Kategorier
feminism & genus

Kvinnor, uppför er så får ni vara ifred!

Det mest osmakliga just nu är ändå alla som hävdar att jag får skylla mig själv. Att om man har en arg retorik eller uttrycker sig ”provokativt” så är det inte så konstigt att man får hot och hat. Personligen tycker jag visst det är konstigt för det är ändå ett ganska stort steg att gå från arg till att faktiskt hota eller utsätta andra för hotfulla situationer.

Men detta skuldbeläggande är en grundsten i patriarkatet och utövas av män som kvinnor; kvinnor bär nämligen alltid skuld till det som drabbar oss. Oavsett om det är sexuellt våld, hot, hat, kränkningar, misshandel så är det vi som provocerat fram det och vi som bär skulden och om vi bara var lite snällare, hade lite trevligare retorik och var lite mer tillmötesgående så skulle vi inte vara lika utsatta.

Budskap: kvinnor uppför er så får ni vara ifred!

Är detta rimligt?

bild 5abild 4a

1 4

Bästa och outtröttliga When Darkness Falls skriver mer om Butthurt, Robert och männen bakom hoten. Fler screenshots osv.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Kvinnor, uppför er så får ni vara ifred!”

Ja, vad fan ska man säga. Fantastiskt att du orkar fortsätta sätta hårt mot hårt, en eloge till dig. Jag skulle säga att man blir mörkrädd av de här kommentarerna, men tyvärr lär man sig ju redan som liten tjej vilka monster som lurar i mörkret.

Hej.
Du är så bra som lägger upp detta så att vi alla dina läsare får förstå. Jag förstår inte hur du orkar just nu. Men jag beundrar dig att du fortsätter. Hoppas du vetom att du har tusentals människor som stödjer dig i detta. Det du säger om livet ur din synvinkel i ett patriarkat är sant för så många. Det du upplever på grund av din fria rätt att uttrycka dig är orimligt.
Jag är ledsen att du måste gå igenom detta och önskar att det fanns något konkret en kunde göra för din skull så att ni kan fira midsommar med sol i sinnet!
Bär med dig alla goda krafters stöd.
/AmyL

Fy faan. Du är så jävla modig, själv hade jag raderat blogg samt facebook direkt, man blir ju livrädd och orolig bara när det gäller dig och dina barn som man inte har någon relation till förutom det du visar via blogg/instagram. Så himla obehagliga människor, kan man inte göra någonting för att hjälpa?

Åh, jag blir uppriktigt ledsen. KOM IHÅG att du har så himla många underbara, starka, fina människor bakom dig och vi kommer att fortsätta att kämpa, just därför att du är underbar, stark och fin rakt igenom. KRAM

HELVETE vad taggad jag blir av detta! Jag har mest varit tyst och medhållande, men nu är det fan dags att agera! Det värsta vi kan göra mot dem är att bli ännu starkare i våra övertygelser och systerskap, vilket är precis vad som händer. De bajsar sig själva i ansiktet. Jag har alltid varit feminist men det är DU som har gett mig redskapen, argumenten och upplysningen. Fy fan vad du har gjort mycket bra för världen, nu är det dags att vi sluter upp!

Jag tycker det är så hemskt när de nämner sina barn och man inser att dessa hatiska människor som beter sig på detta sätt är föräldrar… Vad är det för budskap om kvinnor och hur man beter sig i allmänhet som de för vidare till dem?

Nej det är så jävla orimligt det bara kan bli.
Gång på gång på gång bevisar dessa trötta kränkta krakar till män att feminism iallra högsta grad behövs!
Fortsätt att visa vilka dessa människor är.
Du är så jävla jävla bra LD!

Nej, det är fullkomligt idiotiskt och orimligt. Är ju så sjukt tydligt i detta dock vilket hot man tydligen utgör för dessa män om man inte följer deras ideal och gör kön på det vis de önskar… HEEEELT absurdaoch obehagliga kommentarer från dem. Men what comes around goes around. Heja dig och hoppas ni får en skön midsommarhelg nu och att du kan stänga av idioterna.

Fy fan vilka vidriga jävlar. Åh vad man har lust att komma med massa svordomar mot de men ska låta bli. Hoppas de hamnar på trolljägarna eller får feta jävla böter så som de håller på med. äckel idioter usch.

Nu får det fan vara nog. Hela dagen har jag med fasa läst om deras töntiga grupp, jag har även varit inne på den där Roberts profil på FB och vad mötte mig där? Jo, ännu mer hat och hån. Nyss skrev han någon skit om att feminister inte behövde göra sig mödan att skriva till honom….nähä…så att han ska få fortsätta sitt fåniga hatande ifred då eller? Jag anser att han ska stå till svars för vad han skriver. En idiot i LDs kommenarsfält på FB yrade om detta skulle vara ”mörk humor” och att inte ta sådant seriöst.
ALLTSÅ VAD I HELVETE?! Här sitter vuxna män och tonårskillar och hejar på varandra i vem som kan vara elakast och vidrigast, det är snack om mord, våldtäkt, skändning, ringa socialen och anmäla LD och jag vet inte allt. …men detta skulle vara ”mörk humor”?! Det är så jävla dumt att man storknar. ….sedan NÄR blev mordhot och kränkningar humor? Men såklart, det är väl bättre att försöka maskera sina vidrigheter med ”humor” än att faktiskt stå för vad man skriver. Jag saknar ord för allt detta.
Polisanmäl ALLT, kopiera varenda ord som den här nollan skriver och sätt hårt mot hårt. Det vore också rätt åt honom ifall man kunde spåra hans arbetsgivare och visa vad han sysslar med på fritiden. Vem i hela världen vill ha en sådan galning på arbetet?
Det är på tiden att Robert Hermansson står till svars för sitt vansinnesbeteende. Fyfan, fyyyyfan för sådana som honom.

Det är ju en jävla skillnad på att sätta könsroller och strukturer i ljuset jämfört med att trakassera enskilda personer och deras familj!
Du hotar ju inte direkt folk med att du ska mörda dom eller se till deras döttrar/flickvänner/syster/mammor ska bli våldtagna eller nåt sånt. För det är bara sjukt.
Att folk inte kan se skillnad på strukturer och enskildas åsikter är konstigt. Sedan ÄR det faktiskt män dom står för nästan alla våldsbrott i samhället… det är fan inget nytt.
Så förstår inte vad de surar över?

Du är otroligt stark Dahmer och jag önskar och hoppas innerligt att du och din familj snart kommer att få en trygg tillvaro utan hot och galna påhitt.
Det du gör är verkligen jätteviktigt och öppnar ögonen för fler och fler, mig inräknat. Jag har hela mitt liv försökt att komma in i den manliga normen men det har alltid känts så påfrestande och fel. Nu har jag börjat ifrågasätta varför alla t.ex. på jobbet ska vara så grymt manliga, maskin-oljs-drypande, kvinnodunkande alfahannar.
Gällande Hermansson känner jag honom och hans partner från förr, det är helt sinnessjukt hur folk kan bete sig såhär ostraffat.
Stort tack för att du finns och kämpar, jag ska börja kämpa också!

Dessa individer är inte bara osmakliga, de är svagt begåvade också. Det är en jävla skillnad att argumentera för sin sak, ha okunskap om ämnet eller endast ett annat perspektiv mot att hota någon i brist på hjärnceller och utebliven/förlorad argumentation. Jag pissar på sådana värdelösa pissråttor till individer. En fråga till dig LD: Har du polisanmält? Och har du läst om den nya försäkringen mot näthat som bland annat Blondinbella skriver om och sen var det en artikel om det i SVT? Den kan man ju ha i åtanke, ingen perfekt lösning men i alla fall ett verktyg i kampen att sätta dit de värdelösa äcklen till män och kvinnor ute på nätet.

På nätet finns det rum där skit sprids eftersom medlemmarna eggar varandra. Skit som aldrig (hoppas jag) skulle se ljuset offline, face to face. Det här är vuxenmobbning på hög nivå, som börjar få samma storlekar som den mobbning som pågår i skolorna då lärarna bara blundar. Ingen konsekvenstänk, ingen empati. Bara ganska så vanliga människor i skadliga rum som inte inser att online är irl. På riktigt.

Obs. När jag skriver vanlig människor så menar jag att många troligen är friska i knoppen, dvs lider ej av ngn klinisk störning. Däremot är det lika sorgligt och oacceptabelt.

Nämen vad är detta?! Att ”vuxna” människor kan bete sig på det här viset, skamligt! Det visar hur bra du är på det du gör, du ses som ett hot. Jag beklagar djupt att du behöver utstå den här skiten! Det är mer än beklagligt att det finns så rubbade människor! Du är en hjältinna! Tack för att du orkar stå upp för vad du tror på! <3 kram!

Helt sjukt. Jag beklagar djupt att du drabbas av all den skitkastningen och jag hoppas verkligen att det går över snart. Det är bra att du är medveten om att du absolut inte har dig själv att skylla.
Att en av medlemmarna i den gruppen dessutom påstår sig ha två barn, gör mig extra oroad. Vilken typ av förebild kan han vara för sina minstingar? Knappast någon bra…

Måste lelle pöjken flytta för att han bor en kvarts bilväg från dig? Stackars liten då! 23 år och redan så hatisk. Är det för att han bor hemma hos mamma fortfarande som han är lite frustrerad?
Alltså, det är ju rent vansinne!
Jag har också blivit dödshotad tidigare och jag anmälde, gång på gång trots att jag visste att det inte skulle leda någonstans.
Jag förstår inte hur man kan hata på det här viset? Vad är det för fel på folk?!

Bra att du anmälde. Även om det inte händer något så är det en markering både mot samhället och gärningsmannen. Alla hot ska anmälas, man ska vara som en finne i röven på polisen och samhället, även om det inte händer så mkt så är det markerat och förs in i statistiken vilket blir långsiktigt.

Jag tycker INTE att det är acceptabelt.. Det är för mig helt oförståeligt att människor tycker sig ha sig rätten att hota och trakassera bara för du uttrycker en åsikt. Jag tycker du är fantastisk och en stor inspirationskälla för mig.

Blir så jävla förbannad när jag läser detta! Jag har aldrig läst så många kloka ord som i din blogg. Jag lär mig något varje gång och känner att det tillför mig nya perspektiv och ny kunskap. Jag hoppas att du inte knäcks av detta, för jag och många andra kvinnor älskar dig och din blogg!! En lyx i vardagen att läsa ett inlägg. Finner inga ord för hur jag känner inför dessa kvinnohatande män. Och dessvärre även kvinnor. Men du är grym, kom ihåg det!

En del av mig tänker att det här är skumma kufar som sitter likbleka bakom en skärm precis hela dagen och knappt ser dagsljus, vars enda sociala liv finns på internet, så de är knappast farliga. Men samtidigt tänker jag att de är just den här typen av ensamma ”skumma” människor som ÄR farliga. Fy vad obehagliga de är.

Vidrigt! Vad fan är det för fel på dessa människor? Jag blir sällan arg men detta har ju passerat alla tänkbara gränser och ilskan bara väller upp. Du måste verkligen få män att skita på sig av rädsla! Tusen jävla power-kramar till dig!

Jag blir så ledsen och arg när jag läser det, hur kan det här bortförklaras som skämt?
Du lär mig något nytt varje dag, jag har helt ändrat mitt tänk kring saker och ting sen jag började läsa din blogg. Jag gör fortarande många fel, men försöker tänka genus och feminism. Fortsätt sprida din kunskap och stå på dig, vi är många som står bakom dig :).

ALTSÅ. Jag fattar inte VAD som har framprovocerad detta vidriga beteendet????? Bara det at Lady D definerar sig själv som feminist eller??? Jag har sett några lösa kommentarer om at hon ”hatar män” eller någonting, är det därför???? (gillar det absolut inte är okej att hata manliga förtryckare som grupp btw, men mordhot, DET er okej!!). JAG FATTAR INTE. JAG FATTAR INTE HUR DOM TALAR IN FÖR SIG SJÄLVA AT DETTA ÄR RIMLIGT BETEENDE. V A R F Ö R.

Tror att det är det är samma killar som sitter och kallar sig för snälla och beta och allt vad det är på nätet som dras till de här grupperingarna. Äntligen är det någon som ser dem, äntligen kan de hata kvinnor i grupp för att tjejer undviker dom för vem vill umgås med någon som anser att det som de slänger ur sig är någon form av humor. Vuxna män som triggar småkillar att hata, vuxna män som ska vara en förebild inte konstigt att unga män har så taskig syn på kvinnor om det är sådan värdelösa män de har som förebild, uppenbarligen har de heller inte fått goda förebilder i sina föräldrar. En dag ska de träda ut i arbetslivet och arbetsgivare googlar deras namn och ratar deras ansökningar, vem vill anställa någon med dessa åsikter.

Jag tycker du är fantastiskt stark LD. Som många andra har skrivit; hoppas du orkar polisanmäla, MEN full förståelse om du inte gör det.
Jag ville kommentera under ditt förra inlägg, men där blev ju kommentarsfältet hackat av ”Clueless” (sällan ett mer passande alias).
All styrka till dig, du är ljus i patriarkatmörkret. Kram

Det här är så skrämmande att det får ske. Att det inte går att stoppa. Att inte någon i de här personernas omgivning tar i på skarpen och säger till dem att ni beter er som idioter! Alla får ha åsikter, och åsikterna kan diskuteras, men de här sjuka hatiska personangreppen är så galet att jag baxnar. Jag önskar jag kunde tälta bredvid ditt hus och gå nattvakt, jag önskar att det gick att fängsla dem, jag önskar att samhället inte vore så invant i att det alltid är kvinnors ansvar, vad det än gäller, och att män måste få vara män, förstår ni inte skämt, och det är ju bara så här män avreagerar sig. Jag hatar patriarkatet, krossa det!

Det hat som väller emot dig kan givetvis inte rättfärdigas med att du får ”skylla dig själv”. Aldrig!
Jag fattar inte hur obetänksamma en del är som hänger på hatmobben. Vissa tror jag är ute efter att verkligen såra och skrämmas, men en del tror jag helt enkelt inte fattar att du är en riktig människa, som har känslor.
Det är inte menat som en ursäkt för beteendet. Det är aldrig okej att hata så som de gör.
Allvarligt: Det borde gå att knyta åtminstone en del av dem till sina gärningar och därmed fälla dem för brott. Om du inte redan gjort det – polisanmäl!

Det du får utstå är helt orimligt och avskyvärt. Att någon ens tänker tanken att det skulle vara ditt eget fel är sjukt provocerande och, som du säger, osmakligt. Hur tänker folk?
Kärlek till dig och din familj.

Konstigt att somliga känner att deras position är hotad av dina analyser och texter? Konstigt att en del av dessa använder sig av hot och trakasserier för att skrämma, tysta och inbördes hantera detta? Kanske inte, i det sjuka samhället vi lever i. Därmed helt helt HELT oacceptabelt och försvarligt och felet ligger då fortfarande inte i dig och det du skriver i utan i att vårt samhälle är så jävla sjukt att sånt beteende normaliseras och blir okej bara man någonstans efter alla hot och sjuka kränkningar säger att man faktiskt inte menar hoten på riktigt och att man bara har ”mörk humor” (JAMEN DÅSÅ, DÅ ÄR ALLT FÖRLÅTET!!!). Det är samhället som är sjukt och det är samhället det är fel på.

Asså jag blir så jääääävla aaaarg!!!!
Vill helst bara lägga mig ner o gråta över att en så stor del av mänskligheten inte verkar ha en enda hjärncell!!!!!!! Det tar liksom aldrig slut!!!!
Lady Dahmer, DU ÄR MIN IDOL.

Det är för jävligt. Vad är det för fel på de där människorna. De om några bwvisar verkligen hur jävla mkt feminism behövs. Och de där tjejerna måste ju drivas av en massa självhat. Fyfan. Feministiskt initiativ är enda ljuset i tunneln nu.
Jag skulle vilja göra nåt!! Kan man göra nåt? Kan inte media jaga dem på nåt sätt? Motsvarande trolljägarna. Det äe fan intde okej att komma undan med detta.
Var är deras föräldrar?
All kärlek och styrka till dig Natashja!!!

Anledningen till de där idioternas agerande är att de är lågbegåvade och har tappat bort sig själva någonstans. De är rädda för dig då du är så mycket starkare och smartare än dem, sådant är oerhört läskigt i deras lilla förvirrade värld.
Kram till dig!

Chockad!!!! Du ska veta att du ger oss andra SÅ mycket, du har stärkt min feministiska övertygelse och är så tacksam för att du för kampen även för mig. Väl vetande om att om jag skulle våga sticka ut näsan som du gör (det skulle jag vilja våga) skulle jag riskera samma hat. Det är ju inte ett personligt hat mot dig, det skulle ju kunna vara riktat mot vilken som helst kvinna som tar plats och säger saker som män inte gillar att höra.
Vad kan vi göra för att stötta dig!?

Blir så förbannad och ledsen när jag läser det du och DarknessFalls skriver! Ni är sådana fantastiska förebilder för mig och många andra. De där misogyna svinen bevisar ännu en gång varför feminismen behövs. All kärlek till dig Lady D och alla andra där ute som kämpar <3

Hej Lady D!
Jag är inte en av dina flitigaste läsare. Men jag läser ibland när jag har tid.
Jag får ofta flera reaktioner när jag läser din blogg. Jag blir ledsen. Jag blir ledsen för att du får stå ut med så mycket skit folk skriver om dig. Att folk hatar dig och vill döda dig. Det är ju inte klokt!
Men sen blir jag också väldigt glad. Jag blir glad av att du skriver om det viktigaste som finns på våran jord. Rättvisa. Kärlek. Fred och gemenskap! Vackra saker man aldrig ska ta för givet.
Till hösten hoppas jag komma in på lärarprogrammet. Jag har sökt till grundlärarprogrammet.
Mitt hjärta klappar för utveckling, kunskap, kärlek, nyfikenhet, rättvisa mm.
När jag är färdigutbildad lärare, och har en egen klass, så ska jag jobba för att varenda elev ska känna sig respekterad, oavsett kön, hudfärg, religion. Jag ska lära min elever om rättvisa, jämställdhet, och jämlikhet. Att alla är lika värda.
Ingen av mina elever ska 10,20,30,40 år senare skriva något diskriminerande, främlingsfientligt eller kvinnohatande kommentar till någon som önskar det bästa åt oss alla. Men för att det ska bli möjligt, så behövs det fler som du, som hörs och syns och vågar ta ställning, och vågar säga ifrån.
Tack för en fantastisk blogg och att du bär fanan i samhällsutvecklingen!

Adam Silfverberg har 2 barn hemma skriver han, samtidigt som han vill trycka in bajsblöjor i en annan människas hem bara för att han inte tål hennes åsikter.
Det är så fruktansvärt tragiskt… 2 barn… Jag hoppas att HANS barn (som barn/vuxna) aldrig kommer råka ut för samma vidrigheter som han själv utsätter andra för (än så länge i ord).
Fy!

Gud fader i skuret; hvordan kan folk opføre sig sådan 🙁
Jeg er nu heller ikke altid enig med dig, men det berettiger virkelig ikke til at man opfører sig sådan!
God sommer ønskes du og din familie.
Ann/schousnigel.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *