upplevde det som tjockfobiskt, dels att jag absolut inte vill sätta etiketter på människor och bestämma vilka som det ska ”varnas” för eller inte. Även den bland mina följare som bidrog med sin åsikt var negativ till önskemålet, vilket också gjorde valet mycket enkelt. Samtidigt som jag vet att ätstörningar kan leda till döden och att den sjuke i allmänhet behöver få exponeras för sina triggers på ett kontrollerat sätt och inte överrumplas när hen inte är redo, kan jag inte försvara metoden att sätta varningsstämplar på människor med vissa typer av kroppar. I efterhand har jag också insett att om bilder på tjocka människor förses med triggervarningar så lär ju detta om något leda till att fler människor utvecklar ätstörningar. Mer stigmatiserande kan det ju knappast bli.

Men alltså, hur klarar sig dessa människor i världen? Att bli triggad av att se tjocka människor – ja, tråkigt, men att inte inse att det inte är rimligt att tjocka människor ska anpassa sig efter det – tragiskt.

F-n vad jag hatar fördomsfulla och egocentrisks människor!! Har varit smal och den riktigt snygga tjejen. Pga starkt sockerberoende gått upp 40 kg på 10 år. Min man älskar mig och åtrår mig precis lika mycket som alltid. Vi har alltid haft ett bra sexliv oavsett vad jag vägt. Jag önskar jag vägde mindre och har kämpat som ett djur, gått ner allt och sedan upp allt igen några månader senare. Skäms för att jag inte kan kontrollera mitt begär. Lchf har varit min räddare periodvis.
Det mest negativa är att man blir påverkad av såna människor som Petra. Man vill inte gå utanför dörren. Bara gömma sig. Om de bara visste vad jag kämpar med att gå ner i vikt, nu menar jag mentalt. Vill passa in i samhällets normer och ja jag äcklar nog vissa, inte min man och jag försöker älska mig själv för den jag är.,

Tack Lady D! För att du får mig att känna att jag är värdefull. Du är så vacker, som en gudinna!

Jag vet inte vad som är värst med Petras kommentar eller huruvida jag vill skratta eller gråta.? Kanske att man växt upp med dessa tidningar som talar om för en hur man ska se ut och som jag slutade läsa tidigt. Inte bara genom tidningar. Som det sagts många gånger: vi vet. Snack om hälsan. Om att vara mannens behag- vara smal för då är du fin. Då är du knullbar. Då får du ligga. Är du inte det, ja men såg ni Games of Thrones? Kvinnan från kyrkan som sa : ”skäms! Skäms! Skäms!” Och jag fattar inte varför ska det triggarvarnas för? Eftersom det är inte sant. Det är ingen ful kropp. Den är ju fin kroppen. Vad hemskt att någon tror att samhället som praxat på oss hela vårt liv hur man ska se ut för att duga- svalt budskapet själv och uppenbart tror på det själv – också ska tala om för mig vad jag tycker i det hela. Nej, du har FEL Petra. Här behövs ingen tiggervarning. Jag litar på mig själv och vad jag tycker och jag tycker kroppen som denna bloggerska har är awesome. Just Awesome. Det värsta med din kommentar är att den försöker få mig att tvivla genom att prata om det vi vet. Men om du läst denna blogg nu några år, läste du inte om att tjocka kroppar lever längre? Tex. Etc. Jag fick nu en sådan väldig lust att läsa äldre inlägg jag läst i denna blogg . Tex den om att man inte får vara tjock och stolt. Det är visst väldigt provocerande . Det inlägget älskar jag, för jag har kommit att finna det vara sant. Det finns inget så provocerande uppenbarligen att tycka om sin kropp och vara stolt över den när man är tjock. Det skall du Petra vända till ”att det måste vara en fetich ” (Eller vad det heter). Att det är något udda. Och att det kommer från män. (Kan blanda ihop inläggen från dom som skrev )
Jag läste ett intressant blogginlägg ikväll på en annan blogg. Den skrev : KROSSA ALL DOMINANS. Det måste vi göra. Jag krossar din. Jag tycker nämligen inte att det behövs fler röster som din i havet av alla vi drunknar i från hela ens liv. Petra. Jag tycker att denna bloggerska röst behövs så mycket mer. Jag har lyssnat på sådana som din Petra så länge och mycket. Och det gjorde mig aldrig lyckligare . Men Lady Dahmer gör.

Du verkar så påläst på det här med hår. Kör BM och det verkar som att hårbottnen först nu verkar lugna ner sig lite. Kliar inte lika mycket som i början (höll rent ut sagt på att bli galen!). Försöker hålla hårtvätten till max 1 gång per vecka.

Något som stör mig dock är att håret känns fett. Kommer det gå över eller gör jag fel eller ska jag göra något mer? Använder balsam från Garant som är parfymfritt och ska vara ok/bra tvättbalsam enligt BM. Hänt jag får ryck och tvättar håret tidigare än planerat för det stör mig men jag förvärrar väl bara situationen då? Brukar borsta håret när det börjar bli fett (har lockigt hår så borstar aldrig efter tvätt) men det känns inte riktigt optimalt. Håret är fortfarande fett.

Är torrbalsam bra eller dåligt föresten? Tagit det ibland när jag ska ut och håret ser fett ut. Dock osäker om det är bra för håret. Även om håret är fett så är jag mest glad över att kliandet lugnat ner sig. Att håret ser fett ut är ju mer fult medan kliandet var en ren plåga.

BM genererar tyvärr ofta problem med mjälleksem/seborre så det kan vara därför ditt hår känns fett. Prova någon annan no poo-metod istället. T ex schampokakor från Devaz.se och surskölj, rågmjöl eller ägg/honungstvätt. Eller ännu hellre, bara vatten! 🙂 Lycka till!

Testea coops balsam! Tvättar bättre än Garants 🙂 Har också problem med kliande hårbotten under vinterhalvåret och brukar använda Decubal dry scalp treatment, den svalkar och känns cool. Om hårbotten känns fet rekommenderar jag att göra en skrubb i samband med balsamering, antingen blanda i skrubbet i balsamet eller gör en skrubblandning först och balsamera efteråt. Brukar använda aspirin, lös upp några tabletter i några droppar vatten, tillsätt sen yoghurt och honung och massera in i hårbotten. Alternativt så lös upp tabletterna i lite vatten 0ch blanda ner i balsam direkt. Håret och hårbotten känns superfräscht efter det!

Skrubba håret (eller kanske menat för hårbottnen)? Aldrig hört talas om.

Trodde Garants balsam var bra. Kanske får testa Coops istället då. Heter den nått speciellt? Typ Coop X-tra eller nått?

Har haft kliande hårbottnen under sommaren också så det hade nog inget med vädret att göra.

Använder något liknande Decubal dry scalp treatment fast apotekets egna, Hjärtats Special Care hårbottengel. Osäker om den är godkänd enligt BM eller no-poo men känns som det hjälpt när klådan varit som värst. Ger en svalkande effekt.

När jag vill förlänga ”livstiden” på en tvätt så brukar jag först skölja igenom håret ordentligt med varmt vatten och sen på slutet skölja med så kallt vatten jag bara klarar av i hårbotten. Då blir i alla fall hårbotten fräsch igen (men ibland blir längderna liksom lite feta, gissar att jag egentligen behöver skölja även dem med kallt vatten men jag sätter upp håret då istället).

Jag trodde man skulle undvika bara skölja håret med vatten också? Har gjort det ibland men torkar man inte ut håret även om man sköljer med vatten för ofta eller är det främst balsam och dylikt som torkar ut håret/hårbottnen?

Jag kör med honung istället för schampo. Inte vid varje tvätt dock, men när jag började för 1 år sen körde jag honung och balsam. Funkade perfekt. Hårbotten slutade klia och håret har fått bättre kvalitet. Nu för tiden använder jag bara vatten och balsam samt nån hårinpackning då och då. Har fått många komplimanger för mitt hår efter det. Honung är antiinflammatoriskt och innehåller massa vitaminer.

Som om inte depressioner , ångest, ätstörningar m.m skulle kosta samhället pengar! Pfft!

Okej om man fått diabetes, har dåliga värden eller astma. Då kan man tänka på att ätanyttigt och att röra på sig är bra. Jag gör redan det och jag är ändå överviktig! De smala människor som tror att det bra är att börja äta grönsaker, ta bort godis och börja springa har tyvärr fel. En av tio kvinnor får t.ex problem med köldkörteln efter graviditet. Många får inte hjälp och då kvittr de hur lite eller bra de äter. Vi fortsätter vara överviktiga. Det finns massor av orsaker till övervikt. Varför ska vi behöva gå runt och skämmas och må dåligt? Ingen annan har med saken att göra!

Att ta sig rättigheter att bedöma andras kroppar är illa nog. Att faktiskt kräva att världen anpassar sig efter ens egna uppfuckade värderingar tar självcentreringen till en helt bisarr nivå. Och jag har aldrig förstått mig på så kallade ursäkter av typen ”förlåt att du tog illa upp”. Det är inte en ursäkt för dina handlingar. Det är en ursäkt för mina känslor. Dem har du ingen rätt till. Det duger helt enkelt inte!

Du har en fin kropp och kan vara stolt över den.

Men det blir ändå komiskt när du ska hänga ut något för den klagat på ditt utseende och du då ska anmärka på hur personen stavar. Om du nu tycker du ska få se ut som du vill, ska den personen då inte få stava som den vill?

Fast en korrekt stavning har vi av mer än estetiska skäl. Bland annat en korrekt syftesformulering, undvika missförstånd, och vara tydliga med vad vi menar. Jag vill inte vara elak, men jag funderade ett tag på vad en del saker i texten kunde betyda.

Men vaddå triggervarning!? Skärpning.
Det enda jag skulle vilja ha triggervarning på (oavsett blogg) är typ massakrerade människor/djur eller … eh… hönsfåglar (jaaaa, det är en jättetöntig fobi men alltså… uääääsch!)
Folk får väl se hur fab ut de vill, om nån störs av det är det väl bara för de att klicka sig vidare istället för att ge ”välmenande råd”? Folk måste lära sig att hålla käft.

Jag tror dock att det kan vara så att Petra inte menar illa, (eller alltså ja fattar själva problematiken) utan bara är övertygad att hon ”värnar om ditt mående”, för jag har en vän som uttryckt sig lika. Jag är själv liksom inte smal, är inte överviktig heller i stor grad utan ganska normativ men med en lite för stor mage, och lår som går ihop vilket ändå gör att jag hamnar på tjocksidan. (Eftersom smal är alternativet och dit räknas jag inte). Iaf, så har jag en kompis som är superfit, håller på med hälsa och dyl. Har varit kompisar länge men inte setts på några år nu, men är på utlandssemester ihop. Igår uttryckte hen sig att hen blir ”illamående över att se alla dessa tjocka människor på stranden, därför hen jobbar med hälsa och förstår hur dessa människor måste må som utsätter sina kroppar för det här”. Jag orkade inte säga emot, känner bara att hen fick ju äntligen uttrycka sig indirekt om min vikt. Är tydligen motbjudande i bikini.. En annan försökte men försvaret blev ”men ni förstår inte. jag ser sånt här så mycket i mitt jobb”. Så alltså jag tror vissa bara inte fattar. Det finns en stark kraft inom all detta med ”hälsa” som för mig är som en sekt. De blir saliga inom sig själva och kan inte se något från en annan synvinkel. Min ”vän” då, tror hen bryr sig mer om tjocka för hen hjälper de som vill bli smala, än du (även om hen inte vet vem du är då hen inte läser något feministiskt) som kämpar för att allas rätt till att få bara vara.

aja, summan av min långa post är bara att jag tror det finns de som bara inte fattar. de provocerar inte utan de bara fattar inte. Jag har iaf fattat att gammal vänskap verkligen rostar, och vill jag inte ha dessa människor i mitt instagramflöde vill jag inte heller vara på semester ihop. låt torsdag komma fort!

ps. du är bäst och har öppnat mina ögon på så många sätt. önskar att fler kunde förstå.

Du är ful och borde inte synas för ”folk” mår illa, men jag rättfärdigar den här kränkande kommentaren och säger att det är ju för att det är ohälsosamt att vara som du. Alttså? Inte mena illa? Öppna ögonen.

När man bryr sig om någons hälsa så brukar man typ komma över med frukt, bjuda med personen på träningspass, uppmuntra till att söka vård när personen blivit sjuk mm. Inte droppa du är tjock! Skulle ni göra så till era barn också när du vill förbättra dina barns hälsa? Antagligen inte!

Eller så skiter man bara i att tänka på/kommentera folks kroppar. Ingen jävla frukt, ”vill du följa med och träna?” eller ”kom så går vi till läkarn”. Bara låt det vara. Jag erbjuder inte min sjukligt smala vän mer mat och jag kommenterar inte hennes motionsvanor. Hon får sköta sig själv. Jag sköter mig själv. Jag förstår vad du menar, men är så urbota trött på att det ens ska förekomma funderingar kring andra människors kroppsform?

Sen fine att man påverkas av media. Köper det helt och fullt och brukar dregla över Manu Bennett, Jennifer Lawrence och liknande skådisar — men att fundera över hur personen som sitter bredvid mig vid matbordet ser ut är ju helt irrelevant?

Kanske vart otydligt där. Hade ingenting att göra med kroppsform till att börja med. Jag tycker faktiskt det är ok att dra med en kompis på träning, men inte kopplat till att jag tycker de ska sluta vara tjocka, utan helt enkelt för att det är hälsosamt och man kan göra det tillsammans med någon. Brukar också tänka på det om jag ska bjuda på fika. Man måste inte bjuda på tårta, man kan bjuda på mackor och frukt. Det handlar åter inte om att lägga värderingar i någons liv, för mig är det är naturliga val för min och andras hälsa.

I min värld spelar det ingen roll huruvida som Petra här är medveten själv eller inte medveten själv i frågan om hon fattar att hon gör illa andra med det hon vräker ur sig i ”all välmening”. Blir det bättre om hon är medveten eller icke medveten med det hon säger? Varför skulle det bli det? Det hon säger och hur jag tar det, betyder mer i mitt eget fall. Jag har aldrig förstått varför folk ska komma undan med att dom inte visste hur det dom säger skall tas emot. Om jag blir biten av en huggorm undviker jag dom i fortsättningen . Bettet må göra ont, men det är giftet dom dödar.

Vi människor måste ha jäkligt lite att göra när vi ägnar så mycket tid åt vårat utseende. Tänk om folk ba kunde vara. Använda kroppen som ett, ja typ redskap, kroppen är lixom till för att gå, lyfta, mm. Man har den kroppen man har å så är det. Typ vissa har blåa ögon och visa bruna. Vissa är korta och vissa långa. Vissa är tjocka å vissa smala, inget med det lixom. Så jävla oväsentligt hur den ser ut. Vem bryr sig när man har en fungerande kropp som typ kan bära ett barn mm!!!!!

Alltså ASGARV på den kommentaren om sexliv och fetma.
När jag vägde 100 kg så var inte min kroppshydda ett dugg problematisk att ha sex med. Min 50 kgs kropp däremot hade grava problem med sex. Kvaliteten på sex är INTE avhängig storlek fattar man inte det är det ju rent sorgligt.

Förtydligande; att min 50 kgs kropp hade problem med att njuta av sex var alltså pga prestationskrav mm mm inte alltså för att kroppen vägde just som den gjorde. Men min smalhet gick hand i hand med självförnekelse, skam och allsköns skit.
Kan också bara som krydda på moset säfa att LÄKARE konstaterade att min hälsa var bättre någonstans runt 80-85 kg (är 160 cm) än den var när jah vägde 55.

Känner samma. Jag är visserligen kvar på 49kg och en sambo som för tillfället bantar (DET behöver triggervarning enligt mig) men jag mår så mycket bättre strax över 55, skulle säkert må ännu bättre om jag kunde komma över 60. Är 163 så typ lika lång som du.

Fuck folks åsikter om andras kroppar. Man har inte den rätten. Hatar när folk blandar ihop elakhet med ärlighet, för det är vad det här låter som. ”Men jag är bara ääääärliiiiig”, ”jag värnar om din hääääälsaaa” osv. Bullshit. Du vill känna dig lite bättre än andra genom att spy ut dumma jävla idiotiska påståenden. Skärpning.

Word! Man kan värna om andra människors hälsa, men hur tappad är man inte om man på fullaste allvar tror att man gör det genom att bete sig som en skitstövel.

Jag tror Lady Dahmer var helt på rätt spår, när hon funderade över om Petra trollade henne. Tycks vara mer troll än hon. Och när vi pratar om troll vet vi inte om det växlar mellan olika nickname osv. Ingen mening mata det mer.

Så glad att din blogg finns. Ska föda mitt första barn när som helst nu och min kropp har verkligen förändrats under graviditeten. Gigantisk mage och rätt mycket bristningar. Tänker att jag aldrig kommer få tillbaka min ”gamla” kropp, men i nästa sekund tänker jag att det kanske inte gör något? Jag kommer duga precis lika bra med min randiga, mjuka mage! Tack för att du inspirerar mig ❤

Det verkar som att endel behöver ta itu med sina egna självhat och kroppshat, som de spyr runt sig. Kanske de har sportat med självsvält så till den grad att deras hjärnor inte fungerar ordentligt? :/ Det är ju bara synd om dem, på riktigt..

Jag tycker dina bilder är fina Lady D, strunt i missunnsamma haters. Alla är gudinnan/guden avbildad i olika varianter så en kan lika gärna odla lite självkärlek <3 Känner mig lite wicca-inspirerad just nu 🙂 Huvudsaken att våra kroppar är friska och funktionella.

Jag tycker att du gnäller mer än att njuta av livet. Jag skulle aldrig orka lägga ner tid och energi på att blogga om så ovensentliga saker. Vissa tycker om överviktiga tjejer och andra tycker om skelett ? Det är ju en smaksak. Jag ser inte ner på nån av dom. Det finns så mycket annat skit i livet som vi borde lägga ner mer tid på. Tänk alla stackars barn i Syrien som är tramatiserade efter allt dom sett och varit med om. Tänk barnen i Afrika som dör av svällt och sjukdomar. Dom får inte ens i sig mat varje dag. Tänk all barnsexhandel i dom här fattiga länderna . Miljontals barn blir sexuellt utnyttjade varje dag. Tänk om ni kunde lägga ner eran tid på att försöka hjälps dessa barn istället för att bråka om vikt och andra meningslösa saker. Som sagt livet är fullt med barn som få genomgå fruktansvärda saker varje dag. ?

tja, du kanske tycker det är oväsentligt att bli konstant trakasserad pga din kropp men jag gissar att du inte blir trakasserad alls så då är det jävligt lätt att sitta och tycka en massa. Tycker du kan lägga din tid på de fattiga barnen i afrika o syrien istället för att gnälla på vad jag gnäller om.

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *