Kategorier
feminism & genus

De flesta som anklagas för våldtäkt är skyldiga

Torrun Carrfors skriver idag ”Jag måste be er systrar; undvik män!”. Det är nämligen det enda sättet att undkomma de övergrepp och det våld vi dagligen utsätts för för vi har ingen rättssäkerhet, vi är fritt villebråd, det är bara att ta för sig om man är man.

100 våldtäkter är det. HUNDRA våldtäkter OM DAGEN. 36000 om året.

Jag har ju skrivit om det här många många många gånger men det är ju ständigt aktuellt så jag måste skriva om det igen och igen och igen, för säkerhetsskull. Jag tycker också att vi avlivar den här myten att kvinnor ofta falskanmäler män för våldtäkt. Nej, kvinnor ljuger inte om våldtäkt mer än nån annan ljuger om andra brott så sluta upprätthåll den föreställningen, tack så väldigt mycket tack.  Jag har tamejfan aldrig stött på påståendet ”tyvärr finns det ju män som ljuger om sina bilinbrott och det drabbar ju oss andra som utsatts för samma sak” eller liknande. Men så fort våldtäkt diskuteras så ska alltid nån jävla idiot (man) inflika att hujeda mig det är så fruktansvärt med alla dessa falska anmälningar som om det vore vanligt förekommande.

För vet ni vad? (Berätta detta för alla ni känner för jag börjar bli trött på att synen på detta aldrig förändras) Det är väldigt, obs väldigt väldigt väldigt OVANLIGT att tjejer felaktigt anklagar män för våldtäkt och övergrepp. Det händer typ nästan aldrig och i de flesta fall där kvinnor har tagit tillbaka sin anmälan (sk ”falskanmält”) har de gjort detta pga rädsla, ångest, stress – inte för att deras anmälan var falsk från början.

Däremot så är det väldigt vanligt att man INTE anmäler när man utsatts för övergrepp och ännu vanligare att män aldrig blir fällda för de övergrepp som faktiskt begås. ENDAST 23% av alla våldtäkter anmäls. TJUGOTRE PROCENT. Av dessa så är det runt 5% som leder till fällande dom, när det gäller våldtäkt mot barn är siffrorna ännu mer deprimerande.

SÅ. Om 100 våldtäkter begås så anmäls bara 23 av dem (23%) och av dessa anmälda våldtäkter går ungefär en till fällande dom. 99 går alltså fria. Fattar ni hur jävla absurt detta är???? (jag illustrerar med en tydlig bild nedan)
fällande dom

Men jaja, då kommer klassiken; ”Jag känner en kille som blev felaktigt anklagad” men här ska ni få en newsflash: HAN VAR FÖRMODLIGEN SKYLDIG. Du har faktiskt inte en aning såvida du inte var närvarande. ”Men jag känner honom, han skulle aaaaaaldrig…” Tror du? Man vill gärna tro att den där snälla killen man känner och tycker om aldrig skulle kunna, men faktum är att de flesta våldtäktsmän INTE är svin eller monster utan vanliga killar med vänner och familj och vanliga liv. Det är enklare att utgå från att tjejen ljuger än att killen man tror sig känna skulle kunna göra nåt vansinnigt fel. Faktum är även att de flesta killar som våldtar avskyr våldtäktsmän och tycker att det är fel att våldta. De har bara lite svårt att fatta att det de precis gjort kvalificerar sig som just detta.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”De flesta som anklagas för våldtäkt är skyldiga”

På en av mina föreläsningar blev det väldig diskussion om just detta. Vi hade en föreläsare från polisen som skulle berätta om olika typer av bevismaterial på olika brottsplatser. När han kommer till våldtäkter har han mage att påstå att ”det tyvärr är väldigt vanligt med falskanmälningar, t ex när en tjej har legat med någon annan än som pojkvän och säger att det är våldtäkt för att han inte ska bli arg”. Detta var alltså en polis, som pratar med en grupp studenter. Har nog aldrig blivit så arg på en föreläsning. Ifrågasatte, blev lite dumförklarad av honom, och skickade sen ett långt mejl med statistik som mot motbevisade honom.
Så tack för att du tar upp det här, det behövs!
Om någon är intresserad av statistiken finns mejlet jag skickade till honom här: http://thefuzzymuffin.tumblr.com/post/63471780904/vissa-pastaenden-maste-ifragasattas

Ett intressant tillägg till det här är att det generellt är kvinnor som friar dessa våldtäktsmän i rätten. Män dömer oftare till kvinnans fördel. Sen att undvika män… Nja, jag gillar inte att går runt och vara rädd.

Jag tror att de flesta som anmäls för våldtäkt är skyldiga. De som kommer med falska anklagelser är några få galningar och vad jag förstått det som brukar de ofta bli genomskådade av polisen.
Det ska nog till ganska mycket för att sitta och ljuga för polisen att man blivit utsatt för ett brott. Det är nog troligare att man håller tyst om det man blivit utsatt för istället.
Håller med dig om det där sista du skrev, att vissa inte ser sig själva som våldtäktsmän.
En vän till mig blev våldtagen av en av sina killkompisar. Som så många gånger förr hade de varit ute och festat tillsammans och hon skulle sova hos honom som hon brukade. Han hade aldrig gjort några närmande förut och hon litade på honom, förvadå de var ju kompisar. Sen kom den natten när han fick för sig att de skulle ha sex. Hon sa nej och han höll fast henne. Efteråt kunde han inte se vad han gjort för fel och hon anmälde aldrig eftersom hon trodde att ingen skulle tro henne, för han var ju så snäll och en god vän.

Trodde först att det var nåt fel med bilden då jag inte såg de vita gubbarna som inte anmält… såg de sen när jag såg texten. Sen insåg jag symboliken i det, att jag inte såg dem. För de är osynliga för så många, ingen vet vad som skett och samhället kan inte hjälpa dem. Vet att det inte är JAG som ska skämmas, men det gör jag över att tillhöra de osynliga. Just för att jag inte vågar.

Jag fattar inte heller anledningen till att (män) tror att en kvinna skulle ljuga om en våldtäkt. ”För uppmärksamhet!!” brukar det låta. Det är ju knappast en positiv upplevelse att bli uppmärksammad som den som blivit våldtagen, trots att det är våldtäktsmannen som gjort fel. Istället är det den våldtagne som ”ska skämmas”. Nä fyyy fan.

Jag har en nära killkompis som tillsammans med sin vän blev felaktigt anklagade för våldtäkt, och de var definitivt inte skyldiga. Däremot har anklagelserna fuckat upp ena killens syn på tjejer så att han inte vågar hoppa i säng med nån pga rädsla att bli anmäld igen, så jag tror visst att det finns ett helt gäng snubbar som blir falskt anklagade.
Själv har jag inte pallat anmäla mina våldtäkter och div misshandlar (not worth it helt enkelt), så det där med mörkertal finns säkert ett mått sanning i.

Var du inte där i rummet och såg hela händelsen så kan du OMÖJLIGT veta om de var oskyldiga eller inte. Så är det.
Och tänk om vi levde i ett sånt samhälle där ALLA män var rädda för att hoppa i säng med någon. En sån utopi! Då kanske de äntligen skulle fråga om hon verkligen vill och lyssna efter ett nej!

Jag visade det här inlägget för min mor iom att det här är något vi har diskuterat rätt mycket på sistonde (pga att det stog en artikel i vår tidning om en tjej som blivit våldtagen, men förundersökningen läggs ner eftersom att det inte fanns nog med bevis. Det citerades en polis som sa något i stil med att det iallafall inte hade skett på det sättet som offret hade sagt. Jag såg detta som ”ett till offer som inte blir trodd” och min mor såg det som ”en person som ljög”.
Trots den bra och konkreta informationen märkte jag på min mamma att hon fortfarande såg det som att det är relativt vanligt att folk falskanmäler (”ja, det är klart att det är ovanligt… men det finns ju alltid något psykfall som hittar på…”) Hemskt tråkigt tycker jag…
Är det någon som vet om någon forskning eller statistik med bra källa kring detta som jag skulle kunna visa henne så att hon får siffror svart på vitt?

Vi hade precis den här diskussionen idag på frukostrasten på jobbet. Å herre gud det brann i hela mig!! Det började med att någon sa att ”det måste ju vara svårt att bevisa… ord mot ord…” osv. Och fortsatte med att det ”minsann inte alls finns nån särskild attityd mot kvinnor och deras klädsel och att det finns massa falska anklagelser och kvinnor som ångrar sig dagen efter och anmäler osv. Jag var så upprörd så jag tänkte att jag säger upp mig nu och går på dagen!
Trots att de höll med om att deras döttrar inte skulle klä sig i för korta kjolar osv så handlar det inte om en attityd utan om att man som far vill skydda sina barn! Mm och om du hade en som så skulle du hindra honom från att gå ut i för tight skjorta eller???
Jag blir alltid så förvånad när människor som jag oftast uppskattar och anser är rätt smarta inte kan se de enklaste saker…

Japp, det är fruktansvärt frustrerande när folk säger att inga attityder finns samtidigt som de själva uppvisar dem tydligt. Men då heter det alltid att det inte är ”samma sak” – ingen kan nånsin förklara hur det inte är samma sak, men det behövs heller inte när man lever i det finfina landet Förnekelse, tydligen.

Plus en på den kommentaren!
Minns inte vem det var, men det var en tjej på Twitter som erbjöd alla som inte ville skriva ut #mörkertalet själva att skriva det på hennes ask.fm-sida (har jag för mig) och det rasade in berättelser. (Blev helt gråtfärdig bara av att läsa en av alla dessa berättelser)
Så mörkertalet är stort!
Varför skäms man? Egentligen? Eller jag förstår varför men det är så jävla fel!

Fast är det som du skriver att 5% av de anmälda 23% av alla våldtäkter leder till fällande dom så motsvarar väl det 1,15% av det totala antalet – alltså drygt en svart figur (du illustrerar 5% av alla våldtäkter, båda kan stämma men antingen är illustrationen fel eller så är formuleringen det.)
I vilket fall är hela frågan så sjukt absurd att det nästan inte går att ta in. Tack för att du orkar!

[…] …och behöver ni mer inspiration (eller frustration?) kan ni läsa vidare här: Soraya Hashim – Uppsåt my ass (om den nämnda våldtäktsdomen) Vem våldtar en jämlike? (mitt eget inlägg om hur våldtäkt och jämlikhet hör ihop) Lady Dahmer – De flesta som anklagas för våldtäkt är skyldiga […]

Känner så många som aldrig anmält, eller ens anklagat. Är själv en av dem. Det tar tid att förstå vad som händer. Jag hade svårt att förstå och acceptera, och att inte lägga skuld på mig själv eller ursäkta gärningsmannen. Än i dag har jag problem med det, då det inte förekom något våld, och inget PiV. Och så ville jag ju inte vara ett offer. Är fullständigt övertygad om att gärningsmannen inte betraktar sig som en våldtäktsman. Trots att jag vet att han gjort det flera gånger, mot olika personer. Men han var en ”hygglig kille” och så hade han lätt att få tjejer, så varför skulle han ta det han kunde få givet. Ja varför? För att han kunde.

GUD vad jag ville att detta inlägg skulle finnas för ett år sedan när jag hamnade i en PRECIS SÅDAN HÄR diskussion på mitt jobb som slutade i att någon sa just ”amen jag känner en kille…”, och så vägrade alla tro på att jag faktiskt hade rätt om statistiken så det slutade med att jag vrålade ”AMEN ALLTSÅ SNART KASTAR JAG ’FLICKAN OCH SKULDEN’ PÅ ER!!!!” och så blev det helt stelt.
Då hade jag gärna visat dem det här inlägget som ju säger ALLT jag försökte säga där jag typ hyperventilerade av ilska.

Jag tror absolut att de flesta är skydliga. Jag har varit med om att det inte varit så också. Jag och en tjejkompis samt några killar var hemma hos en av killarna. Hon somnade brevid MIG i soffan. Jag var närvarande hela tiden. När hon vaknade så sprang hon ut och började skrika att hon hade blivit våldtagen där inne. Det hade inte hänt, det kan jag garantera eftersom att det endast var vi två i soffan hela tiden. Hon anmälde och vi blev förhörda allhopa. Alla berättade samma sak. Det kändes som ett svek mot min vän att berätta sanningen, sjukt men så var det. Fallet blev nedlagt rätt snabbt p.g.a våra vittnesmål och den bristande bevisningen (undersökningen visade ingenting). Försökte få henne att minnas och förstå att inget hade hänt, det tog ett tag innan hon förstod och kunde släppa det. Kan tilläggas att olaglig rökning hade förekommit vid tillfället för hennes del.
Men som sagt, tror aboslut att de flesta är skydliga.
En annan fråga. Hur ser du på kvinnor som lever i ett förhållande med en man som för längesedan dömts för misshandel? Tror du att det fortfarande förekommer misshandel i förhållandet eller tror du att det kan ha varit en engångshändelse för mannen i fråga?

Tack för ett viktigt inlägg!! Undrar bara var statistiken och bilden kommer ifrån? Jag vet att jag har sett den förut men behöver kunna uppge källan om jag ska använda statistiken.

Alltså, jag blir så förbannad. Alltid är det samma diskussion. ”Men jag vet om att det finns faktiskt killar som blir falskt anmälda blablablah…”
Jag vill gallskrika varje gång jag hör den skiten. Synen på våldtäktsoffer i vårt samhälle är skrämmande. Det är alltid våldtäktsmannen som det ska sympatiseras med. ”Men han är ju en sån snääääll kille! Han skulle aaaaldrig göra så.”
*spyr*
Det är ofta hänt att de ”snälla” killarna är riktiga svin (som du skrev om i ditt förra inlägg).
Jag tycker att det måste samtyckeslagstiftas omedelbart! Alla brottsoffer förtjänas att tas på allvar. Alla dessa föreställningar om vad en ”riktig” våldtäkt är och vad en ”riktig” våldtäktsman är måste bort!
100 våldtäkter om dagen… 3% går till fällande dom… Jag tror jag måste gråta.

http://swagdaddysmooth.tumblr.com/post/62999328105/ilikelookingatnakedmen-pickledpennies << intressant sätt att se på det.
Jag anmälde aldrig. Det finns flertalet skäl till det. Jag hoppas att han aldrig gjorde det mot någon annan. Det ligger på mitt samvete, men samtidigt inte. Jag tvingar inte honom att fortsätta utnyttja andra tjejer, det är hans beslut och hans val. Ja, en anmäla som hade omhändertagits och kommit någonvart hade kanske satt stopp för honom, oavsett vad han själv velat, men… äh. Det är för länge sedan nu, och grejen är den att jag sov. Vem skulle tro på mig? Vilken domare skulle döma när jag säger att jag sov men pga skäl var vid medvetande, när han förnekar och inga bevis finns?
Sure, han hade kanske fått en prick av något slag. Folk hade kanske uppmärksammat och vågat tro på mig och han hade fått problem. Men jag tror faktiskt att jag hade fått större problem. Jag ursäktar inte mitt beteende (fast det låter väl så) men… ja. Jag vet inte. Kanske hade jag gjort annorlunda om det hänt idag. Nu hände det för 8 år sedan.

Jag skrev ett inlägg om detta med synen på våldtäkt, friade våldtäktsmän osv osv på facebook. Jag var upprörd och behövde skriva av mig.
Jag fick många likes och kommentarer som t.ex. ”Bra skrivet” etc. Dessa likes och kommentarer kom givetvis från kvinnor. En ”man” kommenterar också, han börjar med att skriva att det är hemskt och dåligt, sen skriver han: vi måste komma ihåg att det kan vara knepigt att bedöma sådana fall med tanke på att det finns många kvinnor som anmäler för att hämnas eller för att förstöra för mannen.
Ehhhhhhhhhhh whaaaaaaaaaat?
Jag blev så in i helvetes jävla förbannad för att detta JÄVLA ”argument” alltid kommer på tal när man diskuterar våldtäktsdomar (eller utebliva domar).
Jag tappade respekten för den här personen på 2 jävla sekunder.

Vi borde kanske lansera en kampanj för att börja göra såhär varje gång något brott nämns? Typ, någon lägger upp en länk till en artikel om stöld, misshandel, klotter, ekonomiskt bedrägeri etc så ser vi till att det alltid finns minst en liten kommentar som bräker något om hur många faktiskt anmäler för att hämnas eller få uppmärksamhet, så de så! 😉

Tack för ett viktigt inlägg!!
Förstår inte att det är så många män som ”känner en som blev falskt anklagad för tjejen ville hämmas för nåt” som inte fattar att det troligtvis inte var en falsk hämndanklagan. Utan att han hade sex med någon mot dennes vilja. Som sedan, med all rätt, anmälde aset i fråga. Så svårt det är att ta in för folk!! Men att tjata och tjata på tjejen de dejtar och halvt trycka in den fast man säger nej (för ”du kommer ju vilja sen när vi är igång”) det är fan inga problem. (Har hänt mig många gånger med folk jag träffat så det är inte en ensam isolerad händelse.) Ååååååååååååh hatar folk som inte fattar att deras eget beteende är exakt likadant, de har bara inte tagit steget riktigt fullt ut. Vilket uppenbarligen polaren ifråga gjort. Sen också med tanke på hur våldtäktsoffer behandlas och vilka frågor de tvingas svara på är det ett under att någon orkar anmäla. Inte fan gör folk det för skojs skull för att jävlas lite med nån stackare!

Jag kommer aldrig glömma en våldtäkt jag läste om i tidningen, då en tjej druckit öl hemma med en kompis eller före detta pojkvän. Om jag inte minns fel så drogade henne och sedan våldtog han henne med en batong (tror jag) i anus. Hennes mamma hittade henne svårt skadad i sängen tre dagar senare efter att inte ha fått tag på henne. När polisen kom dit och vände på den tjocka resårmadrassen hade hon blött igenom så det var blodfläckar på madrassens undersida. Jag kommer heller aldrig glömma att hon invalidiserades, troligen för livet, och att våldtäktsmannen friades eftersom rätten ansåg att de inte kunde styrka att hon inte varit med på det.
Jag kommer heller aldrig glömma att jag bara ville dö när jag lade ifrån mig tidningen.
Detta var alltså i Sverige för bara några år sedan.

Detta hände min 17-åriga systerdotter, hon blev våldtagen men vägrade anmäla eftersom hon inte ville gå igenom en rättegång där ord stod mot ord och ingen skulle tro henne… Vi i familjen försökte på alla vis övertala henne om att anmäla, men hon vägrade och vi kunde ju inge annat än att hålla med henne om att det tyvärr är rätt omöjligt att få en fällande dom… Och då skulle hon behöva gå igenom en jobbig rättegång och vittna samt möta gärningsmannen igen och bli utsatt för korsförhör och sedan ändå inte få någon upprättelse. För djävligt rent utsagt!

Hej Natashja!
Jag har under ca ett år läst din blogg, ibland håller jag med dig och ibland inte. Den här gången håller jag inte med dig i allt du skriver, och eftersom du påstår att du läser alla kommentarer (vilket jag inte tvivlar på) så vill jag passa på att dela med mig av min åsikt!
Varje dag sker alldeles för många våldtäkter, och oftast är det ju män som våldtar. Jag är en av de människor som gärna delar med mig av de åsikter jag har om de männen (vilket är att de rent ut sagt är vidriga). Jag tar parti för de kvinnor som blir utsatta för detta, eftersom jag är en av dem. Jag anmälde inte, och jag är en av alldeles för många som låtit bli – tyvärr.
MEN.
Dock så tycker jag att du är lite FÖR snabb att påstå att alla som anklagas är skyldiga. Nej, alla män som blir anklagade för våldtäkt är inte skyldiga. Det är ett skevt jämförande du använder, att jämföra med t.ex bilinbrott… Det är en helt annan sak, eftersom en ev. falsk anmälning för bilinbrott i syfte att skada personen som blir anklagad faktiskt inte gör så stor skada (för de flesta). Att bli anklagad för en våldtäkt är dock något som gör att man kan bli totalt utdömd som människa av ett helt samhälle, och det är fruktansvärt om man dessutom är oskyldig. Jag tror på fullaste allvar att det finns tjejer/kvinnor som utnyttjar sin roll som ”offer” och drar nytta av det för att skada män av olika anledningar. Det händer förmodligen (läs: förhoppningsvis) inte särskilt ofta men jag är övertygad om att det faktiskt händer, liksom människor falskt anklagar varandra för misshandel.
Jag undrar varför du är så snabb på att påstå att alla anklagade män ÄR våldtäktsmän.

@Felicia: Falsk anklagelse för bilinbrott skadar nog gemene laglydig man betydligt mer i de flesta fall (och leda till betydligt färre ryggdunkar även i fall det är sant.) Betydligt fler lär ju sluta upp bakom mannen som hävdar att det bara är ett verk av en hämdlysten kvinna än bakom den som hävdar att det faktum att han ständigt blir anklagad för bilinbrott bara är ett djävulsk konspiration av hämdlystna bilägare ute efter skadeståndspengarna och drivna av ett dunkelt hat mot alla män de tror är inbrottsstjuvar. Den som våldtar kan ibland t om räkna med att en hel by sluter upp som en man kring honom och fördömmer kvinnan. Hur många misstänkta inbrottstjuvar kan räkna med den backningen?

Jag hade en pojkvän i gymnasiet, vi var inte ihop speciellt länge, 3 månader kanske.
Det tog slut på ett normalt sätt, minns faktiskt inte vad han sa om jag ska va ärlig. (Han gjorde slut)
Iaf sen när jag var på en fest så kom en klasskompis fram till mig, som varit ihop med han förr och sa att hon var glad att vi inte var ihop längre. Jag fattade NOLL.
Hon sa inte så mycket mer men nu 10 år senare har jag fått höra att han är en ”snäll kille”… en sån där vidrig som begår övergrepp och våld mot den han ”älskar”… och jag sa tom.. Nej inte HAN! Han är så snäll.. skulle aldrig kunna tro det. Hemskt…. Nu förstår jag dock bättre och vet att ”vilken snäll snubbe som helst” kan va en riktigt jävla idiot..

Jag håller med om allt du skriver. Däremot så vet jag faktiskt en person som på riktigt har fått ett straff för något han inte har begått, till och med advokaten tycker att det är jävligt konstigt och alla man pratar med håller med. Det är ett ord mot ord fall, där tjejen har ändrat sin historia x antal ggr och sakerna går att motbevisa – men det har alla skitit i.
Det är riktigt illa att skyldiga män går fria, men det är också illa när oskyldiga döms och får straff de inte förtjänar.
Jag orkar inte med rättssystemet i Sverige.

När jag berättade för, sökte stöd och tröst hos min pappa
så började han skrika på mig
han sa att jag fick skylla mig själv, att det var mitt eget fel
att det var jobbigt för honom att veta och sen ignorerade han mig..
till och med min egen pappa!? skyllde på mig och tyckte jag skulle skämmas
han ansåg att det var jobbigare för honom att få veta att hans dotter blivit våldtagen, än att för henne att ha blivit utsatt för en våldtäkt..
den personen jag trodde och hade velat skulle trösta mig och säga att allt skulle ordna sig, att alla killar inte var så och att han skulle stötta mig, vände mig ryggen, vägrade se mig i ögonen och behandlade mig som äcklig skit..
klart som fan mörkertalet är så stort!
inte bara är det knappt någon som blir åtalad och i princip ingen som fälls, hela fucking samhället, vänner, kollegor, och många i en familj skyller på offret!? ingen ide att anmäla ju, knappt ens berätta det, bara ännu fler övergrepp och skit väntar för offret då..
det är så FEL!

håller fullkomligt med. Med egna erfarenheter är det min åsikt att det är samhällets syn på män kvinnor killar tjejer som är en stor drivkraft. Genom den sexifierade bilden av kvinna som ett objekt (alltså inte en jämlik människa värd respekt) och bilden av mannens sexualitet som helig. Dock ska sägas av egen erfarenhet att kåthet kan vara en väldigt stark impuls som fick mig att bete mig på ett sätt som jag idag inte tycker är okej, men jag är övertygad om att detta kunde undvikits om jag lärt mig att det inte är okej att bete sig som ett djur Bara för man är kåt.

Jag känner inte någon som blivit falskeligen anklagad. Men i stort sett varje tjej och kvinna jag känner har varit med om någon form av sexuellt tvång. Oftast av pojkvänner eller andra killar de litat på. Jag känner ingen som berättat för mig att hon anmält.
Dessutom känner jag en kille som skulle blivit mycket upprörd över falsk anklagan och säkert fått mycket stöd av sina vänner angående vilken falskanmälande lögnare jag är. Om jag hade anmält det han utsatte mig för under vårt förhållande. Vilket jag såklart inte gjorde.

När jag var yngre och festade som mest blev jag utnyttjad och våldtagen vid ett par tillfällen. Men jag lever hellre med det än att genomgå en rättegång. Bara tanken på att sitta och bli ifrågasatt och få frågor om mitt sexliv, dryckesvanor och klädval gör mig mer illa till mods än att att leva med att jag gråtandes och nästintill medvetslös blev analt våldtagen så jag fortfarande blödde dagen efter. Jag kan leva med att det finns killar som är vidriga och inte tar ett nej, men jag vill inte bli ifrågasatt och misstänkliggjord i en rättssal.
Inte konstigt att folk inte anmäler när man vet att det gör en mer skada än nytta.

Men seriöst alltså VEM skulle falskanmäla?
Först och främst i dagens läge blir du inte trodd om du säger du blivit våldtagen.. Det ska utredas i detalj om du ens talar sanning. (Har du gjort något dumt i ditt förflutna blir du absolut inte trodd)
För det andra så är det läkarundersökningar, polisförhör och rättgång för dig själv, DU utsätts för massor.
Samt så går dom FLESTA männen fria..
Varför i hela friden skulle någon vilja falskanmäla??
Hämnas? Vem hämnas så på sig själv?. Det är ju kvinnan som ”straffas” Med att bli trodd som lögnare, får göra gyn undersökning,utredas och sen går ju mannen oftast fri och blir lite ”Tyck synd om mig jag vart falskanmäld?”.
Och eftersom dom flesta som anmäler faktiskt har blivit våldtagna. Så får ju dom det fruktansvärt.. Först vara med om en våldtäkt med allt det medför.. Sen sorg, ilska, äckelkänslor, rädsla undersökning, polisutredning. Väntan på rättegång.. Kanske mer press och media?.. Terapi för att komma över händelsen.. Sen domen och mannen går fri.. Kvinnan har gått igenom allt.. och vad gick han igenom. Han fick sitt sex och vart frikänd och kvinnan vart dumförklarad..
Knappast så att mannen blir straffad… Nånstans..

En som jag känner som är en riktig familjefar, hur snäll och god som helst. Han är advokat och jag läste en gång att han hade ett fall där han försvarade en man som hade våldtagit flera och det fanns bevis på det, men trots detta fortsatte han att försvara sin klient, såklart. Blev så PAFF, kunde inte tro att han skulle försvara en jävla idiot. Var så jävla besviken att jag höll på att sprängas. Och ja, jag vet att han är advokat och att han tjänar pengar på det, men man kan faktiskt välja bort sådana fall. Hur kan man ens sova gott om nätterna? Alltså jag förstår inte? Det är nästan mer skrämmande att se någon försvara en våldtäktsman än att veta att någon har blivit våldtagen. Vi ACCEPTERAR att det händer när vi försvarar dessa människor.
Poängen är iaf att när du skrev att vissa säger ”jag känner en som aaaaaldrig skulle kunna göra så” – så tänkte jag på det här. För aaaaldrig trodde jag att han, som är så snäll och bra, skulle försvara en våldtäktsman och det får mig att förstå att att jag ALDRIG, bokstavligen ALDRIG ska tänka ”aldrig att den där killen skulle våldta någon”. För finns det snälla människor som försvarar våldtäksmän så finns det ”snälla” människor som utför det också.
Så, ni som säger att er vän har blivit falskanmäld – gör inte det. Skydda alltid offret oavsett vad, det finns tillräckligt många som skyddar våldtäktsmännen. Var inte en av dem. Var bara inte det.

Juridiskt försvar är inte detsamma som att försvara gärningen i moralisk mening, snarare att värna att lagar och rättsordning följs. Vad är ditt alternativförslag? Att vi bara fäller dem rakt av? Att de, utan juridisk kunskap, sätts att försvara sig själva?
Nej, alla har rätt till försvar, skyldig eller ej, hur skall vi annars kunna få ett rättssäkert samhälle? Förstår ärligt talat inte din upprördhet och ditt fördömande här. Och nej, jag försvarar inte våldtäktsmän. Det är vidriga jävla as. Vidriga jävla as med juridiska rättigheter dock.

Nu ska jag vara jävligt privat och typ hijacka det här inlägget för att bara få ventilera allt som det här rör upp hos mig. Jag blir så fruktansvärt provocerat av ”men alla falskanmälda män dååå!”-grejen. Jag vill kontra med ”Men alla jävla våldtäkter som inte anmäls dååå!!”.
Om man ser så här; jag har blivit våldtagen vid tre tillfällen. Och jag har anmält noll av dessa.
Två av dem för att det var med ett ex som hade en jävligt taskig syn på rätten till min kropp och jag var så inne i det hela att jag liksom inte tog det längre än att till att bli arg på honom och säga ”Men lägg av nu!” och tjura lite så att han fick böna lite på sina bara knän för att jag skulle bli glad och mysig igen. Vad han gjorde? Han hade sex med mig när jag sov… Och det är inte någon jävla gråzon för han visste exakt vad han gjorde. Jag hade problem med urinvägsinfektioner (och svamp som följd av antibiotikakur pga en av dessa UVIer) och kunde inte ha penetrerande sex just då för att det gjorde för ont. Och så helt plötsligt så vaknar jag en natt av att han har initierat ett samlag. Detta trots att jag i VAKET tillstånd inte kan ha sex för att det gör för ont. Det var första gången. Andra gånger var just innan vi gjorde slut, kanske det som fick båten att tippa över helt, då jag inte ville ha sex på grund av … ja på grund av att jag inte kände för att ha sex med honom och vi hade haft diskussioner om det. Varpå jag vaknar på natten IGEN av att han fört in sin jädra penis i mig. Tack för den.
Och varför anmälde jag inte? För att vad hade det gjort för skillnad? Det hade inte gått till rättegång för att det fanns ju inga bevis. Det enda som hade hänt skulle vara att jag skulle ha blivit märkt i vårt lilla samhälle. Jag, inte han. För han var ju en så fin kille, så snäll. Inte kan väl han ha våldtagit någon? Och jag var ju rätt aggressiv skulle hans kompisar sagt – nämnde han inte ofta om hur jag helt plötsligt kunde bli oförklarligt tjurig över småsaker? Kanske hade det blivit en notis i dagstidningen. Kanske hade det blivit en flashbacktråd till följd av den där vi hängts ut med namn, men mina sexuella erfarenheter diskuterades och där nedvärderande saker skrevs. Där ”men hon sov naken bredvid honom och hade sex med honom ofta, klart det inte är något problem!” skulle varit den rådande meningen.
Jag hade blivit den överreagerande falskanmälaren som bara anmälde för att hämnas på mitt ex.
Tredje gången jag blev våldtagen var jag full. Jag var i ett förhållande – eller typ i ett förhållande med en kille, det var inte riktigt helt definierat än. Och jag var full. Och dum, inte den schysstaste nästan-flickvännen som finns. Och gick hem med en annan kille från krogen när jag var ute. Jag och killen hånglade i hans soffa, men när han försökte gå vidare till sex så ångrade jag mig, tänkte på min nästan-pojkvän och hur dum jag var. Och jag sa nej. Varpå han försökte övertala mig. Och jag sa nej. Varpå han började ta på mitt könsorgan, allt medan han typ hängde över mig och sa ”men kom igen nu!”… och jag slutade säga nej, men sa inte ja heller. Inte heller denna gång anmälde jag.
Jag skrek inte nej och slogs när han inte respekterade mina två tidigare nej och mitt passiva tillstånd. Så ingen skulle se det som våldtäkt, eller hur? Och jag hade ju en nästan-pojkvän – om jag skulle anmäla och presentera den här bilden, skulle inte folk tro att jag falskanmälde? Skulle inte jag bli uthängd som falskanmälaren på Flashback. För den här killen var fotbollsspelare och rätt bra på plan. Och skulle inte folk se det som att jag anmälde bara för att rädda mitt nästan-förhållande med den andra killen?
Så jag avskyr alla som dra upp det där as-argumentet ”men alla falska anmälningar dåååå!!. Vet ni. Jag tror att typ 99 % av det som ses som falskanmälningar är riktiga våldtäkter. Kanske inte ”blir påhoppad och nedslagen av tre okända (utländska för att bli extra legitimt) män i en park och fasthållen på marken medan hon skriker”-våldtäkt, men ”jag säger nej och du tar inte hänsyn till det för att du tror dig ha rätt till min kropp”-våldtäkt. Och de är också

TACK för din berättelse. Den behövs. Jag tänker också som du, att 99% av ”falska våldtäktsanklagelser” är legitima våldtäkter där betraktaren helt enkelt har på sig sina rape culture-glasögon och inte fattar vad det är hen ser.
När jag gjorde slut med min före detta så försökte han vid ett tillfälle att ligga med mig trots tydliga och våldsamma protester (dvs jag sa ”nej”, ”sluta”, ”lägg av” samt försökte trycka bort honom) från min sida. Han kort och gott flög på mig (vi bodde fortfarande tillsammans), kysste mig, höll fast mig, tog på mina bröst och mitt kön, försökte få av mig kläderna osv. Detta pågick i några minuter tills jag lyckades knuffa bort honom och få honom att vakna upp ur sitt rape mode.
Det sjuka är att jag är helt övertygad om att han såg detta som ett ”passionerat” sätt att försöka vinna tillbaka mig, försöka visa att han var en sån där eldig kille som han kanske trodde att jag saknade och att jag liksom skulle komma på bättre tankar om han bara gav mig lite göttigt sex. Han verkade tycka att detta var ett romantiskt sätt att visa hur mycket han älskade och åtrådde mig – att han helt enkelt inte kunde vara utan mig.
Detta var inte romantiskt. Detta var ett våldtäktsförsök. Jag blir så arg när jag tänker på att han går omkring helt ovetande om vad det var han gjorde, att han säkert går runt och snackar om hur vidrigt det är med våldtäkter och anser sig vara en sån som själv aldrig skulle.

Jag minns när jag var runt 20 år och var bekant med en kille som är ett par år äldre än mig. Jag var då tillsammans med en kille och hans ex hade haft ihop det med denna kille.. Jag pratade en gång med henne och hon sade att han hade våldtagit henne… och av någon anledning sade jag det till honom, vad hon sagt och då sade han ”- tjaa det är inte första gången jag blivit anklagad för våldtäkt” Det var hans svar och det var som om han bara ryckte på axlarna åt det.
Hur märkligt? Hur sjukt? Har nu 15 år senare tänkt på det där många gånger..Vi har många gemensamma vänner än i dag och jag vet att han inte var snäll med sin förra tjej heller (våld) och man undrar ibland..
Vet kompisarna om detta? Skiter dom i det eller vet dom inget? Jag skulle aldrig vara vän med en tjej som slog och våldtog sina pojkvänner..men killar verkar tänka annorlunda.

Du bör kanske justera siffrorna i ditt inlägg?
och läsa BRÅs statistik (som du ju hänvisar till) noggrannare.
Det är 36000 uppskattade sexualbrott inte våldtäkter.
16900 sexualbrott anmäldes 2012.
i kategorin sexualbrott ingår flera brott som inte är våldtäkt t.ex. ofredande.
Det var alltså 6320 anmälda våldtäkter 2012.

Hej!
Jag är en kille nu som har läst detta inlägg och alla kommentarer, jag är rent utav chockad över att läsa det här, och vet inte hur jag ska hantera det…
Jag inser också att även om jag säger hur mycket det tog på mig så är det just dessa ”snälla” personer (män) ni har förlorat tillit till. Så kräver inte att ni litar på mig.
Personligen så har jag nu mer eller mindre skaffat mig en åsikt som jag står starkt för, villig att ändra den dock och erkänna mig fel.
Jag har läst kring falskanmälningar, ibland verkar de vanliga och ibland inte. Ärligt talat så har jag tyvärr en känsla av att statistiken även den är mansdominerad, så den simpla meningen till ”falskanmälningar” är endast falskanmälning enligt mannen. Precis som ni säger, de flesta falskanmälningar är troligtvis våldäkter som har ägt rum.
Jag undrar hur polik egentligen fungerar på denna fråga.. Men något som är värt för er att faktiskt försöka ta upp som en fråga, eftersom att man lätt verkar hamna i en diskussion som sedan cirkulerar, och det händer inte så mycket mer.
Det kanske krävs ett nytänkande?
Det som jag tänker på är frågan ”vem definierar vad våldäkt är”.
Ett faktum, oavsett falskanmälningar eller inte så är kvinnan utan tvekan det absolut vanligaste offret för sexuella brott & majoriteten av förövarna är män.
Det ter sig alltså absurt att ens mannen envisas med att tolka vad våldtäkt överhuvudtaget är.
Jag vet inte varför dessa män ni har stött på alltid verkar likadana…
Jag mår illa av att läsa hur ens egen far kan skälla ut sin dotter på det viset.. Berättelsen om våldäkt med batong gjorde mig förskräckt, och jag får nu perspektiv på hur illa våldtäktsfall faktiskt hanteras när dem inte fällde en sådan man.
Jag vet inte varför jag ser allt så annorlunda. Fick diagnosen Asbergers i oktober 2013, och det är så ironsikt för mig att det ska tolkas som ”lätt” variant av autism. Om man tänker efter vad autism definieras som, att man inte förstår sociala sammanhang, socialt missanpassad osv. Vad jag hör här är korkade män som passar in på beskrivningen Autism (alltså inte fattar).
Vill jag gärna tro att det finns en annan förklaring… Kanske, ni får förkasta det nästa jag skriver, men jag skriver det också av egen erfarenhet.
Jag har svårt att tro att dessa män är på något vis friska, och att deras handlingar reflekteras på en skadad barndom.
Har ni någonsin tänkt på hur resurserna ser ut för barn? Gå in och kika i ett gymnasium eller någon annan skola, titta på anslagstavlan.
Det finns uppimot 5 organisationer som fokuserar endast på flickor, 2 som fokuserar på barn i allmän fråga (så vitt jag vet) och inga som fokuserar på endast pojkar.
När flickor mår dåligt så agerar dem introvert, och pojkar extrovert.
Jag säger INGET om att ni ska förlåta, ta hänsyn osv. Fäll dessa män och fortsätt att kämpa för er sak, men det kan också vara värt att ta upp frågan var allt rotar sig ur.
Om inte annat är det barn vi talar om, oavsett kön så ska det finnas lika mycket resurser tillgängliga, barn ska inte prioriteras framför barn.
Annars tror jag rent faktiskt att man får räkna med att när dessa barn växer upp utan att ha känt värderingar, så kan de inte heller lägga värderingar på andra, eller ens veta vad värdering innebär.
Jag vägrar tro att män är till sin natur primitiva varelser som inte kan stå emot sina begär, varken är medvetna om sina egna handlingar eller hur deras handlingar kan påverka någon annan.
Men det kanske är så… Jag har ingen aning, men jag kräver att få se en studie som bekräftar att pojkar överlag inte mår dåligt.
Är män som Platon, Sokrates, Isaac Newton och Voltaire utdöda?
Skrämmande nog så kan det vara rimligt, då intelligens har visat sig ha genetiska arv och dessa män har sällan varit intresserade av förhållande eller sexliv.
Ni får avgöra själva, det är er fråga det rör sig om, jag har därför inte så mycket att komma med som man.
Jag vågar inte säga att det är värt att satsa, men det kan finnas större chans att ni träffar en man ni kan lita på som redan lever ett i självdiscipli. Som vegetarianer, veganer elle

[…] Men efter såhär många dagars vila förstår jag att ni är redo att snacka lite våldtäkt igen så lets get to it! I mitt senaste inlägg om våldtäkt skrev jag att en våldtäktsman gick fri. Var det den obotliga rabiesfeministen i mig som önskade vara sådär “onödigt provocerande” genom att skuldbelägga en oskyldig man? Nej, jag skrev så för att det med största sannolikhet är sant. Låt mig illustrera det hela med en bild stulen från the Lady her self: […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *