Kategorier
Feminism för Dummies / FAQ

Solidaritet är att inte hoppa på tåget ibland

Såhär tänker jag om solidaritet och vårt feministiska ansvar gentemot andra kvinnor: Först: Det är helt ok att kritisera kvinnor. När kvinnor, i synnerhet offentliga sådana, säger dumma eller problematiska saker så ska man givetvis kunna kritisera dem. Kakan sa dumsaker och det är helt rimligt att man vill kritisera eller problematisera detta.  Med det […]

Såhär tänker jag om solidaritet och vårt feministiska ansvar gentemot andra kvinnor:

Först: Det är helt ok att kritisera kvinnor. När kvinnor, i synnerhet offentliga sådana, säger dumma eller problematiska saker så ska man givetvis kunna kritisera dem. Kakan sa dumsaker och det är helt rimligt att man vill kritisera eller problematisera detta. 

Med det sagt: Jag tänker också att var sak har sin plats och att man ibland kanske ska välja sina tillfällen och sina strider? Man behöver inte hålla med personen eller stödja det hon sagt eller gjort eller ens tycka om personen men man kanske inte ska delta i drev eller elda på stormar som riktar sig mot kvinnor som redan är väldigt ansatta av kritik men kanske främst också av hot och hat.

Fundera lite på hur man själv bidrar till kvinnors utsatthet och hotbilden mot kvinnor i offentligheten. Så tänker jag. Hur tänker ni?

anna anna 2

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

7 svar på ”Solidaritet är att inte hoppa på tåget ibland”

Jag tänker likadant. Med andra ord tänker jag att det handlar om att man bör prioritera att motarbeta förtryck.
T.ex. om en feminist på ett blogginlägg får väldigt mycket skit och förtryckande kommentarer, så är det kanske viktigare just då att jag ställer mig på hens sida och försvarar, istället för att påpeka att texten kanske inte var så väl formulerad (oavsett hur respektfull och bra min kritik är).

Helt rätt. Man behöver verkligen inte säga det som hundra personer redan har sagt, även om man tycker de hundra har rätt. Framförallt inte om det är kritik.

Dessutom tycker jag att man bör ha en välvillig utgångspunkt – att man antar att det finns en rimlig förklaring till folks agerande innan man avfärdar dem som idioter.

Efter att ha läst massor av sidor på din blogg den senaste timmen, så har jag insett några saker.

. Du har starka åsikter (du vet vad du tycker)

. Du skrämmer mig en gnutta, på ett bra sätt.

.Din blogg består inte enbart av bilder.

Och jag gillar det jag ser 🙂
Så detta får bli det jag underhåller mig med på jobbet när kaffe och cigg inte räcker hela vägen.

Tack för att du är du och delar med dig.

Jag håller inte alls med Kakan om att alla poliser är svin, jag har träffat alldeles för många trevliga och hjälpsamma poliser för det MEN i det här fallet står jag helt bakom henne! Det är fördjävligt att 1) polisen gav SvP tillstånd att demonstrera 2)använde övervåld för att hindra allmämheten utöva samma yttrandefrihet som SvP… Och att låta drevet gå så hårt mot Kakan, som privatperson, när hon egentligen angriper en myndighet är helt sjukt!

Jag tycker en ska ha en ”gyllene regel”: att alltid sparka uppåt mot makten och patriarkatet. Vi har alla en mer eller mindre begränsad tid att interagera. Då är det bättre att gå på de som gör mest skada.
För övrigt tycker jag inte att kakan har gjort något dumt alls. Vissas erfarenheter får aldrig komma fram rörande svensk polis. Inte bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *