Kategorier
feminism & genus

Att behandla män som kvinnor går inte för sig!

20140716-115841-43121348.jpg
Så här såg det ut på suffragetternas tid. Feminismen har aldrig varit populär och feminister har aldrig varit omtyckta oavsett hur mycket dagens motstånd försöker hävda att vissa feminister förstör feminismen eller hur feminismen gått för långt.
Tvärtom har feminister alltid anklagats för att hata män, vilja förstöra familjer samt äktenskap, vara manliga och fula och okvinnliga och påtvingande osv. Bilden ovan är ganska ”rolig”: det var vanligt att man vände på könsrollerna när man kritiserade kvinnosaken förr men det säger ganska mycket om männens och samhällets syn på kvinnor under den tiden men även nu; nämligen att män som behandlas som kvinnor behandlas sämre.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Att behandla män som kvinnor går inte för sig!”

Apropå ”Att behandla män som kvinnor går inte för sig!” – de som skriker i högan sky när pojkar kläs i ”flickiga” kläder. Att en flicka har tuffa killkläder är bara bra. Men när någon sätter på en pojke rosa kläder eller nåt annat som ser ut att vara ett flickplagg, då FÖRNEDRAR man honom. HUR är det möjligt att inte se det djupa kvinno-/flickförakt som det innebär?!
Flicka ser ut som pojke = bra
Pojke ser ut som flicka = förnedrad
Jag blir så arg så jag blir fan galen.

Jag håller med fast jag tror också att det till viss del beror på att många kvinnor faktiskt har försvarat och stridit för att det ska vara ok att använda ”manskläder” , men att betydligt färre män kämpat för att få ha ”kvinnokläder” . Jag tycker att det tydligt visar på skevheten i jämställdhetskampen. Varför är inte fler män engagerade i att skapa en vidare och mer tolerant mansnorm? Sorgligt.

Haha, det är säkert så att delen tjejerna får vara i är mindre eller lika stor. Eller om vi säger att den är större – bara för att han inte får tillgång till hela ytan så får han ju ändå det han betalar för, att träna? Han kan byta gym? Dessutom, han kan ju gå ner i till kvinnolön om han vill tänka på sin stackars ekonomi och att det ska vara rättvist…
Män blir så förbannade att de gör en anmälan till myndigheter för att det finns några kvadratmeter de inte kan roama fritt på!

Vissa feminister som ska försöka förnedra män på något sätt gör det ofta genom att ”feminisera” dem, typ kalla dem ”lilla gumman” eller en tjej-version av deras riktiga namn (om t ex en kille heter Erik kallar de honom ”Erika”), eller gör satirbilder där killar är i typiska ”tjej”-poser, t ex med benen i kors och putande med brösten, eller iklädd kvinnokläder.
Och vad visar det? Jo, att det är förnedrande att vara kvinnlig. Det värsta man kan göra mot en man är att behandla honom som en tjej.
Varför…?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *