Kategorier
feminism & genus

I say to the Leader of the Opposition I will not be lectured about sexism and misogyny by this man.

Fy fan vilken ståklitta jag får av det här klippet. Jag har tittat på det tre gånger nu och vilken kvinna Australiens premiärminister Julia Gillard är. Hon fullkomligen ÄGER sönder sin motståndare trots härskartekniker och gubbvälde. Titta på hela. Titta och njut av en talare i klass med de gamla grekerna. Jag ryser.
 
”Because if he wants to know what misogyny looks like in modern Australia, he doesn’t need a motion in the House of Representatives, he needs a mirror. That’s what he needs.” (Hela transkriptet här
 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”I say to the Leader of the Opposition I will not be lectured about sexism and misogyny by this man.”

Härskartekniker? Har du aldrig sett en debatt från det brittiska parlamentet, som är förebild för Australien?

Det skrattas, ropas och skriks medan folk talar, män eller kvinnor. Det är en del av den brittiska politiska kulturen sedan parlamentarismens tillkomst.

"now looking at his watch because apparently a woman’s spoken too long." alltså SÅ MYCKET POWER KAN INTE HANTERA HUR BRA HON ÄR

Svar:
Så jävla bra! Jag garvade!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Sjukt strongt gjort, jag hade svimmat om jag försökt mig på något liknande. Så glad att det finns människor som står upp för jämlikheten.

Att hennes tal skulle vara off topic håller jag inte med om – det är väl jäkligt on topic att alla får veta vilket lismande svin den här leader of the oposition verkar vara och att han använder sig av den här motionen för att framstå som en person med bra moral.

Bra post LD!

Såg ett klipp där Abbott (the leader of opposition) efteråt i en intervju tyckte att det var dags att släppa "the gender card". Yep, för varje gång man påtalar orättvisor så utnyttjar man sitt gender card.. Ytterligare ett sätt att förminska det hon har sagt.

Det här är så bra på att jag får rysningar och tårar i ögonen!

I Australisk press uttalar sig förkämpar för kvinnorrörelser där, att detta är en milstolpe. Det har aldrig hänt i detta macholandet att någon pratat så öppet om detta enorma problem. Betänk att i stora delar av Australien kan man gå på strippklubb under lunchen och kvinnor säljs öppet och sexindustrin finns numera på börsen.

Sexism impregnerar landet.

Julia Guillard ger här sitt livs tal över allt hon har fått möta som kvinna i politiken, dessutom ensamstående utan barn. Att hon har blivit premiärminister är fantastiskt starkt.

Detta är ett historiskt feministiskt tal.

Fast sånt här gör jag mig mest förvirrad. Jättebra tal och så, men har svårt att känna den där powern när jag känner till hennes åsikter i övrigt. Har liksom svårt att ta till mig budskapet då.

De som mumlar och säger saker under hennes tal, jag hör inte vad de säger men är de negativa? För när hon avslutar så hör vi faktiskt ett rungande "HEAR HEAR" vilket är typ a shout of agreement, right? Kanske inte samma människor…

Hon har väldigt rätt i det hon säger, men hennes andra åsikter är så avskyvärda att de färgat hela videon för mig. Första gången jag såg den tidigare i veckan var jag hänförd, nu känner jag att det känns lite äckligt. Men allt hon säger där i det är ju sant, och även om hon försvarade en person som tydligen tyckte att en man som uttryckt sexism ska stanna så påpekar hon trots allt att det sker i hela parlimentet och därför inte ska ges som en anledning till att avskeda någon… för då skulle majoriteten av män bli avskedade.

Tänkvärt. Om hon ändå hade en bättre människosyn, men man kan inte få allt.

"Härskartekniker? Har du aldrig sett en debatt från det brittiska parlamentet, som är förebild för Australien?

Det skrattas, ropas och skriks medan folk talar, män eller kvinnor. Det är en del av den brittiska politiska kulturen sedan parlamentarismens tillkomst."

Motsäger det här på något sätt att det LD skrev? Det styrker väl snarast LD:s påstående om härskartekniker.

fantastiskt tal, hade gärna jobbat som hennes talskrivare. om det nu inte var för det här med hennes andra åsikter som att vara emot homoäktenskap osv. fast egentligen gör det inte hennes bedrifter mindre värda, hon är så sjukt imponerande.

Jättebra tal av en mycket cool kvinna! ni som undrar varför de andra mumlar, pratar, påhejar etc under talet, så gör de i parlamentet i brittiska commonwealth, det är liksom en del av grejen. De sitter aldrig tysta, motståndarsidan buar och ens partivänner hejar på. I uk är de mycket mer högljudda! Bara lite OT för att förklara för er som kanske tror att de bara gör så under hennes tal.

Det som är tråkigt är att de som blir imponerade är andra arga feminister och alla som har nåt att säga till om skrattar bakom ryggen på henne. :-p hard life men jag tror inte att det där leder nånstans även om jag blir grymt imponerad (och lite avis) på retoriken och lugnet.

Jag blev snudd på tårögd när jag såg klippet igår, rysningar i hela kroppen! Och fett najs med transkriptet, jag hade lite svårt att hänga med när jag kollade på den första gången, även om det lossnade lite efter ett tag 😛

Men vad irriterad jag blir. Det är jag som skrivit som Anonym ovanför här, "Det som är tråkigt är att de som blir imponerade är andra arga feminister och alla som har nåt att säga till om skrattar bakom ryggen på …." fattar inte varför det står postat som anonymt? Irriterande!

Agnetha

Det är en omskakning av sexism i parlamentet. Det har aldrig skett förrut. Klippet är enormt omtalat i Australien. Det är inte alls bara som du skriver, tyvärr förminskande, arga feminister, som reagerar.

Kvinnor i hela Australien lever med den här verkligheten. Det blir svårare att fortsätta med kränkningarna nu. Att sätta ljuset på ngt som aldrig omtalats förrut påverkar alla, på ett eller annat sätt.

Fantastiskt! Hon sätter verkligen huvudet på spiken och jag är imponerad över hur hon tar plats och vägrar låta sig tystas.

Har även läst igenom en del av ditt arkiv LD om genus. Det plus detta klipp har gett mig en nytändning i att fortsätta orka tjata på folk om hur viktigt det är med feminism, genus, hen osv.

Men även om hur jag ska bemöta andra och se över mitt tankesätt och min syn på rakningen. Börjar göra det mer och mer på mina egna villkor. Det är såå skönt!

Jag har en lång väg kvar, men känner mig extremt peppad tack vare dig. Så, tack!

Grymt. Hon lät sig inte avbrytas en enda gång. Ibland (ganska ofta) mår jag dåligt när jag tänker på hur antifeministisk världen är men så ser man det här och tänker att det kanske finns hopp ändå, vi kanske rör oss åt rätt håll även om det går på tog för långsamt.

Som politiskt intresserad blir jag så LYCKLIG över detta. Äntligen en tillräckligt stark kvinna som använder sin vrede över förtryck och diskriminering för att fullkomligen retoriskt slaka fähunden! I LOVE IT!

(och hon vägrar låta sig tystats ner eller avbrytas av alla idioter som skriker i bakgrunden som gör sitt bästa för att störa, den här kvinnan har en mus av stål!)

Jag fullkomligt älskar att se hur oppositionsledarens kroppsspråk förändras från att sitta rakryggad och le självgott och sedan hur leendet förändras och han till slut ser ut att nästan krypa ihop helt utan den kaxiga hållning han har när hon börjar tala. Världsklass!

Det här talet har vi användning av i Sverige också.

Jag som hänger i kommentarsfält vet vilken dubbelmoral och vilket hyckleri man möter där.

Nätmobben där kan vara hur sexistiska och misogyna som helst men densamma nätmobb byter snabbt fot och skyller invandrare för att ha en taskig kvinnosyn.

Precis samma beteende som Abbot visade och som Gillard så förtjänstfullt drog ner byxorna på.

Så det här kommer jag att kunna använda här hemma.

Ska vi inte hjälpas åt att avslöja "the double standard and the hypocracy" även här hemma med Gillards ord?

Hur svettig hade man inte varit efter att ha hållt i ett sånt här anförande! Imponerande tal utan att komma av sig någon gång. Sådana människor imponerar på mig. Modigt att våga också, många kvinnliga politiker vågar inte "go there".

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *