Kategorier
feminism & genus

Det finns inget frigörande med sexualiserade bilder på tonårsflickor

Shmenus skriver om Lolita-idealet och sexualiseringen av småtjejer som pågått i flera decenier. Infantilisering av vuxna kvinnor (Framställningen av vuxna som små barn.) går hand i hand med fenomenet och suddar ut gränserna mellan vuxenvärlden och barndomen.  Inom modeindustrin är detta vanligt och man använder sig av både vuxna kvinnor som ser ut som barn:

Lily Cole, Gemma Ward och Kate Moss. Vuxna kvinnor.
… och av barn som ser ut som vuxna:
Modellen är tolv år och är antagligen väldigt sexuellt attraktiv i många mäns ögon.

Jag minns när jag själv var tolv. Jag såg INTE ut som flickan här på bilden men fick ändå höra att jag såg ut som en kvinna ”en kropp som en sextonåring!” som några av de äldre killarna som redan slutat högstadiet sa om mig. Och som jag tog till mig. Sög åt mig. Pojkar tyckte om vad de såg och jag var inte sen att uppmuntra det. Som barn gör. De utforskar vuxenvärlden och det är här vi vuxna måste sätta gränser.
Men gränsen är ju otydlig. Unga tjejer som så gärna vill bli vuxna och som tidigt fått veta hur man rör sig, för sig och ska se ut. Jag ser småflickor trippa runt som små minivuxna, redan totalt medvetna om hur man för sig som kvinna och jag tänker att nej, det är kanske inte så jävla konstigt att män som redan är lite sexualskadade ser de här barnen som potentiella sexualpartners.

American Apparel, klädföretaget som flirtar med trafficking, övergrepp och barnpornografi i sina annonser, har nog de flesta en åsikt om idag och det mesta har redan sagts om deras kampanjer. Men deras strategi är ingenting nytt och det tycker jag vi behöver prata mer om. Barndomen och dess attribut har haft ett stadigt inslag i sexualiseringen av kvinnor de senaste decenierna och pubertala småtjejer har fått agera förebilder för ett alltmer problematiskt kvinnoideal.
Infantilisering, som det så fint kallas, innebär att man framställer vuxna (kvinnor) som små barn. Inom modeindustrin använder man sig av både vuxna kvinnor som ser ut som barn och av barn som ser ut som vuxna. Syftet är att omyndigförklara kvinnan, göra henne oförmögen och passiv för den manlige betraktaren. Men i förlängningen internaliseras denna syn på den kvinnliga sexualiteten inte bara hos männen men hos andra kvinnor som betraktar.
Den manliga blicken dvs den heterosexuella mannens perspektiv är utgångspunkt för all vår kultur och det är genom den vår självbild och sexualitet formas. Den har genom årtusenden definierat och tolkat händelser, fenomen, kulturen, samhället, världen och människorna som lever här inklusive oss kvinnor. Den manliga blicken genomsyrar allt. Den manifesterar sig i det vi ser i konsten, i media, filmerna, böckerna och reklamen men inte bara där. Den manliga blicken styr även hur vi ser på oss själva; Kvinnor lär sig från tidig ålder att se sig själva utifrån. Och från det perspektivet lär vi oss att definiera vad som gör oss samt får oss att känna oss sexiga och det lär oss vad vi ska tända på.
Och här blir gränserna otydliga. Inom porren så är ”barely legal” ett välkänt begrepp. Kvinnor som ser yngre ut än vad de är kläs i skoluniformer och filmas i barnrumsmiljöer. Tonårstjejer gör idag reklam för de stora kosmetikföretagen där de ofta får porträttera släta förföriska vuxna. De stora modehusen eftersöker kvinnor utan tydliga former och vänder sig till tretton-, fjortonåringar.
Kvinnor bantar för att bli size zero och sen rakar de sina kön och snart ser inte en jävel skillnad mellan en artonåring och en tolvåring. Vi får det här nertryckt i våra halsar tills det normaliseras och ingen tänker på att det faktiskt är outvecklade barn vi sitter och idealiserar.
Men förstå mig rätt. Jag tycker inte om sexualmoraliserande och kvinnors kroppar är deras att raka eller inte raka och man är absolut inte pervers för att man tänder på ett rakat vuxet kvinnokön. Men det är oroväckande att inte fler ifrågasätter samt förstår sig på värdet av bildspråk, konnotation och symbolik.
Budskapet är ju tydligt; Våldtäkt och övergrepp är sexigt, barnslighet och oskuld är åtråvärt men det är en så kontroversiell tanke att acceptera att man hellre skyller på de som ifrågasätter det än rannsakar rådande ideal. Är vi inte perversa så är vi sexualpoliser. Men att använda sig av kvinnors agens och rätt till sexualitet och sexuella uttryck som ett argument för att försvara sexualiseringen och infantiliseringen av kvinnor i reklamen tjänar inte kampen för kvinnors frigörelse.
Det finns nämligen inget frigörande med att tillåta storföretag att reducera kvinnor till (ovilliga) sexobjekt om och om igen. Det är inte revolutionerande att upprätthålla schabloner, det är bara uttjatat och förlegat.

 

Är barn sexiga? Tydligen.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Det finns inget frigörande med sexualiserade bilder på tonårsflickor”

Jag äcklas av bilderna. Jag spyr över vuxna som är med och vill ha mer av unga modeller. Jag skäms för att vi inte kommit längre och kunnat stoppa denna utveckling. tills idag 2013 Jag vill starta en STREJK över detta. Men vad kan jag göra tänker man som vanligt.

Ja, du har verkligen rätt i det du skriver, LD. Kan även tycka att denna sexualisering, och medias fixering av det som är ungt och fräscht, rynkfritt och slätt även bidrar till en osund åldersnoja. Som att se lite äldre ut vore något oattraktivt och osunt, och man hela tiden ska sträva efter att se så ung ut som möjligt. Usch, man får verkligen ångest av det.

Kanske ett irrelevant sidospår av sexualisering av barn, men jag tycker att just det här leder till att många kvinnor går runt med magont för att de ser "äldre" ut.

Detta är verkligen sjukt och jag förstår inte vad det från början kommer ifrån. Handlar det om att vuxna kvinnor är för självsäkra och självständiga numer och att männen därför behöver vända sig till barn eller "barnsliga" kvinnor för att utöva sin makt?

Angående bikinigrejen så tänker jag där att det främst handlar om vad för signaler man sänder till barnet snarare än till omgivningen. En femårig tjej behöver inte lära sig att hennes bröst måste skylas för att de är sexuella eller för att männen inte ska se dem. Hur fan förklarar man det ens för en liten tjej?

"inte konstigt att män som redan är lite sexualskadade ser de här barnen som potentiella sexualpartners" vuxna män som är sexual skadade ? Vuxna män borde ju kunna värja sig mot sånt här eftersom dom kan vara/tänka kritiska/isk. Eller vilka män hänvisar du till när du skriver sexualskadade? Hur är man då?

Tycker inte heller det är förvånande, det är ju bara ett faktum/kontentan av vårt konsumtionssamhälle och vi alla bidrar till det. Även jag. Sen om det är omedvetet eller inte…

Men bra att highlighta det på detta vis så vi alla får oss en tankeställare.

Herregud vilka hemska bilder, speciellt den på Brooke Shields och Lily Cole. Usch fy fan, inte undra på att världen ser ut som den gör när sånt här skit kastas mot en.

Så fruktansvärt äckliga bilder! Självklart är föräldrar som klär sina småflickor i volangbikinis, fixar med deras frisyrer och köper krimskrams att smycka dem med en del av detta! Jag har sett bilder på facebook av bekantas barn där flickorna, redan i tvåårsåldern, står och posar på det där klassiskt kvinnliga sättet, försöker hitta rätt vinklar. Nej, jag tycker INTE det är gulligt.

Men vad i själva… vad är det för bild på Brooke Shields?! Var tvungen att googla hur gammal hon var när den där bilden togs och blev helt förfärad. Hon var ju ett litet barn så varför, varför, varför kom någon ens på idén att låta henne posera på det där sättet? Fotot känns som något som bör vara olagligt.

Ja. Hm.

Jag ser det såhär.

Kan en 15-åring vara sexuellt attraherad av en annan 15-åring?

Om svaret är JA.

Varför skulle en 20+ åring helt plötsligt sluta kunna vara sexuellt attraherad av en 15-åring?

Detsamma kan väl sägas om 14-åringar. Eller ja, åldrarna där unga dragit in i puberteten vanligtvis.

Ser det mer av en normaliseringsprocess att tvinga in män att enbart vara sexuellt intresserade av tjejer (i detta fall) som är typ 18+, än annat. Faktiskt.

Sen är det väl en annan sak att framställa dem som pre-pubertala barn yes.

Att föräldrar låter sina barn posera på det sättet (alltså modellerna) tror jag krasst sett handlar om pengar. Tyvärr.

Och det gör det inte mindre äckligt. Girighet och att framställa barn som rynkfria vuxna… herregud, var tog det kritiska tänkandet vägen?

Hm, jag vet inte vad ni andra anser men personligen känner jag mig aldrig attraherad av 14+ årig pojke. Personligen känns det väl ung även vid 18.. Och jag är 23.

Apropå Azzes kommentar.

Ouuuäääk vilka otäcka bilder 🙁 Vidrigt åt båda hållen anser jag. Vuxna som porträtteras som barn och barn som porträtteras som vuxna. Vidrigast är barn som dessutom poserar på det sättet. Fy fan!

Jag håller med dig i det du skriver, men jag slås av att jag ALDRIG sett såna här bilder som du visar. Antingen lever jag med skallen i en papperspåse eller så är det så att jag läser och kollar på fel ställen. Jag fick googla för att ens hitta några liknande bilder.

Den första jag tänkte på när jag såg dina bilder här ovan var faktiskt bloggaren Foki. Det är nog den enda plats där jag sett något liknande, men jag läser å andra sidan inte Frida, VR, Solo osv. Jag finner såna tidningar ganska ointressanta, så jag har nog missat detta pga mitt eget ointresse. Men tragiskt är det ju, helt klart.

En fråga till dig LD: Hur ser du på kvinnor som inte har egna intressen, i en relation? Som bara hänger partnern över axeln hela tiden.

Svar:
Börja titta. Leta aktivt. När du väl får upp ögonen så kan du inte sluta se. I tidningar, på webben, i annonser, i tunnelbanan, på TV osv.När det gäller din fråga så tror jag att väldigt många flickor/kvinnor tidigt får lära sig att ha kärleksrelationer som sitt intresse. Att hitta en man osv. Det är tragiskt men skulden ligger inte hos kvinnorna.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Azze: Fast ar det inte oftast ganska naturligt att sluta vara sexuellt attraherad av barn nar man blir vuxen. Inser tyvarr att det inte ar sa for alla (for isf hade val inte pedofiler funnits), men for de flesta? Jag var sexuellt attraherad av andra 13-aringar nar jag var 13, men skulle aldrig nagonsin attraheras av en 13-aring idag. Nu ar jag sexuellt attraherad av, sag min pojkvan som ar 30. Nar jag var 13 hade jag nog tyckt att han var en gammal gubbe, men aldern har ju forandrat mitt synsatt pa vad som ar sexuellt attraktivt. Likasa tycker jag forhoppningsvis att man i 70-arsaldern ar valdigt attraktiva nar jag kommer till den aldern. Inte hoppas jag att jag tander pa 14-ariga barn i vart fall!

Jag haller inte med nar du sager ’..en normaliseringsprocess att tvinga in män att enbart vara sexuellt intresserade av tjejer (i detta fall) som är typ 18+, än annat.’ da jag tror att de allra, allra flesta vuxna kvinnor och man inte tander pa 14-ariga flickor och pojkar.

Jag såg en dokumentär jag inte mins namnet på som handlade om ca 14-åringar från ryska landsbyggden som lurades in i storstaden med löften om pengar för att försörja sin familj. De fick bo själva och jag kommer ihåg att om de gick upp så att de fick några cm till runt midjan blev de hemskickade med stora skulden. Handlar kanske mer om sjuka modeindustrier men också om barn.

Jag tycker hela mode branschen är sne, men skulle vilja att de visar de unga kill modellerna likadant som dessa, då det oftast är att de ska porträtteras som "vuxna" och posera därefter. Varför är det bara kvinnor som får posera med Teddy björnar i en säng med tunt nattlinne?

Bara för att vi är rädda för pedofiler betyder inte det tycker jag att vi ska gömma våra barn och inte visa barn i media, men ska man visa dem retuscherade i vuxen miljö ? Nej

Usch.. Vill inte att min framtida dotter ska sexualiseras redan i ung ålder – eller rättare sagt, vill aldrig att hon ska tryckas in i någon sådan mall NÅGONSIN. Såvida hon inte själv är vuxen, och är i en sådan situation där hon själv väljer epitetet "sexig".

Varför förhärligas små små och unga – i detta fall främst unga tjejer – till att bli idealet? Varför är sexigt i media något som ofta gestaltas som en väldigt ung oskuldsfull liten tjej? Vart gick det snett..

Det är ingen här som verkar tycka att de där bilderna eller att de barn på bilderna är sexiga(vet inte hur gamla de barnen är). Alla verkar ju vara äcklade. Eller ? Det är liksom det jag försökte o säga, men tydligen på fel sätt för ingen fattade. Ser man dessa barn på bilden som sexiga så tycker jag att man är lite sjuk i huvudet(ok ursäkta ordvalet då). Jag ser varken något sexuellt eller vackert i de bilderna.

Som någon ovan sa som påminner den översta faktiskt lite Foki.

Men ja, jag tycker att åldern har ingen betydelse i vuxen relationer. Det är väl anledning varför det finns lagar o regler. Jag har alltid gillat äldre män. Kalla det för pappa komplex eller vad man vill. Det kanske är det också. Ingen aning. Men jag har aldrig haft en pojkvän som skulle ha varit lika gammal som mig. Min nyvarande man är 18 år äldre och vi träffades när jag var 21. Jag var myndig, han var myndig och ändå fanns det folk som tittade snett och kallade honom för mindre trevliga ord och mig för lycksökare.

För övrigt måste jag erkänna att jag har aldrig nånsin sett såna bilder tidigare. Var finns de ? Måste man googla på sånt då för de tidningar vi har här hemma och de sidor jag tittar på nätet finns i alla fall inte sånt.

Svar:
Ingen HÄR nej, men det finns en uppenbar marknad för dem och Lolitaidealet är etablerat sen länge tillbaka.
vilka bilder är sjuka dock? De första bilderna föreställer VUXNA kvinnor och en av mittenbilderna föreställer en tolvåring som SER vuxen ut. Sen så är det två bilder av barn där det syns att de är just barn. Dessa bilder hittar du i modetidningar.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Va fan?! Jag vet att åtminstone en kommentar här ovan behandlade samma sak. Men bilden av Brooke Shields – vilken kontext har den förekommit i? Det är ju helt jävla bisarrt att avbilda en tioåring(!) sådär. Japp, bilden är tagen 1975 och hon är född 1965. Jösses…

Kollade lite mer på Broooke bilden, på nätet, vad många ur samma tema och vinklar, rena peddo feelisen liksom. Hemskt.

Och jo, tyvärr är nog många sexualskadade, eller hur man skall säga. Och inte alltid bara män nej.

hej två ord som jag kom att tänka på var pojk och flickvän. Tycker det är rätt konstigt liksom att sätta ihop två ord "kön och vän" som att man bara hade en ända individ av det andra könet som man umgås med.

Även om jag tillmästa dels använder ordet partner.

Detta inlägg kanske är lite långsökt men har alltid undrat vart ifrån dessa två ord kommer ifrån. Altså pojk/flickvän.

idag när jag lämnade mitt syskonbarn på dagis så var alla barn redan ute och lekte i regnet. utom en annan liten (3,5årig) flicka. hon skrek och grät inne i hallen för hon tyckte hon såg för tjock ut i sina galonisar som hon vägrade ta på sig. hon är 3,5 år. det var inte första gången det hände och jag vill gråta.

jag håller med dig till hundra procent! tycker dock att det ofta i såna här diskussioner blir väldigt centrerat kring hur en "riktig kvinna" ser ut. typ "alla vet ju att en vuxen kvinna har ordentliga höfter och bröst", som att kvinnor definieras av det.

jag tycker själv att det väldigt sällan syns kvinnor som är lite mulliga men som inte har värsta "välformade" höfter och bröst. lite den här "alla killar gillar tjejer med former"-mentaliteten.

jag som aldrig har haft mycket former påverkades verkligen jättemycket av den här dubbelbestraffningen när jag gick i högstadiet.

vet inte om det kom fram vad jag menar, men skitsamma osv.

Kajsa: Jag förstår precis vad du tänker. Jag själv är 150 cm lång, väldigt smal och ser väldigt ung ut. Har fått höra att bara pedofiler kan attraheras av mig.

Det är så jävla elakt, både mot mig och någon som eventuellt som är attraherad av mig!

lili – men vad hemskt. Jag är själv 1.52 cm kort, men har nog aldrig upplevt att någon skulle se på mig så. Bara att varit "liten och nätt" för många, Men det är ju bara en beskrivning, som "kraftig" "lång och stilig" etc för mig.

Dolce Bambini: jo precis, men jag antar att det bara var sådant de sa för att trycka ner mig och ville slå där de trodde gjorde ont. Men jag bryr mig inte så mycket, man är inte pedofil för att man är attraherad av en vuxen kvinna som är liten till växten.

Jag googlade american apparel och HERREGUD. Det är vidrigt, så sjukt. Även om personerna på bilderna inte är barn (många ser väldigt unga ut, men jag vet ju inte hur gamla de är) så tycker jag inte att den sexualiseringen som bilderna stinker av hör hemma i en reklam för kläder…

jo men det är ju så

renrakade fittor och platta magar är hur vanligt som helst

det finns ju till och med en mättnad på lolitagrejen vilket ju bara visar hur otroligt etablerat det är

ja jag tror man kan svänga hjärnan så att barn blir attraktivt eller det attraktiva. om alla alltid ser ut som porriga tolvåringar blir det väl den bilden som dunkas in

Det är lite märkligt hur människor resonerar kring detta, många anser ju att vara en pedofil är det värsta som finns. Men kvinnor som ser ut som barn är något sexigt, och vart kommer gränsen gå tillslut?

Jag tänkte på det häromdagen att på nya filmer och serier blir kvinnorna allt yngre och yngre även det är helt orimligt att de ska vara såpass unga. På alla typer av arbetsplatser är kvinnorna inte äldre än 35. Den "snygga läraren" skulle kunna vara jämngammal med high school studenterna. Desamma gäller familjerna, det skiljer inte många år mellan föräldrarna och barnen i vissa filmer.

LD. Vänta nu . Menar du att den bilden på helt naket barn poserande så där i badkaret med tvättsvamp i handen är normalt ? Sexigt ? Eller hur tänker du ??

Om denna bild hade hittats på en mans dator hade han blivit anklagad för barnpedofili helt klart. Eller tror du inte det ?

Svar:
Att utforska sin sexualitet är normalt för barn ja. Och ja, bilden är barnpornografisk eftersom att det är en bild på ett barn i sexualiserad pose. (att hon är naken är inte barnpornografiskt i sig)
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

LD: Varför sprider du då en bild som är barnpornografisk ??? Som du själv skriver/ tycker är barnpornografisk. Tycker du inte att det är fel ? Skulle en manlig bloggare ha lagt ut en sådan bild på sin blogg eller delat på facebook ? Vad tror du skulle ha hänt då ? Tror att det görs enorm skillnad här på män o kvinnor faktiskt.

Svar:
beror på syfte. lagligt så är bilden ok. Personligen så tycker jag att bilder på docksöta flickor är värre ur pedofilmums-syfte. de går oftare igång på barnslighet snarare än bilden här på Brooke.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

LD: Sergöst. På Playboy ? Det gör det ju ännu värre. Det är väl en ”sextidning” och visar ju bildens syfte liksom.

Vist är sammanhang viktig o jag förstår dig, men ändå. Bild är väl lite för grov i min tycke och inte passande på en webplats . Specielt inte om man tar Vi Föräldrar som familjeportal eller tidning. Jag menar de skulle aldrig väl publicera något sånt i sin tidning.

Sen ja sammanhanget och att du försöker o visa din poäng förstår jag. Men jag skulle ändå reagerat helt annorlunda om du hade varit en man. Jag menar den där snälla fotbollsläraren som förespråkade jämställhet o kvinnors rätt och samlade bilder på tjejer på datorn i smyg i sexuellt syfte har man väl hört talas om(den där 44 åringen). Skenet kan bedra med andra ord.

Svar:
men du, om du tycker att jag gör fel. Varför länkar du till detta inlägg? (alltså sprider bilden ytterligare). Att du skulle reagera annorlunda om jag var man får stå för dig, jag är ej ansvarig för dina fördomar.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

LD. ja för att visa källan. Jag ville inte visa bilden på min blogg, men vill inte säga heller att du har visat bilden utan o visa källan.

Självklart är du inte ansvarig för mina fördomar. Jag bara reflekterar varför man tycker så och jag trodde det var just det du försökte få fram med din blog. Inte bara ensidig tänkande.Tror dessutom att många kvinnor skulle tänka likadant faktiskt. Det visar ju alla fall män falskt blir anklagad för pedofili även på sina egna barn. Ta bara fallet med den där pappan o mamman som var med i Uppdrag Granskning inte så länge sedan.

Svar:
fast även om du inte visar bilden så länkar du till den. Alltså sprider du den. Bara så du vet alltså.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

LD: ju jag vet i princip att det är så. Men jag tycker man ska visa källan. Sen skulle jag kanske tyckt annorlunda om jag hade haft en stor blogg. Ja vet inte.

Svar:
men antingen vill du sprida bilden eller ej? och vill du inte det så ska du inte länka den heller. Hade det varit riktig barnporr så hade du gjort dig skyldig till ett brott. Man får nämligen inte ens länka sådan.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

LD: Det viste jag inte faktiskt att man inte fick. Tog bort länken nu. Du har rätt nog att det är samma sak. Får man nämna var den ligger ?

Svar:
om du inte vill sprida den skriv hellre ”en bloggare”. För min del spelar det ingen roll. Jag ser inte bilden i sig som ett problem just NU (även om jag förstår problematiken) eftersom att barnet inte utsattes för övergrepp (och därmed inte fortsätts utsättas för övergrepp iom att bilden sprids). Fotograferingarna var tydligen roliga då de begav sig även om jag gissar att hon idag kanske inte är nöjd med mammas beslut att låta dem tas. Ska jag vara krass så misstänker jag att bilden bredvid bär med sig mer skit för barnet ifråga då den modellen används mycket inom modeindustrin och redan nu visar ett väldigt sexualiserat kroppsspråk. Brooke å andra sidan anammar inte kvinnors kroppsspråk på samma sätt även om bilden är osmakligare. Sammanhang osv.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

LD: Ok ska tänka på det. Men utsätts ett barn för övergrepp bara för barnet tycker det? Jag vet inte om du förstår vad jag menar. men om jag tar ett barn (Spelar ingen roll hur gammal) och får den o gå med på o ta nakna foton på henne/honom. Barnet kanske tyckte det var roligt o fick en leksak och bryr sig inte. Mindre barn tänker ju inte på sin kropp på detta sätt. Är det inte lite vuxenvärldens ansvar o skydda barn i detta fall för barn klarar inte av o se på baksidan av sånt. Eller tänker jag fel ?

Svar:
det är en gråzon. som barn kan man inte ta ställning och ett övegrepp kan vara njutningsfullt vilket i sin tur lämnar barnet med skamkänslor. Svårt att säga i frågan kring nakna foton. Många foton tas i sammanhang där barnet har kul medan andra inte gör det och de båda går inte alltid hand i hand med vad som är olagligt (t.ex så kan ju en förälder tvinga sina barn till foton även med kläder på och i andra situationer än sexuella sådana… är det då ett övergrepp? Jag kan tycka det.)
Hade Brooke varit barn idag hade jag inte postat bilden alls.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Ju att tvinga någon till något sånt där är väl en övergrepp tycker jag med.

Jag personligen skulle tycka att det våre hemskt om såna bilder på mig våre uppe på nätet och även om jag inte skulle tycka det så skulle jag kanske ha barn(vet inte om hon har det) som skulle tycka det.

Men vi är väl inte av samma åsikte där.

Ang. det andra du skrev så har jag svarat där. Och nej det är inte ok o kalla någon för fitta. Har läxat upp personen. Sånt är aldrig OK i min blogg.

Svar:
såg det.
Och tror absolut inte att du hatar mig. Har ej fått det intrycket.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Alltså det är sådana här bilder som får mig att känna mig som en gammal kärring, förbrukad och utnött, rynkig med hängbröst och hela livet bakom mig. Ingen fräschör, gammalt hår som är slitet, stubb på benen som inte borde vara där och bröstvårtor som inte är ljusrosa och hy som har vart med om en del. Jämfört med dem är jag alldeles för gammal, både för att plugga, starta en ny karriär, och hitta en man, åh nej det kan jag absolut inte räkna med, för vem vill ha en bitter gammal gumma som redan vart med om allt? Jag är ju liksom varken oskuld eller en stygg liten flicka som vill bli smiskad av pappa, och inte heller villa jag sitta och krama en nallebjörn, och råttsvansar skulle jag aldrig ta på mig för allt i världen. Jag är ju VUXEN. Sjukt deprimerande att redan vara vid livets slut. Men sådant är livet när man är 25 nuförtiden.

//Emma Hå

Alltså Brooke Shields bilden är ju riktigt vidrig. Min spontana reaktion var att den är barnpornografisk. Ännu obehagligare blir det när jag läser att den förekommit i en publikation som playboy ligger bakom (sugar and spice). Dessutom har hon tydligen försökt förhindra spridning av bilden som vuxen, men domstolen bedömde att hon inte har några rättigheter till bilden!

http://en.wikipedia.org/wiki/Garry_Gross

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *