Kategorier
feminism & genus

Vad förväntar man sig av en kristdemokrat egentligen… kvinnofrågor och jämställdhet ligger inte riktigt på deras prioriteringslista om man säger så…..

Så vad tycker jag om den här Felicia och korvdebatten? Ja, bortsett från att hon uppenbart verkar vara smått dum i huvudet, så tänker jag ungefär såhär:
 
 
 
Vad tycker jag om urspungsbilden? Jag tycker att det vore himla skönt om vi kunde komma till en punkt där vi INTE behöver sälja produkter med kvinnors kroppar eller sexualitet. Men det skulle ju kräva lite mer kreativitet, intelligens och nyskapande. Nåt som en majoritet av gubbarna som sitter i ledningen på reklambyråerna lider stor brist på. 
 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Vad förväntar man sig av en kristdemokrat egentligen… kvinnofrågor och jämställdhet ligger inte riktigt på deras prioriteringslista om man säger så…..”

Blir lite besviken på att du drar alla kristna/kristdemokrater över en kam samtidigt som du pratar så mycket om Islam. Alla är inte idioter, det finns jätteschyssta inom KD & i kyrkan, långt ifrån alla där är sexistiska. Precis som allt & alla inom islam inte är kvinnoförnedrande också. & så är det inom alla religioner & partier (även om man inte sympatiserar med dom), så finns det alltid bra människor också.

Varför bara gå åt ett håll??

Blir lite besviken på att du drar alla kristna/kristdemokrater över en kam samtidigt som du pratar så mycket om Islam. Alla är inte idioter, det finns jätteschyssta inom KD & i kyrkan, långt ifrån alla där är sexistiska. Precis som allt & alla inom islam inte är kvinnoförnedrande också. & så är det inom alla religioner & partier (även om man inte sympatiserar med dom), så finns det alltid bra människor också.

Varför bara gå åt ett håll??

Jag är både Kristen och röstade på Kristdemokraterna i ett kommunalval, samtidigt är jag genusmedveten och en tänkande människa. Så dra inte alla över en kam.

Svar:
Att vara kristen och kristdemokrat är ju två helt skilda saker. Att vara kristdemokrat och att rösta på KD är också skilda saker. Jo faktiskt. Men jag generaliserar såklart.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Blind Urmakare: Försök att se till den enskilde individen istället för att förblindas av fördomar. Jag är också kristen och jag anser mig vara feminist, och jag försöker vara vänlig mot alla oavsett deras sexuella läggning eller politiska åsikter.

Fast det är en skillnad på själva religionen och de religiösa. Precis som det är en skillnad på normer och de som följer normer. Kristendomen är inte kvinnovänlig med de som tror på kristendomen kan vara kvinnovänliga. Förstår du skillnaden? Med ska du vara bokstavstrogen kan du inte samtidigt vara feminist.

Ja det kan stämma. Jag ser mig inte som "religiös" och vill inte vara det heller. Jag tror på Gud, men jag inser att själva religionen i sig är full av brister och fel…detta för att den är uppbyggd av människor och vi människor begår fel. Jag är inte blind till bristerna i kyrkan och jag ser tydligt hur patriakalt det är. Men istället för att lämna skeppet så försöker jag att förändra och göra det bättre.

Håller verkligen med här! Olämplig och sexistisk reklam. Varför måste det alltid vara rödmålade kvinnoläppar i reklam för vad som är ätbart? Ungefär som den där TV-reklamen för Magnum som kom på 90-talet. Och det kunde inte alls lika gärna ha varit en man. Då hade man ju i så fall skippat läpparna överhuvudtaget. Den där Felicia skötte det hela på helt fel sätt också, hon tänkte inte längre än näsan räckte, varken angående sin anti-kampanj eller sina uttalanden om vad kommunens pengar går till.

Jag har varit aktiv kristdemokrat sedan innan Frida föddes, nått jag knappt vågar snacka högt om på nätet för alltid finns det ju nån som vill döma och sätta felaktiga etiketter. Nån som tycker att jag verkar ha låg prio för jämställdhet och kvinnofrågor?

Svar:
Jag generaliserar givetvis <3
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Undrar vilka som är målgruppen, bisexuella män? De som kan gå från att från att fantisera om kvinnan och sedan ta över hennes roll i akten. Känns smalt. Eller är det nån sorts animistisk magi där man ska äta någonting för att få dess egenskaper? Då växer ju målgruppen lite men jag är ändå konfunderad. (Men lite mer seriöst om kritiken mot Lundkvist: hon kan ju faktiskt förstå tankegångarna hos meningsmotståndare och vända på dem utan att nödvändigtvis hålla med om dem. Så när hon anspelar på kukgrejen så behöver hon ju inte tro på det. För att ta en lölig religiös referens, det sexuella i korven är kanske för henne som jungfru Maria i det rostade brödet för icketroende. (Men nu skriver jag iofs utan att veta vad hon har sagt, så vad har honsagt igentligen?))

Ja man klurar ju lite på vem man vill ska köpa korven. Inte folk som reagerar på hjärndöd reklam. Inte kvinnor som jag som reagerar känslomässigt negativt på anspelningen t hetrosexuellt oralsex. Och heterosexuella grabbgrabbar med all sin bögfobi – vill de verkligen mumsa i sig en penis? Översexuella heterosexuella kvinnor & homosexuella män kanske?

Verkar helt intelligensbefriat att försöka sälja en i grunden neutral grej (utom för veganer då kanske) på ett sätt som gör den stötande för massor av människor.

Men herregud, sluta ta så illa upp. Man kommer att kritisera andra med olika åsikter tills dagen jorden går under. Om ni nu är kristdemokrater borde ni ju veta att partiet står för en mer konservativ kvinnosyn, kvinnan i hemmet och kvinnan med barnen. Likaså homogiftemål och liknande. Om ni tycker att det är okej med en sådan syn får ni väl stå för det och inte bli så jävla ledsen när någon kritiserar vad MÅNGA kristdemokrater tycker.

Ja, det är väl naturligt att "döma" kristdemokrater efter den politik partiet för. Men alla som är politiskt aktiva känner väl igen pinsamheten när någon i ens parti gör någon korkad aktion. (Pinatas, fuck facket osv…)

Ja, fast vad jag menade var att LD verkar vara så positiv till islam, när islam isåfall inte är ett dugg bättre än KD & kristendomen. & på så sätt kan man inte dra alla över en kam.

Svar:
Jag är VERKLIGEN INTE positiv till Islam. Om något så är det kristendom som står högst i mina ögon, men jag är generellt jävligt skeptisk till alla patriarkala och förtryckande religioner. Speciellt när det ska blandas in i politiken.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Om KD inte står för objektifiering och sexualisering av kvinnan får dom väl visa det och ta korvståndsfelicia i örat isf tycker jag. KD är ju det parti som på objektiva sakpolitiska grunder kan misstänkliggöras mest vad gäller skev och lite gammeldags kvinnosyn.

Varför måste en som socialistisk feminist hålla borgare i handen så att de inte känner sig utanför? I nio fall av tio delar vi inte alls samma värderingar. Varför förväntas Lady Dahmer vara något slags sosseparti som ska representera och inkludera hela Sverige så att ingen känner sig kränkt eller kritiserad? Hon representerar sig själv. Sluta kräva att hon ska inkludera alla hela tiden.

Svar:
eller hur! Fuck borgare! (individuella undantag göres)
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Det värsta är att kvinnor många gånger är med om att återskapa sin egen underordning, vilket Felicia är ett rykande hett exempel på! Kvinnors underordning är tyvärr så självklar att vi kvinnor inte ens ser det själva!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *