Kategorier
feminism & genus

// KRÖNIKA // Vanliga fördomar om genus

Nu ligger en gammal klassiker i krönikeform ute på Allt för Föräldrars framsida. ”Vanliga fördomar om genus”. Ni som hängt med ett tag har redan läst den, men det tåls att upprepas!
 
 
”Kommer du låta Ninja ha klänning eller rosa på sig om hon vill det?” frågar de nyfikna. Andra utgår genast från att jag släpar Ninja vrålandes och gråtandes från HM’s tjejavdelning och förvägrar henne en tröja med glitter på. 
 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”// KRÖNIKA // Vanliga fördomar om genus”

Du anar inte hur mycket mer genusmedveten jag har blivit sen jag började följa din blogg. Högst lärorikt då jag ska bli mamma för första gången nu i oktober och redan har fått frågan "Ska ni ta reda på vad det blir?" ungefär 150 gånger. Det blir ett barn brukar jag svara. Vad ska jag göra åt saken liksom? Jag kan ju inte byta om jag mot förmodan skulle vilja det. Vad ska jag med informationen angående könet till? Tack för att du har öppnat mina ögon.

"Så nej, genusmedvetenhet handlar inte om tvång. Vi kommer inte tvinga våra söner att ha hellokitty, klänningar, glitter eller vad det nu må vara. Vi kommer heller inte tvinga dem att avstå från klänning glitter och rosa med hänvisning till deras kön."

ASBRA!

"Så nej, genusmedvetenhet handlar inte om tvång. Vi kommer inte tvinga våra söner att ha hellokitty, klänningar, glitter eller vad det nu må vara. Vi kommer heller inte tvinga dem att avstå från klänning glitter och rosa med hänvisning till deras kön."

ASBRA!

Hej Lady … du ar en modig tjej.

Jag sitter i ett annat land har i Europa och nar jag kommer "hem" har pa internet sa slas jag av hur olika problemen ter sig i de olika landerna.

I Sverige pratar vi om genus – klader och leksaker som leder vagen for ett vuxenliv dar The Sex inte betyder val.

I Europa just nu sa gar debatterna heta om hur livet ser ut for Alla – hur staterna styr ett manniskoliv fran den sekund personen ar fodd. Hur vi lamnar barn till stat i tidig alder darfor mamma och pappa jobbar och betalar lanen till bank och stat. Sen blir barnen tvangsflyttade till skola (skolplikt) vid 6 ars alder med en bunt frammande personer som kallas larare som vi alla maste lita pa och helst lyda – – till barnen ar 16.

Vi fods, vi gar pa dagis, forskola , skola , gymnasium och universitet och blir medborgare. Vi konsumerar, vi lever och sen dor.

Vi vet ingenting, skolans utbildning ges ut i million forpackning och ingen far fraga sig om utbildningen ar korrekt eller bra for oss levande sjalar har pa bollen Earth.

Varlden borjar fraga sig "varfor blir vi sa uppkorda av den procent ( 1% ) som styr"

Mar vi daligt? Ar vi robotar? Ar vi slavar under staten just sa som vi svenskar varit under kyrkan i hundratals ar?

Ta bort skuld. Alla foddes oskyldiga , pojkar och flickor – innan stat och normer rejpade allas hjarnor. Vem bryr sig om rosa nar hela varlden ar under tummen , och forslavade under lagar som bara galler oss little people ?

Lady du har en bra plattform – en stilla revolution hander i varden just nu – en karleksfull forklaring till varfor oss 99% som tjanar mindre an de 1% stormrika borde fa makten. Ingen behover svalta, alla kan fa ett bo, musik, konst och allt det som gor oss manniskor sa magiska som vi ar borde fa bli FRAMTIDEN.

Du ar en av dem – du gor det bra! Massa kramar x

Åh vad jag önskar att alla kunde läsa det där, och försöka förstå det. Jag blir så trött när jag för n’te gången läser/hör samma typ av argument mot genus, och förstår direkt att personen har fattat allt fel.

Ja varför är det så viktigt att vidmakthålla skillnaderna mellan könen? Vad tjänar man egentligen på det? Varför är det så läskigt att tänka i ett större perspektiv? Vi kanske är mer lika än vad vi tror. Dessutom är alla människor olika och unika på sitt eget lilla sätt och oavsett kön.

Två av mina syskonbarn, båda killar, är väldigt intresserade av kläder. De älskar att få kläder och vill gärna visa upp vad de fått. Den ena är tio och den andra är fem år. Finns det en "risk" för att de blir bögar kanske? Fy vad hemskt hela världen rämnar….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *