Kategorier
feminism & genus

I ett samhälle där kvinnohat är normen så kommer även polisen upprätthålla det

Jag vet att jag borde kommentera polisens kvinnoregister. För er som ej hängt med så har det iallafall uppdagats att polisen i Stockholm fört register över misshandlade kvinnor. (Notera: Misshandlade kvinnor. Inte männen som misshandlat dem. Inte förövarna utan offren.)

Där har de olika kvinnorna recenserats utifrån eventuell trovärdighet och andra ”faktorer” som enligt polisen sänker denna. Man har t.ex kunnat läsa saker som ”målsäganden mytoman” och ”målsäganden är mycket speciell, det känns nästan som att det är den misstänkte som är offret”. Ja ni hajjar.

polisen register kvinnor

Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga. Jag är inte förvånad. Män är män oavsett vad de jobbar med och i ett patriarkat där kvinnohat är norm och vardag så är detta ingenting som chockar mig. Jag har verkligen inga illusioner kvar.

Det är bara en ytterligare förlängning av samhällets, och då också polisens, syn på kvinnor som offer. Kvinnor som blir våldtagna eller misshandlade har oftast sig själva att skylla, typ. Förövarna skyddas alltid in i det längsta (för vi vill ju tro gott om folk) och kvinnor som inte är det s.k ”perfekta offret” dvs god, fin, renlig, skötsam, intelligent, vårdad, vettig och framförallt oskyldig misstänkliggörs.

Vi är helt enkelt rättslösa och det har jag ju konstaterat många gånger.

polisens register kvinnor

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”I ett samhälle där kvinnohat är normen så kommer även polisen upprätthålla det”

Jag har problem med begreppet kvinnohat, jag förstår det inte riktigt. För mig tycks det ofta röra sig om en likgiltighet inför kvinnor som jämlika, tänkande och kännande individer. För mig är likgiltighet motsatsen till hat. Det skulle vara oerhört intressant att få höra hur du definierar kvinnohat, det skulle betyda mycket för mig. Om du har lust.

Rent allmänt drabbas väl alla kvinnor av kvinnoförakt. Om kvinnan uppfyller normerna är hon fortfarande ”bara en kvinna”. Hatet finns också där hela tiden, nämligen mot kvinnor som inte beter sig som de ”ska”. Detta kan vara kvinnor som genomgående ”stör” som Lady Dahmer (tack!) eller i helt vanliga relationer så fort det blir bråk.

Polisen ska inte föra register över brottsoffer och polisen ska definitivt inte skriva omdömen som pekar på en inneboende syn att ”hon får skylla sig själv” ”eller hennes krånglighet orsakade slagen.”
Ska polisarbetet underlättas är det väl inte offren som ska registreras!!!
Skulle inte tro att polisen har ett register över rånade män (män är de som oftast utsätts för det brottet) där kommentarer som ”han hade för mycket pengar på sig”, ”han visade sin I-Phone för främlingar” ”hans omedgörlighet att dela med sig pengar gav inte rånaren något val” eller liknande.
Lam ursäkt att ett register över brottsOFFREN skulle hjälpa polisarbete!

Jag har en manlig bekant. Han är 60 år och polis. Han anser att kvinnor som är arga skulle må bättre om de fick kuk. Han har utrett många våldtäkter i sitt arbete och hans åsikt ät att väldigt många kvinnor ljuger om att de blivit våldtagna. Detta grundar han på att han anser att kvinnorna verkar trasiga och därmed hittar de på för att få uppmärksamhet. Har skrivit mer om det här:
https://wdarknessfalls.wordpress.com/2014/11/18/riktig-jamstalldhet-ar-att-kvinnor-slutar-provocera-man-till-sexuellt-vald/
Jag är alltså inte heller förvånad. Däremot mår jag illa. Och ska vi slå vad om att vi kommer få se de mest fantasifulla ”förklaringar” från anti-feministmännen för att motivera att det här var helt rätt och riktigt? Gärna med lite okontrollerabar manlig biologi och kvinnlig falskhet och girighet inblandad?

Jag ställer mig frågan: Vad blir då påföljden för de inblandade poliserna? Handlingen var ju kriminell, detta borde de insett och slagit larm.
Det som gör mig mest ledsen över detta registret är alla utsatta kvinnor som nu väljer att inte anmäla. Fy fan.

Inte ett dugg förvånad, hade denna diskussion om manliga poliser fortfarande är människor, och vissa människor har horribel människosyn, så sent som i förrgår med en polisstudent. Han lugnade mig lite, lugnet finns inte kvar efter att ha lyssnat på radio igår. Mår bokstavligen illa av hur Sverige utvecklar sig. *kräks*

Förstår inte alls meningen med detta register. Okej om man har ett register över offren som kanske anmäler ofta eller nånting. Då kanske man kan se att hen behöver hjälp på nåt sätt, men att man bara kartlägger kvinnliga offer och inte förövarna alls och dessutom lägger till saker som ”mytoman”, ”förövaren verkar snarare vara offret” och sånt skit är ju bara korkat! Hur vet dom det? Kan man se på en person om hen är mytoman? Bara för att alla inte reagerar exakt likadant i alla situationer betyder det inte ett piss, det säger ingenting om personen och henoms trovärdighet.
Jag vet inte hur förhör brukar gå till men där skriver man väl möjligtvis hur trovärdig berättelsen är men då inriktar man sig inte bara på offret. Bara allmänt udda och helt omotiverat.

Jag kände ungefär som du LD när jag fick reda på det här, jag blev givetvis arg och illamående men inte ett dugg förvånad. Män är män, och jag har helt tappat förtroende för deras förmåga till empati och medmänsklighet gentemot kvinnor, SÄRSKILT när de är i grupp. Inte ens hos polisen och rättsväsendet är man trygg som kvinna, om dessa övervägande kontrolleras av män.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *