Kategorier
feminism & genus

Patriarkatets bästa trollkonst är att få kvinnor att försvara männen som förtrycker dem

Luften har liksom gått ur mig. Det är svårt att sätta ner tankarna på pränt, men ni som följer mig på twitter har ju redan sett att jag de senaste dagarna haft fullt upp med kvinnohatare och kvinnor som står upp till deras försvar. Det senare är så ledsamt känner jag. Jag vill ogärna anklaga kvinnor för att gå patriarkatets ärenden och tänker inte börja nu för jag tänker att det egentligen är just de som behöver systerskapet mest.

Men det är fruktansvärt deprimerande att bevittna hur patriarkatet jobbar sig in i kvinnors huvud och tankar och känslor och perspektiv och får oss att vända oss mot varandra, med näbbar och klor, för att försvara männen som förtrycker oss. NÄR DE FÖRTRYCKER! 

Det är aldrig kul att bli kallad hora, äcklig, ful av män eller få sitt eventuella sexliv, kropp och vikt recenserad och hånad.

Men det är ingenting i jämförelse med att bevittna kvinnor som sluter upp vid dessa mäns sida och skrattar med eller försvarar; ”Jamen du provocerade ju faktiskt med din åsikt!” När man blir mer provocerad över en feminist som generaliserar om män än över männen som kallar kvinnor för äckliga horor, då är det nåt som blivit skevt. 

hat hat2 hat3 hat7hat4 hat5 hat6

Grejen är ju dessutom att alla hån och kränkningar som riktas mot en kvinna egentligen riktas mot oss alla. En man som hånar en kvinnas kropp hånar allas för det han gör är inte bara att upprätthålla en snäv norm på hur kvinnokroppen ska se ut (eller hur kvinnor ska bete sig, hur de ska ha sex osv) utan han tar sig även friheten att recensera kvinnors kroppar, som om det är en självklarhet, liksom kräver knullbarhet och det är det som är kvinnohat och kvinnohatet skadar oss alla även om vi upplever att vi är förskonade just där och då. (avviker man t.ex inte från normen så möter man inte samma motstånd och då är det lätt att vaggas in i illusionen att allt är frid och fröjd)

20140408-165501.jpg
Gudrun ge mig styrka!
(Obs, de som tycker att jag inte har nån god ton skulle se mig in aktion för de har fan ingen aning om hur fel de har.)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Patriarkatets bästa trollkonst är att få kvinnor att försvara männen som förtrycker dem”

Jag beundrar ditt mod och ditt tålamod enormt. Dessutom tycker jag att du ska ta åt dig äran av att feminismen är på så stor frammarsch som den är just nu. Det var du som öppnade mina ögon och jag har hört flera liknande historier. Tack vare dig engagerar jag mig och tack vare dig röstar jag på Fi.
Du är så klok och bra och här har du en syster som står bakom dig i allt. En dag ska jag bli lika stark som du. Sluta aldrig.

Jag håller helt med Elin! Gudinna vad bra sagt, exakt så.
LD du är bäst och du har lärt många kvinnor så mycket! Öppnat våra ögon så vi kan se verkligheten som den är och ta modet till oss och våga göra något åt detta, göra världen lite bättre för alla systrar.
Jag är evigt tacksam att jag hittade din blogg.
Massa kärlek till Natashja.
Feminism!
Systerskap!

Sååå trist! Men du är kickass pga du var den som fick mig att bli feminist för 4 år sedan, när jag gick i 9:an och sedan dess har jag värvat ca alla mina vänner o alla som jag känner till att öppna ögonen för denna verklighets kvinnoförtryck och ifrågasätta vrf det ser ut så och kanske framförallt vad man kan gö åt det! heja dig’rå

Omogna och löjliga individer som inte kan hålla sig till sakfrågan där de inte håller med dig utan känner att de måste hålla sig på den låga nivån att kommentera hur du ser ut. Ett tydligt bevis på att de inte har några bra argument kanske? Men för j*vligt beteende ändå.

Ronin verkar ju vara en jävligt charmig kille, undrar om hans föräldrar vet vad han sitter och skriver om?
Feministpepp till alla som får utstå liknande idioti! Vi blir bara fler och fler, snart är kvinnohatarna utrotade. Då kan man ju undra vad alla kvinnor som lever för dem ska ta sig till…

Ja vad skall man säga. Det går ju inte att bemöta! Tänk om deras mammor fick se hur dom beter sig! Eller deras pappor! Jag tror inte att de hade betett sig så då. Det är precis som på en jävla skolgård. Fy fan!

Gudrun i mitt <3
det är såna som du och Gudrun som har fått mig att vakna, att våga och att hela hela hela hela tiden analysera och problematisera hur/vad/varför saker är som de är, stort jäkla tack!! Angående hårigheten så är du, endast du, anledningen till att jag vill och vågar visa mina ben och hålor (alltså mest arm då) för allmän beskådan som de faktiskt ser ut naturligt! Jag ser fram emot lite varmare väder då jag och ett par shorts samt linne ska chocka eleverna och kollegor på den år 5-9 skola jag jobbar på. Världens ingång till diskussion och analys ur ett större perspektiv tänker jag! För tyvärr är det ju uppenbarligen fortfarande med chock/äckel som en naturlig kvinnokropp bemöts.
Ville bara skicka lite tacksamhet (som kanske ger lite lite styrka?) till dig, du har gjort att jag förändrat min syn på mig själv och omvärlden till det bättre, TACK!
Mvh mellanstadielärare som tror på kommande generationer

Härligt att höra 🙂 en liknande historia: en person som jobbar på förskola va enligt något/ett par barn en pappa eftersom hon hade hår under armarna WTF!!?
Heja dig och lady dahmer!!

Helt ärligt älskar jag när du tar skärmdumpar. Folk har själv valt att visa profilbild och namn eller alias på nätet och det de skriver ska de stå för. Jag vill gärna veta hur dessa idioter ser ut eller heter/kallas.

Styrka till dig syster! Jag brukar aldrig kommentera din blogg men jag är en flitig läsare och du är en sån jäkla förebild med din humor, briljans och ditt snärtiga tilltal. Jag har inte twitter så jag kan inte stå vid din sida där, men jag skickar all min kärlek här istället! Varma kramar

jag brukar aldrig kommentera här men nu ville jag skriva att du är så jävla jävla bra. sen jag började läsa här har jag mer och mer börjat tycka om min kropp – det är inte jag som är fel som är stor/tjock utan det är fel på samhället som säger jag att är fel. tack fina du. tack.

Jag undrar varför folk har såna behov av att trycka ner andra? Jag ser vad t.ex dessie och kissie får utstå och jag förstår verkligen inte varför.
Vad är det som är så provocerande med kvinnor? För uppenbarligen spelar det ju ingen roll om man är mamma, egenföretagare, feminist, straigt eller homo, vit eller svart, alla får idiotkommentarer.
Vad är det med folk?
Jag ogillar massor med folk, men jag tänker inte behandla dom som skit för det. Jag bryr mig inte om dom istället, för det finns säkert folk som ogillar mig och då vill jag helst att de inte ska bry sig om vad jag gör.
Varför måste hatet visas öppet? Vad vinner man på att trycka ner andra? Hur kan man vara så respektlös?
Sedan är DU, Lady Dahmer, helt jävla awesome! Jag tycker du är riktigt ball och skulle jag nämna en förebild hade jag nog nämnt ditt namn ta mig fan.
VIK DIG ALDRIG!

Du är så jävla bra och grym. Du har öppnat mina ögon och påverkat mig och mitt liv på så många sätt
Till det bättre, ska tilläggas. Massa kärlek och peppiga till dig!!

Det är för jäkligt hur de beter sig!!! All heder till dig som orkar besvara och diskutera med antifeminister med dessa idiotiska åsikter. För jävligt att folk inte förstår bättre.. mitt råd är att ta paus från knäppisarna ett tag så du hinner andas och bara umgås med vettiga fina människor!! Kraam

DU ÄR SÅ JÄKLA STARK! Beundrar dig så mycket och om möjligt ännu mer nu efter att ha följd dina konversationer på twitter de senaste dagarna! Fortsätt blotta kvinnohatarna för världen!

Jag blir bara trött. Jag blir inte ens förvånad.
På mitt jobb är det lätt att bli frustrerad. Jag är sjuksköterska och män/gubbar som är tycker att som patient kan man få fälla lite nedlåtande, lite sexuella kommentarer till en sjuksköterska (ja, för vi har ju världens sexigaste yrke) Män tar sig friheten att kommentera rumpa, former och lilla-gummar oss. Perfekt läge för dem – vi har tystnadsplikten emot oss, de kommer med andra ord aldrig att behöva stå för, eller skämmas för vad de sagt.
Ja. Överläkares nedlåtande attityd mot söta sjuksystern kan vi ta en annan gång…dom kan man iallafall slå på käften utan att få en Lex Maria på sig.

Känner igen det där lite. Jag är undersköterska och har blivit tafsad på. Attityden från andra när man berättar om tafsningar och slag är ”Ja, men sånt får du räkna med i vården”, vilket jag tycker är sjukt. Jag jobbar inte inom vården för att få min kropp skändad.
Å andra sidan är inte det som är värst med att jobba i vården (personalbristen och stressen = effektiviteten) men det är då fan inte roligt i alla fall.

Vill bara skicka all styrka i världen. Du har gett mej så SJUKT mycket under dessa år, även om jag sällan kommenterar osv… inte känner dej privat (sorg) och därmed inte kan VISA hur stor skillnad i mitt liv du gjort. Men du är inte ensam. Vi står bakom dej, jag vill du ska veta vi är fler än hatarna.

Man blir ju bara ledsen, man orkar inte ens bli arg, för att det är så tragiskt. Jag har precis gjort en videoblogg om min helt vanliga kropp och jag har verkligen tagit i beräkning att få elaka kommentarer, så sjukt vet jag att vårat samhälle är idag. Men detta är ju bara ett bevis på att det behövs sånna som oss, som vågar gå emot det ideal som råder just nu.
Jag tycker hur som helst att du är en fantastisk människa och du är verkligen en förebild för mig. Fortsätt vara den du är, jag hejjar på dig!
Kram!

Det gör på riktigt ont ända in i hjärtat på mig att se allt detta hat som riktas mot dig. Förstår inte hur NÅGON kan ställa sig bakom det, vad man än har för åsikter. Jag blir så jävla imponerad av din styrka, att du orkar fortsätta och att du står upp för oss alla. Du gör SKILLNAD och du är VIKTIG. Jag hade aldrig fått mitt uppvaknande om det inte hade varit för dig och jag är oerhört tacksam för att du finns! Hoppas verkligen du vet hur bra du är och hur många som står bakom dig.

Missade visst hela twitterstormen. =/ Alltså, hjärtat sjunker ju när jag läser det här. Du är en sån inspiration för mig, och ger så mycket styrka så att jag fortsätter orka vara förbannad. Det är så jävla sjukt att sån skit ska behöva vara vardagsmat för dig och andra feminister som tar plats. Fy fan. Heja dig så jävla jävla jävla mycket.

Efter att jag började engagera mig i feminism har jag insett att folk i allmänhet är idioter, vilket känns himla sorgligt. Såg din feed på Twitter. Noll hopp om en bättre värld liksom. Men du är så stark som orkar!
Imorgon ska jag se Gudrun den stora och inspireras på nytt.

Tack för att du orkar synliggöra kvinnohatet! Att få det (mer än vanligt) direkt riktat mot sig själv brukar tära på krafterna tycker jag, men man måste komma ihåg att det egentligen inte är personligt utan hat pga att man är just kvinna.
Jag är säker på att fler och fler kvinnor slutar försvara kvinnohatare tack vare dig och alla andra som orkar och vågar.

Efter att ha läst till inlägg, så kände jag en sådan stark känsla att jag ville säga: snälla, låt mig vara lika stark som du när det blåser så hårt runt mig som det gör runt dig.
Det du gör är så viktigt. Svårt. Och så oerhört modigt. Fortsätt, snälla fortsätt.

Jag tycker du är fantastisk. Det är sådana som du som ger mig ork att fortsätta diskutera feminism och genus både på nätet och i vanliga samtal. Hoppas vi kan ge dig lite energi tillbaka nu. Snusa på barnen, se en bra film och kom ihåg att vi är många som står bakom dig.

Såhär tänker jag kring det.
Det har aldrig varit så enkelt som att patriarkatet varit en struktur som endast upprätthållits av män. Strukturer är komplexa. Strukturen tar sig in i själva identiteten, könsroller cementeras. Dessutom har det i patriarkatet funnits saker att tjäna på för många kvinnor gentemot både andra kvinnor och män. Har du tagit dig till en position där du kan utöva makt eller få hög bekräftelse vill du inte… eller kan du inte gärna släppa den. Varje handling som går med strukturen går lätt och ger bekräftelse, de som går emot går tungt och möts med skepsis, hån eller rent av aggression.
Lydnad är också en aspekt av det, lydnad ger bekräftelse. Nu pratar jag lydnad i stort. T.ex. om jag lyder normer som skapats i en grupp så får jag bekräftelsen av att tillhöra den gruppen. Ifrågasätter jag dem så kan jag, beroende på min makt i gruppen, riskera min position. Lägg till det hur normer lätt förändras. Om vi repeterar en handling som bryter mot en norm vi redan har är det ofta större chans att vi ändrar normen än att sluta handla på det sättet.
Att skambelägga kroppar är inte heller något som män endast håller på med. Det torde väl ändå inte komma som någon överraskning att kvinnor också tar sig rätten att kommentera andra kvinnors kroppar in absurdum. Även här står patriarkatets grindväktare på lur beredda att försöka slå ner allt motstånd. Om du inte redan läst Flickors Vrede (Odd girl out) av Rachel Simmons så kan jag varmt rekommendera den.
Det är liksom inte ”vi” och ”dom”, män och kvinnor eller några enkla dikotomier. Det finns handlingar och mothandlingar. Varje dag gör alla handlingar som antingen främjar eller bekämpar patriarkatet. Hur vi bekämpar patriarkatet bäst kommer vi kanske inte alltid vara överrens om inom feminismen men i kampen är vi lika.

Aha så alla feminister säljer sex? Eller är pågarna förvirrade och är i behov av en ordbok ? Omg en hårig kvinna!! Omg en kvinna som har åsiktet !!! Var är världen på väg egentligen. Haha. Tack kära du som orkar ta debatten dock!

Skrev på twitter;när ens världsbild krackelerar Så blir man rädd. Och kämpar för att den skall hålla ihop. Det gör ont när knoppar brister. Men smärtan renar.
Och med en brusten knopp kommer ofta en vacker blomma. Så var inte rädd. Ge efter och lyssna. Lär. Världen kommer att bli bättre efter.
(Och smärtan ja den går över när du gifter dig)
Och det är det jag tror det handlar om. Deras rädsla över att allt dom lärt sig genom livet är en del av ett förtryck. Svårt och jobbigt att inse. Kram I’ll try to have your back!!

Årgh, vad dåligt jag mår när jag ser hur folk skriver. Fy faaaan alltså, jag kan inte föreställa mig hur det är att ta emot sådana kommentarer (både irl och online) jämt och ständigt.
Som en som (tyvärr) passar in i normen på så många sätt, framför allt utseendemässigt, så är jag ju skonad från just denna typ av direkt hat.
Hur snäv bild kan en ha? Jag blir nästan alltid lika förvånad när folk kommer med sådana påhopp, känns så himla föråldrat. Shit, vad frustrerande.
Men TACK, Lady Dahmer för att du jämt och ständigt orkar ta diskussionen och fighten (samt orkar/vågar utmana normerna)! En förebild på så många sätt. <3

Du förändrade min värld, Lady D. Även fast det gör så ont i mig att se vad jag ser nu, det jag inte kan ignorera längre, det jag inte kan gå förbi utan protest, fastän det gör mig så arg så är det vad som driver mig till aktion, konfrontation och ifrågasättande, och du har hjälpt mig se på mig själv på ett helt annorlunda sätt. Jag har en bit att vandra, men du tog mig minst halvvägs från noll och du tar mig fortfarande i rätt riktning. Tack :*

Du är en så otroligt stark och underbar människa! Definitivt min idol och förebild! Förstår att kommentarerna inte bara går att strunta i, men läsa all kärlek här i stället och ta energi härifrån.

Fy, helt sjukt hur elaka folk är över nätet.Lite tragiskt och sorgligt, hur liten som människa är man inte om man får glädje av sånt där… Lady Dahmer du är en så grymt viktig röst, med fantastiska ben ;), på ett icke objektifierande sätt om det går 😛 Så massa styrke kramar till dig!!

Det var därför jag började twittra häromdagen. Vet inte hur mycket stöd jag lyckats ge, för jag vill inte ge mig på kvinnorna som försvarar männen och männen som försvarar sig själva är ofta så urbota blåsta att det känns komiskt att ens bemöta. Jag RT och sänder kärlek och skriver ett och annat svar, men som sagt jag vet inte om det gör någon skillnad. Jag hoppas LD känner hur mycket vi älskar henne och står bakom henne.

Argh!!! Fan vad arg jag blir! Vill rundsparka varenda jävel i huvudet! TA INTE ÅT DIG! Vi är så himla många fler som är på din sida. En hel armé. Det går framåt! Världen blir hela tiden bättre tack vare folk som du och dessa kvinnohatare har panik, därför skriker de så högt och slår blint omkring sig. Stor kram och pepp till världens bästa lady!

Haters gonna hate! Du ger så mycket glädje och kämparanda till mig och massor med andra unga tjejer som äntligen får känna att de kan vara de som de egentligen är. Du är fantastisk helt enkelt.
En stöter så ofta på folk som de där, de vill inte förstå helt enkelt! Senast i förrgår berättade en kompis att en annan gemensam kompis (vit, hetero, CIS-man såklart) som vi anser väldigt smart osv. sade till henne att queerfeminism är en icke-fråga. För att han inte ansåg att det var viktigt. En ICKE-FRÅGA! J*vla rövhatt.
Folk verkar ha j*vligt svårt att relatera och sympatisera med folk om de inte själva påverkas av det en diskuterar. Då är det icke-frågor och saker som ”det inte är värt att bli upprörd över”… De där IDIOTISKA TROLLEN har INGEN rätt att säga till någon att det som gör dem illa och begränsar dem är icke-frågor!
Ibland tappar jag hoppet om mänskligheten men då går jag in på din blogg och får tillbaka det igen. Så det jag ville säga med hela denna långa kommentar är att du är en sådan stor inspiration och förebild, oavsett vad trollen vill få det till. F*ck them!

Satt och kollade på Nyhetsmorgon nu på ett inslag om att våldtäkter på kryssningsfartygen ökar. Då sitter jävelskapet till man och säger att kvinnor ska tänka på hur mycket de dricker. De vet ju vart det kan leda. NEJ DITT JÄVELSKAP! NI SKA LÄRA ER ATT HÅLLA FINGRARNA BORTA FRÅN OSS!

De sitter nog där och klappar sig på axeln och tycker att de har jobbat bra på att trycka ner dig, istället får de allt fler att sluta upp emot dem. Det är ändå sorgligt att folk kan bete sig så.
All kärlek till dig som kämpar för oss andra varje dag! jag är tacksam för allt du gör.

Jag tycker att du är helt fantastisk! Blir så trött på dessa fega människor som missbrukar yttrandefrihet – alla har rätt till absolut åsiktsfrihet men inte till absolut yttrandefrihet. Sverige borde skaffa en lag som hindrar den hör typen av kränkningar och göra de straffbart att hota och hata på de här sättet, det kommer inte något konstruktivt ur deras hån.

Jag var feminist långt innan jag ”upptäckte” dig men det var först då jag blev medveten om vidden av förtrycket. Jag är så otroligt tacksam för vad du gör för mig, mina medsystrar och kommande generationer. Du är nutidens suffragett och jag (vi!) är med dig in under hovarna om det är det som krävs, vi måste bara vakna upp lite mer och inte lämna dig ensam där ute. Börjar med att omgående börja hänga även på Twitter. Kärlek till dig!!

Jag håller med om det som många redan sagt: Du är helt fantastisk och ditt tålamod är outstanding. Jag fattar faktiskt inte hur du orkar argumentera med dessa stolpskott. Hoppas du känner all kärlek! <3

Fast är det inte just det som är syftet att knäcka dem som man hånar?
Ska en inte helt enkelt bara twitterhånskratta och bli ännu mer agitativ?
(Jag vet det är lättare sagt än gjort…)
Kan verkligen rekommendera boken ”Kvinnor mot kvinnor” som går igenom alla historiska skeenden där kvinnor utnyttjas för patriarkatets syften och där kvinnor själva låtit sig övertygas om att mannen har rätt.
Det är gammal taktik både inom prostitution, antiabortrörelsen eller för de som vill nedgradera feminister att använda kvinnor. Det gör rättsväsendet också idag. Nätet är liksom samma – fast lite värre.
Snälla LD kan du inte skriva ett inlägg om att det inte finns horor?
Lyssna gärna på radioprogrammet ”Som en hora” av Maria Sveland. Jättebra program visar alla kvinnor är lurade att ta illa visa sig av ordet ”hora”.
Det finns inga horor – bara män som vill slippa skuld själva. Det är så många tjejer som är lurade så det är inte klokt att det får vara så.

Hur kan vi bäst bemöta de kvinnohatande kvinnorna då? Det är ju många kvinnliga antifeminister som menar att de inte vill se sig själva som offer. En kvinna som lever i tron att hon är likvärdig män, vill knappast bli pådyvlad budskapet att hon är förtryckt eller hjärntvättad av patriarkatet. Så hur bär vi oss åt för att bredda och stärka systerskapet och nå ut även till dessa kvinnor?

Jag tycker det är så svårt. Jag brukar undvika debatt med dem, men om jag känner mig nödgad försöka förklara hur jag tänker och om det blir otrevligt undvika att använda härskartekniker osv.

Åh vad du är grym! Jag brukar vara dålig på att kommentera, men du ska veta hur mycket du bildar och berör mig och hur fantastisk du är som står upp för alla andra kvinnor! All kärlek och styrka till dig!

Ja, många har hunnit före och skrivit vad jag också tänker och känner men vill ändå passa på att hylla lite. För att du orkar kämpa vidare. För att du aldrig ger dig. För att du ger oss andra så mycket styrka. Stort tack! 🙂

Skickar massvis med varm systerskapskärlek <3 Du är så otroligt viktigt för så himla många, du ger så otroligt mycket styrka och kämparglöd när man behöver det som mest. Du tar kampen för alla, för dom som inte orkar kämpa själva. Tack!

Brukade va en ”sån där” som inte alls fattade feminism, och som nog inte ville fatta heller…men sen hittade jag DIG Lady Dahmer, och nu kan jag inte fatta att jag inte fattade. Du är verkligen så jävla bäst. Brukar inte säga det här till folk jag aldrig träffat men…jag älskar dig. 😀

LD, du är en av de mest fantastiska personer jag känner till! Att du bara orkar svara de här totala idioterna – och oftast _jävligt_ mycket snällare än de förtjänar, är bara en av alla de saker du gör som ger mig energi och hopp om framtiden.
Stackare som måste racka ner på andras utseende för att de inte har vett nog att hysa åsikter de kan argumentera för är ju såklart mest tragiska. Jag orkar dock faktiskt inte tycka synd om dem, jag är för det mesta fullt upptagen med att tycka synd om människor som faktiskt förtjänar mina sympatier.

Skit på idioterna! Här kommer lite positiva nyheter: jag har nyss börjat läsa till förskollärare på distans där vi har träff tre-fyra dagar varje månad på campus. Redan andra träffen hade vi en lektion som handlade om genus och att inte cementera gamla könsroller. Vår litteratur tar upp hur feminismens påverkat samhällets utveckling till det bättre. Lärarna trycker flera gånger på att det står i förskolans läroplan, skollagen och FN’s Barnkonvention om barns rätt att vara som de själva vill så länge det inte är på bekostnad av någon annan (barnen behöver inte välja könstillhörighet bla). De påminner om att vi ska anmäla om vi ser att barn blir kränkta, att vi ska stå upp för barnen. Och just det- det är ett statligt universitet så förändringens vindar blåser. Om än alldeles för svagt.
Minns Rosa Parks och det avtryck hon gjorde i historien bara genom att vägra resa sig på bussen. Att ibland är det den vanliga ”lilla” människans enkla handling i vardagen som ändrar historien. Det du gör i vardagen kan hamna i skolbarnens historieböcker om några decennium

Med risk förvatt vara tjatig:
tack för att du orkar!
Och du peppar även mig, som hittade dig på nätet av helt andra skäl än feminism. Sen fick du mig på kroken, och har också fått mig vidare till andra feministiska bloggare.
Du gör skillnad!
även för vår fyraåriga dotter, nästa generation, skulle jag säga.

Har inte twitter så kan inte se bilden men tolkar det som att det är en bild på ett par orakade ben? När jag läser detta så undrar jag hur i helskotta människor kan bry sig sååå myyycket och lägga ner sådan tid på kommentarer? Antar att männen som kommenterat rakar benen varje morgon eftersom det verkar så fruktansvärt obehaglig med kroppshår? Och eftersom många kvinnor förtrycker andra kvinnor i denna fråga om feminism och få vara sig själv så tycker jag att vi flyttar centrum till att alla ska respektera alla. Nemen vänta nu vadå flytta centrum, det var ju visst definitionen av feminism jag just förklarade, eller i alla fall min tolkning.

ronin
Hahahahaha, ursäkta men… hahahaha, kan inte sluta skratta åt ronins dubbelmoral
”Feministhoror som bara hatar på mig hela tiden”, hahahaha xD. Inte så konstigt med tanke på att hen är en äcklig jävel mot alla andra med ett kvinnohatiskt beteende. Konstigt att hen får skit tillbaka…
så, nu kan jag kanske komma till en mer konstruktiv kommentar. Önskar att alla idioter bara kunde sluta vara idioter, ska det vara så svårt? Blir så trött på att se kvinnohat var jag än vänder mig..
Du är så jävla stark Natashja, hade aldrig pallat snacka med de där människorna. Måste kännas otroligt jobbigt att behöva bemöta sånt äckligt beteende konstruktivt. Du är vacker stark och fantastisk! fortsätt med det!

Söker du manshat så har du kommit till rätt plats! Här är vi flera som fullkomligen vältrar oss i det. Men tänker du fortsätta att kommentera i samma andra så blir du tyvärr blockad, kvinnohatare bränner vi helst på bål och du är ju en av de värre exemplaren.

Hej! Jag vill bara berätta för dig att jag ofta går in på din blogg för att jag finner ett sånt jävla stöd hos dig. 23 år gammal och tycker att feministkämpar är riddare i skinande rustning. Tack som fan för att du vågar vara den du vill vara, tack för att du inte lägger dig ner på mattan när folk tycker att du sticker ut för mycket. Tack för att du ger mig mod.
Med kärlek / Bella

Alltså sånt gör en ju förbannad och typ ledsen! Du är såå cool som fortsätter kämpa trots all sån här skit! Och du fattar nog inte hur många du påverkar! Om det inte vore för dig skulle jag aldrig sitta här med mina håriga ben och armhålor, och inte rädd att visa dem heller!

Jag har blandade känslor av otrolig stolthet och fruktansvärd sorg att du måste vara alla antifeministers slagpåse. Jag hade aldrig klarat av allt det hatet.
DU ÄR FANTASTISK! Du förtjänar medaljer och pokaler för kampen du för och representerar.
KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *