Kategorier
Tjock verklighet

Vet ni vad som är provocerande? Att vara tjock och inte hata sig själv.

Det värsta är hur en del verkligen insisterar på att få säga vad de tycker, man riktigt anar hur touretten väller fram och visar folks inbillade rätt att få säga vad de tycker. Och folk är tamejfan helt jävla viktrabiata: ”TITTA EN TJOCK TJEJ SOM INTE BER OM URSÄKT FÖR SIN VIKT! MUST. DESTROY. MUST. […]

Det värsta är hur en del verkligen insisterar på att få säga vad de tycker, man riktigt anar hur touretten väller fram och visar folks inbillade rätt att få säga vad de tycker. Och folk är tamejfan helt jävla viktrabiata: ”TITTA EN TJOCK TJEJ SOM INTE BER OM URSÄKT FÖR SIN VIKT! MUST. DESTROY. MUST. BREAK. DOWN.”

Nej, jag förespråkar inte övervikt. Men jag säger att det är ok att vara tjock för DET ÄR OK ATT VARA TJOCK. Nej min kropp är inte ohälsosam herregud. Titta på mig. TITTA PÅ MIG och ha lite jävla perspektiv.

Ja jag har övervikt. Ja, jag är tjock. Är jag smällfet? Nej. Är jag en macka från en hjärtinfarkt? NEJ!

Att vara tjock är inte ohälsosamt. Det farliga med att vara för smal eller fet är inte vikten i sig utan sättet man tar sig dit. LIVSTIL kallas det och har man bristande kunskap i ämnet så kan man med fördel gå till biblioteket och läsa på.

Jag är absolut inte nöjd med vare sig min kropp eller vikt men jag tänker fan inte skämmas för den. Och jag vägar be om ursäkt för det.

Så jag vill inte höra ett endaste till ord om att jag är tjock och borde gå ner i vikt. Om att det är hälsofarligt. Om att jag inte borde visa upp min feta kropp för att jag då bidrar till ett osunt ideal (say what?) eller vad fan det är för ursäkter folk drar till för att slippa se nån som inte passar in i det vackra idealet, fuck you säger jag bara, fan är det verkligen nån som tror att jag kommer orsaka en fetmaepidemi eller att tjejer kommer börja svulla massa mat för att bli tjocka bara för att jag vägrar hata mig själv?

Jag kommer från och med nu att börja blocka alla socialt efterblivna idioter som kommer med bantningsråd eller åsikter om min vikt. Bara så ni vet. I min blogg ska det tamejfan inte finnas nåt vikthysteri. Och min kropp och min hälsa angår ingen annan än mig.

HELT OK!
(gilla gärna på bloglovin’ så vi får stopp på tramset)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

303 svar på ”Vet ni vad som är provocerande? Att vara tjock och inte hata sig själv.”

Men du, du lägger ut en bild på din kropp med texten " Im fat, fuck off". Vad förväntade du dig för kommentarer? Jag skulle förvänta mig ungefär dem du fick. Inte för att jag tycker de har rätt, jag håller med dig att det är fult att kommentera andras kroppar, tröttsamt med dessa ständiga bantingtips och engagemang i sin egen och andras vikt och utseende. Jag tycker ditt twitter om att bli fri från att bry sig om utseende snarare än att tycka att man är okej var det bästa skrivna jag läst på länge, hade gärna sett ett inlägg där du utvecklar de tankarna.

Men du bad folk att dra åt helvete och de gjorde de, rak in i fula kommentarer.

Blocka på, det här är ingen demokrati som du själv brukar påstå. Men jag måste säga att du måste vara den enda som är förvånad att du fick den respons som du fick på det inlägget. Du sände ut ett fuck off medelande på nätet och fick fuck off själv tillbaka.

Du tog upp din kropp och din vikt och fick kommentarer om din kropp och din vikt, vad skulle de annars kommentera under det inlägget?

2012-01-05 @ 09:31:40

Postat av: Lady Dahmer

ANNA jag borde inte förvänta mig nåt, eftersom att många saknar vanligt hyfs, men jag gissade att de flesta skulle se precis vad jag menade och det gjorde de också. Förutom en liten klick idioter.

inga du är härmed blockad, din IP sparas för framtida eventuella bruk och din kommentar raderas, ditt ouppfostrade jävla våp.

Anna, att folk som vill lägga sig i andras vikt kanske ska fucka off?

LD, Jag har personlig erfarenhet av det där med att man inte får gilla sig själv, inte ens om man är smal, för det är så provocerande så man måste plockas ner på jorden med upplysningar om saker man borde ha komplex för. Men som tjock blir det nästan lite extra. Om jag i vissa sällskap inte tar upp min vikt och säger att jag hatar mig så finns det folk som på nått nästan maniskt sätt måste ta upp den åt mig och diskutera. Get the fuck off!

Hear hear!

Det stannar ju inte heller vid fördomar om fetma (de är många har jag märkt, en hel del verkar tro att tjugo kilos övervikt ofelbart leder till hjärtattack i 40-årsåldern), utan det rör (ffa kvinnors) kroppar i allmänhet. Nöjd/inte tillräckligt missnöjd med din kropp och "dum" nog att skylta med det = Du blir påmind om de brister du eventuellt missat eller accepterat.

Jag ser ut typ som du, vissa dagar tycker jag att jag är helt ok, vissa dagar hatar jag min kropp. Det är svårt när man inte passar in i normen som råder. Jag tycker det är otroligt befriande att läsa din blogg och se bilder på nån som mig som inte känner något behov om att be om ursäkt för sig själv. Fan så skönt! Skit i alla idioter som är så olyckliga att de bara kan må bra av att försöka trycka ner andra. Du gör mig stark. Tack.

Fast pratar du inte hela tiden om att du är tjock för att provocera dina läsare? Ungefär på samma sätt som Kissie lägger ut photoshopade bilder på sig själv för att visa upp hur smal hon är?

LI nej. Varför skulle jag göra det?

Däremot funderar jag fan på att börja. Införa veckans Fetto. Typ. Gnugga in min övervikt i ansiktet på er (hähä) och NORMALISERA. Fat shaming ska inte få förekomma.

Kan du inte börja blocka alla som förespråkar fri mobbing oxå? Alla de som tycker att man ska ta skit och att man förtjänar skiten om man ger igen med samma mynt. En del gillar ju mobbing så mycket att de inte ens accepterar att man ger trevliga svar på tal. Och de som tycker att man gör sig förtjänt av påhopp och kränkningar för att man finns. Anna, dina kommentarer är som att säga att man förtjänar att bli våldtagen för att man har kort kjol på sig eller att bli ihjälslagen efter en fest för att man stod på sig i en diskussion.

Det finns ingen på hela jorden som kan ha blivit kränkt av bilden i det tidigare inlägget och därför inte gett vuxna människor tillstånd att bete sig dåligt mot en annan människa. Ingen kan påstå att den har blivit så provocerad att den måste ge svar på tal som innebär att gå till personangrepp och kränka.

Fine att man hasplar ur sig saker, "vill väl" och yadda yadda men när man oombedd ger skit får man fan vara beredd på att det kommer tillbaka.

Och jag kommer ALDRIG säga till mina barn/vänner/familj att de ska acceptera mobbing, kränkningar eller annan skit för har man gått i vanlig svenska jävla skola vet man att "vända andra kinden till" har funkat ungefär 0.001% av gångerna.

Hurra!!

Bra skrivet! Nu har ju jag inte blogglovin, utan jag kör genom google-reader men där fick du en +1 från mig definitivt om detta! 🙂

Min mamma har tjatat hela mitt liv om att jag är tjock, vilket jag under vissa perioder inte varit när hon har tjatat. Så för 3 år sedan gav jag henne ett ultimatum. Prata inte om min vikt annars pratar jag inte med henne. Man måste vara strikt med puckon som inte fattar att ens kropp är ens eget bekymmer!

Ja helt sjukt att folk ska lägga sig i ens vikt, ibland tror jag dom gör det för att dom själv ska få känna sig bättre. Min killa jobbar i butik och kan då och då få höra av kunder han knappt känner som frågar honom om han har gått upp i vikt eller att han borde gå ner några kilon.

även fast man inte vill ta åt sig så är det klart att det känns lite att få höra sånna saker. Och det är ju tur att han kan ta det ganska bra ändå, men det kan ju faktiskt bli förödande konsekvenser om man säger det till "fel" person.

Du jämför kommentarer " så LCHF fungerade inte för dig" med att bli våldtagen eller misshandlad.

Visst har jag förstått att folk är lättkränkta nu förtiden men jag personligen gör väldigt stor skillnad på en bloggkommentar där någon påstår att en kost inte varit viktreducerande för en individ och att begå våldtäkt.

Jag har heller inte någostans skrivet att LD förtjänar elaka kommentarer. Jag tycker inte att LD eller någon annan heller gör det. Men jag säger att det är svårt att frågan om vikt och kropp kommer upp, inte att det var okej att skriva elaka kommentarer.

Jag tänker inte kommentera liknelsen för det var rent ut sagt så urdålig och grov att jag skäms att en läsa den mer än att det är en jävla myt att kvinnor blir våldtagna pga av sina kläder. Kvinnor blir våldtagna för att män använder och gillar att använda makt och sexuell makt mot kvinnor. Det är inte kvinnor med en viss klädsel som utsätts för våldtäkt, de vanligaste är att förövaren är någon du känner, tex pojkvän eller kompis.

ANNA nej hon jämförde inte den kommentaren med våldtäkt och misshandlel. Hon jämförde ditt argument med argumenten man använder mot kvinnor som utsatts för brott: "skyll dig själv"-mentaliteten. Som inte är ok vare sig det gäller grova brott eller elaka kommentarer.

Bra gjort, jag gör samma i livet med vänner som mest bara tar och tar. Tack och hej med dig har jag börjat säga. Läskigt men skönt:)

Fantastiska, underbara du!

<3

Satt med gråten i halsen när jag läste kommentarerna du fick igår. Förstår inte hur elaka en del vuxna människor kan vara! Inte konstigt att hånandet & pikandet kryper ner i åldrarna – dessa föräldrar okejar ju det beteendet för sina barn!

Jag ser det dagligen när jag är ute & praktiserar i skolan. Jag har nolltolerans på det beteendet i mina klasser & kommer ha även när jag är färdig lärare. Jag tänker motarbeta varje liten tendens till vikthets & kommer jobb stenhårt med att nöta in i barnens grundtro, en acceptans för alla människors olikheter..

Det här med att övervikt är ohälsosamt; jag tror inte att folk som använder det argument egentligen bryr sig.

De säger det bara för att det låter bättre att säga det (på ett sånt där "jag bryr mig bara om dig"-sätt) än att säga vad de verkligen tycker (att du helt enkelt inte passar in i deras skönhetsideal).

Nej, jag menade inte att du får skylla dig själv, jag menade att ett inlägg med ett visst tema gör att kommentarena kommer handla om samma tema, att det är samma som att man får skylla sig själv om man har kort kjol (som inte ens har med varför kvinnor blir våldtagna) är helt över mitt förstånd.

Är helt med på din linje. jag har väl sett ut som du sedan andra barnet men nu är jag för tjock. inte för någon annan än för mig själv. jag känner att ett knä kan åka när jag går på zumba eller åker skidor och det känns hela tiden ett hot från knäet. och det känns verkligen att det beror på att jag väger för mycket. jag ser mig också som helt okej har inga problem med något som har med min kropp att göra och jag är också irriterande oberörd enligt omgivningen. och jag säger aldrig att jag tänker gå ner i vikt. aldrig. Folk har sjuka ideal. Man får inte vara fet men något som är ännu värre man får inte åldras utan att tjoa om det och försöka dölja det. Att åldras och vara oberörd är det största tabut.

Alltså, tack! I en blogg som handlar om allt annat än yta och utseende är det fan fördummande och nästintill kränkande att börja gagga om vikt. Vik hädan idiotiska människor.

Kära Lady Dahmer. Du är verkligen en fantastisk människa som alla borde träffa, tror jag. Inte för att alla dina åsikter är superawesome eller för att man alltid håller med, men för att där finns en medvetenhet, en tanke bakom saker och ting och för att du har möjligheten att verkligen få folk att fundera över vad det innebär att vara det vi alla är; mänskliga.

YOU GO säger jag bara! önskar att fler vore som dig. har en kompis som var stor innan men har gått ner 30 kilo nu. och det är ju iofs bra för henne men nu har hon blivit som besatt av sin vikt och hennes, som innan verkade som en "hälsosam" livsstil har gått alldeles för långt och det känns som att hon aldrig kommer sluta förrän hon har fått någon ätstörning och blivit underviktig. Hon vägrar ens se bilder på sig själv från när hon var stor, hon säger att det äcklar henne. Det är bara så jävla sorgligt och jag är så tacksam över att folk som du finns. du ger mig hopp Natashja!

Helt rätt! Ta ingen skit, LD. Och det ska tamefan ingen annan överviktig heller! Det gör inte jag, om nån påpekar min vikt blir jag förbannad och läxar upp personen istället för att ursäkta mig.

Att folk antar att smal/underviktig = hälsosam och överviktig = ohälsosam är helt absurt enligt mig! Om man tänker efter minsta lilla så fattar man väl att lite extra fett runt kroppen INTE DÖDAR EN. Vi är för fan gjorda för att ha ett fettlager. Om man lever bra och känner att man mår bra gör det inget om man har 10-20 kg övervikt. Då överlever man ju längre än de underviktiga om apokalypsen kommer, lol!

Jag skulle vilja påstå att det vore så sjukt mycket värre om du förmedlade en negativ självbild istället för bilder på din kropp som den ser ut eftersom en negativ självbild antagligen är hundra gånger skadligare än lite gammalt hederligt hull på kroppen.

Du är grym! :thumbup:

Fan vad bra rutet! Läste kommentarerna till det andra inlägget imorse, fan har folk ingen hyfs. Idioter är det som kommenterar andras vikt "i all välmening". Jag tolkade till inlägg som liten motvikt till all vikthets som pågår i bloggvärlden runt nyår. Jag tyckte det var fantastiskt bra inlägg, klockrent.

Man får vara nöjd med sig själv trots övervikt, undervikt eller normalvikt. Allt är okej. Hur hälsosynpunkt kanske vissa vikter inte är bra, men vad fan spelar det för roll? Det vet nog den som sitter med vikten bäst (nu tycker jag inte att du verkar ha hälsoproblem. menar bara i största allmänhet) det är svårt att "missa" att man väger för mycket.

Usch idioter! Blev så ledsen är jag läste all skit du fick ta. Du borde inte behöva ta sådan skit och jag tycker det är asbra att du säger ifrån.

Fattar verkligen inte vad folk blev så upprörda över! Det var ju HUMOR ditt inlägg! Jag såg det enbart som ett sätt att visa, som du själv sa i kommentarerna, att du inte behöver gå ner i vikt för andras skull eller för att följa något ideal (eller för att omgivningen förväntar sig att man som överviktig ska gå ner i vikt, kanske som ett resultat av ett nyårslöfte). Och det var jätteroligt illustrerat!

Om det är något ideal som är osunt så är det ju det som går ut på att alla ska se ut på ett sätt, att det finns en mall och passar man inte i den så är man fel, ful och ohälsosam. Tack för att du kämpar mot det idealet och tack för att du vågar göra det som jag är för rädd för att göra.

Det jag ser är en kvinna, en kvinna påriktigt. GUD. Jag önskar att ideal inte fanns! För vad går livet ut på, att banta, träna, svälta sig eller att leva?

Min önskedröm är att leva mitt liv i min kropp som den är skapt för och att helt kunna förbise utseendet, för det tillför inte lycka vare sig man är ful, snygg, fet eller smal.

Det är upplevelser och relationer som ger lycka.

Det kan nog uppfattas som väldigt provocerande att vara tillfreds med sin vikt. Att man är tillfreds behöver ju inte innebära att man är nöjd, men att man inte tänker må dåligt över sin vikt.

Nu är väl varken du (eller jag) direkt tjocka i den bemärkelsen. Hade vi bott i USA hade vi fan varit smala 😉

Jag gillar budskapet att människors värde inte kommer med siffrorna på vågen.

Hej 🙂

Tummen upp 🙂 Jag gillar att du vågar stå upp för dig själv, det gör att i alla fall jag börjar tycka att jag själv oxå är helt okej och inte behöver vara trådsmal 🙂

Tack för en skön blogg

Bra inlägg! Kom och tänka på egoina som fick kommentaren om hur hon kunde vara lycklig när hennes lår går ihop. Helt sjukt.

Fetthatet är den nya rasismen, och med hälsoargumenten på bordet är det dessutom helt ok. Riktigt frustrerande, speciellt när det gäller en kropp som inte ens är särskilt tjock! Oavsett BMI är det ju en vacker och kurvig kropp du har. Knappast en macka från hjärtattack, nej.

Chiaki har verkligen en poäng, att säga att det är ohälsosamt är bara ett sätt att dölja förolämpningen. Min mamma har hela mitt liv tjatat på mig om min vikt och att jag ska "vara försiktigt". Då väger jag ca 68 kilo och är 168 cm lång! Nu säger jag ifrån, men det värsta är att hon ofta använder just min vikt som vapen om vi börjar bråka för hon vet att det är min svaga punkt (det har ju hon fixat under min uppväxt) och att det är vad jag kommer ta åt mig mest av. Under en period när jag bodde hemma, jag var väl 18 eller så, så började jag till slut kräkas. 53 kilo var jag nere i. Det var estetiskt vackert men allt jag tänkte på var hur jag såg ut och vad jag åt. Jag tror du kommer ge Ninja fina förutsättningar gör att INTE hamna i samma sits som mig genom att vidhålla att det är viktigast att vara nöjd med sig själv. Hade du varit min mamma hade jag nog haft ett annat förhållande till mat nu.

Jag vill vara smal, jag mår bäst då. Givetvis finns det gränser men jag har varit överviktig och jag mådde inte bra i varken kropp eller själ.

Det jag dock skulle skriva var att det finns tjocka som mår bättre än smala, som faktiskt lever bättre än smala men det är ingen som tror på det. Såg ett program för något år sen om tjocka som hade jättebra värden och smala hade skitdåliga – de smala tryckte i sig skit och de tjocka åt bra "men lite för mycket" men de mådde ändå bäst. De blev ändå varnade för de hade för mycket bukfetma osv (som kan leda till bla bla bla, behöver inte dra det) men åter igen, de hade skitbra värden.

Så.. smala mår inte alltid bäst.

Har läst det här inlägget och det andra du har skrivit och jag kan säga att jag är en ung tjej 17 år som tycker du har SÅ GRYMT MYCKET MER RÄTT än vissa jävla idioter som suttit och kommenterat. För det första skulle jag inte tro att du är på något sätt ohälsosamt överviktig, för du är ju inte FET FET. För det andra tycker jag det är bra det du gör och är stolt över din kropp även om du är mullig! Jag blir skit glad när jag läser detta och känner verkligen att jag också kan tycka om min kropp på samma sätt. Min mamma har sagt att vårt samhälle nu har kommit in i ett vikt hysteri och är det inte så såsäg? Om vi räknar upp alla program på TV som har med viktnedgång att göra, som fokuserar på människor som är på tok för feta etc och sedan räknar vi upp de program som fokuserar på människor med bulimi eller anorexia, är på tok för smala helt enkelt. Är det bara jag som märker att man fokuserar 200% mer på de feta? Det är inte bra att vara för fet, inte alls. MEN VAFAN Det är väl inte bra att vara för smal heller? Ändå ska man alltid skrämmas till att banta, skrämmas att man är för fet. Sverige har inte ens en hög "Fetma procent" och ändå är det SÅ SJUKT JÄVLA ÖVERDRIVET OCH ALLA ÄR FÖR FETA OCH VI MÅSTE BANTA OCH HUVVALIGEN. Jag blir fan arg.

Tusen tack för att du kämpar på med att få folk att fatta!

Du ger mig styrka att kämpa på med att lära mig att jag inte måste uppfylla ideal för att duga.

Fortsätt!

Vad du gör är att hjälpa mig och många andra (normalviktiga med skev kroppsuppfattning) att sluta banta ett par dagar. Det är bra. Bra jobbat. Fler inlägg!

SÅ JÄVLA RÄTT!!

Jag väger ta mig fan 57 ynka kilo och har storlek s, 34-36 och kan i vissa fall även ha xs och barnstorlekar i kläder men blir ändå kallad tjock?! Det är ju helt sjukt! Jag undrar hur folk tänker och vad det är för fel på dem och samhället då..

:thumbup: :thumbup:

Modigt och starkt!

MEN – jag tycker inte att du är fet. Snarare högst "normal"!!! i alla fall ser då så ut, i mina "knäppa" (??) ögon.

Jag är lite tjock, jag har ca 20 kg för mycket på mina 160 cm. Men förut var det över 60 kg för mycket. DÅ är man tjock!

Det jag tyckte var allra värst i den föregående diskussionen var att jag inte tyckte påhoppen var så farliga.. Har jag blivit så avtrubbad?? Om LD inte hade försvarat sig så hade jag troligtvis gått ifrån sidan utan att känna nåt annat än att det var en helt vanlig viktdiskussion. Och det var det ju. Det är det som är det värsta, och det som hon fick mig att inse; i en diskussion om vikt är det normalt med påhopp, förolämpningar, ifrågasättande av en själv som person och så vidare. Och det är inte okej.

Tack så mycket, LD, för att du bankar in hur viktigt det är med gränser mellan personen och diskussionen. Och för att du ger mig mod att våga trycka till folk som kommer med påhopp maskerade till välmenande råd.

Hejsan.

Självklart hatar jag fetto-hypen oxå. Enda anledningen till att jag i skrivande stund har tagit tag i mina kilon är att jag tycker att jag har blivit så sjukt mycket tröttare. Så det är ren egoism.

Men det var inte därför jag skrev.

Jag skulle dö av lycka om jag fick reda på vad du anser i dagens ämne på min blogg.

Är alla berättigade till barn?

O varför är din röst så himla viktig för mig?

För din blogg är den enda jag läser.

http://dan-syndrom.se/?p=2140

2012-01-05 @ 13:32:51

Postat av: Anna

Jag tycker att din blogg är underbar & full med självförtroendestärkande inlägg. Det är som en bit lycka i varje inlägg, så att man får i sig precis så mycket som man behöver på en dag. Jag har följt din blogg ett tag & även om jag enligt mig själv fortfarande är för ung för att skaffa barn så tar jag in mycket av det du skriver, för framtiden liksom! Det ultimata hade vart om du skrev en bok om just barnuppfostran, jag hade garanterat köpt den.

Tack för en bra blogg & grymt mycket underhållning.

Puss!

När jag läser alla kommentarer om att folk kommenterar andras vikt bara för att nagga ner på den personen osv. kan jag inte riktigt hålla med. JAG är faktiskt en av de som tycker det är riktigt dåligt med övervikt (visst, några kilo är ju ingenting så länge man trivs med sig själv)när det börjar sträcka sig upp mot 10+ kilon öfr mycket. Att fetma är ohälsosamt är ju ingen lögn. Visst man kommer ju som LD skriver, inte DÖ av en macka till, men kroppen mår ju inte bättre av den om man redan äter för mycket. Kolesterolhalter och allt möjligt blir ju sakta men säkert värre och värre och till slut kanske du är på väg mot en tidig död. Och när man inte kan gå några km i rask takt utan att måsta vila är ju nånting fel! Det jag menar är alltså att så länge man har nån sorts allmänhälsa så är det väl ok med lite övervikt. Goes without saying att med för stor övervikt har man ingen allmänhälsa heller. Så de går som hand i hand.

Men det jag ville säga egentligen var väl att jag ofta (inte till främmande människor självklart!), när vi diskuterar vikt osv, uppmuntrar de till att gå ner i vikt. Men det gör jag ju aldrig för att klanka ner på de! Det gör jag ju för att jag bryr mig så mycket om dem och vill ha de i mitt liv länge, plus att de ska kunna vara med på alla aktiviteter vi gör i vårat kompisgäng! Som att fara ut och spela fotboll nån timma, gå på fjälltur eller skogspromenader i friskt tempo, utan att de ska behöva halka efter redan efter 10 minuter. Eller att de ska känna sig bekväma i sig själva och nöjda med hur de ser utoch inte för att jag ska känna mig bättre.

Tycker folk är lite väl hårda mot folk som kommenterar andras vikt (okej, finns gränser såklart på hur man gör det!)

Det ÄR ju INTE hälsosamt, det ÄR ITNE ett sunt ideal. Men man ska inte börja vara extrem och nagga ner på de med bara några kilo övervikt, det håller jag med om.

Tycker att idealet som visas i media ska vara sunda människor med aktiv livsstil.

Over and out.. 😉

Härligt att se dig bejaka din liberala ådra! 🙂

Håller fullständigt med dig. Det är viktigt att hävda rätten att kunna bestämma över, själv få bedöma och avgöra sin egen kropps utseende och hälsoläge!

Stå på dig!

(… men sitt inte på mig 😉 …)

Har för mig att du bett om att inte få kommentarer på ditt utseende oavsett om dom är positiva eller negativa. Nöjer mig därför med att berömma dig för texten, väldigt bra skrivet (som vanligt)!:thumbup:

Du är väl inte alls så tjock som många påstår! I renässansen hade du ju haft en idealkropp! 😉

U go girl! Du är fin som du är och du är DU!

kram t dig!

Det jag kan finna väldigt intressant är att det finns så många som anser sig ha rätt att bry sig om hur andra människor ser ut och att det också per automatik innebär att man som tjockis alltid får höra utav nån eller några att du är tjock. No shit Sherlock liksom, det såg jag i spegeln när jag klädde på sig. Tror folk att man är både blind och dum? Klart man fattar att man är tjock. Jag är tjock och jag vet om det.

Jag får höra ganska ofta att jag är tjock. Mmm, jag vet liksom. Jag vet att jag alltid blir dömd utefter vad jag äter och hur jag klär mig även fast jag inte vill. Ofta skiter jag fullständigt i hur jag ser ut och sätter på mig herrpyjamasbyxor, ett linne och nån skön tröja över det. Folk dömer mig oavsett hur jag gör och jag kan mycket väl tänka mig att börjar jag att träna (vilket jag har tänkt) så kommer folk snart börja att tala om för mig att jag tränar för mycket och gör det här på fel sätt. För det finns alltid någon/några som anser sig veta bäst och sitta på hela sanningen. Är så sjukt jäkla trött på den attityden. Kanske skulle jag börja posta bilder på mig själv i bara bh och trosor i min blogg (ingen stor blogg direkt mest folk som känner mig som läser) en gång i veckan bara för att. Jag ser ut så här. Take it or leave it och sluta åsikta om det liksom.

Tack LD, det var precis så jag menade.

Och Anna, att det är så jävla dumt är liksom det som är grejen. Argumenten du och många andra använder är liksom bara inpräntade och repeterade genom generationer. Det är samma sorts mentalitet bakom dem som det är med "den korta kjolen".

Magda, om en vän till mig uppmuntrade mig till att gå ner i vikt utan att jag bad om hjälp att gå ner i vikt skulle jag inte bli glad och tacksam.

Jag har råkat säga sånna här saker själv då jag var smal och tränad och det är klart att man inte är en rutten människa för att man råkar säga något till någon man känner väl. Men som tjock får man höra det öööööverallt. Heeeeela tiden. Från aaaalla. Att man måste gå ner, tänka på vad man äter, att man ser gravid ut, att nu blev det visst lite för mycket och när man enligt någon äter lite för att vara tjock så ska man absolut inte svälta sig själv för då går man upp ÄNNU mer…

Tillbaks till saken… det här handlar om att man kommenterar någons vikt/utseende där man inte har ett skit med saken att göra. Att hela tiden (jag upplever det som en sjukdom hos mig själv) dra uppmärksamhet till utsidan av folk. Sist jag träffade mitt kompisgäng från byn så sa jag något till ALLIHOP om deras utseende (komplimanger). Va fan håller jag på med liksom 🙁

Tack för det här :love:

Det hela med att vara tjock behöver inte vara associerat med att vara ohälsosam, ful eller någonting of the like. Livsstilen är vad som avgör om man är ohälsosam eller inte. Man kan väga 52kg och vara skit ohälsosam, eller väga 90kg och äta så bra man kan. Men oavsett sin vikt så får man göra vad fan man vill. Det är ens egen kropp, och därmed ens egen vilja, ansvar och behov som styr den. Inte någon dum idiot som känner ett ansvar för att hela världen ska vara "hälsosam", och allt annat ska bort.

Nej, LD är en vuxen människa som har rätt att bestämma över sitt liv och sin kropp. Folket som sa detta talade inte om en 14åring, utan en vuxen 30+ kvinna med två barn och en man. Herregud. Ta ansvar över er själva först!

Lady D, jag tycker att du är helt fantastisk! Säger usch, fy och blä åt alla muppar som tycker sig ha rätt att säga sådana saker och lägga sig i på det viset. Att vara stolt över sig själv borde alla för tusan främja, inte klanka ned på. Men vad vet jag, de kanske ogillar sig själva så mycket att de måste trycka ned dig som tycker om dig själv.

Du är så himla bra, Lady D! Så fortsätt ge folk genusinfo, skratt och styrka. Du inspirerar verkligen.

Yeay, bra sagt!!! Om aldrig andra människor än de enligt dagens rådande mall syns, så verkar det mer och mer "konstigt och udda" att vara lite tjock eller kort eller ha konstiga tänder eller vad det nu kan vara.. Så grymt bra att du vågar visa bilder på dig själv, inte många som gör tyvärr.. Vet att du inte fiskar efter några som helst kommentarer om ditt utseendet, men du ÄR skitsnygg!!!! Go LD 🙂

Magda: Det är precis sådana "välmenande" kommentarer som gör mest ont. De som bekantskapskretsen säger gör att vara "snälla". Helt seriöst, om du verkligen gillar dessa personer så mycket som du påstår är det snällaste du kan göra att hålla dina åsikter för dig själv för jag lovar att oavsett hur de reagerar utåt så gör du dem illa. Om de är tjocka så garanterar jag att de redan vet om det.

Med sådana vänner behöver man inga fiender…

Magda, Jag förstår hur du tänker, men de allra flesta är faktiskt medvetna om hur de ser ut och lever. Och i bland stjälper det mer än hjälper när det kommer en välmenande kommentar. Är man tjock och har varit det hela sitt liv blir det till slut en del av sin identitet, allra helst när människor i sin omgivning väljer att göra en medveten om det i alla möjliga lägen. Få vill ha tankar på vikten (som ofta, oavsett vad folk säger, är kopplade till sitt egenvärde) ständigt närvarande. Dessutom finns det ingen anledning att tala om för folk vad de redan vet. Tror man att alla med övervikt lever i ovisshet och hinkar läsk varje dag så har man helt enkelt tittat på för mycket tv. Nånstans måste man ju ändå acceptera den man är i nuet och försöka må så bra med sig själv, på alla möjliga vis, i den mån man kan. Ingen vill bli dumförklarad och hjälpt utan att ha bett om det, speciellt när antaganden om både livsstil och kunskap görs utifrån hur man ser ut. Det är så mycket skam i det här med övervikt, därför är det kanon att LD väljer att trotsa den.

Sällar mig till LDlovers-skaran. Jag ÄLSKAR dig, och du har en skitsnygg kropp men framför allt har du ett kick-ass inre!

Tack underbara du! Är så förbannat trött på att det ALLTID är smala (och ibland undernärda) kroppar man matas med överallt som dessutom vill få en att tro att det är det enda alternativet för att vara en lycklig människa. Annars är man misslyckad liksom.

2012-01-05 @ 16:31:57

Postat av: ingrid

Åh, vad jag älskar bloggare som är lite tjocka och inte låter sig begränsas! Jag får ett forum där jag kan få andas ut, känna att jag duger som jag är SOM FAN! Slipper tänka på att hetsbanta, och kan fokusera på att leva på ett sätt jag mår bra av! Tack!!

När jag kommer in på din blogg känns det som att jag kan andas igen! Är 22 år och har alltid varit lång och med rätt mycket kurvor. Har bantat sedan jag var ungefär 10 år. Ändå aldrig blivit så där petite och gullig som "alla andra". När jag det senaste året har gått ner ca 15 kg (för att jag har mått skit både psykiskt och fysiskt) har jag hela tiden fått höra att jag är så duktig. Duktig duktig duktig. Perfekt, då svälter jag mig lite till.

Det gör så ont i mig när jag inser att hetsbantning och silikonbröst (eller avkarvade näsor, fyllda läppar, whatever) liksom är vardagsmat. Till och med när man är nyförlöst ska det för helvete bantas! För då är man DUKTIG!

TACK för din blogg! <3

Heej Lady!

Gillar din blogg. Hittade den av en slump och har fastnat för den.

Kan inte låta bli att kommentera detta då det är ett problem för mig också!

Jag är smal…NORMAL-viktig för min längd. enligt BMI är jag normal. 155cm-49kg.

Det jag ofta får höra: "oj vad mkt maaaat du äter"!!!! "Shit vad mkt mat, ska du som är så liten äta allt det?" "oj vad mkt mat, hur får du plats med allt"? :O "Jävlar vad mkt mat vart tar allt vägen?" "hur stor matsäck har du efter så mkt mat"?? "Ska Du ta så mkt mat…som är så liten??" och så fortsätter det…

Det är diskriminerande och ledsamt när någon säger så. Jag blir förbanand! JAAA jag skall äta exakt så mkt mat! Låt mig äta ifred!!! Det är precis som att alla tror att bara för att man är smal så kan folk kommentera till en hur som helst och säga vad som helst, finns ingen begränsning över alla elaka kommentarer om min vikt jag har fått höra. Låt mig få äta min mat ifred, vrf denna ständiga förvånging över att jag äter så mkt? Så säger dom, "ja ja med du tränar ju också mkt" Faktum är att jag tranar normalt, 3-4ggr i veckan ibland mer ibland mindre då jag är idrottare. Men det har inte med saken att göra.

Vad jag menar är att: För den som är spinkig kanske inte heller är nöjd med det/den kroppen och försöker gör allt för att gå upp i vikt, men klarar inte det. Att sluta träna vill jag inte för träna bör én göra för sin hälsas skull och må bra. Jag mår väldigt bra av att motionera, så att sluta med detta för att gå upp i vikt är otänkbart. (har testat det också).

Ialf en spinkig person brottas med SAMMA känslor som en tjock person.

I min ungdom tillhörde jag dom spinkiga o det var skitjobbigt ibland….Folk kunde säga " men Gud vad smal du är!!! Äter du inget osv"…Alla vet att man inte får säga vad som helst till en som är tjock….men till en smalis är det tydligen mer okej, det är inte lika noga att tänka sig för…men vet ni det GÖR LIKA ONT att höra sådana kommentarer….

Jag har försökt gå upp i vikt utan att lyckas!!! Jag vill inget hellre än att gå upp i vikt, Jag HATAR att vara smal. (och nej jag har inte anorexia eller ätstörning, bara väldig bra ämnesomsättning(som jag också får höra ofta)eller ngt.) Ibland undrar jag vad det är för FEL på mig VARFÖR är jag så smal? Varför går jag inte upp i vikt? Nått fel måste ju vara? Alla stirrar ju så. (Jag äter normalt portioner. Jag önskar att jag gick upp ngr kilon så att jag kan bli blodgivare, just nu kan jag inte det, då jag måste väga 50kg. Jag försöker träna styrketräning och äta mkt proteiner, men det är mkt svårt att gå upp.

En är inte lyckligare för att en är smal. Vi "smalisar" brottas med samma problem som ni som är "tjocka", fast åt andra hållet om ni förstår?!?!?!

Och det är inte bara tjejer/kvinnor som "drabbas" av detta utan även killar lider av kroppskomplex och av att gå upp eller ner i vikt.

Vi kan väll bara tycka om varandra för hur vi är ist för att kränka varandra. Tänk er för vad ni säger! Det är f** inte ok att säga vad som helst till en smalis!

Jag älskar mig själv och min kropp för den jag är!

Tack för ordet! // Maria

ÄNTLIGEN. som jag har längtat efter ett sånt här inlägg.

jag är så jävla trött på all denna bantningshysterin som äger rum, speciellt kring nyår där folk ska gå ner i vikt inför beach 2012! (som dom ändå misslyckas med).

nästan dagligen får jag kommentarer på min blogg om hur fet jag är, well.. hade jag inte gillat hur jag sett ut hade jag ställt mig på löpbandet.

men jag gillar min ENORMA kropp (som folk så fint påpekar).

jag tycker om att äta det jag vill istället för att gråta floder för att jag "råkade synda" genom att ta en ruta choklad. bullshit, folk måste börja älska sig själva för den dom är och inte för den dom vill vara.

Maria: Jag känner igen mig som tusan, alltid varit den smala/spinkiga som folk tycker de får nypa i sidorna och säga "gud vad smal du är". Det är liksom okej att kommentera en smal människas kropp men gud nåde dig om du säger något till en lite större människa. Fast alla har vi ju våra brister, om inte i andras ögon så åtminstone skavanker som bara ens egna ögon ser.

Alla är vi ju olika, det spelar ingen roll hur många välmenande "du kanske borde gå upp/ner i vikt" eller "ska du verkligen inte äta mer/mindre" man får, det kan såra lika mycket ändå.

Vi är alla vackra som vi är!

Tack för ett jättebra inlägg bland andra:-)

Visst är det så att det finns en överviktsproblematik i samhället, och främst kanske i sjukvården, men det är ju knappast något som kan lösas genom att skuldbelägga alla som faller utanför normen. Dessutom är det nog knappast så att dina eventuella knäproblem om tio år stör folk mer än att du är en kvinna som tar plats på fler än ett sätt utan att be om ursäkt.

Fast INGEN får ju vara nöjd, ingen får ju tycka att JAG ÄR OK. Sen får man heller inte vara bekymrad över sin vikt om man råkar ha normal BMI för det finns dom som har det värre. Jag skiter väl i det….jag bryr mig föga om hur alla andra ser ut. Ni är alla jättefina. Låt mig bry mig om MIG.

Bra inlägg! Kom och tänka på egoina som fick kommentaren om hur hon kunde vara lycklig när hennes lår går ihop. Men för faaaaannnnn……

''ANNA jag borde inte förvänta mig nåt, eftersom att många saknar vanligt hyfs, men jag gissade att de flesta skulle se precis vad jag menade och det gjorde de också. Förutom en liten klick idioter''

Då vill jag bara fråga dig, vart är DIN hyfs? jag tycker inte att du beter dig särskligt bra mot andra heller faktiskt.

Men gud tänk om folk kunde växa upp och bry sig om viktiga saker i livet istället. Om man har så lite att göra att man måste störa sig på hur andra ser ut. Eller störa sig på att någon trivs med sig själ! Ja då rekommenderar jag att man skaffar sig ett eget liv helt enkelt.

Tjock smal ful eller snygg. Vem bryr sig. Det jag bryr mig om gällande mina medmänniskor är hur dom mår och framför allt hur dom behandlar mig. Hur folk ser ut känns så oviktigt att det är sjukt att såna här inlägg ens skall behövas!!!

erika jag ger bara skit åt folk som beter sig illa. Hyfs får de som förtjänar det. Man får inte slut på påhopp och mobbing genom att vända andra kinden till. Det funkar inte.

Mmmm…det mycket konstiga är ju att folk på allvar tror att det automatiskt är hälsosamt att vara smal oavsett hur man lever för att vara det. Jojjobanta, äta konstiga dieter, ha ätstörningar, knarka… det mesta är liksom helt OK bara man är smal på kuppen. För DET är ju sunt…. eller nåt.

Tycker detta inlägget var jättebra! Jag är dock motsatsen och är såkallad "för smal", folk frågar mig om jag inte äter någonting, lägger kommentarer som "herregud du är ju för smal" och det är väldigt jobbigt det också för jag kan inte gå upp i vikt.. Är 164cm lång och väger 44kg. Vet inte riktigt varför jag skriver det här men tycker det var starkt skrivet av dig! Alla är fina som dom är!

Detta inlägg får mig att vilja ändra lite grann på mitt nyårslöfte om att gå ned i vikt till att istället försöka lära mig att tycka om min kropp mer. 😉 Jag vet att du inte vill höra kommentarer om ditt utseende men du är genuint vacker på den bilden. Och jag börjar fundera över varför jag inte kan se mig själv på samma sätt, jag lär ju aldrig bli nöjd så länge jag inte ändrar min syn på mig själv. Tack för att du får en att tänka till en smula.:love:

Tycker att de negativa och elaka får ta så mycket plats. Skulle vara underbart om det positiva läsarna skulle få mer utrymme.

Du är otroligt vacker och fan ta alla som säger annat!

Du är inte det minsta tjock. Du bör vara stolt över dina kurvor!

Ta hand om dig!

<3

Först och främst- jag tycker du är skitsnygg! Du ser ut som en riktig Dalkulla med dina kurvor =)

Men jag fattar inte hur du kan säga att det inte är ohälsosamt att vara tjock? En tjock människa ska inte behöva skämmas eller gömma sig för att den är tjock, jag hajjar den biten. Men det går inte att bortse från det faktum att övervikt orsakar en massa sjukdomar och kan, i vissa fall, leda till en för tidig död. En macka till kanske inte orsakar en hjärtinfarkt för DIG, men för någon med betydligt mer övervikt kan det faktiskt göra det.

Jag skulle vilja säga så här: Det är okej att vara tjock! Men inte FÖR tjock. Och nu snackar jag enbart ur ett hälsomässigt perspektiv.

""TITTA EN TJOCK TJEJ SOM INTE BER OM URSÄKT FÖR SIN VIKT! MUST. DESTROY. MUST. BREAK. DOWN."" Wow, det är verkligen sådär det ser ut i dagens samhälle. Så klockren.

Har du sett "En fet föreställning"? Den kanske bara går här i Linköping förresten, vet inte riktigt. Jag har iallafall sett den, och den fick mig verkligen att tänka helt annorlunda. I slutet av showen tyckte jag att Lottie, som höll i det hela och vägde 100 kilo, var vacker. Och jag önskade att jag själv inte var så benig, att det skulle finnas något att ta i liksom. Hur som helst, en föreställning alla borde se.

Älskar benen längst ner på sidan!

Agneta: Dom som bestämmer att hon är "tjock" är samma samhälle som du bor i. Borde inte du veta det?

Johanna: Diskussion är en sak och personangrepp en annan. Och med risk att låta väldigt barnslig; dom började. Vad finns det att diskutera när människor vägrar inse att bara för att någon skriver om sig själv och sin kropp så behöver man inte hacka för att kunna diskutera. Det är en stor skillnad. Sen om Lady D väljer att gå till motangrepp så förstår jag henne, efter alla påhopp mot hennes person så. Skulle jag fått ta emot så mycket skit så skulle jag kastat skit tillbaka för myyycket länge sen.

Maria: Du påpekar en väldigt bra sak-detta att folk tror sig ha koll på hur mycket mat andra ska ha. Vuxna människor klarar ofta att bedöma det själva. Min farmor till exempel oroar sig alltid över att jag inte blir mätt-det blir jag men matkoma suger.

johanna jag diskuterar inte med rövhattar vars enda syfte är att trycka ner mig. Varför skulle jag det? Skulle du?

Jag diskuterar med konstruktiva människor som vet hur man för sig i det offentliga rummet.

agneta tja, läkarkåren? inte fan vet jag vem som bestämt vart gränsen går, men det finns en gräns och den passerade jag för länge länge sen.

Varför är det viktigt att förneka människors övervikt?

jag ser dig inte som tjock, utan snarare "fyllig" jag själv är i ungefär samma storlek och jag börjar älska min kropp mer och mer tack vare dig!

Men bara för att jag älskar min fylliga kropp med kurvor så betyder det inte att jag hatar smala kroppar.

Alla ska vara stolta över sina kroppar oavsätt hur dom ser ut. Om man mår bra oavsätt om man är underviktig eller överviktig så ska man leva livet tycker jag 🙂 Vissa människor är dumma i huvet och bör ta på sig glasögonen – men samtidigt trycker de bara ner för att få må bättre själv. själv läser jag din blogg för att må bättre :3

Nej, men du tar ju inte diskussionen utan förutsätter att de hatar dig pga. din vikt w/e så fort det kommer minsta lilla kritik eller kommentar som inte går i stil med "Åh du inspirerar mig, hatar också alla som inte älskar dig waaay". Sluta döma så fort och lär dig lyssna. Ingen vill heller diskutera med dig när du beter dig som en 5-åring.

johanna det är massvis med människor som vill diskutera med mig. Du är en av dem.

Jag tar inte diskussioner med människor som vill trycka ner mig. Jag skiter i varför de vill de, det är irrelevant. Det är meningslöst och tidskrävande och slutar bara med att jag mår dåligt.

Nej, jag diskuterar inte bara med folk som håller med mig. Läser du min blogg reelbundet så vet du också just hur jävla aktiv jag är när det gäller att pedagogiskt argumentera och debattera med människor som tycker annorlunda. Det är så jag har blivit så paaa välkänd.

Jag tycker det är tröttsamt med människor som du som skuldbelägger mig för att jag står upp mot de som försöker trycka ner mig.

Bra där!

Man ska få gilla sig själv massor även om man väger några kilo för mycket. Med din kropp är du en strålande förebild för alla de som tror att man måste väga mindre än en mygga för att duga. Visst ska man för sin hälsas skull tänka på hur man äter och rör på sig, men några kilo mer än smalidealet gör en inte sjuk.

Hej

Ser/sett ut ungefär som dig, men den senaste tiden har jag rasat i vikt. Alla kommenterar och säger "Åh, har du gått ner i vikt?" som om det vore nåt positivt. Jag har aldrig brytt mig om vikten, så klart att man inte ska bli fet för det är inte bra för hälsan, men tycker att det viktigaste är att man mår bra. Har bättre kondition än flera "smala". Hur som helst så har jag fått reda på att jag är sjuk, det är det som gjort att jag gått ner i vikt. Och jag vill hellre ha tillbaka mina tappade kilon än att ha sjukdomen. Och när det kommer till kritan så är det som man säger, det är insidan som räknas! Och faktum är att när man trivs med sig själv så utstrålar man nåt som gör en attraktiv, trivs man inte med sig själv så spelar det ingen roll om man är smal, mullig eller tjock för då blir man inte intresserad av den personen! Jag tycker du är vacker! Dessutom ska man njuta av livet, för vem vet vad som händer i morgon! Hur tråkigt är det inte att hela tiden tänka på vad man äter, hur man ser ut osv? Det finns annat man kan lägga sin energi på!

Skulle säga att det är provocerande överhuvud taget att vara kvinna och inte hata sig själv. Oavsett om du är tjock eller smal, så får du inte vara nöjd för då kommer folk att ogilla dig.

Jag är smal men har pga en sjukdom ett skönhetsfel som är "värre" än viktproblem eftersom det är något som alla tycker är fult (oavsett vad man väger så matchar man ju alltid någons skönhetsideal). Det går att göra något åt, men det kräver en operation & en hel del pengar. Jag har därför valt att strunta i det eftersom det bara är ett kosmetiskt problem & inget jag har fysiskt ont av. Men det finns ingen ände på välmenande människor som måste kommentera det, både vänner och främlingar. Folk blir nästan irriterade på att jag inte vill göra något åt det. Som om det var min jävla skyldighet att se snygg ut!

Om jag missat att skriva det förut så skriver jag det nu: Jag tycker att det är oerhört starkt och väldigt bra gjort att visa upp din kropp precis som den är. och jag tycker att du är vacker. :thumbup::love:

MEN att påstå att du är "tjock" tycker jag är väldigt tokigt… Samhället har bestämt att du är tjock, svarar någon. Du svarar läkarkåren. Jag undrar vem du jämför dig med när du tycker att du är tjock? Jag tycker att du ser helt normal ut.

Jag tror inte att du förstår vad "tjock" (fet) innebär. Det provocerar mig. faktiskt.:-s

Jag tycker man får se ut som man vill.

Vill man vara tjock och trivs som tjock go ahead.

Vill man vara smal och trivs som smal, go ahead!

Sköt dig själv och skit i andra! Tycker jag passar ganska bra :-d

Agneta, jag jämför inte med nån. Jag tittar på vikt, bmi och midjemått. Jag har bmi på 31. (fetma) Midjemått på 90cm och jag väger 30 kilo mer än min normala vikt. Jag blir provocerad av att du försöker förneka faktum. Det är ok att jag är tjock. Det är inte nåt hemskt som drabbat mig.

Du är helt underbar! Och jag tycker inte du är tjock! Mullig kanske, men fan inte tjock. Fortsätt vara så stark och ärlig som du är. En sann inspirationskälla! Tack för att du klämmer in lite sunda åsikter i vårt skeva samhälle, det behövs!

Heja dig!

Jag uppskattar verkligen att du är så bra på att skriva rakt upp och ner. Det är aldrig "… tycker jag" eller "jag tänker att…" som försvagar styrkan i argument. Du har åsikter, du står för dem, och det är helt självklart för dig. Så otroligt befriande!

"en macka från en hjärtinfarkt", fniss. På en t-shirt, tack!

Håller med Lady D: är man tjock ska man säga att man är tjock. Jag är tjock. Jag är också supersnygg (helt objektivt, alltså), precis som Lady D!

Jag håller med sara: att vara kvinna och nöjd är provocerande. Vi är så hjärntvättade att när vi ses klagar vi på våra kroppar. Om någon säger: "jag tycker att jag är vacker, jag är nöjd" blir det tyst, när alla egentligen borde säga samma sak.

Och hälsan: jag stl 36 (174 lång), storrökare (40-60 cig/dag)och bulimiker som levde på kaffe – ingen läkare sade nåt om min hälsa (trots min fräscha cigarettdoft). Jag stl 46, inga cigaretter, inga ätstörningar, yoga och jogging – en läkare sa åt mig att gå ner i vikt snabbt som attan, av hälsoskäl.

PS. Jag vill gärna bli veckans fetto!

Väl skrivet :-d Tror dessutom att kroppen mår bättre av att ha några kilo för mycket – och att man samtidigt mår bra inuti. Än att man har några för lite – och mår dåligt inuti. Riktig glädje i själen när man ser människor som mår bra. Oavsett hur de ser ut. *

Ursäkta men vad är det med er som skriver att hon inte är tjock och ska vara stolt över sina kurvor? Ren lögn. Jag har inget emot tjocka människor, absolut inte. Jag har flera vänner som är överviktiga och det gör mig ingenting. Men jag skulle aldrig påstå att någon av dom inte är tjocka för det är dom. Inget fel med att vara överviktig. Det de däremot är fel på är folk som ljuger för sig själva och andra för att de inte vågar se sanningen. Att säga "du ska vara stolt över dina kurvor" uppmuntrar överviktiga att se ut som dom gör och jag tycker det är fel. Man gör inte personen en tjänst utan leder den ännumer ner i fördärvet.

Fast du är ju inte tjock. Du är heelt normal! Låter som KP, jag vet… Ser ut som vem som helst. Fettma är farligt (för hjärtat), undervikt är farligt(oxå för hjärtat) men du är ju precis perfekt. Klart du ska va nöjd och stolt! Det ska alla vara. 🙂

Cindy, håller med dig totalt! Precis det jag ville få fram.

Och ni som verar tro att jag tror att tjocka människor inte inser de är tjocka: Ja, självklart fattar jag väl att de gör det! Grejen är att jag tror att de inte vill inse hur pass långt det gått. Jag själv hade några kilos övervikt som jag plockade på mig under gymnasiet. Såg ju på vågen att jag vägde för mycket men det gick som inte fram ändå, fortsatte med samma dåliga livvsstil (som ja, gör en fet, LD, men det är ju fetman som förstör kroppen och till slut dödar den.) tills jag en dag bara tittade på mig själv i spegeln och fick erkänna för mig själv att nu hade det gått för långt! Kändes förjävligt såklart men då hittade jag också den riktiga motivationen till att gå ner. Så då började jag banta tils jag var tillbaka på min idealvikt som jag hållit nu i 2 år. Jag tror att det är det här många tjocka människor inte inser. De vågar inte erkänna för sig själva att de är tjocka. Även om de VET det. Man måste våga se sanningen i vitögat. Det är som att tjocka folk vill hitta ursäkter för att inte behöva gå ner i vikt, för det är jobbigt. Man tar den lätta vägen ut så att säga.

Jag förstår inte tjocka folk alls. Vem vill och kan misshandla sin egen kropp på det viset, helt frivilligt, med gott samvete och hitta ursäkter för det??? För det är precis vad man gör. Belastningen på lederna och höfter är enorm. Organen tar stryk och framförallt hjärtat. VARFÖR? Inser man inte att det är det man gör?! Man ska ta hand om sin kropp för det är den du ska leva med tills du dör och man vill ju må bra medan man gör det. Och det gör man inte om man är tjock. Tror man att man mår bra när amn är tjock så har man aldrig (eller minns inte4 hur det var) varit vältränad. Det är en enorm skillnad och finns inget dåligt med att ta hand om sin kropp. VIsst, du behöver inte få magruto och gymma varje dag. Men träna varje dag lite iaf och försök ta bort alla skadliga kilon. Särskilt kvinnor som vil ha barn…

Jag har själv en kompis som är väldigt tjock. Hon är andfådd efter att ha gått uppför trappen till övervåningen och andas tungt när hon sitter i soffan… Är det OK???? Är det verkligen det?? Sluta ljuga för er själva.

Och som svar till "L"s inlägg. Jag säger självklart inte "DU är tjock, vet du inte det?" till mina kompisar…. Kom igen, det vet de ju redan… Det är ju mer så att man ger stöd och pushar de. Och sen har jag sagt att vikten spelar ingen roll, så länge man mår bra. Men grejen är att tjocka människor verkar tro att de mår bra! VEM kan må bra och väga dubbelt sin idealvikt? Det är bara skrattretande att folk tror det är möjligt. Det är bara så att de levt med det så länge att de inte vet vad det innebär att "må bra" i kropp och själ.

Och som svar på "M"s inlägg. Givetvis fattar jag det som jag skrev innan. Men om de inte äter ohälsosamt varje dag. hur blev de då tjocka?? Nej, fetma är inte genetiskt. Det är dåliga matvanor och för lite motion som gör det. Finns inga ursäkter som att jag föddes tjock (ja då åt din mamma dålig mat mest troligt) eller att jag har låg förbränning (ja man kan ha lägre förbränning än normalt. Men knappast är den lägre än 1800 kcal/dag. Kanppast. Du kan fortfarande gå ner. Kaloriunderskott är det enda sättet att gå ner i vikt.) De ursäkterna går bort totalt. Det är bara det att man inte vill. Och det förstår jag inte alls hur man inte kan vilja gå ner i vikt när man behöver det. Kasta bort livet som man haft tur att få typ.

Jag menar nu inte att alla ska bli smala och vältränade. Men man ska inte ha de där extrakilona som man inte behöver. Visst några kilo mer gör inget men det finns en gräns. Så länge man motionerar och försöker äta nyttigt så långt det går så är det OK med några kilo övervikt.

Och nu vill jag inte ni ska tro att det här är nåt påhopp mot LD.

Jag älskar alla hennes inlägg och håller med om allt, men håller bara inte med om just det här 😉

Magda, skojar du eller?? "Men om de inte äter ohälsosamt varje dag. hur blev de då tjocka??"

Shit vilka diskussioner det är kring vikt nuförtiden, åt båda hållen, börjar bli jobbigt.

Håller med totalt! Själv är jag underviktig, är inte nöjd med det men tänker inte heller skämmas.

Det är gullig att folk försöker säga att man ser bra ut eller inte alls är så smal (eller tvärtom) men jag tycker hela problemet är att det är så tabu att inte vara perfekt. Kan jag inte få se ut som fan och ändå bli accepterad?

@ Anna

2012-01-05 ♥ 09:30:12

Det är inte okej att kalla folk för neger/nigger för att mörkhyade använder det ordet sinsemellan. Get the point? 😛

Magda jag föreslår att du uppdaterar dig lite. Kalorimetoden är utdaterad och fel. Det är inte mängden kalorier man äter som påverkar utan VAD man äter. Äter du socker eller fett eller protein? Hur äter du? osv.

Viktnedgång handlar om hormoner och kroppsfunktioner, det du äter påverkar hjärnan och insulinet som i sin tur påverkar fettförbränningen och blodsockret. Som i sin tur påverkar hur mycket och ofta du äter. Och vad du äter. Du kan äta 3000 kalorier och gå ner i vikt, eller som jag gjort, 1500 kcal om dan och stå stilla. Det beror på VAD du äter. Vår kropp är nämligen ingen ugn där allt förbränns på samma sätt och med samma energi. Därför kan vi skrota kaloriteorin. (Läs gärna mer på kostdoktorns hemsida eller köp hem boken "good calories, bad calories")

Kalorimetoden är dessutom det SÄMSTA sättet att gå ner i vikt på Det har gjorts sexton (!) studier om detta som alla visar samma resultat. Läs gärna: http://www.dietdoctor.com/weight-loss-time-to-stop-denying-the-science

Jag äter hälsosamt. Jag äter bra mat. Ordentlig mat, bra råvaror och mycket näring i. Det har jag alltid gjort. Jag har aldrig levt på skräpmat eller tomma kalorier.

Att din kompis har svårt att gå i trappor har inte så mkt med vikten i sig att göra. Min man väger drygt 100 kilo och han kan springa uppför tio trappor utan att flåsa. LIVSTIL, precis som jag skriver i inlägget, är avgörande. Och dålig livsstil kan man ha oavsett vikt. När jag var smal så flåsade jag också i trappor. Jag hade lite muskluatur och usel kondition. Hjärtat är en muskel som behöver tränas upp. Den påverkas inte av vikten utan av din grundkondition.

(sen är det givetvis jobbigare att röra på sig när man är tjock och det i sin tur kan bidra till att man får en sämre och mer stillasittande livsstil än om man varit smal)

De som död i hjärt och kärlsjukdomar är inte bara tjocka, utan även smala. Inte heller är de enbart stillasittande utan väldigt många som sportar och tränar dör. Det intressanta är att fördelningen är nästintill 50/50. Så vad beror det då på? Varför dör man i dessa sjukdomar? Stress. Livsstil. Gener. Det är de bidragande faktorerna. (läs gärna studien om japanimmigranterna samt boken "kolesterolmyten")

Diabetes t.ex beror inte heller det på hög vikt utan på kosten man äter. Det enda sambandet är att många tjocka äter mycket inslulinhöjande mat och det är orsaken.

Olika inflammationer i kroppen som också i sin tur leder till sk. fetmarelaterade sjukdomar beror inte heller det på vikten, utan på vilken slags mat man äter.

Osv.

Men det som är mest relevant här är att du inte har med nån annans vikt att göra. Lägg dig inte i. Frågar dina vänner om råd, ja då kan du ge dem, men om de inte gör det så gör du mer skada än nytta. Vi som är feta vet det och det är fruktansvärt förödmjukande när vår omgivning påpekar och kommer med oombedda råd.

CINDY vad menar du med uppmuntra egentligen? Tror du att vi tjocka vill vara tjocka mer bara för att omgivningen säger att vi ska älska våra kroppar? Knappast va. Däremot så leder kroppshat oftast till kontraproduktivitet, alltså att vi äter mer och sämre.

Till alla som är såååå himla oroliga och engagerade iöverviktigas hälsa. Vad tror ni är hälsosammast ?Att hata sig själv och sin kropp, banta år ut och år in med ätstörningar och skev kroppsuppfattning som följd eller ha 20 kilos övervikt,lugn i själen och självacceptans? Här kommer ett oombett råd till er som är så engagerade i andras hälsa: Håll käften, ring en teraput och ta tag i din egen fettfobi. På så sätt hjälper du snabbt och effektivt!

H Det är lika ok att vara smal som det är att vara tjock, underviktig som överviktig. Det har jag skrivit om om och om igen i den här bloggen. Om du är ny läsare så förstår jag att du missat den delen, men bemöt det jag skriver istället för att anta en massa om min person och mina åsikter.

När det gäller yttrandefrihet så innebär den inte att du får säga vad du vill överallt, utan att du har rätten att själv skapa en grupp/forum där du kan uttrycka sina åsikter.

Det verkar finnas nån slags uppfattning om att alla platser på internet ska vara tillgängliga för alla. Att man om man vill ska kunna dundra in i bloggar, forum, grupper och bara tycka en jävla massa, säga en jävla massa och spy hat. Att det är någon slags medborgerlig rättighet.

Nej. Jag har rätten att moderera precis som jag vill i min blogg. Jag bestämmer vad som får sägas och skrivas. Passar inte det, tough luck. Jag är jävligt liberal och jävligt bra på att ta diskussioner även med folk vars enda syfte är att bråka. Men ibland sätter jag ner foten. Jag har nämligen ingen jävla skyldighet alls att vara tillmötesgående och tålmodig med människor som inte kan bete sig hyfsat.

Vill du kommentera i min blogg så får du helt enkelt respektera det.

På vilket sätt har jag inte "betett mig hyfsat"? Den enda som ägnat sig åt barnsliga kommentarer och påhopp är du själv, men det verkar visst vara lite jobbigt att inse?

H läs dina kommentarer. om du inte fattar på vlket sätt du är ohyfsad så kommer inte en förklaring från mig får dig att förstå det. Lägg ner nu. Min vikt är inte din ensak.

@ Magda:

Tycker verkligen inte att man överreagerar för att man blir förbannad på människors råd angående ens vikt, inte ens i de fall då dessa människor menar väl. För ärligt talat: om en människa inte har bett om kostråd eller tips på hur hen kan gå ner i vikt, så är det fullkomligt respektlöst och idiotiskt att ändå komma med sådana råd. VAD fyller det för funktion? Förutom att du får "säga din åsikt" och ventilera din oro för att DU tycker att de lever ohälsosamt.

Alltså, om ingen har bett dig om dina råd… varför ska du då pracka på dem dessa? Du kanske ser det som att du gör dem en tjänst och att du bara bryr dig om dem, men det är mycket troligt att de inte ser det på samma sätt. Du är deras vän, för tusan! Om du verkligen bryr dig om dem, håll då inne med dina råd tills de faktiskt efterfrågar dem. Något annat är bara okamratligt. Sen tycker jag att dina råd mest verkar handla om dig dig dig, och inte en faktiskt oro för dem. DU vill att de ska kunna följa med på aktiviteter ni i kompisgänget gör, för att det är kul för DIG (för man kan ju inte träffas hemma, herre gud…). DU vill inte behöva begrava dem i förtid. DU DU DU.

Dina välmenande råd verkar faktiskt inte vara så välmenande, utan till största delen handla om din enorma egoism samt oförmåga att acceptera att vissa människor är tjocka och inte gör någonting åt det (eller i dina ögon inte gör tillräckligt/inte gör rätt). Och vet du vad? Hade jag en vän som betedde sig som du hade jag dumpat henom. För länge sedan. Det hoppas jag i ärlighetens namn att dina vänner också gör, för jag är övertygad om att de förtjänar en bättre behandling än den du utsätter dem för och det är fan med ALL RÄTT I VÄRLDEN som folk blir upprörda när deras anhöriga eller anonyma bloggläsare beter sig som du gör, för det är alldeles förskräckligt oförskämt. Har du ett IQ över 90 fattar du det.

@ Agnetha:

Tjock och fet är i min bok inte samma sak. Det finns olika grader av övervikt och fyllighet (mullig, tjock, fet) precis som det finns olika grader av undervikt, normalvikt och smalhet. Gränserna kan också vara väldigt luddiga mellan t.ex. normalviktig och småmullig. Men för att fokusera på ordet tjock: varför så provocerad? Det är väl inget konstigt att LD säger att hon är tjock eftersom hon enligt moderna formler är det. Om hon upplever sig tjock och dessutom är det enligt de här formlerna, är det väl inget mer med det. Det betyder verkligen inte att hon är en sämre människa, inte heller betyder det att hon inte inser skillnaden mellan tjock och fet, eller att hon nedvärderar sig själv eller något annat man nu kan läsa in i det.

Jag har för övrigt också varit tjock. Jag var absolut ingen sämre människa för det och jag tyckte om mitt utseende överlag, likaså min personlighet. När jag sade att jag var tjock blev folk dock som tokiga (kanske ännu mer tokiga blev de som dessutom fick veta att jag inte hängde på gymmet varje dag TROTS ATT JAG HADE LITE ÖVERVIKT). Att säga att man är tjock verkar provocera många, kanske för att tjock ofta sätts som synonym till ful och fel? Men tjock behöver inte vara detsamma som ful, inte heller som ohälsosam (vilket LD tar upp).

Åh vad skönt att läsa ditt inlägg! Har just jobbat en längre period ihop med en kollega, som varenda dag i en dryg veckas tid har känt sig tvungen att kommentera min vikt. Jag blir skitförbannad! Vilken rätt har hon att göra det? Till saken hör att jag är normalviktig, med ett BMI på under 25, kurvig med stora bröst, höfter och rumpa, men drar oftast Small i kläder ändå… Jag är helt okej nöjd med min kropp, och känner mig ofta sexig och snygg som jag är. Trots detta tycker alltså en arbetskompis att det är helt okej att pika mig, för jag är ju trots allt inte alltför smal, och dricker jag ändå inte lite väl mycket läsk? Världen håller på att bli galen… Mind your own buisness…

@ Lilla My:

Otroligt respektlöst beteende av denna kollega, tycker du ska säga ifrån genast om du känner att du har modet! Fick utstå liknande behandling på ett jobb, men då för att jag ansågs vara för smal. Antingen var det: "Ska du äta så där mycket, du som är så smal? Hur får du plats med allt?" eller "Men så lite du äter, inte konstigt att du är mager som en sticka!" Tack för "omtanken", edra jävla idioter, men jag såg nog när jag tittade i spegeln i morse att jag är väldigt smal. Jag behöver inte påminnas om det. Och framför allt behöver jag inte bli ifrågasatt. Att ständigt ifrågasättas och att dessutom kallas för benrangel, benget och okurivg (varav det sista inte ens stämde, har alltid haft rätt så juicy höfter i jämförelse med smal midja) var otroligt sårande. Det är ALDRIG okej att folk säger negativa saker om ens kropp eller påpekar att man behöver gå upp/ner i vikt. Och deras "välmenande" råd kan man klara sig utan såvida man inte bett om dem. Hoppas du klarar att säga ifrån åt din kollega. 🙂 om inte annat kan jag skicka grannens pudel på henne. 😉

Lady D: Du kanske är överviktig men en riktigt snygg figur har du ändå. Hade jag blivit lika fin, som du, med övervikt så hade jag också tillåtit mig att bli det.

Tyvärr så är min kropp kvinnligast som normaltjock till smal. Blir jag för överviktig så ser jag bara ful ut.

Jag torkade precis mina blöta kinder och kan se tillräckligt genom tårarna föratt kunna skriva tack. Det är så oerhört frigörande att se en kvinna så vacker som hon faktiskt är helt i hennes egna skal! Varje varje dag måste jag tänka att jag är perfekt och att jag älskar mig själv, min deg, att jag har burit två barn i min tigermage och gått många mil på mina apelsinben.

Hoppas att du inser att du rör väldigt många personer LD och att du gör något bra. Snälla fortsätt trots alla ignoranta trångsynta fyrkantiga människor.

Tusentusen tack!

Bra inlägg! Jag håller med fullständigt. På min lilla blogg lägger jag ut bilder på mig själv trots att jag är tjock. Men jag har aldrig varit mycket för att dölja min kropp och det stör sig folk på. Många frågar också hur jag vågar typ gå på badstranden, åka utomlands mm. Men det är min kropp, mitt liv och jag vill leva ett bra liv.

Nu är jag ju ändå så tjock att jag vill bli smalare och har gått ner typ 37 kilo eller nått.. men jag har många kvar.. Men jag tänker ändå vara trygg i min kropp fram till jag nått Mitt mål. Inte någon annans mål. Frågan är vem som sätter idealen, man kan ju hoppas på att du är en av dom:)! Det är spännande med viktfrågor eftersom de är såå känsliga.

Ps såg här ovan att du inte trodde på kalorimetoden. Jag går på LCHF och den funkar perfekt för mig. Dock när jag räknar ihop kalorierna jag äter per dag så blir det mycket mindre än om jag åt "vanlig mat". SÅ för att gå ner i vikt behöver du ha ett lägre kaloriintag alternativt göra av med mer energi såklart.

Fast det är ändå otroligt onödigt att kalla någon okvinnlig och okurvig även om man skulle vara det. Tror de att man inte vet om det själv?

Fan vad bra du är!! Det finns en massivt intresse att få oss att hata oss själva. Miljarder kronor som någon vill tjäna. Dietpulver, dyra bars, dietläsk, böcker med bantningstips av alla möjliga charlataner (senast den inte så trevliga Katrin Z), fettdoktorer, Viktväktarna, ja gud vet allt. Samt skönhetsindustrin och alla plastikkirurger, som skrattar hela vägen till banken. Veckotidningar med menlösa tips, etc. Samt en massa smala människor som känner sig lite, lite bättre, om de får hacka en smula på oss. Jag säger: mår man bra och har hysad kondition, om än överviktig, så kan man skita i vad andra tycker. Att vara ett bengrangel med en cigg i mungipan, vet jag inte om jag tycker verka vara nåt vidare.

Magda, du har ingen jävla aning om hur det är. Om man kunde gå hungrig längre perioder utan problem kanske det skulle vara annorlunda, men det blir ohållbart i längden. Hur det var för dig säger inget om hur det är för någon annan.

Problem med ämnesomsättningen ställa till mycket. Motion blir också jobbigare då eftersom man ständigt är trött när den inte funkar fullt ut. Om man dessutom tragglar med ett skitkasst förhållande till mat till följd av dessa ständiga tankar på vikt och i bland varvar sitt hälsosamma normalätande med frosseri, ja då blir det svårt att lyckas till slut. För att ta sig ur det måste man nästan tänka som om man vore anorektiker och helt enkelt sluta obsessa över kilon och mat. Moment 22, om man trots allt behöver gå ner i vikt. Precis så här har det varit, och i bland är för mig.

:love: Tack! Du är så himla bra! En del brukar säga till mig "borde du verkligen äta detdär?", "borde du verkligen dricka dendär pepsin?" NEJ! Kanske inte, men det bästa är att jag inte ens är så himla tjock. BMI säger mig att jag väger 5 kilo för mycket.. och det kan jag leva med. Jag tycker jag är fin! Och DU ÄR FIN!

Det är så konstigt, för jag känner igen mig så väl. Jag är överviktig och är inte hemma och hälsa på familjen så ofta då jag studerar på en ort ganska långt ifrån dem. Men varje gång jag kommer hem är det samma sak "har du inte blivit större?" "ska du inte ta tag i din vikt?" osv. Inte frågas det eller undras över mina studier, som går fantastiskt bra och jag studerar 150% med bra resultat. Inte heller mitt extrajobb, där jag utvecklar, driver, ledar och håller igång ett helt eget webprojekt och som det faktikst går riktigt bra för. Inte frågar de om min fantastiska pojkvän eller mina underbara vänner som jag har sjukt kul med. Eller hur mycket bra respons jag får som frilansjournalist.

Nej, det är vikten som är det viktigaste och det ända vi pratar om… Som om allt annat är inget värt om jag inte är smal…

Glömde tillägga att jag mår fysiskt bra, har god kondition, normalt blodtryck och en allmänt frisk kropp och älskar mina kurvor. Jag tycker tom att jag är riktigt söt. Men det är som du säger, jävligt provocerande att inte bry sig om att man är fet, som om det vore det allra viktigaste i hela världen framför allt annat.

LD: Så du menar att jag kan äta hur mycket jag vill av hälsosam mat utan att gå upp i vikt? Det är ju nåt av det dummaste jag hört…. Kalorier som du säkert vet förstås, är energi. Allt är energi. Energi är konstant men ändrar bara form. Så allt du stoppar i dig i kroppen, är ju meningen att kroppen ska använda till att fungera. Om man då stoppar i mer energi än man behöver. Då sparar kroppen dessa energireserver i form av glykogen och fett. Glykogen är ju förstahandsvalet då kroppen behöver energi och inte får det den behöver. I andrahand kommer fett, eftersom kroppen inte vill ta från fettet eftersom den tror att den kommer behövas till vintertider då man måste hålla sig varm och då det är dåligt med mat. Så kroppen fattar ju inte att all överskottsenergi som den får inte behövs utan sparar den. Ja, självklart spelar kosten roll! Man kan ju inte räkna med att man får bra resultat utav träningen om man bara sku käka t ex pommes (men äter du bara 300 kcal pommes om dan går du ner i vikt. Lite fett, mycket muskler… Inte det man vill men man tappar vikt) men man ska inte gå runt och tro att bara för att man äter hälsosamt, så kan man äta obegränsat med mat. Vet många som påstår att de äter nyttigt men kan inte gå ner i vikt pga. dålig ämnesomsättning. Förstår att det är ursäkten man använder om man inte är påläst om träning och kost. Men om man äter 3000 kcal av hälsosam varierad bra kost, kommer man ändå gå upp i vikt. Du kommer må mycket bättre än en person som äter samma mängd kalorier snabbmat, ja absolut! Men dman kommer ändå gå upp i vikt. Kroppen sparar energin till sämre tider. Och ja, du har rätt i att kroppen inte förbränner allt som kommer genom men då ska det ju vara något som är svårt för kroppen att tillgodogöra sig, som tex gräs.

Blir lite nyfiken på hur du lyckats gå upp så pass mycket i vikt utan att ha ätit över ditt dagsbehov i energi, med endast nyttig kost. Du måste vara ett specialfall!

Och du tror inte det har gjorts minst lika många studier i att det faktiskt funkar me kaloriunderskott??? Det är grundläggande kemi/biologi. Så det är lätt att hitta studier som stödjer ens egna teori..

Men så länge man hittar ett sätt som funkar så bryr jag mig egentligen inte hur folk går ner i vikt. Verkar ju finnas en uppsjö av olika bantningsmetoder som funkar.

Och självklart har du rätt i att kosten spelar in på hur kroppen mår, det säger jag inte emot. Men du måste väl ändå inse att ett stort tryck på knän och leder, inte är bra för kroppen och till slut nöts det ner? Med bra kost klarar man sig säkert längre, men det är väl bara en tidsfråga.

Och visst att hon blir andfådd av att gå uppför trappen och ja, smala människor kan vara otränade också. Men när en männsika sitter och flåsar när man ser film en lördagskväll för den har så svårt att andas pga. fetma. DÅ ÄR DET FEL. Ska vi säga till henne att hon är okej-fet??? Det är som att inte bry sig om hon dör eller inte enligt mig. Eller vilja det. Har svårt att inte bry mig då.

Sugarhearted: Du måste lära dig läsa det någon skrivit innan du börjar skriva svar tillbaka. Jag har ju sagt att jag inte säger till mina kompisar "Visst vet du om att du är fet? Gå ner i vikt!" Herregud……. Jag ger råd och stöd när de behöver det. LÄS INNNAN.

Nu gav jag bara en massa exempel på vad man kan göra i förra inlägget. Men hur kul är det för personen i fråga att behöva vara den som förstör för hela gruppen? Det är inte kul för någon part. Och hur kul är det att sitta inne och prata i soffan varje dag eller se film? Hur kul är det? Du måste ha ett jävligt trist liv om det är din definition av nöje. Där jag bor är uteliv och sport en självklar del av umgänget. Saken är ju den att alla vi andra fem personer måste anpassa oss efter en person som helt utan skam i kroppen, kräver att vi måste göra något stillasittande varje gång vi ses och inte får fara på fjällvandring eller spela fotboll med några andra kompisar. Är det verkligen så jävla synd om den människan?

Ja, jag må vara självisk när jag inte vill se på när mina kompisar äter ihjäl sig eller när min bästa kompis sen barnsben gör det motsatta och svälter ihjäl sig. Nej, varför ska jag bry mig?? Varför lägga sig i? Hon kan väl få dö om om nu så gärna vill det. Hon har ju redan försökt 4 ggr. Ska sluta bry mig då om hur hon äter och mår.

Fattar inte att det finns idioter som du som inte bryr sig om sina medmänniskor. Du verkar uppenbarligen vara en sån där människa som står och tittar på utan att göra nåt, men ändå ska ha en massa jävla åsikter och säga till hur folk ska göra.

Ja, jag har svårt att acceptera att folk är överviktiga, för som jag skrev tidigare (men du läste tydligen inte det inlägget) så tycker jag inte om att se människor misshandla sin egen kropp på det viset när det faktiskt är något man kan ha kontroll över.

Jag förstår också att man kan må dåligt och ha massa saker att tänka på, men man måste ju börja ta tag i saker. Ta tag i det kassa förhållandet. Sen ta tag i ens dåliga ekonomi, sen ta tag i din övervikt(eller vilken ordning som helst..). Man kan inte sitta och tycka synd om sig själv och leva i förnekelse.

Och jag kan nog garantera att jag har högre IQ än dig…….. Tycker det är lite småkul att du tror dig veta så mycket om mig och mitt liv och mina kompisar och min situation. Bara antar massa skit. Vem tror du att du är då? Är du bättre än mig?

Reality check please.

Och nu vettefan om jag orkar diskutera mer, det tar så lång tid…. har ju faktiskt annat för mig. Och inser ju att det inte går tala förstånd med folk som är så hopplöst rädda för att se sanningen.

Var tjocka om ni vill, men försök inte göra det till nåt hälsosamt ideal, för det är det inte.

MAGDA jag gick ner tio kilo på lchf. åt 3000 kcal om dagen. Gick ner.

Försökte mig på viktklubben nåt år tidigare. Levde på 1500 kcal om dagen och gick inte ner ett gram. Dessutom klararade jag inte av att vara hungrig.

Klart det funkar att gå ner i vikt med kalorimetoden. Men den tar inte hänsyn till hur kroppen reagerar och fungerar. Dessutom håller den sällan i längden. Vet du varför viktväktarna är så framgångsrika? För att deras kunder återkommer och återkommer. Ja, det har gjorts studier. Men samtliga visar att lågkolhydrat är den mesta metoden. Inte kalorimetoden. Av just den anledningen att viktnedgång handlar om mycket mer än energi ut och in.

Nej, du går inte ner i vikt om du äter 3000 kcal av vad som helst. Äter du socker och kolhydrater som stoppar fettförbränningen och ökar insulinet så kommer du gå upp. Äter du fett och protein så kommer din kropp starta en förbränningsprocess som är väldigt effektiv. För att den tar hänsyn till kroppens funktioner. osv.

Du får tro på vad du vill, men droppa den dåliga attityden. Du sitter inte på hela sanningen. :thumbdown:

Här om sist när jag var ute på Anchor i Stockholm kom en blond liten sak i storlek X-small fram till mig när jag dansade som utav bara satan. Jag gungade i takt med musiken och svängde på min stora stl 48 rumpa och skrattade gott åt att karln jag kollat in och bestämt mig för att hångla upp ikväll just insett att han redan satt på min krok. Storlek X-small hoppar fram till mig med ett gigantiskt leende (well, så stort som en X-small kan klämma fram) och lutade sig nära mot mig för att viska: "Wow , du är så häftig! Det är så sexigt att du vågar visa upp dig ordentligt." Jag ler lite stelt tillbaka till X-small som uppenbarligen tror att hon just räddat världens alla feta människor för att hon sagt grattis till mig för att jag vågade visa upp mig på stan…?!?!?!? WTF?!!?!? Vaddå våga? E det en komplimang eller ett hot liksom? Varför skulle det vara konstigt att jag gillar mig själv och dansar och har kul och inte skäms. Såg jag ut som ett freak på cirkusen liksom? Eller vad är det som ger X-small rätten att tackka mig för att jag "VÅGAT" ta mig ut genom dörren. De hon egentligen menade var nog "Tack för att du tog dig ut genom dörren, nu kan du äntligen få lite kondis." Im sexy and I know it, så snälla, shut the fuck up X-small!

Det är allmänt känt att kvinnor med Pco-s har svårare att gå ner i vikt. Både läkare och patienter vet att det beror på hormonrubbningar, kroppen producerar för mycket insulin. Energiprincipen gäller alltså inte till hundra procent här, eftersom insulinet lagrar fett. (Kolhydrater bör alltså undvikas.) Om jag inte minns fel kan det även blockera mättnadshormonet leptin. Varför det glöms bort i andra lägen kan man ju fråga sig. Människor med mycket bukfett brukar också ha högt insulin, så man kan ju tänka sig att samma regler gäller där, som för kvinnor med Pco-s.

Jag har alltid varit "överviktig" (fast jag känner mig mest jätteviktig 🙂 ) När jag var 15-18 år tränade jag 5-7 gånger i veckan och vägde 85 kg till mina 174 cm. Var jag ohälsosam? Nej, jag hade bra kondition och muskler på min kropp, samt fett som hängde och slängde. Jag åt som mina klasskompisar som alla var xs tjejer men själv fick jag gå på L-XL, beroende på min "övervikt". ALLA påpekade för mig att jag var överviktig. Såväl läkare som gynekologer och andra sk "specialister" för jag gjorde ju inte tillräckligt mycket för att gå ner i vikt. Tragiskt. Min självblid blev att jag var sjukligt fet. Men jag fick inte anorexia eller bullemi. Jag valde jag stänga inne det och spelade rollen som den tjocka tjejen resten av min skolgång.

tragiskt. Då jag redan såg mig själv som att jag vägde 150 kg slutade jag träna och började äta och blev det alla sa till mig att jag var, ohälsosam.

Det blev en självuppfyllande profetia. Jag gick från att vara hälsosam men påstått ohälsosam till att bara vara ohälsosam.

Det jag vill säga är att man kan se ut att vara ohälsosam men i själva verket vara hälsosam.

Därför blir jag så trött på det här. Vi kan börja diskutera vem som är ohälsosam-den som hela tiden tänker på vad alla andra väger och som antagligen ställer sig på vågen själv för att kontrollera sin hälsonivå – eller den som inte bryr sig om vad andra väger och trivs med sig själv, som faktiskt vågar tycka om sig själv för den man är.

Sorry för eventuellt svammel, men min poäng gick kanske fram? Den är iaf typ: du kan inte alltid se på utsidan hur hälsosam någon är på insidan, och INGEN som inte gjort en noggrann hälsoundersökning av LD kan sitta här och proklamera att hon är ohälsosam!

Tack för du tar upp detta. Jag är så trött för att skuldbeläggas för jag inte har komplex för min kropp. För att jag inte nojar i en timme varje dag innan jag ska gå ut. För jag inte byter kläder 4 gånger inför varje fest. Herregud, är en tjej som är nöjd med sin kropp det mest provocerande som finns eller?

Jag tycker du är vacker och stark som vågar säga vad du tycker och älska dig själv. önska jag va så stark, efter jag fick barn vill jag knappt se mig själv i spegeln =(.

gillar din blogg kram :thumbup:

Håller helt med dig. Jag är också överviktig och tills ett år sedan så mådde jag extremt dåligt över det, gjorde verkligen allt för att gå ned mina kilon, tills en dag då jag insåg att det är inte värt det. Jag lever en gång och då ska jag fan njuta av det och om någon tycker jag är fet och ful får de tycka det för att jag vet att vissa personer tycker om mig för den jag är och jag trivs med den jag är och inget kan ändra på det. Så helt rätt av dig att skriva detta inlägg, du är en otroligt stark människa.

Jag tycker att det viktigaste är att man är nöjd med sig själv, och vikthetsen som finns i vårt samhälle är verkligen galen samtidigt som jag blir minst lika orolig för att fler och fler blir överviktiga. Samtidigt kan jag känna att du nästan verkar tycka att man är en dålig människa för att man bryr sig om sitt utseende. Jag älskar att träna, är naturligt smal och tycker det är kul med kläder och smink är jag en dålig människa för att jag vill känna mig fin? För visst är väl det viktigaste att man själv känner sig nöjd. Då vill jag bara säga att jag är väldigt normalviktig, har ett BMI på 20, tycker att extremt smala människor är lika hemskt som folk som är för feta, det är lika ohälsosamt.

Kanske inte håller med om allt du säger men en sak är säker att de kommentarer som du fick absolut INTE var okej!

I don't understand what you are writing, but i tried to translate it in google translate, and now i have an idea of what you write.. And I just want to say, that you just made my day SO much better… So thanks, and btw. you are very beautiful…

I don't understand what you are writing, but i tried to translate it in google translate, and now i have an idea of what you write.. And I just want to say, that you just made my day SO much better… So thanks, and btw. you are very beautiful…

Du är ju så sjukt bra! Ibland känns det som att jag drabbas av idioter som säger att jag ska vara eller tycka på ett visst sätt och jag bara tar det. Kan känna okej då gör jag väl så som jag "ska", och sen går jag in och läser i din blogg och då blir allt så jävla självklart ; jag ska vara jag, inte ett kön eller något ideal. Tack för det! Du är skitsnygg förresten, skit i hatarna

Det viktigaste är att man har ett bra hjärta. Alltså inte som ett snällt hjärta, utan ett tränat hjärta. Vårt hjärta växer/krymper lika mycket som t.ex. dina armmuskler gör av träning. Därför måste det tränas varje dag.

Massiv fetma eller kraftig undervikt är inte bra för detta, men det finns inget likhetstecken mellan övervikt/undervikt och svagt hjärta. Och framförallt inte mellan vilken mat du stoppar i dig och hjärtats muskelstorlek såvida du inte stoppar i dig så lite proteiner så hjärtat inte kan växa eller stoppar i dig så mycket mat att du blir så fet så du inte kan röra på dig.

Jag blir galen på människor som förespråkar styrketräning och få en "fin" kropp. Den enda muskeln som räknas är ditt hjärta. Du är egoistisk om du inte tränar den. Dina nära och kära skall få leva med dig så länge som möjligt och det viktigaste receptet som du kan påverka är att ha ett starkt hjärta.

Så om budskapet är "jag gillar att sitta still och är nöjd med det" så är det verkligen inget bra budskap. Är budskapet däremot "jag är tjock och frisk" så är det kanon. Friska människor kommer i (nästan) alla storlekar.

http://www.tv4.se/1.2384546 <- Han t.ex. är en typisk bodybuildaridiot. Ren och skär idioti av en förebild för unga pojkar som tränar. Va fan hjälper det att du kan lyfta 150 kg skrot om ditt hjärta nästan dör på kuppen.

UNDERBART!

Jag är ju en sån där som ber om ursäkt för att jag råkar ha 15-20kg för mycket över det "normala". Vet inte om det beror på att jag själv en gång i tiden vägt 58kg eller för att människor verkligen trampade ner mig när jag hade gått upp till 90kg för några år sedan… Elaka kommentarer som verkligen förstörde självförtroendet. Det är såna här bloggar som borde synas, dig kommer jag följa!

Mvh Anna

Det er ingenting galt i å være litt overvektig, det er ikke noe mer "galt" enn å være undervektig – så lenge man er fornøyd med seg selv, tilfreds med sin egen kropp og kroppen fungerer som den skal. Har selv vært kraftig overvektig, og må si jeg elsket min kropp mer da – enn nå: som undervektig.

Verden trenger et syn som deg! Man skal elske segselv uansett (om man er "normalvektig" eller under/overvektig!)

Tycker att du är vacker! Jag är själv en ända stor figur med vackra kärlekshandtag lite här och där, och vet du vad, jag är lycklig! Jag lever hälsosamt och jag mår bra, och tänker absolut aldrig precis som du säger, be om ursäkt för min vikt eller hur jag ser ut! You go girl!

Inte för att det spelar någon roll att jag, som en i mängden, kommenterar om hur mycket jag gillar inlägget, men jag måste ändå göra det.

Tack för ännu ett grymt inlägg, du har så rätt!

kan inte säga annat än att du är en otroligt bra förebild för folk som får höra kritik.

Kan känna igen mig in det du skriver, men att jag är smal.

Du är en tuff brud !:-):thumbup:

Jag själv har ätstörningar och självklart är superskinny min ideal men jag tycker att du är otroligt fin precis som du är och att du är skitmodig som står emot mainstreamet. Jag är jätteglad att det finns såna människor som du, fortsätt så!!

Jag står för att jag är överviktig och tänker inte heller skämmas över det så det så. Människor kommer ju för f@n i olika former och storlekar, en del har en arm, andra har ett kärlekshandtag runt midjan och en tredje har utstickande nyckelben. Det är bara att inse att av alla de 6 885 300 000 människor som bor på detta jordklot så finns alla typer. Och till vikthysterikerna: Grow up!

Hejsan!

Jag tänkte bara hur det skulle vara med utbyte av hälsoråd och liknande. Jag läser din blogg ofta i omgångar. Den är väldigt mysig och fin vid frukost och du leker helt underbart med orden, din åsikter är fenomenalt bra och jag blir väldigt inspirerad. Jag är också väldigt intresserad av hälsa och är fullt medveten om att livstilen garanterat är tusenfalt mycket viktigare än vikt i ALLA aspekter. En "för tjock" eller en "för smal" kropp är också mycket individuellt och den enda som kan avgöra det är en själv. Oavsett vad det hälsofarliga skulle vara så är det alltid en konsekvens av livstil och aldrig kilogram.

Däremot så kan jag mycket väl tänka mig att jag i framtiden kommer vilja fråga om din diet (LCHF eller inte) av ren nyfikenhet då jag uppfattar dig som en mycket sund människa. Jag utgår ifrån att du "måste" ha en relativt bra fysik eftersom du klarar av att vara så stark psykiskt och har en kämparglöd, ett hopp, en kreativitet osv. som man inte kan uppehålla vid "dålig" kost (eftersom kosten påverkar signalsubstanserna i hjärnan).

Jag tänker inte låtsas som att jag inte är utseendefixerad, för det är jag verkligen (och trivs relativt bra med det). Det kan man dock vara oavsett vad man äter, har på sig, kletar in i ansiktet eller liknande. Jag älskar vackra ting och älskar att studera saker. Jag tycker att du är en fabulöst vacker person och få har kunnat inspirera mig som du. Jag lever ett lyckligare liv pga inspiration och insikter du gett mig.

Detta är anledningen som gör att jag i framtiden kanske kommer vilja posta en kommentar som faktiskt handlar just om ditt yttre, hur du äter, din hälsa eller liknande.

Jag vill ju abosolut inget illa och jag har ingen fråga just nu. Jag tror inte att du skulle blockera mig, och jag tror att du vet att jag "är på din sida" om man låter skapa sådana. Jag hoppas att det under speciella omständigheter går att fråga dig om vad som helst, bara man gör det på ett vänligt sätt. Jagg vill inte riskera att bli blockad om jag inte "tänker mig för" någon gång, någon annanstans längre fram 😛

Kram.

DUUU!!! jag har alltid uppskattat (framförallt tjejer) tjocka som inte bryr sig utan faktiskt trivs i att vara tjock. när jag var tjock förut tänkte jag alltid att "jag vill också kunna vara nöjd och inte bry mig". Du är bäst punkt

Helt rätt. HELT RÄTT. Jag ber inte heller om ursäkt, jag är tjock och so what? När människor skriver kommentarer om min vikt, typ "fan vad fet du är", så är reaktionen alltid "korrekt uppfattat". Jag ÄR ju fet. Och!?

Du ger faktiskt perspektiv. Jag är 1.75, och väger runt 55-60 kg, men jag har alltid haft komplex. Och när jag råkar tänka något positivt för en sekund så kommer jag på att nej juste, så får man ju inte tänka, meningen är ju att man ska tycka att man är ful. Men nej, jag är inte ful, och ja, jag har stor röv. Vänj er. Och du är helt jävla bäst.

Du är så grym! Håller kanske inte med om allt du skriver på bloggen men vore inte det onormalt?

Varför ska man ens bry sig om vad folk tycker om ens utseende? Tjock, smal, lång, kort – jaha? Det här är faktiskt din blogg, ifall man ogillar behöver man inte kolla… Varför "plåga" sig själv, men något man ogillar?

När min trivs i sin kropp är man sund! Tycker förresten att du är skitsnygg!

Jag må vara slöare än slöast, men jag sitter och läser hittan och dittan i din blogg, och nu fastnade jag på vikt-tänket. Jag tycker du är grym som "bare kööör", och jag är evinnerligt trött på människor som har så jävla mycket åsikter. Jag har varit överviktig, mer eller mindre, i hela mitt liv. Jag har sett ut ungefär som dig, länge. Har nyligen tagit tag i mig själv, men av hälsoanledningar. INTE pga andra människors åsikter. Samtidigt som jag gått med en lätt övervikt, så har min syster alltid varit lite underviktig. Hon är naturligt smal, och har fått precis lika mycket reaktioner, oprovocerade sådana, som jag får för att jag inte ligger på normalvikt. Det är helt sjukt, vad man inte får duga i landet lagom.

Word!

Du påpekar en mkt viktig sak, just livsstilen som det hela egentligen handlar om, INTE i första hand vikten.

Kärlek till dig:love:

Du är bara så himla fräck! Så jävla häftig.

Jag HATAR människor som är smala, som gnäller för att deras lår går ihop när de i själva verket är hjulbenta. Det är bara äckligt.

Man ska ha lite att ta i på sin kropp. Sen hur mycket eller hur lite, det bestämmer man själv. Jag anser att så länge man mår bra ska man vara glad.

Jag är bara 17 år, till hösten, kan tyckas ungt och dumt, men jag mår inte bra om jag inte får äta min mat, inte får unna mej mitt godis och måste känna mej tvingad att röra på mej, för att hålla en bra vikt. No Shit, det är det värsta man kan göra. Gå efter vad andra säger.

Du är den härligaste människan i bloggvärlden. Du sprider glädje! Fortsätt så. Himla häftigt.

Jag älskar din blogg! Den sprider bra budskap och är himla rolig att läsa! 🙂

Svar:
Åh tack! Alltid så kul att få den här typen av feedback. Du verkar ha huvudet på skaft dessutom!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Det känns som om jag är fruktansvärt töntig, men jag blir rörd av sånt här, stolta kvinnor, som. Trots att jag inte klassas som överviktig, känner jag mig som så. 80 % av dagens kvinnor tror att dem är överviktiga, fast dem är helt normalviktiga. Hatar att stå på en våg Fan, fan, måste till barnmorsksan och drömmer mardrömmar om att hon ska säga att jag ät tjock eller nåt.Usch, usch!

Alltså jag förstår att poängen med inlägget inte var en diskussion hurvida övervikt är hälsosamt eller inte.

Man får väga precis vad man vill, det är upptill en själv. Man får absolut vara nöjd och överviktig utan att folk ska klanka ner en. MEN det är inte -fysiskt- hälsosamt med övervikt, kommer aldrig att vara.

Svar:
Men ändå känner du ett behov av att påpeka det? Vad är det för fel på dig? Och nej, övervikt är inte synonymt med ohälsa. Läs på för fan, rapa inte bara en massa ”sanningar” du hört från annat håll.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Faaaaantastiska du! du Räddade min kväll, får mig att må bra och jag är så oändligt jävla tacksam! stå på dig i hårda tider, du betyder så mkt <3

Grattis, du ser fin ut. Det är också förbjudet att vara nöjd med sig själv när man är en loser, typ vara en glad och nöjd sjukpensionär. Icke acceptabelt hos gemene man. För övrigt har jag en fråga om gurkmeja. Jag vill få ur gurkmejefärgen ur håret så fort det bara går. Gör oljeinpackning och tvättar ur den varje dag. Men om detta blir permanent så gråter jag.

[…] Tänker också på Lady Dahmers inlägg om alla “välvilliga” människor som känner ett sådant behov av att berätta för tjocka att deras fett är farligt och dåligt. Herregud. Detta i att det plötsligt är okej att kommentera någon annans kropp?! Och den tänkvärda kommentaren om att bland det mest provocerande idag – det är att vara tjock och INTE hata sig själv… […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *