Kategorier
feminism & genus

Behöver vi verkligen ÄNNU en tidning som talar om för oss att vi inte duger som vi är?

Jag vet inte med er, men visst fan är Amanda fräsigare så här? Hon skrämde antagligen skiten ur maken sin som på ren instinkt försökte blocka henne från sitt vardagsflöde. Kanske blev det en rutincheck i armhålorna och ett ”allvarligt snack” innan ordningen återställdes.
 
 
Amanda Schulman à la Lady Dahmer
 
Amanda och Hanna planerar att börja med ”gör om mig”-reportage i sin tidning för ni vet, trötta småbarnsmorsor som sunkat ner sig mår ju så BRA av att fixas iordning och göras om för de behöver ”ta tag i sina utseenden” (som Amanda så fint uttrycker det)  och det ska de fan veta. Jag tappar fan livslusten för en microsekund när jag läser det. Herregud, är inte det konceptet gjort? Typ en miljon gånger om? Blev inte det gammalt redan på nittiotalet? Behöver vi verkligen ÄNNU en tidning som talar om för oss att vi inte duger som vi är? Behöver vi verkligen en till tidning som säljer dålig självkänsla och det gamla vanliga gör-om-mig-konceptet som de flesta av dem är fulla av? 
 
Jag var en sån där som gärna fixade frisyrer, noppade ögonbryn och gjorde make-overs på mina vänner när jag var yngre. Kvinnor är ju inte bra nog som de är och jag är (tro’t eller ej) förbannat bra på att lägga make-up. (konstnärsådran antagligen). Och fina blev de ju. Och nöjda. Och omgivningen hyllade mig för oj vad duktig Natashja är på att få alldagliga flickor att se fantastiska ut. (för det är ju viktigast i världen att vara just vacker) HURRA!!!!!!!
 
Men vad är det egentligen med oss kvinnor som konstant konstant konstant måste tipsa varandra om sätt att bli vackrare, smalare, slätare, mjukare och bättre? Byt frisyr! Färga håret! Gå ner i vikt, du har sånt fint ansikte! Prova lite smink, du skulle se piggare ut i lite maskara och gör nåt åt de där ringarna under ögonen, du ser ju så trött ut och skaffa nya kläder som smickrar figuren! Råden är oändliga och välviljan på topp. Men varför denna fixering vid andra människors utseende?
 
Budskapet är så jävla tydligt: DU DUGER INTE.
 
 
Bild av Alva Gardelius
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Behöver vi verkligen ÄNNU en tidning som talar om för oss att vi inte duger som vi är?”

Riktigt bra skrivit! Såklar duger man som man är och alla är vackra, hur man än ser ut! Jag har valt att ta mig an min vikt och gå ner lite, men läser inga tidningar om det, för jag vill göra det för mig, inte för att tidningarna säger det! Läser lite matbloggar men de dömer inte 🙂

Tack för att du är en sån inspiration och skriver riktigt bra texter!

Jag minns en gång när jag var 16 tror jag och en kille jag gillade och smått dejtade men som bodde på en annan ord skulle komma hem över helgen. Vi hade bestämt att vi skulle ses. En rast i skolan sitter jag och pratar med min kompis och berättar att den här killen ska komma hem i helgen och att vi ska ses. Då säger hon "Ja jag och X (en annan kompis) pratade om det och om att vi kunde hjälpa dig att göra dig fin. Du kanske sola solarium och färga håret så kan vi fixa smink om du vill" Jag minns inte vad jag svarade men jag blev så jävla ledsen att jag gick hem och grät efter skolan. Fy fan vilken jävla käftsmäll det kändes som.

Jag förstår inte hur det kan kallas för hälsotidning när de säger åt oss att gå ner i vikt, prova det och det för att se yngre, piggare, smalare osv… Ut.

Jag skulle må bra av att få höra att jag duger precis som jag är i min kropp, att jag är vacker precis så här.

Jag kommer ihåg första gången jag såg en gör-om-mig-video, gick nog i lågstadiet och min mamma som var frisör hade fått hem reklamvideos för några sminkprodukter. Det första jag sa när jag förstod vad det gick ut på var: men vad taskiga dom är, det är ju samma sak som att säga att hon inte ser bra ut innan de sminkar henne. Mamma skrattade och sa att det är så det funkar med smink. Det tog ganska många år innan jag hittade tillbaks till den första reaktionen men nu är jag där igen tror jag..:)

Själv är jag uppvuxen med Baz Luhrmann’s "Everybody´s free (to wear sunscreen)" där man finner följande textrad:

"Do not read beauty magazines; they will only make you feel ugly"

Damn right!

I veckorevyn och liknande tidningar ser man ofta uttalanden eller t.o.m. långa krönikor om att "Vi måste lära oss att älska oss själva. Vi är fantastiska precis som vi är. Blablabla, blablabla. Blabla."

Bläddrar man sedan vidare i samma nummer där dessa fina ord står nerpräntade så hittar man inget mindre än; så sminkar du dig snyggare, så klär du dig som den där snygga kändisen, de här kläderna ska du ha för att vara trendig, så får du den där snygga beach-kroppen osv. osv.

Hyckleri much?

Några tjejkompisar försökte ett par ggr att få "piffa till mig" lite, men gav upp rätt fort.

Jag lät dem hållas vid ett tillfälle och de fick skämmas hela kvällen sen när jag raglade runt med höga klackar, satt alldeles för bredbent med kjol och hade råkat kliat så sminket runt ögonen satt i halva ansiktet..haha!

Aldrig att någon karl ens ifrågasatt att jag inte sminkar mig, inte noppar ögonbrynen eller fixar med mitt hår i flera timmar.

En helt annan grej. Du skriver ju som vanligt helt klockrent om själva fenomenet Gör om mig. Men genom att lägga upp bild på Amanda, säga att så här ser hon fräsigast ut och skämta om att Alex kollar hennes armhålor på din blogg så blir det liksom lite pajkastning av det. Och då blir det så lätt fokus på det, pajkastning mellan folk som står på LD:s sida eller Schulmanernas sida. Svart eller vitt, för eller emot och så fastnar vi i det istället för att komma vidare.

Svar:
pajkastning? Jag var inte ett dugg otrevlig! Jag pikade ju Alex lite, men är man mobbare med hela sverige ska man väl kunna en ganska harmlös pik…?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Budskapet är du kan bli BÄTTRE, ingen gillar lata, oambitösa, dekadenta människor.

Så seså tjejer piffa till er lite nu och ät lite mindre chokladpraliner i soffan framför Oprah så kanske ni kan få er en fin karl ni med. 😛

Jag håller faktiskt med Jenny, jag vill nå en mer jämställd värld och tror inte att förlöjligande tar oss någonstans.

Dock håller jag helt med om Gör om mig-tjafset, kan ingen bara göra en intelligent tidning om att ta hand om sig och förkovra sig? Den får gärna vara lättläst men helst inte bygga på konsumtion/skönhet/hets. Någon?

Det handlar inte om att inte duga, det handlar bara om att göra något för sig själv som man tycker är kul. Precis som du lady D, du färgar ju håret rött. Men då innebär väl det att inte du duger som du är?!

Jag tycker det är jättebra att man tar tillbaka "gör om mig" och var istället glad för att man väljer att visa upp den "vanliga" kvinnan istället för en massa modeller.

Nej sluta gnäll och låt folk göra vad de vill! Amanda klagar inte på dina håriga ben.

Svar:
Om man som tidning gör ett reportage som handlar om att göra om personer med tråkig stil så handlar det precis om att man inte duger. Att jag som privatperson färgar håret är en annan sak. Skulle jag börja haffa folk på stan o föreslå att de färgade sitt pga tråkig färg så blir det nåt helt annat.

och nej man får väl hoppas att amanda inte klagar på hur jag ser ut. det är en viss skillnad på att klaga på folks UTSEENDEN och folks idéer eller handlande. Det hoppas jag du fattar också.

LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag, som älskar att träna och älskar att äta och dricka gott (dock inte riktigt lika ofta som förr) och mysa i soffan, blir galen på detta viktfokus. Jag tränar för att jag mår så jäkla bra av det, både fysiskt och psykiskt. Jag strävar inte efter att bli smal eller forma om min kropp. Har ifrågasatt detta fokus på ett par större träningsbloggar men har i bästa fall fått ett syrligt svar, varför är det så tabu att känna sig nöjd med sin kropp? Även om den är spolformad?

Jag tycker att det säger en hel del om hur Amanda och Hanna är som skribenter om de måste ta ett koncept som är så uttjatat och säkert. Sedan håller jag med dig om resten också, budskapet blir "du duger inte och skönhet är viktigt".

Trötta småbarnsmammor blir väl knappast piggare och gladare av att bli omgjorda, de behöver väl snarare bli lite omhändertagna. Låt dem sova ut, skicka iväg dem på massage eller något, för vem fan blir en piggare och lyckligare människa bara för att man får en ny hårfärg?

Svar:
eller hur! Fan ge dem en heldag på ett spa!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Bra skrivet. Du får människor att tänka om och tänka "rätt". Att över huvud taget tänka. Nästa steg är ju sen att ändra sitt eget beteende och därefter försöka hjälpa till att ändra andras. Du behövs!

Svar:
tack!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag håller med dig, känner mig förnedrad av all gör om mig reportage, förnedrad som människa på grund av att de reportagen sänder ut signaler att folk inte duger som de är, att folk är fila och behöver hjälp. I hela mitt liv Gar jag varit vacker och beundrad för mitt yttre och det suger. Jag tror Amanda vill väl, hon vill väl också bli beundrad och strävar efter det som hon kanske inte alltid haft, men man ska akta sig för vad man önskar.

Kan det vara det genomonda patriarkatet som får kvinnor att säga så till varandra och att jämföra sig med varandra?

Svar:
hur menar du?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Det där händer mig tamejfanken hela tiden, att folk ger mig välmenade "goda råd" om att jag skulle passa bättre i en annan hårfärg, borde ha mer klänningar och aldrig någonsin för att jag har bett om deras åsikt! Jag har väl för tusan klätt på mig som jag gjort för att JAG gillar det! De där goda råden är förklädda "du är inte bra nog" Mummel, mutter..

Tack för ännu ett intressant inlägg!!

Återigen sitter jag här och grymtar av frustration..

suuuuuck! Diskuterade precis med ett gäng vänner angående

topless el ikke topless och grabbarna ska genast stolt slänga ur sig generösa kommentarer om att de "gillar aaalla bröst! Alla är sååå fina" bla bla bla.

Jag skiter väl i vad de tycker om mina jävla tuttar!! De vill ha luft och sol!! Jag har dem väl inte endast för att behaga? Åhh…

De fattade ju förstås ingenting.. Så jag gick hem.

Blir så OTROLIGT trött på dig! Det är väl ingen som tvingar någon att ställa upp? Det handlar inte heller om att utseendet är det enda som får oss att må bra, utan att det kan vara otroligt skönt att få en hel dag för sig själv! Nu är jag inte mamma, men jag kan tänka mig att många småbarnsmammor hade tyckt det vart superskönt att få en dag till att bara pyssla om sig själv. Du har en negativ grundinställning som är så otroligt tröttsam. Sen det här med att du hela tiden menar på att dina egna åsikter är de enda rätta? Om någon som inte är superfeminist och genusdåre skulle uttala sig så tycker du automatiskt att dennes åsikter är sämre. Testa att se på saker och ting med lite mer positiva ögon, för just nu är det inte så trevligt att läsa din blogg. Hela tiden vill du ha en bitter inställning till saker och ting och, nej, det är inte härligt.

Svar:
Och jag blir så OTROLIGT trött på människor som du. Sluta läs min blogg för fan då, om det är så jävla jobbigt att hantera min bittra inställning. Herregud.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Emma: LD får väl tycka som hon vill? Jag håller med LD och förstår hennes argument. Men jag älskar att läsa om mode och smink och tycker att det är jättekul med gör-om-mig. De som är med gör det frivilligt. Men visst bidrar det till utseendefixeringen och det är självklart inte bra. Ändå tycker jag att det är kul att läsa om mode osv… Trots att jag håller med om argumenten… Visst om jag hade bra självkänsla så skulle jag nog inte ha behovet av modetidningar. Men nu har jag dålig självkänsla och är intresserad av mode och det är väl inte olagligt. Känns lite förbjudet att köpa sig en härlig modetidning och drömma sig bort någon kvart eller så, som det arga feminist man är, ja, faktiskt.

Och apropå det, LD du har skrivit att du har gått på "ytliga galafester" för att fly vardagen en stund. Själv är jag inte bjuden på något sådant men en ytlig tidning kan jag ibland fly vardagen med. Trots att jag håller med dig om allt du skrev. Egentligen. Ungefär som att du skrev att du äter fisk fast du tycker att det är fel.

Emma: Läs inte Dahmers blogg då, om du nu inte tycker att den är tillräckligt trevlig. Herregud "trevlig"…

Jag blir lite arg på mig själv för att jag läser hela klanen Shulmans bloggar. Både Kalle, Anitha och Amanda har som svarta hål i sina hjärnor vad gäller genus och jämställdhet. För övrigt vad gäller Alex: honom ser jag som en satiriker/underhållare. Kanske han mobbades förut men knappast nuförtiden.

WORD. ska det startas nån ny tidning ska den kanske handla om NÅT NYTT? så jävla less på magasin alltså, fucking pastellcupcakes och smalhets (där det ena i värsta fall föder det andra men det är ju som det ska va tydligen) – det kan väl ha sitt egenvärde men när man står framför magasinhyllan undrar man ju. rymmer våra kvinnohjärnor inte mer än detta alltså? jag köper kalle anka ibland för att slippa, men ändå få nåt lättbläddrat och uppiggande.

Jag måste måste få länka till detta inlägg i min blogg,tack!

SPRID SPRID! Jag tycker det är så svårt att få folk att förstå hur man menar. "Alla" verkar tro att motsatsen till att ha krav på att vara fin, är att gå runt och lukta illa och inte göra NÅGOT åt sig själv!

Hej Lady Dahmer,

Det här är första gången jag kommenterar på din blogg och jag är inte här för att trycka ner dig eller dina läsare. Jag undrar lite om vad du har för inställning. Min åsikt är att alla ska få se ut hur de vill och på de sätt det känner sig bekväma med och den uppfattningen tror jag att vi delar. Då undrar jag vidare varför du lägger så stor vikt vid utseendefråga, om den inte spelar någon roll?

För mig har det alltid varit små frågor det här med smink, vikt, hår på olika ställen och klädval. Jag har ett lätt fysisk handikapp som gör att jag är stel på vänster sida och haltar lätt, men inget mer än så. I och med det här antar jag att jag blivit "skyddad" från utseendefixerade partners eftersom dom såklart inte väljer mig på grund av ytte attribut. Jag har fått lära mig att tycka om mig själv som jag är och för mig känns det som en bagatell om man väljer att ha mascara eller inte.

Därför blir det lite absurt för mig att utseendet verkar spela så stor roll på din blogg, även om du säger att det inte ska spela någon roll. Du har valt en bild på Amanda där hon är osminkad, har en feministisk tröja på sig och ser vardaglig ut i håret. På det sättet säger du till dina läsare att man borde se ut så om man ska ha en bra självkänsla.

Jag är mycket tacksam för svar då jag tycker att du har bra saker att säga. Jag har ifrågasatt din vinkling på ämnet men jag hoppas att du inte tar det som ett personligt påhopp på dina värderingar.

Svar:
Hej Cornish. Utseendet är viktigt i vår kultur. Det är så viktigt att unga tjejer svälter sig själva, skär i sig själva, sprutar in medel i sig själva, skuldsätter sig själva och framförallt hatar sig själva. Det är så viktigt att kvinnor mår dåligt om de inte får sminka sig, får påhopp och utsätts för hat och hot om de inte rakar sina kroppar. Det är så viktigt att var fjärde sjuåring vill banta och tycker att hon är för tjock. Det är så viktigt att små barn redan vid en ålder av tre gråter när de har fel kläder på sig. Jamen du hajjar var jag vill komma. Normer och ideal som begränsar och förslavar helt enkelt. Utseendet spelar roll men det jag vill säga är att det EGENTLIGEN inte gör det. Bara att få verkar fatta detta.

Jag har själv växt upp och känt de här kraven. Första gången jag "bantade2 var jag åtta. Andra gången jag bantade "på riktigt" var jag 14. Jag har ett helt liv av ångest kring mitt yttre bakom mig och det är först som 35åring som jag vågade sluta raka mig helt , ett beslut som jag bestraffas och hånas för rätt så ofta.

Att jag skriver om utseende är ju inte för att JAG tycker att det är viktigt utan för att jag tror att det är viktigt att PRATA OM DE känslor och den ångest som många kvinnor bär på. Jag tror det är viktigt att dra ut trollen i ljuset, att uppmärksamma hetsen som genomsyrar hela vår kultur. För mig personligen är det även viktigt att göra upp med mina egna tankar och känslor. Jag tror inte på att tiga ihjäl sånt här. Jag tror inte på att låtsas som att utseendehetsen inte är ett problem. Ungefär som att jag pratar om kön. Det innebär inte att jag är fixerad vid kön eller ttycker att kön spelar roll, det betyder bara att jag har uppmärksammat och blivit medveten om att det i samhällets ögon har fått en stor betydelse och det vill jag prata om.

När det gäller bilden av Amanda så vill jag inte alls säga att det är så hon borde se ut. Jag tyckte den var rolig eftersom att hon gör en parodi på mig. (kanske omedveten, men schulmanarna har gjort det förr. medvetet.) Lite "klart hon ser bäst ut när hon kör MIN stil höhöhö". Inget allvarligt menat alls och absolut ingen riktlinje för hur man ska se ut.

Hoppas detta svarar på dina frågor

Håller med dig! Samtidigt är jag så kluven eftersom jag ofta kommer på mig själv med att komplimentera vänners/kollegors utseende. Jag försöker bryta den vanan, och jag vet att det är ju inte utseendet jag värderar hos dem, utan deras egenskaper, men *attans* vad det är svårt!

Nu har jag iaf beställt hem en hel del genus-böcker, tänker att det kommer ge lite nya tankar och bättre argument. Jag tänkte passa på att fråga om du har rekommendationer på böcker/litteratur/bloggar som du gillar (om genus)?

Precis som någon ovan skrev längtar jag efter rubriken "Så höjer du din lön", men även efter "Så gör du för att sluta bry dig om ditt utseende" och "Så gör du för att sluta prata skit om andra kvinnor".

En tanke jag har haft är att jag tror många kommenterar utseende och komplimanger åt kvinnor/flickor/små flickor för att folk inte annars vet hur de kommunicera. När någon möter en 5-årig flicka för allra första gången t.e.x är det ju oftast "vaad fin/söt du är" för att hen inte vet vad hen ska säga annars. Samma sak när kvinnor möts för att ta en fika, de vet att utseende-frågor/komplimanger är ett säkert kort och man börjar med "Meen gud Greta såå snygg i håret du är har du färgat?" "Du ser såå fräsh ut!" "Gått ner i vikt?" Samma sak med mode-tidningar – eftersom att utseendet går runt i en ond cirkel så blir det ett "säkert kort" att skriva om.

Tycker det skulle vara underbart med ett inlägg om hur man kan kommunicerar med varandra UTAN att dra in utseende 🙂 Hur gör du? Och nu alltså inte bara kommunikation med t.e.x barn.

Cornish: det är inte LD som har valt bilderna på Amanda utan det har Amanda och Hannah gjort.

Jag förstår inte heller denna stora hets att göra om folk. Visst om jag väljer att byta frisyr eller hårfärg så kanske jag diskuterar det med min frisör men jag undviker gör om mig reportage för jag får hela tiden känslan av att de mest säger att jag inte duger och de verkar inte se personen utan de kunde lika gärna ha en skyltdocka.

Jaha. Nu minns jag varför jag slutade läsa din blogg. Den är dryg, fördömande, tjatig och inte ett dugg nyskapande. Inspirerande? En gång i tiden kanske, när du var en av få. Det står inte ut längre och din oförmåga att svara konstruktivt på kritik är obetalbar.

Svar:
Men herregud, varför kommer du tillbaka? SCHAS!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Åh vad ledsen jag blir när jag läser detta. Har du läst Amandas svar på hennes blogg? Känns mer som du klankar ner på andra kvinnor och deras arbete. Ett "Gör om mig"- reportage kan väll hjälpa kvinnor som mår dåligt och vill ha hjälp med deras kläder och stil, om de mår bättre efter, vad är det som är så farligt med det? Är inte det viktiga att alla ska må bra och trivas med sig själva? Om då jag mår bättre med mig själv om jag går ner tio kilo, eller för den delen upp tio kilo, vad är problemet? Tycker det är synd att du ska vara så negativ, och vad är grejen med att gå mot personangrepp mot Amanda? Dåligt, trodde du var bättre på att argumentera.

Svar:
nej, ett görommigreportage kan inte hjälpa kvinnor som mår dåligt. herregud tror du på det själv? och personangrepp? var?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Håller med josefin till 100 %. Bara för att du kanske inte bryr dig om hårfärgning, ögonbrynsnoppning och diverse saker så betyder ju inte det att andra inte gör det? Många människor mår faktiskt bra av att, någon gång ibland, få känna sig fräsch och snygg och om man då gör det genom att gå till frisören och köpa nya kläder eller om man mycket hellre bara är som man är spelar väl ingen roll.

Kan man inte bara få göra som man vill? Precis som josefin säger, är det inte jättebra att det finns många valmöjligheter och att de som mår bättre efter en liten "tillfixning" kan få göra det?

Sedan tycker jag också att det är lite konstigt att du skriver till dina läsare som skriver att de inte håller med dig om vissa saker att "men herregud, sluta läs min blogg då??". Är inte det samma sak som med amanda och hannahs tidning? Om du nu tycker att det är så himla osmart idé, bry dig bara inte då? Om inte vi läsare får tycka annat om dig än vad du kanske tror att de gör, så bör ju inte du bry dig i deras idéer heller.

Svar:
jag både färgar håret och noppar mina ögonbryn. Det här handlar inte om att man inte får tycka det är kul. Det handlar om ett koncept som går ut på att få folk att tro att de behöver göras om för att duga.

att jag "bryr mig" om amandas ideer är för att de direkt kommer påverka mig och mina barn och massvis med andra kvinnor på ett negativt sätt.

LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Oavsett vad man tycker om Gör-om-mig som koncept så tycker jag hela idéen bakom det faller när det radas upp exempel när man skulle behöva en sådan intervention; Nybliven mamma, varit sjuk länge etc.

Är man nybliven mamma tänker man inte på utseendet av ett skäl och det heter bebislycka. Är det fel att vara glad för existensen och inte ytan?

Har man varit sjuk en längre tid så hjälper inte heller en klippning eller att bli påslaskad korallfärgat läppstift utan att få en time-out, dvs tid för återhämtning och att kunna njuta av existensen.

Man skulle därför kunna tro att I Schulmans värld så är lyckan beroende av ytan och kan aldrig existera utan den? Låter lite…Stureplans-sekt.

VARFÖR TROR FOLK ATT ANDRA KOMMER MÅ BÄTTRE AV ATT SE FRÄMMANDE MÄNNISKOR PÅPEKA FÖR ANDRA MÄNNISKOR HUR DE BORDE SE UT???? VAD VILL NI OCH HUR FAN TÄNKER NI? Varför måste vi se det här i media om och om och om igen?! Förr så fanns det tom talkshows där släktingar och vänner påpekade för närstående att de inte dög och skulle få en makeover och efteråt så klappade släktingarna/vännerna och hela publiken som ett gäng sälar! Det gjordes en miljard gånger bara på 90-talet, varför måste vi fortsätta med skiten?!

Svar: Men varför skulle det inte kunna det? Om jag är missnöjd med min stil, jag trivs helt enkelt inte i min frisyr, eller jag har gått ner/upp tio kilo och min garderob inte passar mig längre, får jag inte söka till ett gör om mig reportage då?

"Hon skrämde antagligen skiten ur maken sin som på ren instinkt försökte blocka henne från sitt vardagsflöde. Kanske blev det en rutincheck i armhålorna och ett ”allvarligt snack” innan ordningen återställdes."

Jag tänker mest på vilken inverkan det har på väldigt unga tjejer. Vi vuxna kvinnor har förhoppningsvis kommit åtminstone en bit på vägen och lärt oss att acceptera och gilla oss själva som vi är. Men för unga tjejer är det nog otroligt svårt att stå emot de ideal som de blir fullkomligt överrösta med. Jag skrev om det här på min blogg för ett par dagar sedan för jag har själv en dotter på snart 9 år och redan nu så jämför hennes kompisar sig med varandra om vem som är smalast och har snyggast och dyrast kläder. Helt sjukt!

@AnnikA:

Ja, men alla har vi ju olika kroppsideal. Om inte jag trivs med 10+ övervikt, då kan ingen få mig att göra det. Man ska få trivas med sig själv. Vad är felet med det?

Jag tränar för att jag mår bra av det. Men jag gillar även hur min kropp har formats, formats på det sättet som JAG är nöjd över.

Men så här kommer det vara jämt. Att ifrågasätta en mullig människa är så himla fult, men att hacka på alla andra går ju minsann för sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *