Kategorier
feminism & genus

It’s a mans world.

Är så jävla trött på alla jävla män som fullkomligen absorberar allt mediautrymme. Filip och Fredrik, Mackan och vad fan han nu heter för jag AVSTÅR MED FLIT att titta på skiten och ja ni vet precis vilka jag menar. Samma typ tio karlar förlåt SKÖNA KILLAR som får göra tio olika program på samma tema: ”män är roliga hö hö hö”
 
Och när man ifrågasätter den här homoromantiska fixeringen vid manlig fokus så får man höra den gamla vanliga tramsiga undanflykten att ”jamen vi frågar ju kvinnor men de vill ju inte”. Men JA SÅKLART DE TACKAR NEJ när de enbart erbjuds att vara det där kvinnliga jävla alibit som liksom ska rättfärdiga kukfrosseriet. Kvinnor som tillfrågas tillfrågas ofta i egenskap av sina könsdelar och sen ska de sitta där i TV och representera KVINNAN. 
 
Och såklart, om man bara tillfrågar samma fem kvinnor om och om och om och om igen så är det klart att det blir lite fittfattigt i rutan. Prova att typ VIDGA lite vyer. Tillfråga okända (!!!) eller mindre kända kvinnor. Lite variation skulle ju inte skada eller måste Katerina Janouch vara med i ALLA debattprogram? (Variation på männen i media är väl dock önsketänkande)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”It’s a mans world.”

Melodifestivalen då. Vilket kön har dominerat där bland programledarna de senaste åren? Sveriges i särklass största tjosanhoppsan och skojsiga ytglassiga programproduktion alla kategorier. Fyfan för den där Gina säger jag bara som skulle vara med överallt och flamstramsa till det.

Jag får sånna vidriga mobbar-kille-vibbar av Filip och Fredrik. Står inte ut med dom. Framför allt när dom åkte omkring och visade upp "freaks" i det där skönaste typerna-programmet. Det känns som det är precis samma killar som drog i ens kjol eller gjorde sig lustiga på någons bekostnad och sen ursäktade allt med "Amen vi skoja ju bara. Har du ingen humor eller?".

Svar:
japp. "SKÖNA killar" är ofta synonymt med lite härlig rumsren mobbing och sexism och HÖ HÖ HÖ
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Håller med. Nu gillar jag förvisso Erik och Mackan, men det vore sjukt kul att se två smarta, roliga tjejer göra liknande program! Finns garanterat många tjejer därute som hade velat och kunnat!

Så sant.

Dock får jag faktiskt ta och lyfta lite reklam, i en av statoils reklamer så får en äldre herre en gratis boll (deras senaste kampanj) och han kikar runt och går fram till en tjej som står med sin pappa och frågar om hon vill ha en boll, hon säger ja och blir glad. Det skulle varit så lätt att haft en pojke där så det var kul att se en tjej 🙂

Håller med. Gillar också Mackan och hans kompis men ändå. Två tjejer som jag tycker gjorde tv utan att reduceras till fittdelar var Clara och Mia. och jag gillar Nour.

Men varför gnälla. Sätt ihop ett skojsigt progamförslag och skicka in till tv. De kan nappa.

Och är det något jag är trött på så är det mediafolkfrån Söder eller vasastan men ungjävlar på samma dagis. please ge oss luft.

Och precis just därför har jag slutat att se på sporten. De har knölat in några jävla fruntimmer som är totalt inkompetenta när det gäller att läsa nyheter. Bara för att jämna ut det lite.

Borde starta ett nytt program, där dem inte trycker in alla kvinnor i en och samma grupp utan behandlar oss som dem individer vi FAKTISKT är! Sjukt trött på alla dessa mansdominerade medier, var man än kollar finns det ju män som tvungen ska skämta om sex och hur jävla fantastiska dem är -.- det räcker nu liksom, we get the picture! Fan va manliga ni är, låt oss vara ifred typ.

Fast jag älskar Filip och Fredrik, tycker dom är skitroliga! xD Tycker det är trist att så fort kvinnor syns så är de trista våp utan hjärna som alltid hostar skönhets eller modeprogram …

Kan hålla med om att det är alldeles för mycket män i rutan, och vi är så vana med det och reagerar knappt förrän någon (du) tar upp det till diskussion. Dock måste jag protestera mot att Filip & Fredrik skulle vara några mobbare. Och när de reste runt i landet och intervjuade "freaks", nja.. Jag uppfattade det aldrig som något negativt. Snarare att de lyfte fram originella människor som aldrig annars hade fått något mediautrymme. Syftet var enligt mig aldrig att göra sig rolig på någon annans bekostnad utan att lyfta fram härliga, vanliga eller ovanliga, ibland excentriska människor och jag älskar sådant! Det är underhållande och genuint intressant, till skillnad från blåsta hollywoodfruar och nersupna ungdomar i typ Jersey Shore, blä.

En trevlig motvikt helt enkelt. Mer äkta människor i TV! Sedan finns det faktiskt bra program med starka kvinnor, jag tänker tex på Mythbusters på Discovery med coola Kari! Visserligen inte svenskt men hon är ju så långt ifrån våpig man kan komma.

Och det våra barn tittar på, Barnkanalen, där finns massor kvinnliga programledare (för Bolibompa) och jag tycker de sänder ut ett bra budskap. Imorse hade tex den manliga programledaren Yanko en härlig typ kaftan i roliga färger och var helt avslappnad med det. Så nog finns det bra tv också!

Filip o Fredrik verkar härliga som privatpersoner. Men deras tvpersonligheter är experter på förnedringstv. De hånar och gör ned människor, både uppenbart o dolt. Ser man inte det är man blind.

Sporten är ju det enda som går att se på för där tävlar ju kommentatorerna om vem som är mest inkompetent… Stänger förövrigt av ljudet när jag ska försöka titta på hoppning på TV. Efter att Jan Svanlund dog har vi fått en ny MANLIG kommentator som nog kan tävla med de okunniga kvinnor som får plats i sportsändningar om vem som är sämst för jobbet – och vinna, stort! Men så råkar ju ridsporten vara en tjejsport som det inte läggs ner någon energi på… (som parentes är den manliga kommentatorn på den svenska sändningen av GP-speedwayen minst lika dålig)

Men visst vore det trevligt med lite mer kompetenta kvinnor i rutan!

Men KAN kvinnor göra bra tv då? Alltså samarbeta med en annan kvinna och lyckas leverera gång på gång? Jag kan bara gå till föräldragruppen jag är med i (bara kvinnor fyi); vi är omföderskor och är mest bittra. Jag älskar det men skulle andra roas av bitterheten? Vill man se kvinnor som hänger ut "miffon" i rutan? Är det kanske för lågt för kvinnor, är det bara män som kommer undan med sånt?

Erik och Mackan är ju hur roliga som helst, haha 🙂 Släpp genuset lite och titta på dem utan att va kritisk, bara för att få skratta.

För övrigt hade svt ett programm med två kvinnor (!!) som testade olika saker. De testade saker som de gjorde förr i tiden. Kommer inte ihåg vad det heter dock. En av dem tror jag kallades Bitte (eller något sådant)

Håller med dig om att drt visst finns massor av kvinnor som förtjänas att lyftas fram, och är förvånad över att ingen här nämnt ’Högklackat’ som gick på SVT nu i våras.

Det var sjukt kul, med enbart kvinnliga komiker och ganska grova skämt där de drev mkt med allt möjligt.

Bara ett tips!

Fast visst skulle det behövas fler sköna kvinnor i rollen som sig själva, håller med om det.

Kan tipsa om en humorserie som heter Högklackat, bara kvinnliga komiker! Tveksamt namn på serien kanske, men den är faktiskt ganska kul emellanåt. Härligt också när kvinnor faktiskt får stå i centrum och vara roliga istället för att bara vara biroll till den roliga mannen, bara för att producenterna känner att de måste jämna ut det med en tjej…

Det är sådana här inlägg, tankar, utfall och åsikter som står ivägen för riktiga feminister. Sådana som gör nytta och borde lyftas fram.

Det är sådana här inlägg som får människor att rycka på axlarna när någon kallar sig feminist.

Framförallt skulle jag gärna se tjejer som gör humor på något annat tema än "jag är egentligen bitter men gör allt för att hålla fasaden". Jag varken kände igen mig eller skrattade i "Högklackat" Å andra sidan skrattar jag inte åt "Erik och mackan" eller "Filip och fredrik" heller. Tycker mest att de påminner om de omogna lustigkurrarna på mellanstadiet.

Att det inte finns kvinliga programledare är något jag inte känner igen. Jag gjorde en snabb koll på kvinnliga programledare på SVT. Tog och kolla in de 12 program som rekommenderades på programsidan:

Allsång på skansen. Endast Måns Zelmelöv. Ser dock att typ alla ledande positioner för programmet innehavs av kvinnor fast de syns ju inte.

Sommarlov: verkar vara två kvinnliga programledare och en manlig fast jag hittar inte vad de heter. Ingen projektledare hittad.

Dokumentär: Är en samlingsplats för dokumentärer och inget program i sig. Projektledaren är Annika Hamngren.

Debatt: Belinda Olsson (Ensam). Projektledare Karin Eder-Ekman.

SVT Humor. Smalingsplatts för humor. Projektledare: Mats Grimberg. Aktuella serier just nu är Högklackat (nämnd ovan) med Petra Mede, Anna Blomberg och Susanne Thorsson, Pulver med Per Andersson, Kaka på Kaka med Kakan Hermansson och Julia Frej, The Fabulous Life of Ana Gina med Gina Disawi

Uppdrag granskning: Karin Mattisson (av 2). Dessutom har de reportrar som gör undersökningarna Johanna Bäckström Lerneby, Sofia Djiobaridis, Jossephine Freje, Nadja Yllner, Agneta Bernárdzon, Erica Larsson(av 15) . Projektledare Nils Hanson

K-special: Hittar inga programledare på deras sida. Projektledare Emilie Persson (av 2)

Eighties: Hittar ingen info om vilka som ligger bakom.

Borgen: Dansk serie. Enligt infon följer man tre personer statsministern Birgitte Nyborg, hennes tidigare spinndoktor och pressekreterare Kasper Juul och den ambitiösa politiska journalisten Katrine Fønsmark. Hittar ingen projektledare.

Engelska mord. Den enda som står uppskriven är Leif GW Persson. Hittar ingen projektledare.

Här är ditt kylskåp: Anne Lundberg och kocken Erik Fröderberg. Hittar ingen projektledare.

Denna enkla konntroll visar att det finns flera programledare och projektledare som är kvinnor. För just de nu aktuella humor serierna på svt är 4/5 programledare/komiker kvinnor.

Personligen tyckr jag att den mest lämpade för en plattsska ha den och struntar i hur hen kissar.

Att det inte finns kvinliga programledare är något jag inte känner igen. Jag gjorde en snabb koll på kvinnliga programledare på SVT. Tog och kolla in de 12 program som rekommenderades på programsidan:

Allsång på skansen. Endast Måns Zelmelöv. Ser dock att typ alla ledande positioner för programmet innehavs av kvinnor fast de syns ju inte.

Sommarlov: verkar vara två kvinnliga programledare och en manlig fast jag hittar inte vad de heter. Ingen projektledare hittad.

Dokumentär: Är en samlingsplats för dokumentärer och inget program i sig. Projektledaren är Annika Hamngren.

Debatt: Belinda Olsson (Ensam). Projektledare Karin Eder-Ekman.

SVT Humor. Smalingsplatts för humor. Projektledare: Mats Grimberg. Aktuella serier just nu är Högklackat (nämnd ovan) med Petra Mede, Anna Blomberg och Susanne Thorsson, Pulver med Per Andersson, Kaka på Kaka med Kakan Hermansson och Julia Frej, The Fabulous Life of Ana Gina med Gina Disawi

Uppdrag granskning: Karin Mattisson (av 2). Dessutom har de reportrar som gör undersökningarna Johanna Bäckström Lerneby, Sofia Djiobaridis, Jossephine Freje, Nadja Yllner, Agneta Bernárdzon, Erica Larsson(av 15) . Projektledare Nils Hanson

K-special: Hittar inga programledare på deras sida. Projektledare Emilie Persson (av 2)

Eighties: Hittar ingen info om vilka som ligger bakom.

Borgen: Dansk serie. Enligt infon följer man tre personer statsministern Birgitte Nyborg, hennes tidigare spinndoktor och pressekreterare Kasper Juul och den ambitiösa politiska journalisten Katrine Fønsmark. Hittar ingen projektledare.

Engelska mord. Den enda som står uppskriven är Leif GW Persson. Hittar ingen projektledare.

Här är ditt kylskåp: Anne Lundberg och kocken Erik Fröderberg. Hittar ingen projektledare.

Denna enkla konntroll visar att det finns flera programledare och projektledare som är kvinnor. För just de nu aktuella humor serierna på svt är 4/5 programledare/komiker kvinnor.

Personligen tycker jag att den mest lämpade för en plattsska ha den och struntar i hur hen kissar.

Förra posten blev lite tät och var svår att läsa så jag gorde om den.

Håller med, som vanligt! Sorgligt att folk vägrar se hur det ser ut, som någon kommenterade; "sen var det ju det där programmet på svt.. med två brudar.. en kanske hette bitte?" Tja, det där askända tv-programmet verkar ju ha fått otroligt mycket plats! Förstår heller inte varför män inte tänker efter en gång till innan de berättar för en hur en riktig feminist ska vara eller, att det faktiskt visst är jämställt i mediavärlden? Alltså, fattar de inte hur löjligt det är att säga till en grupp människor att de inte är förtryckta när de dels; aldrig varit en del av gruppen och heller inte kommer att bli, dels tillhör gruppen som medvetet och omedvetet förtrycker?

Håller med tiptip

& jag diggar Erik & mackan som fan. erik började som en sån där "vid 10-tiden-gissa ordet"-programledare. Efter en tid fick &så kamerakillen Mackan tvtid, efter tiden som gick allt mer. Undan för undan utvecklades en speciell humor typisk dessa snubbar, som fick ta allt mer plats i gissaordet-programmet, & snart sketchade snubbarna ihop ledtrådsfilmer. a long way to fame, som dom kämpat tillsammans för att nå.

& ni som klagar på Gina, varför? Hon lyckades på ett liknande vis, från botten. tjejer lär ju känna sig jävligt manade att jobba sig fram på samma sätt & put them self out there när dom, när dom lyckas, blir nertrampade av just tjejer som hojtar om mer fitta i tvn.

Tillägg till min input ovan:

Vid Eriks debut som "gissa-ordet"-programledare var jag 16-17, idag är jag 25. så det var inte som om dom bara gled in på en snubbpreparerad räkmacka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *