Kategorier
feminism & genus

Mobbare hittar anledningar till att mobba och skyller alltid på offret

Antifeminister och jämställdister ursäktar ofta kvinnohat med att det är riktat mot individer och inte mot kön men det de inte verkar förstå är att kvinnohat funkar som så att man hatar kvinnor som inte fogar sig eller som har mage att utmana. Dvs ”individer” som ÄR KVINNOR. Detta är inte en slump.
Men dessa individer som man påstår sig hata hade ej mött samma slags hat om de vore män. Det är alltså ingen slump att de flesta antifeminister eller kvinnohatare lägger den mesta av sin energi mot just kvinnor. Det är ej en slump att det är kvinnor som får mest hat och flest hot.
Kvinnohat är systematiskt och riktar sig uteslutande till kvinnor som ifrågasätter systemet, männens makt eller normerna.

Antifeministerna ursäktar även hoten och haten mot exempelvis mig och andra feminister med att vi är hatiska och ”hat föder hat” men det är årets sämsta ursäkt. Dels för att ingen ursäktar det beteendet men också för att det inte handlar om vad jag gör.
Nej. De hatar inte mig för att jag ”hatar män”. De hatar mig för att jag synliggör mäns makt och förtryck mot kvinnor och för att de är kvinnohatare helt enkelt. Precis som mobbare hittar de anledningar för att rättfärdiga sitt hat, de skyller på offret, hittar anledningar för att få ge utlopp för sin frustration över kvinnor som inte bara håller käft och är behagliga.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Mobbare hittar anledningar till att mobba och skyller alltid på offret”

Helt riktigt och sant!
Jag har fått frågan ”Men varför pratar ni bara om tjejers problem hela tiden? Varför inte inkludera alla?”. Man blir liksom lite matt.. Varför ska VI lösa ALLA problem? Varför kan inte någon annan också göra nåt?
Varför ska vi ha världens alla problem på våra axlar?
Det är lite som när man diskuterar djurrättsfrågor så kommer det alltid nån och säger/skriver ”Varför inte bry sig om de svältande barnen istället?”. Enligt någon annan finns det alltid något annat eller viktigare (enligt dom) som man ”ska” bry sig om. Varför de själva inte gör det istället vet jag inte….
Tydligen kan man dessutom inte bry sig om mer än en sak åt gången. Jag kan faktiskt bry mig om både djurens väl och ve samtidigt som jag skänker pengar till svältande barn.

Har lärt mig mycket mer kring det här nu efter att jag läst Marie-France Hirigoyen. Jag har alltid ”haft på känn” att det inte spelar någon roll hur den mobbade är och/eller ser ut utan att det handlar om att mobbaren har ett behov av att hitta någon, vem som helst, att mobba. Hirigoyen presenterar tydliga teorier om hur det faktiskt ÄR på det viset och varför. Och även att det är vanligt att offret också skyller på sig själv.

Ett tydligt exempel på vad du talar om var när någon (minns ej vem så kan ej ge credd, men någon som brukar synas i din blogg) som fick ett ”sakligt motsvar som hon (typ) skulle acceptera med tillhörande kritik om hennes sätt att uttrycka sig”. Hon kopierade det svaret hon fick och använde det sedan mot en kvinnohatere/jämställdis. Suprise suprise, han och X antal anhängare gick i taket över ”hennes” svar.. Kontentan av det hela: kvinnan ska tåla sådant tilltal som en man inte gör, hon får inte reagera för då är hon känslostyrd och tänker inte rationellt men en man får..

Det kan ha varit jag, jag gör så då och då. Och nu kommer ännu mer ironi: Flera veckor efter den händelsen hade en man kopierat mitt kopierade svar från en annan man (förstå hur mycket han måste ha gått och retat sig på kommentaren skriven av en annan man till en kvinna när han trodde den kom från en kvinna och var riktad mot en man) och klistrat in det som svar på min blogg. Alltså: Man kommenterar nedlåtande till kvinna. Kvinna kopierar kommentaren och skickar till annan man. En tredje man ser detta, blir vansinnigt upprörd å den första mannens vägnar och bestämmer sig för att hämnas. Kopierar en manlig kommentar och klistrar in hos en kvinna för att visa henne hur nedlåtande män är. Varsågod att ta skrattpaus. Tack för läxan liksom men poängen flög visst över ditt huvud med ett par kilometer ditt kvinnohatande lilla mähä.
Sammanfattning: Män tycker precis lika illa som kvinnor om att bli behandlade som mindre vetande trotsiga små barn som behöver tillrättavisas, uppfostras och då och då uppmuntras lite med en nedlåtande klapp på huvudet. De är bara inte vana vid behandlingen pga att de haft monopol på den de senaste årtusendena. Så jobbigt det kommer bli för dem, för vi har bara börjat. They aint seen nothing yet. Och det är inget hot. Det är ett löfte.

Nej alltså, man tappar ju snabbt respekten för någon som påstår sig försvara allas lika värde som jämställdist som sedan förolämpar och hotar feminister. Hade de haft någon äkta tanke bakom sina resonemang och menat det med ”hat föder hat”, så hade de väl behandlat ”arga” feminister (ja alla människor såklart) med kärlek och respekt.

Man kan se det från olika synvinklar oxå och inte kategorisera alla. Det finns enskilda individer i alla grupper, som förstör/skapar dåligt rykte.
Pär Ström, jämställdist har ju verkligen mobbats och trakasserats av feminister, till den grad att han var tvungen att sluta att verka för jämställdheten i Sverige. Där har feministerna verkligen systematisk mobbat strukturerat.
Det är inte svart eller vitt och mobbning och näthat förekommer hos feminister, jämställdister, vanliga män och kvinnor.
http://genusnytt.wordpress.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *