Kategorier
feminism & genus

Hur man vet om en leksakär för flickor eller pojkar

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Hur man vet om en leksakär för flickor eller pojkar”

Verkligen klockren! 🙂

Emelie: Det är bara språkförbistring 🙂 Either betyder i det här avseendet ’vilken som helst’, ’endera’

’either one of them’ betyder inte ’antingen eller’. Du kan inte direktöversätta.

jag tror jag förstår vad du menar eftersom jag tycker nog att intelligens är det sexigaste som finns.

det osexigaste som finns är att säga att hjärnan är det sexigaste som finns. fungerar tyvärr inte när en arbetar inom vård. hehe.

Det blir lite härligt självpromotande iochmed länkning till min egen blogg, men!

Var på Accessorize idag och kollade runt, brukar gilla deras halsband, och såg de här:

http://skimret.wordpress.com/2012/11/29/alltsa-arligt-sen-nar-behover-barn-hogklackade-skor/

Det är fucking högklackade skor. I storlek 25, till typ treåringar. Vad för storlek har Ninja? Skulle du köpa högklackat till henne? Accessorize har ingen hemsida, men finns på facebook iallafall, och där kan man ju ifrågasätta.

Tycker att den här bilden är skittråkig och att det är sjukt lamt att den hyllas så himla mycket. Som om en kille t. ex. inte skulle kunna använda en dildo. Sjukt heteronormativt att en sexleksak skulle vara per definition avsedd för tjejer eller killar.

Dessutom finns det även killar som har fitta och tjejer som har kuk. Transpersoner då.

Svar:
nu vet jag inte hur du läser men det står väl ingenstans att sexleksaker inte är för båda könen.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Ingen speciell pojke och Kim:

Jag förstår inte hur ni kan läsa det ur bilden. Tycker att det står helt tydligt: "Använder du dina könsdelar för att leka med leksaken?". Svarar du ja så är leksaken inte för barn (för då är den en sex-leksak), svarar du nej så är leksaken för både pojkar och flickor. Var står det något annat?!

"A feminist’s dream date"

https://www.youtube.com/watch?v=F_PTxpIjGXE

"feminists in Sweden should just chill a bit!"

https://www.youtube.com/watch?v=KxlzABGSuVE

Missuppfattningen om feminism alltså. Istället för att diskutera själva sakfrågornas jämställdhetsproblem, får den utbredda missuppfattningen hela diskussionen att handla om vad feminism innebär. My inner konspirationsteoretiker väcks till liv för en sekund & undrar stilla om det är en medveten strategi från meningsmotståndarna.

Måste bara dela med mig lite av min helgoa lillebror. Han har långt, blont hår som konstant hänger i ögonen på honom – vi har vid flera tillfällen frågat honom om han inte vill klippa sig för att slippa ha hår i ögonen, men icke: han ska ha långt hår! Och tja, vill han det så får han väl ha det, tänkte vi. Just nu är allt glitter och hello kitty, det ska vara rosa nagellack och prinsesskjolar – han älskar det! Så kom han hem från dagis här om dagen och sa att "jag bryr mig inte om ifall de andra säger att jag ser ut som en tjej, jag får faktiskt ha långt hår om jag vill" + att han ville ha en hello kitty-tröja, då har hans inkompetent skitfröknar sagt att han borde klippa sig, för han kan ju inte ha långt hår. Han fick sin hello kitty-tröja (så nu är det den och en rosa tyllkjol som gäller, inget annat) och fröknarna fick en rejäl utskällning. Tycker det är ganska coolt att en femåring tar den ställningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *