Kategorier
feminism & genus

Jag ska lära Ninja att slåss. Hårt och skoningslöst.

Manshatar-SM är i full gång känner jag och materialet är oändligt. Det tar liksom aldrig slut på vidrigheter och jag blir så jävla matt och frustrerad och FÖRBANNAD! Tre killar bestämde sig för att försöka våldta två 16-åriga tjejer på Gothia Cup och som belöning för det får de självklart, i vår förlåtande våldtäktskultur, fortsätta spela samt bo kvar på anläggningen tillsammans med flickorna. 
 
Läs om det där igen. Långsamt. Killarna som utsatte flickorna får alltså stanna kvar på området samt spela i turneringen. LÄS DET IGEN! Och igen! Och igen tills du känner samma brinnande HAT som jag gör. Det här är inte en engångsföreteelse utan något som sker om och om och om igen, varje vecka året om.
 
Män kommer undan med vad fan som helst bara de är snygga nog eller unga nog eller snälla nog (annars) eller populära nog eller vita nog eller ja ni hajjar. Det bortförklaras som tonårsförvirring eller pojkstreck och de som får betala är kvinnorna. Men vad är kvinnor värda egentligen? Vad är unga tjejer värda? De får lära sig i tidig ålder att bita ihop och TA kränkningar och övergrepp och le igenom svårigheterna och TA LITE SKOJ eller vad fan det nu är för ursäkter som vi kommer med när vi inte pallar att hantera skiten.
 
Vet ni vad jag kommer att göra? Jag kommer lära Ninja att slå tillbaka. SKONINGSLÖST och hårt. Slå först, fråga sen. BAM rakt i skrevet vid minsta jävla potentiella kränkning. Hon ska aldrig stå och fundera på vad det egentligen var som hände och om hon hade skuld i det eller om han egentligen inte menade. BAM ba. Hårt och skoningslöst. Hon ska veta att hon är okränkbar och värd respekt och det ska tamejfan hennes omgivning veta också. 
 
 
 
Jag vet inte vilka det är som sköter det här eller vilka som leder Gothia Cup men en sak är säker, de är kvinnohatare av högsta rang. Ut med grabbarna! Stäng av laget! Hur jävla svårt är det att odla lite jävla kuk/fitta och faktiskt ta tag i problemen?

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag ska lära Ninja att slåss. Hårt och skoningslöst.”

Jag tycker inte att hela laget ska stängas av. De som försöker våldta, eller för all del beter sig som jävla idioter på något annat sätt – absolut! Jag tycker bara inte att kollektiv bestraffning någonsin är motiverad.

Låter som det enda rätta. Har hänt flera gånger att killar har tafsat på mig på krogen. Och jag mår lika dåligt varenda gång, för jag fryser till och står där förvirrad och illamående. Och killen går vidare som att inget har hänt. För ingen såg ju. Jag önskar att det fanns något sätt att få dessa killar att inse hur mycket en sådan liten grej faktiskt kränker en.

Samhället har gjort det klart för oss om och om igen att det är kvinnorna som måste försvara sig själva. För hjälp av samhället får det minsann inte, av samhället blir de bara ifrågasatta om de kommer med obehagliga nyheter.

Hoppas Ninja kommer få en jävel till högerkrok, för tyvärr så kommer hon troligtvis behöva använda den.

Jo, kollektiv bestraffning!

De får stå där med skammen och pekfingrarna mot sig, "Det här är ert fel", klart som fan de ska stå där med DEN skammen…. Likvärdig den skam de har pådyvlat tjejerna och som de garanterat känner, FAST det inte är deras fel.

Ge. dem. det.

Fy i helvete vad jag mådde dåligt när jag läste det där. Det är så vidrigt så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Det är inte okej på någon fläck att dom killarna ska gå utan bestraffning. Medan tjejerna ska behöva flytta på sig, det är inte okej. Jag har varit med om att någon smyger sig in i mitt rum och håller fast mig i sängen, det är så kränkande så det finns inte. Känner verkligen med dom tjejerna, det är vidrigt hur dom har blivit behandlade efteråt.

Jag önskar att min mamma (och övriga vuxna i min omgivning) varit mot mig, som du är mot Ninja. Då kanske jag hade lärt mig mitt eget värde och stått emot vid alla kränkningar och övergrepp jag blivit utsatt för.

Det är först nu, på äldre dar, som jag insett att jag har ett värde, att min kropp är min egen osv. Fatta att det ska behöva ta 27 ÅR att inse det som är så jävla självklart.

Har full förståelse för ditt hat, och är väldigt glad att se dig använda det till något konstruktivt. Är säker på att dina ungar kommer bli bra vuxna.

Jag håller med Heléna. Kollektiv bestraffning är inte motiverat. Däremot är det SJÄLVKLART att förövarna, de tre killarna, ska bli avstängda. Och dömda!

Svar:
Läser man artikeln så står det att hela laget var stökigt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Aaaaaaah!!

Pojkan…. Nej, jag finner icke ord.

vi kvinnor vara väntar, chockade å tänker, vad hände/r? Slå först, tänk sen!!

Jag har aldrig blivit våldtagen, men jag har träffat idioter som tror att de äger världen och alla kvinnor i den, att de får göra som de vill, när de vill och med (åt/på) vem de vill..

Kom ihåg en gång då allt liksom gick i slowmotion (jag var full) och tänkte, vad är det som händer? Men… Jag kan ju göra något åt detta!, behöver inte bara ta skiten. Och försvarade mig. Jaa!, jag gjorde nått! Stod upp för mig själv mot aset! Han blev så jävligt förbannad. . .

vänta inte. Tänk inte. Slå, sparka, kasta något, gör motstånd!!!

Plus att om något händer kommer du läka mycket fortare psykiskt om du står upp för dig, respektera dig. Dig, din kropp, ditt liv, bestäm DU!

Äääääälskar dig LD !!!!

Aaaaaaah!!

Pojkan…. Nej, jag finner icke ord.

vi kvinnor vara väntar, chockade å tänker, vad hände/r? Slå först, tänk sen!!

Jag har aldrig blivit våldtagen, men jag har träffat idioter som tror att de äger världen och alla kvinnor i den, att de får göra som de vill, när de vill och med (åt/på) vem de vill..

Kom ihåg en gång då allt liksom gick i slowmotion (jag var full) och tänkte, vad är det som händer? Men… Jag kan ju göra något åt detta!, behöver inte bara ta skiten. Och försvarade mig. Jaa!, jag gjorde nått! Stod upp för mig själv mot aset! Han blev så jävligt förbannad. . .

vänta inte. Tänk inte. Slå, sparka, kasta något, gör motstånd!!!

Plus att om något händer kommer du läka mycket fortare psykiskt om du står upp för dig, respektera dig. Dig, din kropp, ditt liv, bestäm DU!

Äääääälskar dig LD !!!!

Aaaah, men det var ett "internationellt lag" och då kan man tänka sig att den rasistiska tanken (som för den som tänker den ter sig antirasistisk) att detta beteende är normalt i den kultur de tillhör. Och i Sverige är vi livrädda för att kritisera andra kulturer så hysch hysch och släta över.

Det är inte det första problemet med Gothia Cup i sommar: http://www.expressen.se/gt/nora-12-antastad-pa-gothia-cups-disko/

Redan när 18-åringar vill gå på samma disco som 12-åringar borde varningsklockor ringa. Tycker det är helt oförsvarbart av Gothia Cup att försvara killarna istället genom att låta dem bo kvar och fortsätta spela. Enligt kvinnan i artikeln har de haft fler problem med just det laget, så det borde aldrig vara välkommet igen.

Läser man artikeln framgår det att pojkarna blivit polisanmälda, blivit förhörda av polis samt att en förundersökning pågår. Vidare har flickorna tydligen fått vuxna som följer dom och vakter har satts in på hotellet. Så något pojkstreck tycker jag inte det ses som.

De som gjorde det ska ju för fan bli avstängda från cuppen, spelar ingen roll vilket land de kommer ifrån. Men om de istället hade gett varsin rak höger till en motspelare på plan eller sagt något rasistiskt då jävlar hade det blivit cup-avstängning!

Behövde inte läsa det flera gånger för att bli förbannad, dem där tjejerna är förstörda för livet. Vissa kanske poängterar att det står försökte våldta, men fatta vilken bild dem har fått av världen?? Män ska vi bara skita i fullständigt, det är bilden av samhället som fullt som blir mest lidande. Har själv en kompis som råkat ut för samma sak, och det finns inget hemskare. Att killarna inte får något straff får mig att ifrågasätta precis hur hela jävla samhället, det är så jävla korkat! Om något av det här låter dumt så är det för att jag är så sjukt arg. Jävla mansgrisar,

Men föräldrarna då?! Hade jag varit mamma till dessa små äckel så hade jag tagit dom därifrån fortare än fan och tvingat dom att be om ursäkt och tänka om hur fan jag har uppfostrat dom!

Åh det är så sjukt!!!

Någon som läst Aftonbladet idag? I en serie där så använder de våldtäkt som ett bestraffningsmedel och ngt som ska vara roligt?!! Det är helt jäkla sjukt alltså.

http://fokis.se/2012/07/6-snabba-fragor/#comments

"Kanske lite dum fråga, men visst tar du bort hår under armarna? Hur gör du och vilka produkter använder du?

– Självklart. Det är ju lika standard som att borsta tänderna. 🙂 Jag använder vax, och därför så blir jag fri från hår i flera veckor. Ibland rakar jag, men för bästa resultatet så föredrar jag vaxning!"

Någon kommenterar att det kanske var lite dumt sagt att säga att det är självklart, på det svara andra folk att det bara är "äckliga feminister" som inte gör det… Perfekta kommentarer på en blogg som riktar sig till unga tjejer..

jag läste om det där discot, där arrangörerna ba "vad kan vi göra" (??! RING KILLARNAS FÖRÄLDRAR/SOCIALA/POLISEN OCH SKAFFA VAKTER KANSKE), och nu det här. uppenbarligen är de klåpare på gothia cup och de föräldrar som har flickor på lägret måste ju för fan börja säga ifrån! det ska inte vara deras ansvar men i sista stund blir det ju tyvärr så. kan inte arrangören garantera att ens tolvåringar går säkra från sexuella övergrepp ska flickorna hem genast och arrangörerna får stå och skämmas med sitt könsseparatistiska skitarrangemang. fy fan! att ta hem alla flickor kan ju ses som en protest också.

och så läser man ju flera kommentarer från just flickföräldrar, men vad säger pojkföräldrar? kan inte nån intervjua en pojkförälder på gothia cup? hade jag en son hade jag inte velat ha honom kvar på det där kvinnofientliga stället, heller ju.

Klart man ska ha en förmåga att försvara sig. Men för att lägga till en annan sak; känns det inte konstigt att göra ett aktivt val och hata män? Långvarigt hat? På vilket sätt är det bättre ? Vad förväntar du uppnå med att hata och sprida hat vidare? Och när förvandlas motivationen till bitterhet? Nu menar jag inte att man ska vara ett våp men förmågan till positiv motivation och förlåtande samt att kunna dra lärdom av obehagliga situationer är väl kanske en jobbigare väg men jag tror att man uppnår mer än med just hat som kommer från rädsla.

Men vad i.. VARFÖR BLEV DE INTE HEMSKICKADE!!? Det är väl det MINSTA man kan begära i alla fall?!

Hade jag varit förälder till offret hade jag krävt det. Och hade jag varit förälder till någon av förövarna hade jag dragit hem dem själv.

Idrottsvärlden är full av gubbslem i alla åldrar och dessutom av båda könen. jag är sjukt tacksam för att min son slutat med lagsport. jag skulle kunna skriva en artikelserie om allt man såg och var med om. Smått som stort.

Ut med namnen på idioterna som skötte det på Gothia cupen. De ska kräla och be om ursäkt och bli avstängda från alla idrottsammanhang. man kan väl inte ha ledare som blundar för övergrepp.

Min bonuspappa lärde mig att slå hårt, till och tillbaka, så fort det kändes motiverat. Han sa dessutom att "sikta mot pung och hals, där gör det ondast".

Tre gånger blev jag kallad till rektor (årskurs ett, tre och fyra) och alla gånger kom han och hämtade mig och sa till mig (framför rektorn) att jag gjort alldeles rätt.

Jag är jävligt glad att han gjorde det. Folk visste, att mig jävlades man inte med, inte med mina kompisar heller för den delen! Och det där sitter i mig än, jag puttar bort killar (HÅRT!) på krogen om de lägger en hand på mig utan tillåtelse.

Brottet är fruktansvärt och det blir så mycket värre när samhället inte backar upp offren. Det är alltid offren som får stå vid skampålen.

Folk verkar inte förstå hur kränkningar påverkar ens psyke. Killarna skulle självklart bli avstängda och om nu hela laget var stökigt kunde man skickat hem hela laget. Det är mycket möjligt att killarnas beteende blir värre om samhället fortsätter att blunda för detta.

jag håller med till 1000% !! Du får gäärna skriva ett inlägg där du är mer specifik med hur du ska uppfostra ninja inom detta, att försvara sig. har yngre systrar, så vill gärna ha tips & råd. Vad man kan säga osv 🙂

tack för att du finns & för att du delar med dig 🙂

Laget ska inte stängas av, bara för att det finns några rötägg så ska det inte förstöra det för alla andra. Jag läste artikeln och jag tycker det är sjukt att tjejerna skulle gå runt med vakter – jag menar det borde ju vara de som försökt sig på att våldta dem som skulle ha vakter eftersom de lika gärna kan ge sig på andra istället för just de tjejerna. Suck. Och bara det faktum att de inte tvingades att flytta när det utlovats är bara fult.

Men gud alltså. Så jävla sjukt. De här tjejerna är ju förstörda för livet. De kommer alldrig kunna leva ett normalt liv igen. Kanske är det bäst för dom att ta självmord med tanke på hur förstörda de blivit nu. Stackars som. Blir så himla ledsen att de aldrig kommer kunna bli normala igen.

Ibland kommer saker som gör mig galet upprörd, så upprörd att jag inte vet var jag ska ta vägen, det här är ett sånt inlägg. Och jag håller med dig. Fyfan så överjävligt hemska vissa saker är. Och den här nyheten är en sådan.

Jag har läst igenom hela(nästan) din blogg idag, tagit flera timmar.. och jag har liksom fallit pladask för dig, din man och dina barn! Mycket det du skriver om är sådant jag själv brinner för! och på sättet du skriver gör som att man lär känna dig. Känns det som.

Nåja, skrv på och jag kommer fortsätta klicka in här och läsa vad du har på fjärtat 🙂

Goda tankar goda ord, sprid glädje på vår jord! tjingeling fisring/ Isabell

Eller så lever vi i ett rättssamhälle där man inte kan bestraffa någon som inte har blivit dömd skyldig. Om det står ord mot ord kan man inte straffa någon innan ens en förundersökning har genomförts. Tänk va sjukt det hade vart om det enbart tog en berättelse från tjejer för att bestraffa killar.

Du har så rätt! och mörkertalet för sexuella trakasserier under Gothiaveckan kommer man ju aldrig få reda på. Var själv på discona som tonåring och man gick max 5 steg utan att ha en hand på röven. Lär ju inte ha blivit bättre tyvärr..

Jag blir så himla arg. Sparka först och fråga sedan. Önskar att jag fått den uppfostran med mig. Jag står istället skamsen och förvirrad och undrar vad jag gjort för fel. Skriv gärna om hur du ska lära Ninja befogat våld. Får jag döttrar vill jag gärna veta. Jag som själv kramar mina svärföräldrar fast jag inte vill. Handslag räcker väl?

Det är nästan så tårarna rinner av orättvisan över att offren tilldelades vakter och inte de misstänkta. Fy fan. Hur ska vi ändra världen?

Helt jävla rätt att lära barnen att det INTE är ok under några som helst omständigheter att någon kränker en. Jag har på senare år lärt mig att säga ifrån. Sist någon kränkte mig gjorde jag något som kan räknas som olagligt och fick dåligt samvete efteråt men så säger min bästa vän "FYFAAN VAD JAG ÄR STOLT ÖVER DIG!!" Ja, det var rätt åt svinet.

Angående personliga vakter så är det förstås nåt som arrangören erbjuder och inte påtvingar när ett sådant behov kan tänkas ha uppstått. Pojkarna har blivit polisanmälda och hörda av åklagare som efter förhöret ändrat brottsrubricering från "sexuellt ofredande" till det grövre "försök till våldtäkt" vilket bör betyda att åtal kommer väckas när förundersökningen genomförts. Pojkarna ska straffas i laga ordning och några feministiska pöbelfasoner från vare sig arrangören eller andra vill i varje fall jag slippa se. Om åklagaren efter sin ändring av brottsrubricering ändå ,på grumliga grunder, väljer att inte åtala finns anledning att bli förbannad.

Skickas hem? Det vore väl inte så jobbigt för dem, tråkigt för dem att de skulle missa sina lekar, men om de begått ett brott ska de åtalas och inte skällas på lite och sedan skickas hem :/ Det borde kollas hur gammal den personal som sköter Gothia Cup är, syrran jobbade på Gothia förra sommaren, hon var 17 och hennes "chef" var 18… Låter lagom seriöst tycker jag! (Inte för att en 18-åring inte kan vara mogen och ansvarsfull utan för att dennes jämnåriga lika väl kan vara precis tvärtom. Det är inte alltid så lätt att hålla på moralen mot jämnåriga medarbetare…Större åldersskillnad skulle nog göra klimatet mer stabilt)

Och detta handlar väl för fan inte alls om invandrare eller inte! Det handlar om människor med bristande moral!!! Att lära barn att slåss låter fel i mina öron..Om man lär sig sitt eget värde och att visa och säga tydligt vad man vill och inte vill och att lyssna på magkänslan som säger att något eller någon känns fel så klarar man av att möta livet. Jag har i alla fall lärt mig att både säga och visa NEJ och det har klarat mig ur en del jobbiga situationer med diverse idioter. Givetvis om man kommer till gränsen där det inte funkar så slå då! Och gör vad situationen kräver!! Men lär inte barn att slåss som första vapnet! Jag har jobbat i skola och barn som slåss får det inte lätt, som pedagog kan man inte blunda för slag (ej heller för tafs och andra vidrigheter) Och barn har ofta inte så lätt att skilja de tillfällen där slag kan behövas från de där de inte behövs.

Jag kan inte annat än älska dig. Ligger o läser igenom vad jag missat den senaste månaden och blir som vanligt både förbannad och glad av dina inlägg. Du är så jävla bra helt enkelt.

Du har helt rätt och jag blir också GALET arg av att bara se rubriken. Helt otroligt och förjävligt att detta ens kan ske. Man tror att man skulle få böter för att man råkar glömma scanna in ett paket ljus i kassan på IKEA men tydligen kanske man bara ska sluta förvänta sig att lagar och regler och framförallt respekt ska gälla längre!? Ofattbart och FEL!

Nej, fy fan. Alltså, ett "misstänkt" våldtäktsförsök. Så jävla uppenbart vilken syn folk har på sånt här när kvinnorna är de som får släpa på vakter under hela cupen. Vore det inte så jävla mycket mer effektivt att hindra pojkarna att begå fler eventuella övergrepp? Är de inte de som ska bli synliga? Vem är det som ska sticka ut och skämmas här?

Men inte är det helt okomplicerat det där att uppmana sina ungar att slåss. Särskilt då tonåringar som hamnar i lite farligare lägen än små barn. För det låter ju finnemang det där att de minsann ska nita alla som ger sig på dem (eller gör det verkligen det? är det mer våld vi behöver i världen….) men det är ett resonemang som bygger på att just min unge alltid kommer slå hårdast. Och att förövarna då snällt lommar iväg med svansen mellan benen. Men ofta föder våld mer våld. Vapen. Fler förövare.

Jag uppmanar mina ungar att försvara sig (fysiskt) om de måste, men att i första hand ta sig ur farliga/obehagliga situationer på andra sätt. Det innebär att man ibland måste ducka & låta en mindre kränkning passera,för att på så sätt kunna ta sig därifrån helskinnad. Att uppmana barnen att reagera offensivt på minsta lilla grej tror jag är en farlig strategi.

Men visst, när det gäller små vardagssituationer så tycker jag också att tjejer/kvinnor borde säga ifrån mer (om än inte nödvändigtvis med våld). Det borde vara självklart att när man blir klappad på rumpan så säger man ifrån högt och tydligt. Och det borde vara självklart att folk runt omkring då inte reagerar med att tänka "fan, har hon ingen humor. det var ju bara lite skoj!". För det är helt enkelt aldrig ett kul skämt att oombedd ta på någon annans kropp.

Jag har också sagt till mina tre döttrar att ta till våld om någon ger sig på dem! Har sagt att det är okej i vissa situationer! De är bara 9, 11 och 12 år men har redan fått utstå en del närmanden och tafsande i skolan och det är inte okej!! Så jag brukar prata med dem om detta rätt ofta och fråga om något hänt i skolan och då säga att de ska säga ifrån rejält och hjälper inte det så får de ta till våld. Inte fan ska de stå där och bara ta emot dessa kränkningar och ofredande som det faktiskt är även i den låga åldern!! Vi har sagt till våra döttrar att INGEN får röra dem utan att de själva vill det, oavsett ålder på den som försöker. Jag blev så förbannad när jag läste artikeln på aftonbladet, stäng av spelarna som gjorde så, vad fan ska det vara så svårt att följa värderingar för, typiskt mesiga Sverige!! Här ska alla strykas medhårs…usch 🙁

Man tror jo ikke sine øjne når man læser sådan en artikel. Grædefærdig er man og fuld af angst for (hvornår) en af ens tøser bliver udsat for dét. Man kan ikke en gang sige, at verden er blevet et frygteligt sted at være, for det her er jo sket så langt tilbage vi overhovedet skriver historie…..Disse mænd/drenge som voldtager og krænker skal væk, gemmes langt langt væk i meget lang tid……..

Jag håller (som vanligt) tyvärr inte med. Jag tycker inte att det är bra att uppmuntra någon att slåss först och ställa frågor sedan. Inte okej att slå till någon i skrevet för att man inte förstår hur han eller hon menar. Inte moraliskt, och inte lagligt. Gör man så blir det så småning om fängelse.

Jag skulle känna mig bättre till mods om fler män reagerade offentligt på sånt här. Inte genom att ta upp falskanmälda våldtäkter eller med felaktiga påståenden om att det endast är invandrare som våldtar, utan genom att kraftigt fördöma vissa mäns övergrepp och kränkningar mot kvinnor. Finns det verkligen en ovilja hos män mot att protestera? Jag tror inte att män förstår vilken lättnad det skulle vara för kvinnor om fler män öppet tog avstånd från sexuella övergrepp. Vi behöver höra högt och tydligt, varje gång det händer, att män i allmänhet inte tycker det är okej!

Vill bara säga att det är det enda rätta. Jag är 21 och min mamma har alltid sagt att jag är starkare än alla och om någon någonsin gör något så är det bara att jag slår. Jag har aldrig varit starkast. Men jag har alltid slagit tillbaka. Under sena mellanstadiet och högstadiet var jag den enda som inte blev tafsad på, eftersom jag slog tillbaks. Hårt. Det bästa är att man bara behöver fightas tillbaks några gånger, för sen hade jag den respekten, att man inte tafsar på mig. Mina kompisar tyckte att jag var fånig ibland för det, men jag fortsatte kasta skor på mina tafsare på högstadiediscon. Detta har även resulterat till att personer fått en hård armbåge i ansiktet på nattklubb och ibland är det jag som blir tillsagt av vakt, trots att han (den okända mannen) hade handen under min kjol, utanför mina trosor. Och jag har aldrig tyckt att det varit okej och jag mår alltid bra efter att ha sagt ifrån. Tack, Mamma!

Vad sägs om omvänd bevisbörda vid våldtäktsmisstanke mot minderåriga? Alltså skyldiga tills motsatsen bevisats och därmed vakter på de misstänkta och inte på offren som därmed blir än mer utstirrade!

Ahh, galen är bara förnamnet!

Jag älskar din blogg. Den är härligt provocerande och den tar upp viktiga saker, riktigt viktiga saker. Dock håller jag inte alltid med dig i allt du skriver, men va gör väl d – hade varit konstigt annars ju 🙂 Kollektiv bestraffning på ont å gott, men i det här fallet så hade det definitivt tagit där det hade känts som hårdast. En annan sak man bör nämna… arangörerna ?? Man undrar vad det är för människor som sitter i den styrelsen. Hade d vatt bara liiite vett i dom så hade dom tagit tag i detta istället för att låta det gå på detta viset. Pinsamt . Gothia cup = negativ klang numera.

Skrev också om detta häromdagen i anslutning till GP’s artikel och blev förvånad över hur feministiska somliga plötsligt blir, se kommentarer: http://www.chippis1972.com/2012/07/its-mans-world.html

Med sådana vänner behövs inga fiender. Jag förstår att man kanske inte kan vidta drastiska åtgärder så länge ingen blivit dömd, men här handlade det om ett i övrigt asocialt beteende som borde renderat avstängning och det rä dessutom tröttsamt att rättsäkerheten verkar viktigare att försvara för de eventuella förövarna än för de eventuella offren. Vänder mig dessutom skarpt mot hur det alltid ska ursäktas och bagatelliseras när killar beter sig illa.

Är ingen förespråkare av våld, men man måste ju få försvara sig, speciellt när ingen av de som är ansvariga för min säkerhet gör det…

Självklart är detta helt galet, att killarna tills vara kvar i turneringen, dom borde skickas till typ sibirien eller nåt.

Generellt Håller jag med dig och mycket men det här med att lära barn att bruka våld känns som fel väg att gå. För hur ska du förklara för din son, när han kommer hem ledsen efter att ha blivit påpucklad av en tjej pga vad som är ett uppenbart missförstånd (för det finns ju alltid två sidor av ett mynt), att det är ok fast han inte gjort något? Eller när någon förälder ringer hem och undrar varför Ninja slog deras son när det visade sig att hon uppenbart tolkat fel (för lets face it – det är barn/unga vi talar om och man behöver inte gå längre än till sig själv före att veta att man inte alltid hade rätt).

Tror säkert att det kan vara bra för vissa tjejer som individer, men som grupp i samhället vill jag inte acceptera att våld ska vara lösningen någonsin.

Snarare att det ska åligga dig som "tjejmamma" att ge din dotter verktyg att genom våld försvara sig, ska det väl inte tolereras att "pojkfasoner" får finnas (hos något av könen). turnerandet.

fast det här är ju inte heller okej, som några nu gör, att prata om att tjejernas liv är förstörda! några av kommentatorerna mer än andra… lever vi i ett skamsamhälle nu också? låt dem själva få definiera sina liv, våldtäktsförsök är nog jobbigt än att få pådyvlat andras åsikter om ens liv. ett brott är inte mindre allvarligt av att man får möjlighet att komma över det också, vilket kan vara svårt för en del som möts av överdriven omtanke.

Tummen upp för att hela laget skulle ha blivit avstängt! En kollektiv bestraffning av det slaget hade ju, om inte efter en gång (sorgligt nog), över tid resulterat i att inga killar i framtiden accepterat eller tillåtit att lagmedlemmarna beter sig på det sättet. På vilket sätt skall man "kollektivt" lära ut att sådant beteende är fel och förändra inställningen om inget händer på bred front?

Emmisen: Word! När jag berättade för en del vänner att jag blivit våldtagen fick jag höra kommentarer av typen "Stackars dig som fått ditt liv förstört, fattar ju att du vill ta livet av dig nu". Och sen när jag gick vidare med mitt liv och träffade en kille trodde de typ att jag ljugit om våldtäkten, för alla vet ju att en tjej som blivit våldtagen PÅ RIKTIGT aldrig mer vill ha sex eller ens titta åt en kille… Jag menar inte att min reaktion på något sätt är representativ för hur kvinnor reagerar på sexuella övergrepp, men att förutsätta att en kvinnas liv är över om hon blir våldtagen känns ju inte direkt som ett bra stöd.

Det värsta är att det inte förvånar mig för det är såhär samhället är… vidrigt! Dom skulle ha stängts av med omedelbar verkan och helst diskade för all framtid. Jävla as!!!

Du som förresten är väldigt insatt i det här med genus och grejer.. har du sett på Cockpit? Den filmen rekommenderar jag dig!!! 🙂 handlar lite om det här med kön, att se en för den man är, EN MÄNNISKA och inte ett kön 🙂 bra film, bra budskap!

Tycker det är bra med kollektiv bestraffning i sådana här fall. Alla killar i laget ska förstå att det är nolltolerans och de ska förstå hur allvarligt det är att begå våld mot tjejer.

Om tjejer tafsar på min son när han är ute på en klubb är det ok att uppmana honom att slå till först, hårt och brutalt, och fråga sen? Jag bara undrar.

Svar:
Du kanske ska fundera lite på maktbalans och fysiskt övertag.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Enter: om din son (min bror, någons pojkvän, pappa, osv) blir utsatt för ett grovt övergrepp eller ett våldtäktsförsök skulle jag nog råda honom att slå sig fri och snabbt ta sig därifrån. Om någon kvinna inte respekterar hans gränser genom att lägga en hand på honom fast han inte vill kan han högt och tydligt tala om vad hon gör och att han vill att hon slutar. Om kvinnan inte lyssnar utan håller fast honom eller på annat sätt fortsätter att kränka honom fysiskt kan det bli nödvändigt att använda våld som ovan. Gäller även din dotter (min syster, någons mamma, flickvän, osv)

Ni som undrar över våldsanvändning kan väl gå en feministisk självförsvarskurs eller nåt. Finns ju sådana. Där får man lära sig värdet av signalspråk. Ögon, ansiktsuttryck, kroppsspråk, röstläge, tonläge, upprepat budskap, tydligt budskap. Olika sorters situationsträningar. Och att skrika högt NEJ NEJ NEJ! Våldsanvändning är bara en liten del av utbildningen och är främst avsedd som trygghetsbas för att våga genomföra ovan angivet signalspråk. Och det man får träna på då är maximalt skadande/dödligt våld som armbåge mot struphuve eller tumme i öga. Inget man gör i första hand alltså.

Jag vet inte om du läst detta, då jag fått för mig att du inte hänger på sportsidorna allt för ofta. Men ganska intressant artikel och uttalande av säkerhetsansvarig i IFK Norrköping efter att entrevakt blivit anmäld för ofredande på två olika kvinnor.

Det avfärdas som "I– Jag har svårt att tro att det är sanning" och "– Jag har fått namnet på personen och det finns inte en chans. Jag satte mig på ändan när jag hörde det här. Det kanske handlar om missnöje med andra saker…Det kanske har hänt att hon inte blivit korrekt bemött på stan."

En person som jobbar som säkerhetsansvarig avfärdar alltså två unga kvinnors anmälan mindre än några timmar efter att det inträffat med att dom ljuger.

Vore intressant om du kunde ta upp det också, så att det sprider sig längre än till sportintresserade bara. Det handlar om så mycket mer, om tilltron till vad kvinnor säger och rätten till sin egen kropp.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/allsvenskan/ifknorrkoping/article15158083.ab

läste i tidningen idag om en våldtäkt där gärningsmannen fått kortare straff då fallet prövats om, eftersom att övergreppet var kortvarigt. han våldtog inte tjejen nog länge alltså. say what?

Men vad i helvete läser jag!!!

Jag VAR tvungen att läsa om det en gång för jag måste ha missuppfattat, tänkte jag, men nej du det var precis lika förjävligt illa som när jag läste det första gången.

Tack Hanna för adressen till Gothia cup liknande insändare/mail är på väg dit!

Tack Lady Dahmer för en fantastisk blogg!

Men vad i helvete läser jag!!!

Jag VAR tvungen att läsa om det en gång för jag måste ha missuppfattat, tänkte jag, men nej du det var precis lika förjävligt illa som när jag läste det första gången.

Tack Hanna för adressen till Gothia cup, liknande insändare/mail är på väg dit!

Tack Lady Dahmer för en fantastisk blogg!

Jag fick svar från Gothia på mitt mail ang hur dåligt dom skött de hela:

Hej Louise,

Tack för ditt mejl gällande denna mycket tråkiga händelse. Jag kan utläsa nedan att du har kännedom kring hur tidningar jobbar. Jag hoppas att du tror mig när jag säger att vi tar ytterst allvarligt på händelser som denna. Vi försöker att agera på ett bra och professionellt sätt med den informationen vi får från medverkande, polis och rättväsen. Vi rannsakar oss själva här och känner att vi säkert kunde gjort mer och kommer att se över våra rutiner. När det gäller lagets framtida medverkan kan jag försäkra dig med att den kommer att stoppas för ett antal år. Tack för ditt engagemang och dina synpunkter, det uppskattar vi Louise.

Hälsningar

Lena Rönnefors

Tournament Director

Så skriv!! De hjälper!

Klart som fasiken att killarna (men inte hela laget) ska stängas av! Sen undrar jag vart föräldrarna är. Försöker lära mina söner respekt, ett nej är ett nej osv. Men skulle de mot förmodan (fy fan vilken mardröm) göra något ens i närheten av det här så skulle jag åka och hämta hem dem på en gång. Tills den dagen jag tror de verkligen fattat så skulle de inte få sätta sina söta fötter utanför ytterdörren om det inte vore till skola, psykolog (för det lär det behövas) eller samhällstjänst!

Frågan var om det var ok att uppmuntra en kille att göra det som Lady Dahmer förspråkar här där hon skriver,

"Vet ni vad jag kommer att göra? Jag kommer lära Ninja att slå tillbaka. SKONINGSLÖST och hårt. Slå först, fråga sen. BAM rakt i skrevet vid minsta jävla potentiella kränkning. Hon ska aldrig stå och fundera på vad det egentligen var som hände och om hon hade skuld i det eller om han egentligen inte menade. BAM ba. Hårt och skoningslöst. Hon ska veta att hon är okränkbar och värd respekt och det ska tamejfan hennes omgivning veta också."

Slå först och skoningslöst vid minsta lilla kränkning även om den är inbillad, en olyckshändelse eller på riktigt.

Det verkar som det är en flock hyenor som skriver här, en pöbel av feminister som inte verkar kunna tänka klart utan liknar en huliganflock av sämsta sort, ingen förmåga att urskilja saker eller se eller förstå konsekvenser, bara hugg och slag.

Alltså… eftersom alla män är onda, potentiella våldtäktsmän, försvarare och utövare av förtryck, backar upp varandra helt i sådana här situationer, och allmänna kräk som bara hatar kvinnor och förstör världen… varför dödar vi inte bara alla rakt av så är problemet löst?

Och NEJ!!! En man som blir kränkt har INTE rätt att slå tillbaks. En man FÖRTJÄNAR att bli kränkt, det gör INTE kvinnor!

Jag blir så jävla fucking förbannad när jag läser sånt här, för jag blir rädd. Jag blir rädd för dom här killarna. JAG BLIR RÄDD FÖR DOM HÄR KILLARNA! Jag blir rädd för alla sextonåriga killar i min närhet (och dom är ganska många eftersom dom är mina kompisar) och jag blir rädd för att såna här saker faktiskt händer och därför kan hända mig. Och det gör mig så jävla arg. För jag vill inte! Jag vill inte vara rädd när jag går hem från bussen och det är mörkt och sent och en ensam kille går tjugo meter bakom mig. Jag vill inte vara rädd när jag måste gå förbi ett gäng skrikiga tonårskillar när jag är ensam. JAG VILL INTE! Vi lever i ett samhälle där vi uppfostrar killar till våldsmän och tjejer till offer, och som ung tjej kan jag tala om att det fan inte är kul. Det spelar faktiskt ingen roll om jag vet var man sparkars så det gör ont, jag är rädd ändå. Och den där jävla rädslan gör mig förbannad.

jag har blivit lärd att man aldrig far slass, utan man pratar om saker. anfall är bästa försvar, jag tränar kampsporter nu 🙂 mina kids kommer drillas fran vaggan! att slass är helt ok, men bara om du göre jävligt hart! 😉

Hade en i min klass som gick runt och taffsade på alla tjejer, kallade oss horor och fittor, högg pennor i händerna på oss och när vi klagade så fick vi höra att "pojkar är sådana". Han gick över gränsen när han kastade en isboll rakt i ansiktet på mig, som nästan knäckte mina glasögon. Sen hade han mage att kalla mig hora. Gick rakt fram till honom, tog tag i hans lugg och drog till innan jag knäade honom. Fick så mycket skäll av lärarna efter det, men killen i fråga rörde mig aldrig igen. Att lärarna kallade MIG bråkig och ringde hem är ju en annan fråga. För som tjej skulle man ju tåla lite "skoj".

Nu är det ju som så att ord står mot ord. Självklart skall tjejernas utsaga tas på allvar, så länge det inte finns bevis som motsäger deras berättelse, men likväl skall man lyssna på vad killarna har att säga. Vi vet i detta fall inte om killarna har gjort några medgivanden, vi vet ingenting om deras eventuella skuld. Om killarna har erkänt gärningen, så SJÄLVKLART skall de skickas hem direkt. Om de nekat, så finns det ju inte så mycket att göra beträffande dem förutom att låta polisutredningen ha sin gång.

Arrangörerna HAR ju faktiskt vidtagit fullt adekvata åtgärder: de har frågat flickorna och deras lag om de vill flytta, och de har ordnat bevakning för tjejerna som påstår sig ha blivit kränkta.

Om killarna blir hemskickade, eller får bevakning satta på sig, och det senare visar sig att tjejerna har ljugit, så är det ju killarna som har blivit kränkta istället, vilket inte är ett dugg bättre.

Jag tycker vidare att det är oroväckande att du skriver att du skall lära ditt barn att slå först och fråga sedan, ifall hon upplever sig ha blivit kränkt. Självklart har man alltid tolkningsföreträde vad beträffar ens egna upplevelser av specifika fenomen, men likväl måste man ju beakta intentionen bakom den upplevda kränkningen: det kan ju vara ett missförstånd som ligger bakom. Då är det rent ut sagt barnsligt att smälla till någon för minsta lilla, utan att först ha en dialog om det.

(Nu menar jag ju självklart inte solklara övertramp såsom en våldtäkt, då skall man självfallet försvara sig fysiskt om så krävs.)

Helt rätt att lära Ninja kampsport! Ifall behov uppstår, kan hon känn sig trygg i den egna förmågan att försvara sig. Men samhället är hemskt som styr unga tjejer i den riktningen.

Att hela laget ska stängas av, även de som inte gjort nåt fel, samt att lära sitt barn att man ska slåss vid minsta misstanke om att någon sagt nåt kränkande….låter ju klockrent…..eller kanske inte….

TRIGGERVARNING, VÅLDTÄKT

jag tyckte de här länkarna var relevanta då en del frågar sig varför det skulle vara ok att slå först och fråga sen.

Dock vill jag varna att de alla innehåller väldigt grafiska beskrivningar av våldtäkter – från förövarna.

http://www.uproxx.com/webculture/2012/07/rapists-explain-why-they-rape-on-reddit/

http://jezebel.com/5929544/rapists-explain-themselves-on-reddit-and-we-should-listen

Jag kommer lära mina barn att försvara sig, framförallt flickorna eftersom vi i vår kultur fortfarande förväntar oss att flickor inte ska slåss och att de ska ta kränkande kommentarer och handlingar som en "komplimang".

Likaså som att det är fruktansvärt för pojkar att de ska ursäktas med dåligt beteende pga deras kön, eller att pojkar som inte gör det ska ses som mindre "manliga".

Givetvis kommer jag främst lära mina barn och uppmuntra dem i sin självkänsla och egenvärde, men jag anser att det i den uppmuntran också ingår att de ska kunna försvara sig själva och kunna vara stolta över det.

Hade min älskade mamma kunnat förmedla det till mig när jag växte upp hade många saker i mitt liv varit annorlunda idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *