Kategorier
feminism & genus

Att man som tjej ska vara tvungen att stoppa ner handen i väskan som en gest för att ta upp plånboken är ju också bara bisarrt.

Anna Hibbs spyr lite på jämställdheten och jag kan inte annat än hålla med! 
 

Ja, fy fan för den där jävla jämställdheten alltså! Usch och blä för lika lön, för rösträtt, rätt till abort, rätt till att jobba och rätt till att slippa vara mannens ägodel! USCH säger jag bara.

 

Jag skippar ju gladeligen att bli sedd som en jämlike bara jag blir bjuden på middag. Och jag kanske ska sluta blogga? Att jag kan göra det är ju nämligen ett resultat av de där hemska jämställdhetsivrarna, amen ni vet de där FEMINISTERNA som lider av vanföreställningen att kvinnor och män är jämlika. Nej, kvinnan hör hemma vid mannens arm. Så har det alltid varit och så ska det vara. Män är män och kvinnor är kvinnor osv.

 

Amen.

 

 

Fast fy fan vad jag spyr på bristande analys. När Anna Hibbs säger att ”vi inte får njuta av sex utan att bli kallade slampor” i samma veva som hon förväntar sig att männen ska uppvakta henne enligt bakåtsträvande normer så undrar jag om det är skottat ända fram. Det lyser men ingen är hemma liksom. *tar mig för pannan*

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Att man som tjej ska vara tvungen att stoppa ner handen i väskan som en gest för att ta upp plånboken är ju också bara bisarrt.”

Laste det precis ocksa och tror*HOPPAS INNERLIG* att hon provocerar. Bara att hon tar upp ordet hen pa det sattet kanns ju bara sa javla gjort, finns ju INGEN mojlighet att nagon annu inte fattat att ordet inte har ett javla piss med avsexualisering att gora.

Sager som min hogstadielarare roade sig med att saga till oss elever med jamna mellanrum; Hjulet snurrar men hamstern ar dod.

Jag hoppas ju att det där var typ ironiskt (hennes inlägg) men jag tror inte det. Jag får sur smak i munnen av att ens föreställa mig att jag skulle förvänta mig att mannen betalar för allt. Herredjävlar. Har man ingen självrespekt?! Jag har EGNA PENGAR, jag kan betala för MIG SJÄLV. Och skulle jag bli bjuden så bjuder jag tillbaka! Goddamnit.

Tycker att det är betydligt mer romantiskt att båda gör fina saker för varandra än att mannen (förutsatt att det är heterosexuellt förhållande) ska hålla på och pröjsa för massa dyra restaurangbesök och dyra drinkar. Hurra hurra för den där "jävla" jämställdheten!

Har en vän på min fb-lista (Man) som tyckte att "HEN" var ett otroligt konstigt ord. Som om "HEN" skulle vara något annat, en mutant osv osv. Tycker verkligen att det är trångsynt.

Tycker inte heller om att man blir bjuden, jag är mer "du betalar för dig, jag betalar för mig" enkelt, tycker jag.

Jo. Lite underligt sätt att se på saker. Jag har gillat Anna Hibbs, då och då, men hennes sak att se på saker gör mig komplett galen ibland. Sen att hon blev köpt av Moderaterna för att göra reklam för dom på sin blogg.. Ja, det tycker jag enbart är smaklöst. Oavsett vilket parti det är.

Jag, däremot, har skrivit ett inlägg om den här DOX-dokumentären som gick på SVT någon dag sen. Läs det gärna, ge era synpunkter och ge mig idéer för hur jag/vi ska kunna gå vidare i ämnet.

http://kokoskorven.blogg.se/2012/september/dokumentar-junky.html

Bra skrivet! Varför ska männen vara de enda som är påhittiga och uppvaktande?! Jag trivs då inte endast i rollen som passiv. Både män och kvinnor får väl dra sitt till att det ska bli en kul dejt!

Målen med jämställdhet kommer aldrig att uppnås när man alltid trycker på "kvinna", "man". Det måste bli könsneutralt. vi är bara människor!

Svar:
För att kunna identifiera och motverka strukturer så måste man tala om kön. Att låtsas som de ej finns funkar inte.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag blir väldigt gärna bjuden på middag, drinkar eller vad det nu än må vara men inte för att jag är KVINNA utan för att jag tycker om att äta och dricka gott i trevligt sällskap. Och jag kan lika gärna bjuda själv för att få det.

När jag var yngre tyckte jag också att utländska killar var mycket bättre på att uppvakta tjejer. Jag hade en förvrängd, romantisk bild av hur det "ska" vara: ville bli så där sweapt away av någon som inte kunde ta ögonen av mig, typ.. 😀 (tack, Mitt livs novell för den! haha!)

Som vuxen vill man förhoppningsvis ha lite mer än nån med mörk röst och förmågan att glo på en..

Svar:
Jag älskar att bli bjuden. Då slipper jag slösa pengar samt får nåt gott! Bjuder dock ofta tillbaka. 🙂 Jag tyckte också att den typen av män var så romantiska. Sen fattade jag att deras "romantiska" sida gick hand i hand med en ganska unken kvinnosyn.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Otoligt töntigt. Tro fan man inte kan kräva att männen bjuder på allt och sen komma och kräva lika lön osv. Håller med ovanstående: Jämställdhet är ett givande och tagande från båda könen.

Jag tycker det är tråkigt att du känner ett behov av att minimera Anna. Istället för att skriva ett inlägg på din blogg där du påstår att "det lyser men ingen är hemma" så kunde du skrivit en kommentar på hennes inlägg eller gjort ditt egna inlägg mer.. belysande? Lyft frågan till debatt, inte dumförklarat henne. Man kommer ingenvart genom att håna någon, belys istället. Precis som du ofta predikar att din blogg är DIN blogg och ett ställe där du "härskar", dvs du får lov att vara otrevlig, ha dina åsikter, ha dubbelmoral osv och det är helt okej. Men varför får inte hon det? Bara en tanke!

Svar:
Jag har skrivit, inte bara ett utan två, inlägg på Annas blogg. Och såklart får hon ha vilka åsikter hon vill. Har jag sagt att hon inte får det? Tröttsamt att det argumentet alltid dyker upp så fort man kritiserar någon. Att hon får tycka vad hon vill innebär inte att jag (eller andra) inte får säga att hon är ute och seglar.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Har man inte lust att vara med på feminist- och jämställdhetsspåret så ska man inte behöva vara det!

Svar:
Absolut inte, man får göra som man vill. Har aldrig sagt nåt annat. Kör på! Problemet är att väldigt många VILL ha jämställdhet, fast inte alltid och inte till alla och då upplyser jag dem om att det inte går att äta kakan och ha den kvar. För det går det inte. Vill t.ex Anna Hibbs att kvinnor ska få knulla runt utan att kallas slampor, tjäna lika mycket pengar som män samt ha en massa andra rättigheter så kan de inte samtidigt vilja behålla de strukturer och normer som omöjliggör detta.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

"Att hon får tycka vad hon vill innebär inte att jag (eller andra) inte får säga att hon är ute och seglar." Som sagt, det där behovet att visa att "jag minsann kan mer, vet bättre och den där Anna är lite smådum". Tråkigt!

Svar:
När det gäller det här ämnet så saknar Anna analys.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Det är på grund av människor som henne som antifeministerna fått för sig att kvinnor bara kämpar för den del av jämställdheten som gynnar oss.

Svar:
Tyvärr ja.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag vill gärna känna mig lite omhändertagen av en kille och jag älskar romantik men hennes inlägg var ju det naivaste i världen. Vem fasen bryr sig vem som betalar. Man kan ju köra varannan gång kanske 🙂

Det håller jag helt med om, vissa saker kommer liksom på "köpet". Däremot så tycker jag inte att utveckling/förändring på det här området alltid måste kopplas till just feminismen, den är bara ca 150 år gammal och könsrollerna har ändrats långt innan det. Att inte behöva ses som slampa med många sexpartners kan lika gärna hänga ihop med sekulariseringen.

(Men all social förändring är självklart en kombination av många faktorer.)

På många sätt är jag feminist eftersom jag tycker att det är självklart att kvinnor och män ska ha samma rättigheter men varför måste det vara så överdrivet. Varför tycker vissa att det ska var könsneutralt. Jag är stolt över att vara kvinna och kvinnor och män ÄR olika. Det är väl inget fel med det.

Svar:
Vad innebär "könsneutralt" för dig? Vad betyder det att män och kvinnor är olika? Olika hur? Och betyder det att vi inte kan vara jämställda? Vad är det som är överdrivet?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Varför skriver du så mycket om vad andra skriver? Du kan ju skriva bra sjäv, skriv det istället annars blir det ju bara andras bloggar man läser på din blogg..

Svar:
Jag skriver själv. Jag BEMÖTER det andra skriver om. Varför? För att jag vill. För att mina läsare (ja de flesta iallafall) uppskattar det. För att det tar diskussionen utanför min egna domän. För att det tar in flera andra perspektiv. osv.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag älskar också att bli omhuldad och bjuden på middag ibland, på samma sätt som att jag älskar att göra det lilla extra för min partner ibland. Det är det som kallas, ni vet, kärlek.

Men sen är jag också en sån person som tycker att det är minst lika roligt att ge presenter som att få dem själv. Lite annorlunda kanske, men vad fan, vi har alla våra konstiga egenheter. 😉

Att kränka och förolämpa någon annans åsikt är enligt mig att man inte får tycka å tänka som man vill men självklart får man kritisera andras åsikter med sina egna 🙂 ville bara skriva det med tanke på att det togs upp så mkt ovan

Men förihelvete! Anna är helt jävla dum i huvudet, och tycker man annat, ja då är man förmodligen själv ganska… Fruktansvärt trött på feminister som sitter och predikar om patriarkatet och hur kvinnor inte tillåts blablabla för att i nästa sekund prata skit om killen som inte bjöd på krogen! Patetiskt! Det är samma tjejer som tycker att killen ska gå och kolla "vad det är som låter" mitt i natten.

Jag håller med fast jag skulle inte döma ut en kille på första dejten om han vill bjuda. Andra dejten skulle jag insistera på att få bjuda och om han vägrar det då skulle jag börja ana en kvinnosyn jag inte vill leva med. Som sagt att en kille bjuder ibland är jättetrevligt förutsatt att jag får göra det tillbaka.

Ehum lite off topic kanske men "I en annan del av Stureplan" är väl ändå lite taffligt uttryckt? PÅ Stureplan heter det väl, och vilken "annan del" finns det egentligen av Stureplan än den lilla yta som är…Stureplan?

Denna lilla Anna kan njuta med av sin gratismiddag så länge inte dejtingen leder någon vart. Jag har själv bott i ett sydeuropeiskt land mitt i denna"kultur". För vist ska killarna bjuda och se ut som gentlemän men där tar det inte slut. Tjejer ska inte säga emot en man, inte ens tilltala män hennes pojkvän inte känner, inte gå ut på tjejkväll utan "förkläde". Sedan när de gift sig är hon mannens hushållerska resten av livet utan egen försörjning .. Fast vi inte lever helt jämlikt i Sverige känns det som att vi i alla fall är en bra bit på vägen

Svar:
eller hur? har haft relation med denna typ av man.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Alltså, förlåt, men jag känner att jag får lite huvudvärk av Hibbs inlägg… Jag vill INTE att en kille(eller vem som helst för den delen) betalar för mig eftersom att jag är en självständig och vuxen kvinna som faktiskt, tro det eller ej, kan ta hand om mig själv. Punkt.

Rent generellt gillar jag Anna, även om jag verkligen inte är med henne till 100% här. Men att kalla någon för "helt jävla dum i huvudet" som Clark gjort ovan, är det ok? LD, hade du accepterat att någon skrivit det om dig i ditt kommentarsfält utan att blockera? Och är det ok att det i så fall får skrivas om andra? Trist att läsa, tycker jag, även om jag håller med om poängen.

Svar:
Vet du, vid första anblick så kan ett sånt grovt utspel verka fruktansvärt elakt, men jag tycker faktiskt det där rationella, lugna och "konstruktivt" osärplockandet av en persons egenskaper är hundra gånger värre. Nej, jag blockar inte folk bara för att de säger otrevliga saker eller kallar mig dum. Det beror på sammanhanget och syftet. Om du förstår hur jag menar. 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Meh, kom igen nu. Sverige har ju skitsnygga tjejer, varför skall dom betala för sig??!!!! Dom lägger ju ner skitmycket tid på att vara snygga, vad fan ska dom betala för middag och grejer när det ju är KILLEN som vill ligga!!!!!!!

Svar:
AMEN VI SOM ÄR FULA DÅ?! HARU TÄNKT PÅ DET?!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag håller med henne på en punkt, när det kommer till ren raggning, i form av bestämd dejt eller klubbträff så är det bästa sättet att få sej ett ligg att hoppa in i dom gamla goda könsrollerna, säg inget annat. Och, alla vill ju knulla (typ), så könsroller på krogen är det som gäller om man vill ha ett ligg.

Svar:
Asså, jag har tamejfan aldrig haft några problem att dra hem ragg och detta helt utan att leka nåt jävla våp. Nej, man måste inte hoppa i könsrollen för att få ett ligg.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

lisa: ja för man borde ju självklart få allt betalat för sig för att man råkar vara snygg det är jju liksom en GIGANTISK bedrift att se till att va snygg värsta välgörenheten till allmenheten.. eller? hur blir det då för dem fula tjejerna? och dom tjejerna som också vill ligga? för de är ju inte bara killen som vill det

skämt åsido klart att ALLA ska betala för sig

Men åh. Man behöver ju inte ta allt bokstavligt. Man känner ju av ironin och överdriften i annas text. Krävs inte mycket humor för det. Läser man mellan raderna ser man att hennes text handlar om att hon vill bli uppvaktad och ingenting annat.

Är man anti-feminist, korkad, blåst och en bimbo om man vill bli uppvaktad? Nej.

Svar:
Det är ganska tydligt att Anna har olika förväntningar på könen och det är där skon skaver för mig.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Är det bara jag som inte ser alla kommentarerna till hennes inlägg? Det slutade synas fler efter efter 2 igår (eller ja, man ser svar på andra kommentarer men inte nya separata). Står att det är typ 90 kommentarer men jag ser typ lite mer än 40.

Håller helt klart med D,

MEN… Så kan man ju faktiskt se det så att männen kanske – i jämnställdhetens namn borde BETALA MER än kvinnan då de faktiskt TJÄNAR MER?

Man kanske skulle dra den liksom?

Innan vi kvinnor tjänar lika mycket åligger det männen att bjuda.

Det kanske får fart på lönefrågan?

Den här kommentaren är inte bara riktat till dig Lady Dahmet utan till några av er andra som har kommenterat här inne…

Varför denna genarilisering av att en man som tycker om att bjuda sin dejt på t.ex middag, varför skulle han per automatik ha en dålig kvinnosyn? Kanske kommer han bara från en annan kultur och har blivit lärd att göra så?

Min man är engelsman ut i fingertopparna, är jämställd med älskar även att öppna dörrar ’ta hand om’, betala med mera. Det betyder INTE att jag aldrig betalar, eller att jag ständigt förväntar mig att bli bjuden. Eller att han även tycker om att bli omhändertagen. MEN han är uppvuxen på ett annorlunda sätt än kanske de flesta svenska män? I den kulturen han kommer från så är det ganska viktigt att vara lite av en ’gentle man’, och nej, jag tycker faktiskt inte att det är något fel med det. Rätt trevligt, om du frågar mig.

Svar:
Grejen är att i dessa kulturer så ser man oftast kvinnor som lite mindre kompetenta på olika sätt. Bara att vi behöver "tas hand om" tyder på ett synsätt som inte är till kvinnans fördel.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Fast så behöver det ju inta vara! Det beror ju helt på hur man ser på det hela. Bara för att min man tycker om att öppna dörrar betyder ju inte detta att han inte tror att jag kan göra det själv! Man kan väl försöka se saker från flera vinklar? Det är lite synd att en egenskap som faktiskt är rätt fin blir sedd som något negativt. Vissa män kanske bara försöker vara *snälla* och respektfulla?

Svar:
Egenskapen är enbart fin om den inkluderar alla. Om jag sa att jag bara höll upp dörrar och drog ut stolar och betalade drinkar för vita människor skulle du verkligen tycka att jag var så himla fin? När man särbehandlar människor utifrån kön eller ras eller vad det nu må vara så är det inte en positiv egenskap. Sen betyder inte det att man är ett jävla as i övrigt, absolut inte. Jag betvivlar inte att din man är en fin människa.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

fröken Finurlig: Problemet med ditt argument är att det kan användas (och används) tvärtom: "Männen måste ju tjäna mer för de har större ansvar för att försörja familjen" "Mannen måste ju betala för dejter och drinkar så då måste han ju tjäna mer för att kunna det".

(Jag har sett dessa argument, dock inte ordagrant sådär).

Bättre då att anse att visst är det trevligt att bli bjuden, men det är ingenting jag som kvinna bör förvänta mig bara för att jag dejtar en man.

Alltså jag förstår henne, men har börjat tycka att det är fel väg att gå (till stor del tack vare dig, LD!). Jag resonerar som så att när vi nu lever i ett ojämställt samhälle så ska vi utnyttja alla fördelar vi får. Men, om vi bara fokuserar på det så kommer vi ju inte komma någonstans alls. Alltså: den som tar initiativ till dejten betalar (om man inte är studenter, då delar man). Min regel så ingen annan behöver digga den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *