Kategorier
feminism & genus

Mot sexuellt våld – FÖR SAMTYCKE

Nu på lördag den 18’e, så hålls en manifestation mot sexuellt våld i Kungsträdgården här i Stockholm och jag uppmanar alla er som kan att komma dit! Bjud in alla ni känner också.
1553408_10151819772821567_1315050207_o
Arrangörerna är:
– Föreningen Storasyster
– Kvinnors Nätverk
– FATTA
– Sveriges Kvinnolobby
– Feministiskt initiativ
– RFSU
– Män för Jämställdhet
Med stöd av: Sveriges Kvinno- och Tjejjourers Riksförbund, SKR.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Mot sexuellt våld – FÖR SAMTYCKE”

I grund och botten är det väl så att i nutiden är offret villigt tills motsatsen bevisas (skrika, göra motstånd, säga nej klart och tydligt etc), medan med samtyckeslag är offret OVILLIGT tills motsatsen bevisas. Det betyder att man måste bevisa att personen ville ha sex med en, inte bevisa att personen gjorde ”tillräckligt” med motstånd.
Personligen skulle jag ÄLSKA en sådan lag!

Hej LD!
Vet inte om du hört om denna sjuka lagändring som har börjat gälla i Jönköpings län sedan årsskiftet? Nu har de valt att endast subventionera ett fåtal p-piller för unga tjejer, och istället höjs priset kraftigt på resterande preventivmedel. Detta kommer bli en klassfråga vare sig unga tjejer har råd eller inte att skydda sig, vilket UMO befarar kommer leda till fler aborter! Många är riktigt förbannade/ledsna för nu kommer de behöva välja bort det preventivmedlet som passar dem bäst bara för att de kanske inte har råd att betala. De flesta har råd, men de andra då? Görs inte något kommer de få igenom dessa lagändringar i fler län än bara Jönköping. Något måste göras.
Länk: http://www.jonkopingsposten.se/regionalt/unga-mister-stod-p-piller#.Ute7YfTuLcN

Med risk för att låta ”korkad”.. Ställer jag ändå denna fråga.
Vad exakt innebär samtyckeslagen? Alltså jag förstår ju att båda måste samtycka till sex, och gör dom inte det är det våldtäkt. Men hur ser bevisnings grejen ut?
Men hur kommer samtyckeslagen hjälpa kvinnor att fälla män som våldtagit? Vad innebär denna lag? Hur fungerar den till skillnad från ”hjälplöst tillstånd” ”Nej” då ingen kan verifiera samtycka, nej, hjälp löst tillstånd.
Hur kommer den fungera mer säkert för både män och kvinnor?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *