Kategorier
feminism & genus

I sverige får man klä sig som man vill #hijabuppropet

Så en höggravid kvinna blir nerslagen på öppen plats. Varför? Fel kläder. För i Sverige är det så att du bara är fri att klä dig som du vill förutsatt att du klär dig enligt normen.

Så idag, i solidaritet för alla våra systrar som dagligen hånas och kränks, bär vi hijab. Inte för att försvara eller stödja konservativa traditioner eller patriarkala religioner utan för att stå upp för kvinnors rätt att klä sig som de vill. Även religiösa eller kulturella plagg.

Läs mer om #hijabuppropet här!

Skärmavbild 2013-08-18 kl. 23.53.35
Skärmavbild 2013-08-18 kl. 23.20.34 Skärmavbild 2013-08-18 kl. 23.20.55
muslim feminist
tumblr_mocg53tctY1spnpr4o1_250
Sen kan vi diskutera huruvida detta går under cultural appropriation, men uppropet startades av muslimska kvinnor och det är muslimska kvinnor som ber oss bära slöja och då känns det som att tolkningsföreträdet är där det hör hemma och att det är ok.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”I sverige får man klä sig som man vill #hijabuppropet”

Så bra reflektion!
Har ofta undrat varför det så sällan är folk som hjälper kvinnor/mammor med huvudduk upp på bussen, när andra kvinnor/mammor oftast får ett handtag. Eller nä, jag fattar varför men tycker det är lite stört.
Tror det handlar om att många tar avstånd från huvudduk, för de tycker det är ett kvinnoförtryck. Och så åker bärarna med i svepet, oaktat om det är eget val eller inte. Och det är ju inte riktigt relevant om man valt kläder själv eller inte om man bara behöver hjälp upp på bussen. Och dessutom, förtryckta kvinnor – huvudduk eller inte – mår väl inte bättre av att omvärlden tar avstånd eller behandlar dem som luft?
Ibland tänker nog folk för mycket, istället för att bara sträcka ut handen och hjälpa till. Tror fö det gör mer för att motverka förtryck/utanförskap (vad grunden än är) att man inkluderar isf exkluderar.

Det är ju det som är så sjukt – folk som är ”emot” slöja osv för att det ”är kvinnoförtryck” är typ de som gör livet mest surt för kvinnorna. De som vill förbjuda kvinnor att gå ut klädda på ett visst sätt – jamen jättesmart feministiskt drag att tvinga dem att stanna inne jämt! Bra tänkt där, snälla ”anti-kvinnoförtryck i andra kulturer”-kämpar. Samma typer som antagligen tycker att det är as-feministiskt att dra av någon annans huvudbonad mitt på öppen gata. Vilken hjälte! Jävla as.

Men jag tänker som så att bara för att det startades av muslimska kvinnor kommer det ändå finnas massor av andra muslimska kvinnor som INTE är okej med att icketroende bär slöja.

Exakt så jag också tänker. Skulle kunna haka på, men jag känner inte att jag är tillräckligt trygg i min kunskap om den muslimska tron för att göra det. Slöja är ju liksom inte ”bara” ett klädesplagg. Ska jag stå för nånting så vill jag ju gärna kunna svara på frågor och kritik angående detta! Skulle jag bära slöja på stan och bli konfronterad av en muslimsk kvinna som undrade vad fan jag höll på med så skulle jag känna mig fruktansvärt dum. Som att jag ”tror att jag fattar hur jobbigt det kan vara att vara muslim”, typ. Och det fattar jag ju faktiskt inte. Man jag vill gärna förstå!

På tal om ingenting, det skulle vara intressant att höra vad du anser om kvinnor som tvingas bära slöja i religionens namn? Tycker du att det är kvinnoförtryck?
Ser ju att inlägget inte handlar om att försvara eller stödja konservativa traditioner eller patriarkala religioner utan för att stå upp för kvinnors rätt att klä sig som de vill. Men jag kan ändå inte låta bli att undra om alla muslimska kvinnor faktiskt vill klä sig i slöja. Å andra sidan har jag aldrig diskuterat denna fråga med en muslimsk kvinna, därför baserar jag bara mina funderingar på hur jag själv tänker och fungerar.

Alla muslimska kvinnor bär inte slöja vilket leder mig till slutsatsen att inte alla muslimska kvinnor bär slöja. Lika lite som alla kristna som jobbar på söndagar stenas. Muslim är inte lika med fundamentalist. Okej?

Jag tycker det är ett bra initiativ! INGEN kvinna ska bli nedslagen (alls) bara för att dom väljer att ha slöja. Det är inte upp till någon att avgöra vad som är rätt och fel klädsel annan än individen själv.

Blir chockad hela tiden av hur många rasister det finns bland vita feminister. JAG TYCKER HIJAB ÄR FÖRTRYCKANDE Med vänlig hälsning, random vit tjej.
Jaha vem fan bryr sig om vad du med ditt perspektiv som ligger en miljon ljusår från deras liv och tankar tycker? Det är inte DIN sak att bestämma om idiot.
Blir tårögd över systerskapet i hijabuppropet – mina systrar herregud bär vad ni vill på huvudet och ingen ska säga ett shit. Hur enkelspårig och bortskämd får man vara om man inte kan hålla två tankar samtidigt? Att kvinnor i diktaturer blir tvingade att bära huvudduk har inte med detta att göra ALLS.
Tänk på det nästa gång du känner dig överlägsen för att din duktiga lilla kille minnsan diskar hälften av gångerna.

Jag har alltid varit övertygad om att slöjan är ett sätt att visa respekt och ödmjukhet inför sin gud. Samt visa vilken religion man tillhör, samhörighet liksom.
Sen, för 6-7 år sen, fann jag mig i ett samtal med flera muslimska kvinnor med härkomst från olika länder. Efter ett tag kom vi in på slöjan och jag började prata om ödmjukhet inför gud osv.
Nej, det handlar om att man som kvinna inte vill bli våldtagen, sa de.
Jag fattade noll just då.
Kvinnorna förklarade att slöjan handlar om att man som kvinna ska täcka sig för männens vällustiga blickar. En man har inte samma kontroll som en kvinna. Ser han en fin kvinnodel, kan han kanske inte behärska sig.
”Vill du bli våldtagen?” frågade en av kvinnorna mig. ”Läser du inte om alla våldtäkter?”
Det ligger på kvinnan att täcka sig.
”Men står det inte i Koranen?” frågade jag.
Nej, mer att man inte ska dra allt för mycket uppmärksamhet till sig, vilket gäller både män och kvinnor.
Slöjan var ett våldtäktsskydd enligt dessa kvinnor. Detta har jag hört från flera andra kvinnor med. Samt att den som har slöja är mer ärbar, den som inte har slöja är inte lika ärbar.
Det finns områden i Sverige idag där grupper av män konfronterar kvinnor som går barhuvade. Som frågar varför de inte har slöja.
Självklart finns det kvinnor som väljer slöja själv. Många gör det! Särskilt här i Sverige. Som gör det för samhörighet, underkastelse osv. Det är långt ifrån alla som håller med om att slöjan är ett våldtäktsskydd, bra det.
Sen har man alltid, oavsett om man valt slöjan eller ej, rätt att slippa kränkande kommentarer och trakasserier. Alltid.

Det är exakt anledningen till varför jag finner det omöjligt kunna känna samhörighet med LD syn på feminism. Detta är inget annat än ett svek mot de kvinnor som lever inom islam. Givetvis är våld mot kvinnor fel, oavsett vad de har på huvudet, men denna manifestation är fullkomligt absurd. Det är så lätt att vara gapig och våga ta plats när det gäller ”trygga” frågor. Man vägrar raka benen, bränner BH och tar ut sin frustration på den svenska mannen och man känner sig så duktig. Man struttar runt i sitt eget miniuniversum och tror att man gör en skillnad. Men, ett stort men, alla de kvinnor som kämpar och dör, ja dör, varje dag för att få slippa leva under islams förtryck, väljer man att inte se. Svenska feminister är ett hån mot de kvinnor som kämpar mot det verkliga förtryck som finns i världen. Istället sitter ni och fejkar solidaritet för att ni är så rädda att bli kallade rasister om ni kritiserar islam. Så, återgå ni till att kalla varandra hen, där gör ni minst skada, men ge fan i att motarbeta det verkliga kvinnoarbetet.

Det är muslimska kvinnor som startat det här uppropet och om de inte finner det förtryckande har inte du rätt att hävda att fallet är sådant. Ta inte tolkningsföreträde över en situation du uppenbarligen inte är insatt i. Detta är ditt västerländska sätt att tolka slöjbärandet, inte det ENDA sättet. Islam är inte en ensam bidragande faktor, se bara på kristendomen världen över idag och genom historien. Religionen i sig är fortfarande lika kvinnofientlig men de som utövar den har blivit bättre och så kan det bli, och är i många fall, inom islam också. Koranen har fler hyllande ord till kvinnor än vad bibeln har. Du kan inte heller anta att alla slöjor i alla länder i hela världen har samma kulturella betydelse. Du kan inte homogenisera gruppen muslimska kvinnor, den gruppen är lika heterogen som vita, svenska män.

Jag tycker att detta är en jätteviktig grej och eftersom den startats av just muslimska kvinnor så väljer jag att lita på dem och stödja uppropet. Precis lika fel det är att förbjuda kvinnor från att visa sitt hår är det att förbjuda kvinnor från att ha vilken huvudbonad de vill. Punkt.
http://kickanwicksell.wordpress.com/2013/08/19/ratt-att-bara-sloja-och-att-inte-gora-det/

Tycker på ett sätt att det är fel sätt att stötta dessa kvinnor på. Jag tycker det som har hänt är fruktansvärt, men som motståndare till allt som har med religion å göra så skulle jag inte sätta på mig en slöja för jag stöttar inte islam (å ingen annan religion heller för den delen). Religion är orsaken bakom SÅ mycket skit i världen. Dålig kvinnosyn, hets mot homosexuella, heliga krig, förnekelse av självklara saker som evolutionen osv. Usch för religion, ett jäkla påhitt för att lättare kontrollera människor

Vad händer när stora mörkhyade folkgrupper bosätter sig på helt andra latituder än de av evolutionen är anpassade till? Eller folk som av religiösa orsaker går omkring i heltäckande klädnader.
Oavsett om migrationen sker frivilligt eller ofrivilligt utsätter sig människor för helt nya hälsorisker när de radikalt förändrar sin livsmiljö genom att flytta till andra sidan jordklotet. Mörkhyade/burkaklädda personer behöver 5-10 gånger mer solljus per dag för att bilda motsvarande mängd D-vitamin i huden som ljushyade. Eftersom mörk, rikt pigmenterad hud blockerar solens UV-strålning blir resultatet D-vitaminbrist som – om den inte upptäcks och behandlas – kan leda till mycket allvarliga följdsjukdomar.
Urkalkning av skelettet, benskörhet och försvagade muskler är sedan länge välkända följder av D-vitaminbrist. Nyare forskning visar att brist på vitamin D dessutom kan vara en väsentlig riskfaktor för olika infektioner, nedsatt immunförsvar, olika cancerformer, högt blodtryck, hjärt-kärlsjukdomar, schizofreni, depressioner, autism och demens samt autoimmuna sjukdomar som diabetes typ 1, MS (multipel skleros) och reumatoid artrit.
Schizofreni är mindre vanligt vid ekvatorn än på nordliga latituder, men när svarta människor flyttar till solfattiga länder löper de 4-8 gånger högre risk att drabbas av sjukdomen. I andra generationen är risken ännu högre. Psykiskt sjuka kriminella invandrare upptar hälften av platserna i rättspsykiatrin i Danmark, ofta på grund av atypiska psykoser. Samma överrepresentation av psykiskt sjuka invandrare i rättspsykiatrin har rapporterats från bland annat Belgien, England och USA.
En rad vetenskapliga studier visar mycket låga nivåer av D-vitamin hos personer med invandrarbakgrund. En studie på gravida somaliska kvinnor i Sverige som publicerades i den vetenskapliga tidskriften Acta Paediatrica 2011 visade att samtliga somaliska kvinnor hade svår D-vitaminbrist med mycket lägre nivåer än gravida svenska kvinnor. Det finns ökande belägg för att vitamin D3 är involverat i tillväxt och utveckling av fostrets hjärna. När mamman har haft brist på D-vitamin har man kunnat se skador på fosterhjärnan.
http://snaphanen.dk/2013/08/18/sondagskronika/

Kan vi ha en dag då alla kvinnor (ateister, kristna, judar, muslimer osv) klär sig i kort kjol också för att stödja alla svenska tjejer som blir våldtagna? För att visa att man ska få gå klädd precis som man vill?

Jag tycker att det är ”festligt” när folk i ena stunden kommer dragandes med att det är så synd om muslimska kvinnor som måste täcka sig för att män inte kan tygla sina lustar för att i nästa stund spy galla över folk som vill gå topless på badhus (eller för den delen amma offentligt) för att det är så synd om/obehagligt med alla män som då skulle gå runt och bli upphetsade/inte kunna tygla sina lustar!

Flashback har tänkt till:
Gravid 25-åring (hon är inte 22 som msm skriver) åker till bekant på Skrakgränd 1 eller 3 i Fagersjö, eftersom hon är gravid och det är en bit att gå från den gatstump som AB tagit foto på är min teori att hon körde upp till huset och ställde sig på en förhyrd parkeringsplats (alla platser i detta område är förhyrda). Hon knatar upp och hälsar på sina vänner. Medan hon är hos vännerna kommer ägaren till den förhyrda parkeringsplatsen hem, han blir skogstokig att någon ställt sig på hans plats.
Sen vet vi inte om han stått och lurpassat eller suttit och väntat i sin bil, för när Madde sen kommer ut uppger hon via sin vän att en karl dyker upp bakom henne-men gör ingenting. Det är först när hon sätter sig i bilen som mannen rusar fram och sliter loss hennes huvudklädnad och skriker något om hennes huvudklädnad. Hade det varit ett hatbrott hade väl inte GM väntat till hon skulle sätta sig i bilen, det verkar logiskt att bilen är den springande punkten här, och genom att banka hennes skalle i sin egen bil tyckte karln att hon skulle lära sig en läxa. Genom att karl ropade namnet på hennes huvudklädnad pekar det på en icke svensk och icke hatbrott utan en annan icke nordbo som kunde namnet på huvudklädnaden, och att han inväntade att hon gick fram till bilen tyder klart på att bilen var den utlösande faktorn.
Den som söker på Skakgränd kommer att finna diverse tjafs i stadsdelsnämnderna om parkeringproblem runt fastigheterna 1-3. Så nu är 10.000 kronors frågan om Madde kan svara på exakt var hon parkerade bilen, för pekar hon ut platsen kan Familjebostäder som äger kåkarna ta fram hyreskontraktet och ett namn, sen kan farbror blå ta fram körkortsfotot så kan hon då antingen konfimera eller neka till om ägaren av denna plats var samma som GM.
P:S, det bor så få svenskar tillsammans i 1 och 3 under 47 år att en simpel fotokonfrontation på 6 sidor räcker med de svenskar som bor där (2 i 1:an och 4 i 3:an.) Däremot finns det rikligt med utomnordiska namn under 47 år……55 namn totalt per hus inkl svenska namn”.
Read more: http://www.exponerat.info/misstankt-hatbrott-mot-gravid-muslimkvinna-sant-eller-falskt/#ixzz2cQBirK6b

Okej, att han slet av hennes huvudbonad och skrek att ”såna som du ska inte vara här” är alltså inget hatbrott? Om jag, när jag var i Nepal, fick höra att jag ”fan skulle ta på mig en sari” och ”inte skulle vara där” skulle nog i alla fall JAG känt mig rasistiskt påhoppad.
Med din ”logik” så skulle inte jag vara svensk eftersom jag vet att huvudduk i viss stil kallas hijab.
Och hur tänkte du när du tog EXPONERAT som exempel? Det är som att jag skulle använda typ Revolutionära fronten som källa.

Fast det är ju jävligt enkelt att sitta i västvärlden och ta på sig en slöja och därmed hävda att man gör det frivilligt. Naturligtvis är alla berättigade att klä sig som de vill (och ska definitivt inte bli misshandlad p.g.a. klädval), men slöja är inte frivilligt överallt. Så länge det finns tvång sammankopplat med slöja i någon enda del av världen så kan den aldrig användas i syfte att stödja en sak någon annanstans.

LD Jag har själv aldrig blivit kallad för hora. Däremot kan jag på rak arm komma två kvinnor som blivit misshandlade i förhållanden, båda av utländska män (en av kvinnorna har dessutom blivit utsatt två gånger av två olika män). Tilläggas bör att jag har två muslimska kompisar men de är tjejer, och tro det eller ej, det är skillnad på killar och tjejer. Med skillnad menar jag att de muslimska tjejer är inte alls våldsamma eller lika fult verbala som killarna. Fast det här kan spegla även vårt samhälle.
Jag är inte rasse och sluta säga att jag är. Jag ligger mig själv närmast, precis som du. Din verklighet är inte min verklighet. Om du påstår att min kritik mot att invandrarkillar är detsamma som rasse så kan jag ju lika gärna säga att din kritik mot vita män är detsamma som manshatare. Fast jag vill tro att du är smartare än så.
Sen tänker jag spontant efter din kommentar att invandrarkillar ser svenskar tjejer som horor och svenska män ser utländska tjejer som horor. Samma skit.

Åh fan, Rebecka känner hela TVÅ muslimska kvinnor och har hört talas om hela TRE utländska (utländsk=muslim, eller?) män som misshandlat sina flickvänner. Dessa 5 (FEM!) människor måste representera resten av världens muslimska befolkning. (Vilken består av cirka 1.5 miljarder människor) Damn, i rest my case.
Ursäkta härskartekniken men jag blir så fruktansvärt provocerad av sådana där resonemang. Det är som att säga att; jag kan på rak arm komma på 3 svenska killar som våldtagit en tjej, men dom svenska tjejerna jag känner är inte alls lika våldsamma!!! Sug på den karamellen hörrni, så ska ni snart inse att svenskar är ett farligt folk! (Vet att du rättade dig själv angående detta, men som sagt, jag är provocerad och det är tidigt)
Nu ska jag sluta göra mig löjlig och återgå till det jag vill ha sagt. Ponera att du och jag och LD blivit kallade fula saker av invandrarkillar upprepade gånger. HUR blir debatten om rätten att bära slöja annorlunda för det? Starta ett upprop mot män som är respektlösa mot kvinnor, gör inte det, jag struntar i vilket. Men håll er till sakfrågan, SKA kvinnor få klä sig hur dom vill? Ja? Okej, rimligtvis borde slöja ingå i kategorin ”vad som helst”. Bra, då är vi överrens.
(Håller med alla som tycker att det är viktigt att diskutera kvinnoförtryck/kvinnors ställning/kvinnors brist på ställning i världsreligionerna, det ÄR förbannat viktigt, men just nu handlar det om klädsel, och friheten att i Sverige få klä sig som man behagar.

Jag skulle gärna stödja, men som hej_gulsen på twitter säger, jag är rädd. Jag är livrädd över vad andra skulle göra, själv har jag en styvmamma som bär hijab under fastemånaden och berättar vad människor gör mot henne, hur de stirrar, pekar men främst ignorerar henne. För några veckor sen var det en artikel på GP där journalisten Valeria Helander testade att ha på sig niqab för en dag. Hon klarade bara av att ha på sig det i tre timmar, p.g.a trakasserier. Otroligt att i Sverige måste man bli dömd för ens klädsel.
Och för er som predikar om att männen tvingar kvinnorna, jag har känt många muslimer, och de som hade huvudsjal gjorde det av val och oftast hade inte ens deras släktingar på sig det.
Jag känner bara en person som tvingas klä sig på ett visst sätt enligt sin familj, hon får b.la inte ha på sig linnen/urringat/visar axlarna, och inget som visar högre upp än knäna. Och hon är en konservativ katolik.

Lustigt med alla kommentarer om att ”det inte är rätt sätt att stödja” när initiativet kommer från målgruppen själv. Gå bara in på fb-gruppens sida och läs vad de muslimska kvinnorna skriver där. Hur rörda alla jag pratat med är och hur det här på ett sätt har fått många att känna hopp för sina medmänniskor. Systrar jag pratat med sitter i princip hemma och gråter av glädje FRAMFÖRALLT över hur många ickemuslimer som engagerat sig. Uppropet har verkligen sprängat alla gränser då även män (både muslimer och andra) har deltagit. Jag har själv slöja och jag umgås mycket med andra slöjisar och jag känner ingen som blivit tvingad till det. Men ändå verkar det hela tiden som om många tycker det är rätt att ”offra” oss för de ev stackare som tvingats till att ha det. Det finns kanske klädregler i vissa muslimska länder men långt ifrån alla!
Ni pratar om förtryck när det är NI som omyndigförklarar oss. Vi är tydligen inte ens kapabla att välja på vilket sätt vi vill ha stöd i vår vardag. Om du inte känner dig bekväm med att delta på detta sättet är det en sak men snälla sluta omyndigförklara oss och våra berättelser. Det som jag upplever som mest kränkande är när jag blir förminskand i min vardag genom att folk talar om för mig hur jag lever när de inte har en aning och det enda som skiner igenom är deras egna fördomar som jag tycker det är skrämmande att folk har år 2013. Det är dessutom oftast människor med minimal erfarenhet från att umgås med muslimer.

Det som stör mig är hur folk reagerar till slöjan och hur de hanterar det. De tycker(tror) att en kvinna är förtryckt i slöjan, att det inte är hennes val och att hon är ett offer. Men istället för att kritisera förtryckaren så kritiserar(trakasserar!) de den förtryckta. Vilket är HELT ologiskt. Om en kvinna nu är förtryckt hur hjälper det henne att folk tar avstånd från henne och kallar henne för diverse glåpord? Om hon är förtryckt så är det uppenbarligen inte hennes val, så varför skylla på just henne?
Jag kommer ursprungligen från Mellanöstern och blir chockad när en kvinna i Sverige självmant väljer att bära slöja, för jag hade aldrig orkat ta så mycket skit och leva med alla fördomar folk har om en, det är liksom jobbigt som det är utan slöjan. Herregud jag får konstiga blickar bara jag slänger en sjal över huvudet när det regnar.
En eloge till alla dessa kvinnor som orkar ta kampen varje dag!

vänta nu. Jag är, och många andra i kommentarsfältet, ateist, feminist och mot rasism. Men varför är min magkänsla så fruktansvärd dålig gällande hijabupproret? För någon dag sedan gick en av mina svenska favoritdokumentärer ”hej svensk” på tv, där bland annat träffar en flicka i åk 2 i en skola i en sthlms förort. Flickan bär hijab och har föräldrar med ursprung från ett annat land, och hon berättar att hennes pappa säger att ”man inte får prata inne på toaletten, för där bor djävulen”. Min fästman(född och uppväxt i ett nordafrikanskt land) reagerar starkt på denna scen. Jag med. Flickan bär hijab och är 8år gammal, och pratar om seriösa och allvarliga saker från islam, i detta fall är det wahabismen. Hur kan en flicka fatta ett sånt beslut( att tro på gud och bära slöja vid 8års ålder?)
Det jag vill få fram som jag hoppas att vi alla funderar över och som är en grundläggande tanke för alla människor: Vad lär jag mig av mina föräldrar, vad är sant/falsk och framförallt! Vågar jag bryta mitt ”sociala arv”?
Det är den magkänslan som slår mig när jag tänker på hijabupproret, vad ÄR den fria viljan hos våra barn som växer upp, och vad är ren hjärntvätt från föräldrar? Är slöjan ett fritt val eller hjärntvätt? Väljer barn att bli religiösa och bära hijab? För att sedan helt ärligt prata om sin hijab i vuxen ålder som ett fritt val.
Jag som feminist KAN inte bära hijab av solidaritetskäl, med tanke på våra medsystrar som inte har gjort det fria valet att använda hijab, frivilligt eller ofrivilligt.
En sista fråga till er: Skulle det vara samma sak om det rörde sig om ”Kippiupproret”?

Är du feminist för att du verkligen tror på det och har tänkt igenom det eller är du hjärntvättad av dina föräldrar/ vänner? Varför skulle muslimska kvinnor vara mer påverkade än andra av sin uppväxt. Dessutom är vi inte en homogen grupp. Vissa av oss har fått en religiös uppfostran, andra inte. Själv är jag uppvuxen i en ateistisk svensk familj men de lyckades inte ”hjärntvätta” mig till att bli ateist för det. Barn kan visst fatta beslut själv valde jag som tioårig att bli vegetarian och tycker inte det var ett dåligt beslut fast jag inte är det idag. Du reagerar starkt för din grundupofattning är att hijab är dåligt och något man lider av men det behöver det inte alls vara. Tycker du ska basera din uppfattning på riktiga människor som du KÄNNER och inte på någon film eller tvprogram.

Ärligt talat, jag pissar snett på det här uppropet… Ge mig fler fall om det nu är så vanligt förekommande? Och var är er sympati för dom kristna i mellanöstern som är utsatta för verkliga förföljelser, till skillnad från muslimer i Sverige, var är uppropet för dom?
När brändes/sprängdes en moské i sverige?
När mördades en Muslim för sin tro?
När våldtogs en Muslim av en svensk på grund av sin tro?
etc.
Även om det finns enstaka fall av allting, så innebär det inte något systematiskt eller utbrett.
När en svensk våldtas av invandrare hålls det anti-rasismdemonstrationer, och ni säger ”bara för att några gör, gör inte alla”.
Inget snack om att möjligtvis, kanske, perhaps, maybe så borde de här kulturerna/länderna/folket göra något åt sin kvinnosyn och rannsaka sig själva. Då är alla individer.
När det handlar om en muslim blir det anti-rasismdemonstrationer, och snack om ”den systematiska rasismen i sverige”.
Då ska vi helt plötsligt inse att vi alla är en del av ett rasistiskt system och därmed skyldiga oavsett.
Dubbelmoral?
Jag sparar min sympati till folk som förtjänar den.

Den stora moskén i Malmö har bränts ner iaf vid två tillfällen och jag är ganska säker på att de är fler attentat googlar du så hittar du artiklar. Bland annat sköt en man in i moskén mot en person som jobbade där. Peter mangs var misstänkt för det brottet. En person gick runt och sköt mot personer med invandrarbakgrund i Malmö för fyra år sedan. Finns massa länder med både kristna och muslimer tsm tex libanon, Palestina, Syrien. I Beirut ligger den stora kyrkan och moskén bredvid varandra. I Iran har tex kristna och judar rätt att tillverka vin för eget bruk. När jag åkte till Egypten och Dubai såg jag inga turister som ändrade sin klädstil utan de flesta gick i shorts och linne. I Bosnien mördades flera tusen muslimer för att de var muslimer. I Burma just nu förföljs muslimer utan att det knappt uppmärksammas. Usa bombar med drönare i fattiga muslimska länder som jemen och massa civila och barn stryker med. Undersökningar visar att 80% av kvinnor med sjal i Sverige fått utstå trakasserier. En vän till mig uppsökte sjukvården pga av en allvarlig sjukdom men sjuksköterskan började spekulera i om det inte var hennes religion och val av man som gjorde henne sjuk ( sv konvertit). Osv, osv, osv.

Undviker du att bli våldtagen genom att raka benen? Knappast. Du riskerar inte heller att bli mördad i religionens namn för att du går ute på stan med håriga ben. Det går inte att säga detsamma om valet att välja bort slöja i stora delar av världen.
Att slöjbärande kvinnor blir trakasserade och får glåpord kastade efter sig här i Sverige är inte en liten sak… det ska ingen människa utsättas för. Men jämför det med vad muslimska kvinnor som inte väljer att bära slöja får utstå runt om i världen. Och att många nu vill visa solidaritet med de slöjbärande svenska muslimerna är rena rama sveket mot de verkligt lidande runt om i världen.
Hur kan man acceptera och själv välja att bära en symbol som diskriminerar, förtrycker och mördar kvinnor varje dag över hela världen?
I Sverige kanske det är ett fritt val men ska vi då blunda för vad hijaben egentligen står för? Den har ju ingenting med Islam att göra iallafall… enligt muslimerna själva alltså. De vill bara inte bli våldtagna.

Anser du slöjan som något positivt, Lady Dahmer? Det här klädesplagget är framgjort för att dölja kvinnors utseende och det underkastar i vårt samhälle, kvinnan.
Som feminist kan man inte uppmuntra ett klädesplagg som kränker en kvinna!
I Sverige vill vi ha könsneutralitet och slöjan bidrar absolut inte till det.

Det är väl upp till var och en som fruktar Herren! Det betyder inte att ”Underkasta” sig. Jesus dog på korset för att vi skulle få våra synder förlåtna och dessutom bär kristna kvinnor huvudsjalar också om de fruktar Gud, den allmäktige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *