Kategorier
feminism & genus

Debattartikel: Nej, våldtäkterna är inte vårt fel

debatt

”Att uppmana kvinnor att anpassa sig efter vissa mäns oförmåga att se kvinnor som jämlikar är dömt att misslyckas för det finns inget sätt för oss att vara säkra på. Män våldtar oss oavsett om vi är fulla eller nyktra. Oavsett hur vi klär oss. Oavsett om vi flirtar eller avvisar. Oavsett om vi befinner oss i hemmets trygga vrå, i parken eller i en hytt på Finlandsbåten.” ……

Läs fortsättningen i min senaste debattartikel här!

Ni vet vad som gäller, gilla, dela, kommentera!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Debattartikel: Nej, våldtäkterna är inte vårt fel”

Dom kanske kunde investera i fler ordningsvakter på färjorna istället, och se till att dessa ej har en unken kvinnosyn så att kvinnor vågar ta hjälp av dem. Män som så mycket som tafsar eller verbalt slemmar sig på en kvinna kastas direkt in i en fängelsehytt. Där kan han sitta och gräma sig i sin ensamhet.

Faaaaaaaaan va bra skrivet Natasja! Du skriver engagerat och nyanserat med fullständigt vattentäta argument! Jag väntar med spänning och förfäran på hur kommentarsfältet till din debattartikel på Aftonbladet ser ut ikväll när kvinnohatarna o neandertalarna har vaknat till liv…

Så många försvarar snubbens uttalande om att kvinnorna har del av ansvaret: men hur många ggr har en själv, vi kvinnor, sett däckade män, stupfulla så dom knappt kan gå osv? Jävligt många ggr. Hur ofta puttar vi med dessa hem/in i skogen och utnyttjar deras däckade kroppar, klär av och tar kort på deras slaka snoppar och skapar internetsidor där vi lägger ut kort på dessa och hatar på deras slampiga beteende, för upp saker i deras anus när dom är så fulla att dom ej skulle vakna om man gjorde detta? Seriöst.
Det handlar inte om att våldtäktsoffren är fulla, det handlar om hur kvinnoföraktande män är, och om man ska skylla på fylla: dessa mäns drickande.

Hej!
Bra skrivet idag. Blev dock lite besviken när ett så viktigt inlägg inte håller sig till formalia och skrivkonventioner.
Styckeindelning görs med antingen indrag eller blankrad – inte bägge. Resultatet blir plottrigt och det extremt viktiga budskapet riskerar att gå förlorat.
Fortsätt kampen!
/Språknörden

1. detta får du ta med aftonbladet som redigerat.
2. jag förstår din irritation men tänk på att språkpolisandet exkluderar o tystar de som inte har rätt språk eller kunskap kring styckeindelningar, grammatik osv. Många viktiga röster som vi förlorar om bara de som vet hur man skriver rätt får skriva.

Hej,
Jag vill tipsa om dokumentarfilmen ”Girl Model”, om du inte redan sett och kanner till den. Handlar om grazonen mellan modellande och prostitution, och om hur 13-ariga flickor fran Ryssland flygs till Tokyo for ”modell”-jobb, samt hamnar i skuld pa kopet sa att de ej kan komma ur sina kontrakt… Mycket sevard. Alla borde se denna film, speciellt i tider av ”Top Model” och annat glorifierande av modellvarlden. (Finns nu pa Netflix, men kanske aven pa annat hall om du googlar.)

Ja usch, fy fan så less och förbannad jag blir på vissa mäns kommentarer på artikeln. Bra artikel LD!
Men alltid detta ”kvinnor är medansvariga blablabla” och dessutom från kvinnor också. Fy fan!
Män är alltså inte tillräkneliga då. De borde därmed inte få köpa alkohol fritt…

Tack för denna artikel! Du är fantastisk LD! Jag är så glad att jag upptäckt din blogg och att jag kan gå in här och läsa dina kloka inlägg och alla kloka kommentarer som postas.

Jag har inte så många FB vänner men de 119 som jag har har iaf fått se debattartikeln på sitt news feed nu. Precis som jag skrev i den status där jag länkade artikeln, så finner jag inga ord för hur stört detta tankesätt är & det värsta är ju hur många som håller med om det.
Jag har åkt på många kryssningar i mitt liv (är 23), dock inte så många med just Silja. Personligen så dricker jag inte & vistas aldrig i nattklubbarna eller liknande, men jag kan verkligen hålla med om att säkerheten borde ses över. Just där alla hytter finns så är det ju väldigt många hytter i flera korridorer & vad jag vet så är det ingen vakt eller liknande som någonsin patrullerar där eller håller koll på vad som pågår nere vid hytterna.
Den enda gången jag vet om som en vakt varit nere vid hytterna var för att jag själv gick upp till info-disken & lämnade ett klagomål om att hytten mitt emot störde oss (hög musik + prat) mitt i natten när vi såklart ville sova, så då skickade de ner en vakt 1min efter vilket såklart var bra.
Men i övrigt så tror jag att de endast har några enstaka kameror därnere & vem vet hur ofta de kontrolleras? Alla vet hur mycket alkohol som förekommer på kryssningar (vilket såklart aldrig är en ursäkt till något) så de borde verkligen införa mer säkerhet på alla kryssningsfartyg & hålla mer koll på vad passagerarna gör (vilket man kan tycka inte skulle behövas, men sanningen & statistiken visar ju tydligt att det behövs), så skulle sådant här förhoppningsvis inträffa mycket mindre än vad det gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *