Kategorier
feminism & genus

Detär ju antifeministerna som är de riktiga manshatarna

The thing is, it’s patriarchy that says men are stupid and monolithic and unchanging and incapable. It’s patriarchy that says men have animalistic instincts and just can’t stop themselves from harassing and assaulting. It’s patriarchy that says men can only be attracted by certain qualities, can only have particular kinds of responses, can only experience the world in narrow ways. Feminism holds that men are capable of more – are more than that. 
 
– Chally / Zero at the bone

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Detär ju antifeministerna som är de riktiga manshatarna”

Vilka är antifeministerna? Och vilka är patriarkerna?

Antar att du menar sådana som Pelle Billing etc. Testa att fråga honom om han håller med om ovanstående. Misstänker att svaret inte blir vad du tror…

Luktar halmgubbe lång väg.

Svar:
läs på bilden. du känner nog en eller två som resonerar som så.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Enligt vilken logik då?

Att den som är emot någonting måste vara emot allt det som denna är för?

Jag väntar fortfarande på att få se lite bekämpning av de negativa konsekvenserna mot män från feministerna.

Hm… Citatet har ju rätt, men jag började fundera nu. Kan det vara så att hela idén med patriarkatet är att män alltid gör rätt, vad de än gör? De ska kunna tänka med kuken och råka våldta lite utan att få nån gnällkärring på sig som vill att de ska straffas bara för att de stackarna ville knulla och råkade lyssna dåligt när offret sa nej.

Men samtidigt ska de kunna vara smarta och vettiga och styra länder, skriva regler, uppfinna saker osv. Då tänker de inte längre med kuken.

Så patriarkatet säger ju inte att män alltid är dumma och tänker med kuken, däremot att de ska ursäktas om de gör det ibland.

Feminism däremot kräver ju av män att de ska avstå från att vara hästarslen som tänker med kuken, och det är ju ett hemskt krav att ställa på män samtidigt som patriarkatet kräver att kvinnor ska vara snygga, fogliga och anpassningsbara.

Feministerna är alltså elaka och kräver av män att de ska anpassa sitt beteende för allas (även kvinnornas) trevnad medan patriarkatet är snällt och godkänner alla slags män. Inte konstigt då att man kramar det förlåtande patriarkatet och förskjuter den krävande feminismen.

Tänker jag. Hoppas ni kan läsa in den ironi som finns här och förstår att jag är feminist i hjärta och huvud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *