Kategorier
feminism & genus

Kvinnor har all anledning att hata och frukta män

Ofta när jag rör mig på stan kommer ni fram och säger hej och jag blir alltid så himla glad (men blyg) men på senaste tiden har jag känt ett obehag. Inte av er men av hur ofta folk känner igen mig. Jag tänker på hur lätt det skulle vara att attackera mig om man ville och som feminist har man många fiender.
Innan jag låter otroligt otacksam för det kommer jag att göra, så vill jag bara tacka för allt stöd och berätta att det betyder enormt mycket. Det gör att jag orkar lite till iallafall. Att det känns värt det på nåt sätt eftersom att det är större än mig, kvinnokampen och kriget mot kvinnohatarna. Jag kämpar för er som inte kan eller har möjlighet.
Men med det sagt, och här kommer jag och är otacksam, det är enkelt att säga att man har varandras ryggar. Det säger jag också ofta men det är föga tröst när det egentligen bara är ett symboliskt stöd och man står där helt jävla ensam mot en arme av hotfulla arga män som vill mig illa. När de kommer och knackar på min dörr så står jag själv. Kanske är mina barn hemma. Men jag har ingen arme i ryggen. Jag kommer stå där skyddslös och jag är faktiskt väldigt rädd. Det är många av oss. Ni. Alla kvinnor. Vi är rädda för män och vi har all anledning att vara det. De väller in. Väller fram. Hundratals mail i boxen varje dag, kommentarer i modereringskön och alla uttrycker sån orimlig ilska och hat.
Dessa reaktioner fick jag efter att jag outade pedofilerna:

20140607-015754-7074062.jpg

20140607-015753-7073961.jpg20140607-015754-7074326.jpg

20140607-015754-7074431.jpg

20140607-015754-7074530.jpg

20140607-015754-7074628.jpg

20140607-015754-7074722.jpg

20140607-015754-7074165.jpg

20140607-015754-7074822.jpg
Väldigt många män vill oss illa och tystnaden från resten av dem är skrämmande. Är det så konstigt att många kvinnor hatar dem?

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Kvinnor har all anledning att hata och frukta män”

Förstår att du blir rädd det hade jag oxå blivit. Min förra sambo försökte strypa mig, och innan rättegången fick jag mängder av hot på internet, av hans vänner. Hade inga barn då ännu men det sades att man skulle döda min hund. Samt att jag borde dö, inte borde vittna och jag blev kallad en massa saker såklart. (Min katt hade han ihjäl fick jag veta senare, trots att han följde med och letade efter katten då den var ”försvunnen”. Alltså hur många tjejer/kvinnor gör sådant här?!? Jag var sjukt rädd. Vill bara säga att jag förstår dig. Kram.

Vet inte vad jag ska skriva. Mållös. Vi kan ju bara hoppas att de flesta är tomma hot (inte för att det gör hoten mer OK). Anmäler du alla hot? Förstår att de är oändligt många men ändå.
Jag har själv blivit hotad en gång via mail när jag var yngre och tog det ganska allvarligt. Hotade dock bara med polisanmälan och efter det lämnade personen mig ifred (hade inget med feminism att göra kan jag tillägga men det finns hotfulla människor överallt).
Det är faktiskt pga. alla hot på nätet som jag aldrig uppger mitt riktiga namn (hotet jag skrev om var obehagligt just pga. att jag var med i en rasklubb som ung och där var alla medlemmar offentliga så att säga). Finns undantag som mail osv. fast då skickar jag till släkt, jobb osv. På forum, bloggar och andra sociala medier har jag hittills aldrig uppgett mitt riktiga namn. Trots att jag gömmer mig bakom alias eller nöjer mig med kalla mig vid mitt förnamn så är jag ytterst försiktig med vilka åsikter jag uttrycker. Jag vill liksom inte censurera mig. Jag vill uttrycka mina åsikter och vara ”in your face” som du men rädslan för hot eller provocera fel person skrämmer mig.
Din blogg är befriande. Jag tror aldrig jag har läst en blogg så länge och så konstant som din. Aldrig tidigare har en blogg haft lika stor betydelse heller. Du är tuff!

Skrev lite fel det. Facebook är väl det enda nätverk som jag har uppgett mitt riktiga namn på. Fast jag var också väldigt censurerande där. Skrev inget av värde om jag skrev något. Idag är jag inte ens medlem där.

Fy tusan så otäckt! Många av de kommentarerna borde väl gå att anmäla? Inte för att det gör någon direkt nytta, men det gäller att använda alla medel som finns för att tysta dem.

Tack för att du finns!!!
Sen jag började läsa din blogg har jag börjat våga stå upp för mig själv.
Du öppnar mina ögon för mycket som är orättvist i samhället ochmitt liv.

Det du får kastat emot dig är vidrigt. Förstår att du blir rädd – det är mänskligt. Om du inte redan har kontakt med polisen så hoppas jag att du tar kontakt.
Visst vill många av hatarna bara spy galla och hat och skrämmas, men bättre att ta det säkra före det osäkra.
KRAM
/Jennie
PS. Du har gjort och gör skillnad för så väldigt många, men kampen för jämställdhet och feminism vilar inte enbart på dina axlar. Om du känner att du inte orkar så är det helt okej. Du måste inte stå längst fram på barrikaderna hela tiden. Det är helt okej att dra sig tillbaka lite och vila och samla krafterna. Det vet du givetvis rent logiskt, men jag hoppas att du känner press från dina följare att vara feminismens frontfigur hela tiden. DS.

Jag blir så otroligt ledsen ända in i själen när jag ser att du får ta emot sånt här. Det gör ont i mig. Att det finns folk som blir mer upprörda över feminism än över våldtäkter på barn. Du kan aldrig förstå hur tacksam och glad jag är att du är den du är och att du kämpar på trots sån här skit, att du orkar. Mycket mycket kärlek till dig!!

Åh, gud, RÄTTELSE: Jag hoppas att du INTE känner
press från dina följare att vara feminismens frontfigur hela tiden.
skulle det naturligtvis stå ovan. Ordet INTE föll bort och ska förstås vara där.
Förlåt!

Det var hemska saker att läsa. Var jag i dina kläder skulle jag lägga ner hela feministaktivismen. Ingenting kan vara så viktigt att en ska behöva riskera sin egen eller sina barns säkerhet. Låt nån annan ta över.

”Ingenting kan vara så viktigt att en ska behöva riskera sin egen eller sina barns säkerhet.”
Va? Har det helt undgått dig att LD har en dotter? Och att hon är väldigt medveten om vilken framtid som väntar hennes dotter i en förtryckande struktur? Ninjas ”säkerhet” är redan riskerad enbart pga av att hon fötts som flicka så det är väl absolut viktigt nog att kämpa för feministiska framsteg. Sen är LD såklart fri att göra precis så mycket som hon orkar.
Varför tar du inte och tänker till en extra gång innan du skriver en dravlig, skuldbeläggande kommentar nästa gång?

Jag är så glad och tacksam att du står på barrikaderna. Jag imponeras av ditt mod, din kämparglöd, din kunskap och ditt driv. Jag löser kommentarerna du får, men är pinsamt nog för feg att hoppa in i trådarna och stå upp mot idioterna.
Men vi är många bakom dig, många som är stolta över dig och det du gör!
Stor kram!

LD. Du är så jävla bra, jag måste bara säga det. Du är en sådan fantastisk källa till hopp, mod och styrka. Du har fått mig att vakna, att börja tänka. Jag förstår inte hur du orkar ta all skit, det folk (män) skriver får mig nästan att tappa hoppet. Men du ger mig det tillbaka. Jag beundrar dig så jävla mycket. Tack, tack och tack så jävla asmycket för att du belyser och inspirerar mig och så många andra människor.

Hemskt att vissa kan vräka ur sig dylika saker, det måste vara mycket brist på empati och respekt för kvinnor i deras hjärnor. Jag förstår definitivt att det finns kvinnor som hatar män, jag gör det ibland också, fast mest skäms jag när jag läser liknande saker. Jag tycker i alla fall att du är väldigt imponerande, du skriver alltid bra och intressanta saker! Hoppas att du fortsätter med det. Stay strong!

Alltså fyyyyy FAN!!! Jag förstår mig inte på folk som tror att de kan säga och göra vad som helst! Vem tror de att de är? Vad är det som gör att de tror att de kan bete sig hur som helst!
Personen som skrev om Breivik och dig utgav ju faktiskt ett mordhot!!! Jag blir så arg, ledsen och frustrerad när jag läser dessa kommentarer som du blir utsatt för.
All heder till dig; att du orkar fortsätta!
Jag har en vän som är transsexuell och även hon får utstå ett fruktansvärt hat via sin blogg. Jag förstår INTE hur man kan klanka ner så på andra människor?
Alltså dessa män( mestadels) och kvinnor har ju inte ens träffat dig eller min vän och ändå så känner de Er bäst och det ger dem tydligen rätten att säga vad de vill??!!!
Jag känner inte dig, men jag älskar dig!
Kan inte alla bara vara snälla mot varandra? 😉

:(((( fyfan vad vidrigt. usch usch usch. en del av de där kommentarerna borde gå att polisanmälas som olaga hot??? det gör mig livrädd att dessa personer är vuxna människor som verkar ute i vårt samhälle. som får rösta, som har jobb där de kanske kommer i kontakt med andra människor. att de kör runt i trafiken och att de går på samma restauranger och krogar som oss. att kvinnovåldet är ett sådant utbrett samhällsproblem äcklar men förvånar mig inte när jag set det här.

Vad fan?! De är mer arga på dig som ”outar” två pedofiler än på två snubbar som förgripit sig på barn? Jävligt logiskt och oerhört moget. Jävla idioter.
Det är på grund av sånt folk jag vill skaffa vapenlicens trots att jag inte ens gillar vapen. Får man inte ha pepparspray på sig är det bättre med vapen hemma helt lagligt.
Märks ju vilka smågrabbar som sitter där hemma och tror att de är så himla coola bakom sina skärmar.
Jag undrar hur de hade reagerat om nån skrev så om deras mammor/systrar/flickvänner.
Töntar.

Är det inte samma sak för de motsatta sättet (vissa) extrema feminister pratar om män, t.e.x deras pappor/bröder/pojkvänner?
Feminister har alltid vart något jag tyckt om men blir det inte för mycket när det började med att kämpa för jämställdhet fast ledde till en massa manshatande kvinnor som tror sig få säga vad de vill bara för de är kvinnor, exakt det man jobbade för att stoppa männen för att kunna göra alltså är bägge samma skit och det känns som det är en tävling om vem som kan vara trögast.
Sen med att hänga ut någon på detta sättet på internet när man vet att man är rätt så känd och att många kommer att se det tycker jag är lågt.
Hon får hata hur mycket hon vill man häng inte ut individer det är riktigt lågt..

Hur du än gör, vad du än gör, så känn ingen skam. En tar på sig den så lätt, åt endera hållet ”jag skulle kanske, jag borde kanske…”
Du är en så jävla stor inspiration och hjälper så mycket (jag tex, jag är inte en person som vågar stå på barrikaderna som du, men jag inspireras av dig, växer långsamt dag för dag, för att våga välja, våga säga ifrån – till mångt och mycket tack vare dig och/eller de du länkar etc) men… Du måste överleva själv också. Dina barn. Din man och er relation. Er familj. Du. Ni. Du har tillfört så otroligt mycket och jag personligen skulle gråta blod om du försvann, det skulle fattas något i min vardag, men jag skulle så väl förstå det.
Jag kan villigt erkänna att jag själv är rädd, även fast jag inte vill medge det officiellt, IRL. Det om något är väl en vinst för patriarkatet, men ska en själv (läs: du och din famlij) gå under på kuppen? Du har satt igång en rejäl eld, en glöd som kommer fortsätta brinna. Elden kommer söka näring ett tag, om du försvinner, men någonstans hoppas jag att någon annan kommer.. Äh, styra upp.
För lite måste en, någonstans, tänka på sig själv med. Hur mycket hjälper en andra om en själv går under längs vägen och sedan inte finns kvar?
Ursäkta röran i inlägget här. Jag har druckit vin. En jävla massa vin. Så jag släppte lite på prestationsångesten och ”skriva-korrekt-ångesten”.
För övrigt: Det finns så många jävla crazy nuts där ute. Man ska nog lite akta sig för att inte ta dem och deras hot helt på allvar. 🙁
Ta hand om dig. Stor kram (även fast det känns konstigt att skriva ”stor kram” till någon jag aldrig träffat)(skyller på vinet).

Men fy fan vad arg jag blir när jag läser deras kommentarer! Det är tydligen vidrigare att uttrycka sitt förakt mot pedofileri än att vara pedofil! Detta är skrämmande! Men vill bara ge dig en, stor, varm och styrkande kram och säga att världen är så mycket bättre och tryggare med kvinnor som dig och all din visdom, din kamp för kvinnor och andra utsatta grupper. Att du vågar ta plats och tals för de som inte har mod nog. Jag håller oftast med dig i varje ord du skriver och det är sådana som du som gör att jag är stolt att vara kvinna i Sverige! Du är fantastisk!!! <3

Moget btw att BARA samla negativa rubriker, kommentarer för att bygga din lilla hat mos oss, kanske du borde sikta dig på nåt positivt for once när det gäller oss män, det är inget fel i att erkänna att inte alla män är svin vet du 😉

Vad menar du egentligen med rubriken? Det står ”Kvinnor har all anledning att hata och frukta män”, men det får det ju att låta som (iallafall för mig) att alla kvinnor har/gör rätt till/i att hata män. Menar du inte snarare att det är förståeligt att vissa kvinnor hatar eller fruktar män? Eller har jag fel? Skulle uppskatta svar så att jag kan förstå vad du menar bättre. 🙂

Tror du att det bara är LD som läser såna här saker? Tror du inte att ALLA kvinnor har läst den här sortens kommentarer, hot och förnedring riktat mot kvinnor som vågar hävda något som inte passar vissa män? Eller som vågar inte vara tillgänglig för vissa män? Det spelar väl ingen roll om det har varit riktat mot dem själva eller inte? Människor är utmärkt duktiga på att ta till oss av kraven som mobbingstrukturer ställer utan att ha varit offer för dem själva. Barn på grundskolan vet ju uppenbarligen alldeles utmärkt varför vissa blir mobbade utan att ha varit offer själva.
ALLA kvinnor lär sig att de har ansvar och skyldigheter enbart i egenskap av kvinnor. ALLA kvinnor lär sig att de SKA vara rädda enbart för att de är kvinnor. INGEN kvinna tillåts växa upp utan att få höra att de bör akta sig, att de bör tänka sig för, att den där andra kvinnan som råkade ut för ditten eller datten hade nog ändå gjort något själv för att förtjäna det hemska som hände henne. Därför står det inte ”vissa kvinnor”.

Usch så vidrigt. Och så vidrigt att de inte ens ser att det de sysslar med är något heeeelt annat än det så kallade ”manshat” som feminismen sysslar med. Förstår inte att du orkar, det ska jag helt ärligt säga, men du är jävligt cool som utifrån sett står pall och fortsätter slåss! Och du slåss dessutom schysst (vilket dessa idioter uppenbarligen inte är klara nog att inse). Vill stötta på något sätt, men vet inte hur!!

Jag kan på ett sätt förstå för det otränade (och smått ointelligenta hjärnan) ögat att man hajar till när man ”okej:ar” mansfruktan och hat. Men om man ser till statistiken av vars det förekommer mest brott mellan könen så känns det ganska befogat. Jag hatar inte alla män jag känner, faktiskt ingen. Inte heller är jag rädd för dom. Men när man står där ensam en lördagkväll och man möter en grupp män så känner man sig väldigt utsatt, spelar ingen roll hur dom beter sig eller ser ut – jag är alltid rädd! Och jag ska inte behöva skydda mig med kläder, pepparspray eller ett storr kompisgäng runtomkring mig (även om samhället ser ut så).. Det är mäns konstanta uppmuntrande från ung ålder att vara obrydd, hård och för en del härskarteknisk som stör, inte mitt val att göra vad jag vill.

Så jävla trött och uppgiven blir jag av att läsa det här.. Det kryllar ju för fan av idiotiska män där ute! Var kommer allt hat ifrån? Jag beundrar dig som fan som orkar!! Jag jobbar på att orka oftare, men det är inte lätt med alla dessa fruktansvärda män(niskor) omkring en..
KRAM!

Sådana kommentarer gör mig ledsen. Små människor bakom sina datorskärmar tror att de kan kräka ur sig vad som helst.
Går det inte att polisanmäla, de har ju t.om sina fejs som avatarer.
Eller skicka Aschberg på dem.
Med det sagt vill jag bara säga att din blogg berikar mitt liv. Innan jag trillade in här första gången anser jag att jag var..ignorant.
Jag har fått omvärdera många åsikter och fördomar och jag är väl den första att krypa till korset och erkänna att jag sade och tyckte många dumheter om ”hen”.
Jag skäms.
Hur som helst, jag tittar in här flera gånger om dagen och även om jag inte alltid är överens med vad du skriver, så får det mig att i alla fall tänka och fundera.
Var rädd om dig själv och dina nära.

För mig betyder du mycket! Sedan jag hittade dig och din blogg har jag börjat vakna och saker jag ser gör mig arg. Jag har börjat stå upp för mig själv och andra. Jag vill för första gången i mitt liv förändra något som jag är 100 % säker på är fel (och så har jag börjat med no poo såklart!).
Alla dessa vidriga kommentarer som du får gör att ett förakt mot män som alltid legat inuti mig vaknar och vill explodera. Det är inte din förtjänst som alla dessa äckliga antifeminister vill tro, utan deras eget fel. Hur ska man kunna tänka något bra om en enda som lämnar en sådan kommentar? Det värsta är att de inte inser själva vad de gör.
Du gör ett slitit och smutsigt jobb, men du gör det bättre än alla andra.
Du är bäst.

Detta är så vidrigt! Jag tycker det är otroligt bra att dra ut den här skiten i ljuset och låta alla få se.
Känner enorm tacksamhet mot er som vågar och orkar stå i offentligheten, för ni betyder så otroligt mycket. Ju fler som syns och hörs, desto fler vågar göra sina röster hörda. Varje dag blir vi fler, varje dag blir vi starkare!

Du har get så många tjejer självkänsla (mig), det är helt sjukt att du får så mycket hat. Du förkänar inte det, du har gjort så mycket för samhället, för feministen och mig. Om du inte pallar så fattar jag, du har gjort så mycket så vi kan inte förvänta oss mer av dig. Till och med Batman (förlåt att jag jämför dig med en man, i brist på annat) la av för att skydda dom han älskade. All styrka till dig, kram ♡

Jag förstår att du är rädd. Detta är hemskt. Det gör mig fly förbannad att det finns människor som gör detta emot dig (och andra). Det rätta vore om de reagerade på de pedofildömda männen istället för att försvara dem. Världen är så jävla sjuk att jag vill spy.

Om man bryter ner detta lite så försvarar de här männen alltså pedofili. Mysigt.
Och ursäkta nu, men hur jävla dum i huvudet är man inte om man hävdar att det finns manshat men inget kvinnohat? Jag ser dagligen män mordhota och kränka kvinnor, och ingen reagerar. Och jag har hitintills aldrig sett en kvinna hålla på och mordhota män som inte håller med henne, men det räcker att hon helt enkelt berättar om det män utsätter henne för för att folk ska skrika manshat.

Förstår att du är rädd, hade nog inte vågat gå ut om jag hade fått de där hoten. Vet att polisen inte tar det på så stort allvar, men har du anmält? Det där är olagligt.
Du är så jäkla stark och grym! Och du har gjort så otroligt mycket för dagens feminister. Du ger inspiration, sprider fakta och information och jag får alltid upp ögonen för nya problem genom din blogg.
Fantastiska kvinna; stay safe.

Jag förstår dig och det är inte otacksamt. Jag hade också varit rädd, jag är rädd men inte offentlig och därmed utsatt. Jag önskar att vi kunde göra mer för dig eftersom du gör så mycket för oss. Blir så jävla ledsen istället för arg. Det känns liksom som att hatet aldrig tar slut och för varje steg till ett mer öppet samhälle vi tar, så tar sig hatet allt grövre uttryck.

Det normala är att bära sig åt som folk. Inte ösa otidigheter över kvinnor, inte gå i taket för att kvinnor anser sig ha rätten av bestämma över sin egen kropp och egen sexualitet. Inte att hota, inte att kränka och förnedra verbalt och/eller fysiskt. Inte att bli som ett barn vars godis tas ifrån en för att kvinnor hävdar rätten att få sina röster hörda, hävdar rätten att vara MEDMÄNNISKA främst och inte för att män ska få sina små snusklustar tillfredsställda.
Så nej, jag kommer inte att lyfta fram de män som ”är snälla”. Normalt beteende är inget jag kommer att sitta och berömma eller klappa på axeln åt. Man får ingen guldstjärna för att man bär sig åt som folk!
Som vanligt alltid detta sätt från vissa män att försöka styra vad kvinnor gör och säger. Nej, huga vi får inte visa att det finns fog för kvinnors rädsla, irritation och ibland avsky för hur alltför många s k män beter sig. Vi ska sitta och berömma personer som gör VAD SOM FÖRVÄNTAS AV VARJE VUXEN INDIVID, att bära sig åt som FOLK.
Feminism på mannens villkor. Glöm det. ”Män” som bär sig åt så här, som implicit anser att feminism är värre än att utsätta barn för sexuella övergrepp ska då fan inte få gömma sig i skuggorna.
Och ingen man ska komma och tala om vilka problem jag som kvinna anser att jag kan uttala mig högt om.
”Snälla killar” som ska ha klapp på axeln och anser sig ha rätt att få ligga för de är ju så himla snälla är inte lika illa som de här öppna misogynisterna men också en del av problemet.
Att bära sig åt som folk ger inte genväg till kvinnors kroppar. Att tala om för feminister vad vi ska eller inte ska yttra oss om och diskutera gör det definitivt inte, det visar bara ännu mer att ”snälla killar” bara är en gradskillnad bättre än öppna misogynister.

Din blogg har gett mig så otroligt mycket kunskap och en annan röst, en starkare röst som står upp för mig och andra som blir förtryckta av dvs anledningar. Förut knöt jag näven i fickan, nu släpper jag ut min vrede och jag mår så mycket bättre, så tack för att du lärde mig se världen ifrån en annan synvinkel.
Jag får så ont i magen av att läsa detta inlägg att jag blir illamående. Jag vill säga att jag förstår att du blir rädd, men jag vågar inte ens föreställa mig själv i dina skor. Dessa hot är hemska, kränkande, riktiga och skrämmande. Din situation idag är inte okej, inte på en fläck okej och inga ord ifrån mig kan förändra det just nu, vilket gör mig ännu argare.
Det jag däremot kan göra är att säga tack! Tack för att du gör din röst hörd och tack för att du gör skillnad. Du gör att jag vågar skrika högre och är rätt säker på att du har den effekten på fler. En vacker dag hoppas jag att vi alla tillsammans tystar idioter som dessa förevigt.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga eller skriva för det du beskriver är ju en verklighet. Det är inte ett undantag, en isolerad händelse eller en ovanlighet. Jag förstår att du blir rädd ibland och även om jag önskar att jag kunde ta bort den rädslan så… ja, det går ju inte så länge samhället ser ut som det gör.
Men jag kan i alla fall skriva att jag tycker att du är fantastisk som tar upp kampen, som offentligt säger emot och problematiserar. Jag känner tacksamhet över att du finns. Det finns så mycket jag håller med dig om, så mycket jag lär mig när jag har läst dina texter eller hört dig i intervjuer. Och även de få gånger jag inte förstår eller håller med, lär jag mig ändå något nytt.
Jag hoppas att det jag och många andra känner kan väga upp lite för de urkorkade och hotfulla meddelanden du fått. Men om du inte skulle orka stå i rampljuset längre så känn ingen skuld över det!
Allt gott till dig och din familj. Ha en fin dag!

Blir så jäkla trött. Hur orkar människorna hålla på så där? Det mesta är ju förstås bara tomma ord från idioter, men utifall att det finns någon riktig psykopat där så hade i alla fall jag beställt hem en bo-stav att ha stående vid dörren (och en i sovrummet!). Det behöver man ingen licens till. Hade en sån när jag besvärades av stalkers under mina tidiga studentår.
I alla fall – jag håller inte alltid med om allt du säger eller hur du säger det, men jag tycker du gör ett riktigt bra jobb som kämpar för kvinnors rätt och jämställdhet trots allt hat och hån. Kör hårt.

Åh herregud… jag blir helt mållös. Hade ingen aning om att nät-/kvinnohatet var så här illa. Var kommer allt hat ifrån? Eldar de upp varandra och försöker överträffa varandra genom att skriva så hemska (idiotiska) saker som möjligt, eller det här verkligen vad de tycker innerst inne? All heder åt dig som orkar fortsätta! Superbra att du publicerar deras kommentarer så här, jag tror det behövs för att få folk att inse hur j-va illa ställt det är.

Usch. Jag hoppas att du fortsätter, men kom ihåg att det också är kvinnor som kritiserar och attackerar. Även om de inte är lika aggressiva som män. Det är sorgligt att så många män/unga killar (för dessa är ju små snorungar som knappt kan stava) som har denna vidriga kvinnosyn.

Du lever under hot. Samhället bör ge dig skydd i samma utsträckning som politiker som har en hotbild får. Du är en politisk, offentlig person. Den fara du lever i måste tas på allvar. Det räcker inte med sympatier. Bevisligen lever Sveriges politiskt aktiva i fara, Anna Lind och Olof Palmes liv hade kunnat räddas om samhället tog hotbilden på allvar.

Nej, det är fan otroligt hur många män som försvarar pedofilerna!?
Love U Lady D, har följt dig i tre år och du tar upp så mkt bra, och har verkligen öppnat mina ögon gällande mycket.
Dessutom gör du helt rätt i att hänga ut alla som trakasserar och näthatar, finner det väldigt lustigt att så få män kan erkänna dessa näthatande rötägg utan att själva känna sig träffade. men det manliga egot………

Fattar inte den mentala styrkan du besitter. Utifrån ser du ut som en koloss, stabil och evig. Ibland visar du ångesten och obehaget du får av att hantera dessa massor med rövhattar men största delen av tiden framstår du som omnipotent. Du har varit _avgörande_ för mitt feministiska uppvaknande. Tack!

Hej hej!
Vill bara säga att du är helt otrolig!
För några år sen skulle jag aldrig kalla mig feminist (p.g.a. allmänt dum på den tiden kanske, opåläst, jag vet inte), och jag tyckte att du var helt extrem. Vid en första läsning tyckte jag att det du sa var ren bullshit.
Sen har jag för mig att jag skrev en kommentar med något motargument som du lugnt svarade på. Ca 5-6 kommentarer och lite bloggläsning senare identifierade jag mig helt och fullt ut som feminist. Alltså, jag är så himla glad över att du finns och att du tar dessa fajter varje. jäkla. dag. Kan ärligt säga att du påbörjade en stor förändring hos mig (oavsett om denna skulle ha kommit lite senare ändå, det vet jag inte) och du är nog en stor inspiration för många. Det får mig att själv vilja ta dessa fajter, kanske inte på liknande forum men i situationer där jag annars skulle hålla tyst. TACK!

Fy fan! Jag förstår om du är rädd. Du är otroligt modig och en sann förebild.
Näthatarna verkar gadda ihop sig ordentligt nu.
Det hemska är alla de där andra männen och kvinnorna som inte hatar direkt men som ändå sprider en massa fördomar om feminister och andra som vill ha ett mer jämställt samhälle och därigenom indirekt banar väg för de där galna idioterna.
Jag ser bara hur lokalpolitikerna här sprider en massa skit om hur farliga feministerna är och vilken skandal det skulle vara om f! kommer med i riksdagen, med massa likes från likasinnade. Bedrövligt!
Snacka om att jag blir en ännu mer övertygad feminist pga sånt.

Men herregud vad hemskt! De sitter alltså i princip och försvarar pedofili…
Det är just det här med män som jag kan bli galen på, deras handligsförlamning. Det finns säkert tusentals män som läst deras kommentarer på facebook. Vart är dem och varför säger de inget? Jag är uppvuxen i Umeå, bodde på Haga när Hagamannen var där. Det kom aldrig någon slags protest från andra män att någon idiot förstörde atmosfären i deras stad, utgjorde ett hot mot deras mammor, fruar, döttrar. Handlingsförlamade. Och sen hade en del mage att bli kränkta över att de fick lämna dna-prov i sökandet efter Hagamannen.
Det jag egentligen bara vill fråga är, vart är männen?

Jag blir mållös när jag ser detta.
Hur kan en okänd människa hota dig till livet?
Hur mycket hat finns inte inombords i dessa iq lösa människor – oftast män?
En sa till mig – att sticka ut hakan och ha åsikter – ja då är det även att räkna med en klapp på käften.
Tyvärr är det sant.
Åh du kanske inte vill ha en liten föreläsning av mig, men du betyder så mycket för så många!!! Mig!!!
Det du gör är så fantastiskt!
Att du lägger ut alla jävlars namn och om de blir mejlbombade av folk som pikar dem – inte svarar med samma mynt så är det fantastiskt!
// Madde
<3

Det skrämmer mig så jävla äckligt mycket hur vidriga människor det finns i vår lilla värld. Att folk hotar dig för att du outar två PEDOFILER är så äckligt och fult. Dessa män sitter alltså och mer eller mindre försvarar pedofili. Det känns ju jättemysigt, detta. Nä fyfan…
Lady Dahmer, du är fantastisk. Jag förstår inte hur fan du har orken att fortsätta kämpa när sådana as skriver hotfulla meddelanden/inlägg om dig på olika nätverk. Jag förstår inte, men jag beundrar dig och hoppas på att det finns fler som du i världen. Du är en förebild för alla för att du vågar säga ifrån med hög och skarp röst, för att du håller kvar vid din åsikt när människor från höger och vänster försöker trycka ner dig. Tack för din ständiga kamp, och tack för att du öppnat även mina ögon. Jag sänder dig sådär tusen cyberkramar och önskar att jag såg dig irl så jag kunde ge dig en riktig sådan. Du är så jävla bra hörredu<3

Det är skrämmande…. tror dock att de känner att de tappar kontrollen och vänder därför taggarna utåt. För att de är rädda. Många män har dominerat kvinnor genom att hävda sig, för sig själva och andra, för att dölja sin inre osäkerhet. Det är fruktansvärt hur många män har betett sig/beter sig mot kvinnor.
Om jag så ska vara den enda ”mannen” som reser en frihetsnäve för kvinnor, så kommer den ändå finnas där och visa fingret för alla män, som inte kan hantera och bemöta en annan människa likvärdigt.

Jag har följt dig sen bloggens start, jag har dig att tacka för mitt feministiska uppvaknande. Som för så många andra har du för mig varit en förebild som feminist och förälder. Så mycket som du har utmanat och förändrat mina åsikter och tankar i allt från amning, genus, föräldraskapet och feminism.
Jag hoppas och tror att du vet hur mycket mycket mer kärlek vi känner för dig än vad hatarna någonsin kommer att lyckas samla ihop hat.
Och var fan är ni män som påstår att ”alla män är inte/gör inte..” ? Det är i sådana här lägen ni borde visa er och inte för att argumentera mot feminismen utan ta ställning mot kvinnohatet.

Jag har under flera år blivit utsatt för våld i nära relation och kan ibland känna ett starkt hat för just den personen. Jag upplever starkt att det hat som dessa ”män” ger uttryck för beror på något traumatiskt de blivit utsatta för. Helt enkelt för att jag känner igen orden och känslorna. Att jag skulle spy ut detta över andra människor, andra kvinnor – är mig djupt främmande. Du har mitt fulla stöd. Även bakom ryggen om det kniper.

LD, med tanke på din kommentar som du skrev till mig 9.13 så ber jag dig om en förklaring. Vad menar du med pikar o skuldbeläggning? Jag fattar inte hur du kan uppfatta något jag skrivit som detta.

nu kanske jag drar snabba slutsatser baserat på dina tidigare kommentarer här, men när du säger att jag riskerar mina barn så kan det upplevas skuldbeläggande: alltså om jag inte lägger ner nu så sätter jag bloggandet/kampen före mina barn. Och det är ju inte sant.

Äh faan alltså… det måste nog bli F! i höst i alla fall. Hade tänkt rösta V eftersom det känns akut att motarbeta återinförandet av slaveriet, men när de här kvinnohatarna faktiskt verkar organisera sig (eller upptrappa organiseringen) för att tysta med våld, då känns det ju som att vi gått tillbaka hundra år i den kampen också…

Jag önskar och hoppas att du inser din egen storhet, styrka och mod! Du är i mina ögon en helt fenomenal förebild. Så jävla äkta på alla sätt och vis.
När idioter bara bevisar det du skriver om stämmer, gör du precis vad dessa inte vill och lägger i en tyngre växel och bara kör på med ångvälten. Såinihelvetesjävla grymt!
Vad kan vi göra för att stötta dig på bästa sätt?

Jag har tröttnat.
I går pratade jag med min mamma, som blev misshandlad och sexuellt utnyttjad av min pappa. Som lever ensam sen dess. Som aldrig orkade leva ihop med en man igen efter det. HON FÖRNEKAR 25 ÅR SENARE ATT DET HAR HÄNT. Hon säger att det bara är inom andra kulturer som sånt händer.
Vad det tar emot att kämpa ibland.
Tack Lady Dahmer!

Såg att en till Jennie ovanför var inne på samma spår. Du tillför så otroligt mycket men det är inte ditt ansvar att lösa detta själv utan om du vill hämta andan ett tag så ska det få vara ok!
Ditt välmående är lika viktigt som de du kämpar för.

lady dahmer. du är en av mina favoritpersoner i hela världen. jag blir arg och uppriktigt ledsen över att du tvingas stå ut med detta. fy fan, rent ut sagt.
som feminist får man ofta frågan om man är en manshatare, och ja, för helvete, det är jag. jag är en manshatare. jag hatar mansnormen, den maskulina normen och vad män gör mot oss kvinnor. jag hatar män som står och ser på. som normaliserar. jag hatar patriarkatet och mäns makt. jag blir rädd och obehagad av män i allmänhet, generellt, och jag hatar det. i stort hatar jag faktiskt män. inte individuella män, såklart (jag har världens finaste pojkvän exempelvis), men män i grupp, män generellt. och du har lärt mig att det är helt jävla OK och normalt att känna såhär.
by the way, du gör rätt i att outa äckel.

LD, den dagen du slutar skriva för att du inte orkar, vill eller vågar kommer vara en sorglig dag. Jag känner inte dig, men refererar till dig hela tiden. Du har lärt mig oerhört mycket om feminism, hjälpt mig att utveckla min egna tankar och sätta ord på det jag känner, och då har jag bara följt dig i ca två månader.
Du är viktig, och dessa mäns kommentarer är beviset på det. Jag tycker om dig.

Jag står verkligen helt förbluffad över din styrka! Att du orkar fortsätta skriva och kämpa trots detta oförtjänta hat! Jag önskar att det fanns något sätt jag kunde hjälpa dig för att du ska orka fortsätta. Du är en av de personer jag hämtar styrka ifrån när jag tappar modet. Du skriver så klokt, så kraftfullt och så orädd – även om du kanske är rädd så låter dina ord inte som det. Du ger mig styrka att fortsätta kampen. Du ger mig en kick i baken om att det är värt att fortsätta kämpa emot och att jag banneme inte har fel i den ilskan jag känner, utan att den är berättigad.
Så tack, tusen tack, för att du orkar kämpa på och för att du är du!
Du är helt fantastisk!!

Till ”Anneli utan e på slutet” 13.27.
Du har precis missuppfattat vad jag skriver, jag vill inte lägga ner kampen men jag anser inte att en person som själv säger sig vara rädd och ensam ska behöva stå i frontlinjen själv utan att den kan fördelas på fler. Jag undrar om du skulle tycka samma sak om det var din dotter, mor eller syster som satt i LD:s sits. ”Det är bara att kämpa på för kampen är viktigare än nåt annat”. Jag vet i alla fall att jag inte skulle förvänta eller vilja ha det offret från nån nära anhörig.

Jag kan ha missförstått dig, men det blir liksom inte enklare att ta dig på allvar när du nu försöker underminera mina åsikter med att jag eller mina nära inte är i LD’s sits – och skulle vi ändå vara det så blir det skuldbeläggande åt andra hållet, att jag kan med att sätta mina anhöriga i en sådan sits?
Jag kräver inte att någon ska föra kampen åt mig. Jag kräver inte att de som kämpar idag ska göra det till varje pris heller.
Det är väl för våra barn och deras framtida barn som vi kämpar? För att de ska få växa upp i en annan typ av samhälle?
Förtryckarna skrämmer oss ju till tystnad, till att lägga ner. Just nu skrämmer det potentiella hotet fler från att våga – istället för att stärka oss i den gemensamma kampen mot förtryckarna.
Och ändå riskerar vi alltid ändå, både hot och våld i samhället, bara för att vi är kvinnor. Ja, rent riktat hat som det LD får utstå nu kan vi gömma oss från – men aldrig från mäns ”generella” (förlåt om det är klumpigt uttryckt) hot och våld mot kvinnor.

Alltså..när blev män en homogen grupp som det blev tillåtet att kränka och dra över samma kam? Jag förstår att det är otäckt att utsättas för näthat. Men varför uppmana till hat? Skulle du förstå om alla icke vita människor skulle hata dig för att ni vita uppenbarligen är rasister och är överrepresenterade när det kommer till hatbrott. När journalisten Ametist kritiserade Janne Josefsson fick hon massa dödshot och rasistmail av vad jag förstår det, arga vita nazister. Skillnaden är att hon inte började något av sina inlägg med: Jag förstår varför blattar hatar och fruktar Svenskar. Det kan inte komma NÅGONTING positivt med att skuldbelägga en stor grupp människor p g a kön, religion, hudfärg, sexuell läggning osv. Jag trodde att det var det hela feminismgrejen handlade om?

Jag som vit har full förståelse för att icke-vita har ett hat mot vita som grupp, jag är en byggsten i det förtryck de utsätts för. Och det provocerar inte mig, det uppmuntrar mig till att tänka utanför min invanda ’tankebox’.
Och sen undrar jag varför det är så provocerande med detta manshat, som inte skadar någon man personligen – ja det är mer provocerande än att LD EFTER ATT HA SKRIVIT OM PEDOFILER(!!!!) får mottaga hot! Självreflektion kanske vore på sin plats?

Läskigt vilka sjuka människor det finns där bakom skärmarna. Och att dom hotar och trakasserar dig i den grad dom gör, men inte verkar se något som helst problem i grundarna till pajas”partiet” M!’s pedofilhistoria. Det gör en arg och ledsen. Ge aldrig upp det du gör!

Lady Dahmer, Natashja, du är bäst! När all min feministiska frustration kokar över och blir ohanterbar går jag in på din blogg. Det är ett ventilationshål som tillåter mig att vara arg och det är så jävla ovärdeligt.

Du är bäst! Förstår inte hur du orkar, men det gör du säkert inte 🙁 Sitter här som ett ”nätstöd” iaf.. Såg dig en gång på stan men vågade inte hälsa för jag blev starstrucked typ 🙂

LD, jag håller dig personligen ansvarig för mitt feministiska uppvaknande! Och jag älskar dig för det. Du inspirerar mig och ger mig styrka, numera är jag inte tyst och sitter med en klump i magen, jag skriker och är besvärlig. TACK!

Jag tänker ibland att de som kritiserar Feminismen inte förstår att det är en medborgarrättsrörelse som reaktion på det mångåriga kvinnohatet och kvinnoförtrycket. Feminismen uppmärksammar och ger röst och plats åt de som förtryckts under patriarkatet. Bland annat.
Kvinnor är inte en andraklassens medborgare! Men behandlas av samhället som om vi vore det; vi har lägre löner, våldsbrott mot oss tas inte till åtal, görs det det så är ändå ansvaret vårt, vi är halva mänskligheten – men har inte hälften av politisk/ekonomisk/juridisk makt. Problemet läggs på oss som individer fast det är ett strukturellt problem: patriarkatet. Som ingen förutom vi feminister känns vid. Jag blir så trött på att intelligenta pålästa jämställdhetsivrare inte ser/inte vågar erkänna att det finns ett inbyggt problem i samhället: patriarkathelvetet! Nä, det krävs insikt och mod att våga vara klarsynt och att agera på den insikten. Få är så klarsynta och modiga. Men vi blir fler.
Att näthatet slår värre mot oss kvinnor, ja det visar bara tydligt hur levande patriarkatet är. Kvinnohatet blir tydligt när kvinnor tar plats, protesterar och säger ifrån. Speciellt när en använder samma retorik som kvinnohatarna.
Så därför är ni så viktiga, du LD, Fanny Å, WDF, vi behöver er. Ni formulerar er så djävla bra! Ni tar plats och ni har ett växande stöd. Ni ger oss styrka och en röst.
Styrka till dig LD! Styrka till er alla. Till oss alla.

Tack för att du fortsätter.
Jag blir livrädd när jag läser vad som skrivs till dig. Ibland stöter jag på bloggar där bloggägaren verkar dum i huvudet. Då slutar jag läsa. Punkt.
All styrka till dig.

Alltså fy fan vilka sjuka grejer du får i din inkorg. Jag får ont i magen och arg blir jag. Om jag ser dig någon gång så ska jag komma fram och ge dig ett gevär som du kan skydda dig med (och en kram ska du få). Heja dig LD! ÅÅÅÅÅHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

Du har gett mig styrka många gånger och jag blir inspirerad att fortsätta kämpa när jag läser det du skriver. Du är så himla viktig LD! Tack för att du kämpar!
Jag blir också rädd när jag läser sakerna dessa hemska människor skrivit till dig. Jag kan inte förstå hur någon kan uttrycka sådant hat och sådana hemskheter. Det gör mig också väldigt förbannad. Vilka jävla as!

Ett, hon är inte unik.
Två, behöver ”vi” så kallade kvinnor verkligen någon som kämpar för oss? Kan vi inte bara ta oss själva i kragen och skrota feminismen och bli humanister istället? Då menar jag alla.
Jag är hellre en kvinnoförtryckare än att vara en feminist. Och jag är en kvinna!

Jag har länge känt att människor överskattar vikten av så kallad pepp och gilla-markeringar. Det spelar ingen roll om man har trettioelva följare och har skapat en ”nu är det nog heja oss”-grupp på facebook som fått massor av likes om alla ändå sitter tysta på sin kant när det väl smäller.
I många lägen är handkraftig organisering viktigare än sympatisering, tror jag att jag försöker uttrycka.

Håller med. Visserligen behöver det ena inte utesluta det andra och stött och pepp i kommentarsfälten är jätteviktigt också, men om folk sen ser åt andra hållet och håller tyst när de ser andra kvinnor bli angripna och attackerade hjälper det ändå inte mycket. Jag tycker dock att kvinnor rätt ofta går in och försvarar och ställer sig på andra kvinnors sida i olika kommentarsfält (jämfört med hur det var bara för ett halvår sen iaf). Det jag verkligen saknar är de upprörda männen. Männen som ställer sig på kvinnornas sida när hoten och hatet kommer haglande. De finns, men de är i en sån minoritet att det är ganska bedrövligt faktiskt.

Om det kommer en dag då du inte orkar dra lasset som offentligt aktiv feminist längre så vet du att du har allas stöd att sluta omedelbums. Du är inte skyldig någon att ge mer än du orkar och vill. Med det sagt så vill jag också att du ska veta att varje dag du orkar är en gåva till oss andra! Du har redan gjort så osannolikt mycket gott ska du veta! <3

Jag tycker att det är helt sjukt att du får sådana kommentarer från mön. Helt sjuk och totalt oacceptabelt. Hur kommer det sig att folks nätvett är helt åt helvete?
Jag tycker du är så stark som ändå orkar fortsätta.
All styrka till dig.

Vill bara tacka för att du skriver att det är okej att vara rädd för män. Jag är det ständigt, mer än någon jag känner (antagligen för att jag blivit utsatt för väldigt mycket hemskt av män), men har alltid känt mig fel, ond, konstig och elak för att jag är så rädd, har bara inte kunnat styra över det. Så det känns som en stor lättnad att du skriver att det är okej, har aldrig fått den bekräftelsen från annat håll.
Kram, och fortsätt kämpa trots allt hat! Du är grym

Något jag har så svårt att förstå är hur de orkar? Varför vill man önska livet ur en annan människa och varför uttrycka sådana ord om en människa?
Det gör mig fruktansvärt ledsen att det finns sådana människor där ute som uttrycker sådant och att du Lady D behöver uppleva det, att vi är många som upplever det. Varför är det så provokativt när en kvinna står upp för sig och kräver att få ta den plats hon förtjänar?
Du (tillsammans med flera andra) för en fantastisk kamp, tro aldrig något annat! Samtidigt innebär det också att du blir utsatt och får utstå så otroligt mycket negativt.
Fysiskt står du ensam, det stämmer men vi är många som är otroligt tacksamma för det du och andra kvinnor gör och för att ni orkar!

Jag vill bara flika in en liten grej. Det farliga är inte de kvinnohatarna som har en tydlig approach. Det är de som omedvetet och inlärt trycker ner kvinnor och se dem som mindre värda. Har fått erfara detta själv under en GMU, råkade hamna i en grupp med killar som hade fruktansvärt dålig kvinnosyn. Kände mig förminskad som person i tre månader och min åsikt inte var värd något.
Deras syn på kvinnor var inget som stod stämplat i pannan på dem utan det var deras sätt att avbryta, stöta till mig, inte lyssna på det jag sa. Det som gör mig rädd är att de verkade inte vara medvetna om det. De skämtade om att tvinga en tjej till något de inte ville. En kille har en gång tvingat sig på mig sexuellt och jag förstår inte hur man någonsin kan skämta om något sådant.
Blir ledsen när jag ser hur det går på automatik att utöva härskartekniker så.

HOT ÄR ALDRIG OKEJ
vill inte vara sån men dock så står det i exemplen du tog upp inte kvinnor utan lady dahmer, alltså inte kvinnohat perse i dom , utan ett hat emot dig , INTE OKEJ MED HOT , men du som anser att hat är en drivkraft bör inte anse att ett hat emot dig är fel, du anser inte att kvinnor som känner sig förtryckta av män ska skämmas för sitt mans hat , då är det väl skumt om du anser att dom som hatar dig ska skämmas för sitt hat ???

Det du inte verkar förstå är stt kvinnohat funkar som så att man hatar kvinnor som inte fogar sig. Dvs ”individer”. Kvinnohat är systematiskt och riktar sig uteslutande till kvinnor som ifrågasätter systemet, männens makt eller normerna.

det är ju precis detta ditt helt okej:ande med manshat leder till, då hatar dom dig mer och då hatar du dom mer och då hatar dom dig mer och då hatar du dom mer osv osv osv i all oändlighet
ser du nu varför hat aldrig är rätt ???

Nej. Dessa män hatar inte mig för att jag hatar män. De hatar mig för att jag talar om mäns förtryck och för att de är kvinnohatare. Precis som mobbare hittar de anledningar för att rättfärdiga sitt hat.

Tack för att du finns, tack för att du orkar. Du betyder mycket för väldigt många, och du gör skillnad! Du är fantastisk som står upp för ett bättre samhälle för alla, trots alla vidrigheter du får ta. Du är så modig och en förebild för många. Även om du skulle välja att dra dig tillbaka nu så har du all anledning att vara stolt över allt som du har åstadkommit hittills. Men jag hoppas såklart att du orkar kämpa även i fortsättningen. Kram <3

Cool du är! Stark, och du kan tänka, någonting många människor idag tyvärr verkar misslyckas med! Fortsätt vara genuin och awesome! Du är min ställföreträdande styrka de dagar jag inte orkar ryta ifrån. Tack!

Hej Lady Dahmer. Jag läste din blogg och jag förstår. Men jag undrar, skulle du inte kunna söka dig till TV-programet stalkers, Du behöver inte uppge namn men kan reda ut dina problem genom att kontakta så kan dom jaga snubbarna som säger dessa elaka orden till dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *