Kategorier
feminism & genus

När män blir arga så får man räkna med vad som helst

wpid-img_20140607_113002-570x570

Jag vet att jag är provokativ. Jag är det ofta medvetet. (dock så har människor alltid provocerats av mig, även under den tid då jag tog offentligt avstånd från allt manshat och hade betydligt godare ton än nu)

Jag är provokativ. Inte för sakens skull såklart för det är ju under all kritik, men för att synliggöra sakfrågor och debatter. Jag fattar att man blir förbannad på mig. Jag fattar det verkligen och tar på mig ansvar för det. MEN. Det är ju ett enormt kliv från att ”bli förbannad” till att hota en människa. Det är ett stort kliv att gå från arg till att skriva ”hora, äckel, fetto, hoppas du dör” till någon. Oskar blir arg på mig ibland. Inte fan hotar han mig då liksom. Inte fan kallar han mig för fula tillmälen.

Läs Fanny Åströms inlägg ”De vill ses som ”snälla killar”, och om någon går emot deras vilja tycker de sig ha rätten att bete sig som patriarkala svin”.


inte alla mäninte alla män 2

Det största problemet är inte de arga männen utan männen som står bredvid och tystnar. De som med sin tystnad möjliggör och godkänner. Eller de som hellre talar om männen som inte kränker och hatar kvinnor när man påtalar problemet med just hatande kränkande män. Den enda rimliga reaktionen borde vara att högljutt ta ställning för oss och mot asen, men det är som jag alltid har sagt: Män blir mer upprörda över att klumpas ihop än av hoten och hatet kvinnor utsätts för.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”När män blir arga så får man räkna med vad som helst”

DETTA ÄR HELT OACCEPTABELT! och kriminellt! Både andligt och enligt lagen!
Förstår inte hur folk som har begåvats med egen fri vilja vill använda den fria viljan till sånt här!?
Här går vi alltså omkring på jorden och kan välja hur vi ska bemöta människor och så väljer man den här vägen!?
Fattar inte dom här människorna att dom har ett val eller vad är det frågan om?

Precis. Dom ska ju bli förbannade som på svinen som bara bevisar gång på gång på gång det du säger stämmer!!!!
Hur kan man mitt detta inferno av kvinnohat, tycka att män som faktiskt äääär sneeela måste lyftas fram? Det är ju bara så egoistiskt och osnällt och hur oempatiskt som helst.
Varför ska det när allt kommer om kring handla om den snälla mannen som inte gör något? Kvinnor världen över blir förnedrade, våldtagna, mördade, stympade varenda eviga dag, just pga sitt kön.
Så, vill man vara den ”snälla mannen”. Vänd dig INTE till kvinnorna med anklagelser om att skapa homogena grupper. Vänd dig till kalle, olle, pelle och nisse och tala om för fanskapen att sluta hota, våldta, mörda och kränka!! Tala om för kalle olle pelle och nisse att dom upprätthåller fördomarna om att alla män är kvinnohatare, att det är dom som sabbar kampen för ”snälla mäns” kamp mot kvinnohatet.

Frågan är hur man avgör vem som är man eller inte på internet? Menar du de som uppenbart är män, eller de som har manliga pseudonymer, eller helt enkelt alla som inte kan bevisas vara icke-män? (Lägger ingen värdering i detta, har själv obehagliga tidigare erfarenheter av att råka ut för näthat/stalking och man måste alltid vidta de åtgärder som känns bäst för en själv i de fallen, oavsett vilka begränsningar de kan tänkas leda till. Men jag är bara lite intresserad i största allmänhet av detta hur man läser kön på internet, så frågar därför. Och jag är icke-man själv men kan/vill inte bevisa det på nätet, upp till dig att ta ställning till.)

På pricken, skriver under vart enda ord!
Det gäller också de kvinnor som låter precis som de här ”vi är så snälla-männen” och mer försvarar de övriga männens rättigheter att komma till tals (precis som om det behöver försvaras för de får väl alltid säga sitt ändå) och struntar i kvinnors rätt att slippa hot.

Håller med. Det ständiga jävla tjatet om att alla män är inte sådana… Mycket snack och lite verkstad. Om inte alla män är sådana så VISA det då? Försvara oss och stå på vår sida. Den som tiger samtycker ju! Håller ni käften är ni en lika stor del av problemet. Så nu är det upp till bevis. Är ni snälla killar så kommer nu fram i ljuset och ställer er på vår sida.

Jag kan inte förstå att inte fler män står upp mot de män som skickar hot, kränkningar och hat till folk på både nätet och IRL (där det inte verkar hända lika ofta, för de vågar väl inte men känner sig trygga bakom sin skärm, MEN det händer). Att istället reagera på att kvinnor tar ”det säkra före det osäkra” känns för mig helt felvänt. Varför reagerar ingen på hatet?

Jag. Fucking. KOKAR!
Varför ska det alltid komma till att vi måste snacka om ”dom”? Vart kommer ”dom” in i det hela? Har ”dom”, om de nu är så upphöjda över det som påstås, ens med det här att göra? VART är ”dom” ens mitt i allt detta? VILKA är ”dom” ens?
Dom här mytomspunna ”andra männen” som är några goda jävla hjältar som alltid stormar in och sluter upp vid sidan av den som utsätts för orättvisa. Dom här fina gossarna som enligt sägnen once in a blue moon INTE på ren ingivelse vrålar i protest eller stoppar fingrarna i öronen och trallar monotont när kvinnofrågor förs på tal (AV kvinnor, PÅ kvinnors plattformer – för helvetet lär väl frysa till is innan den diskussionen förstör stämningen på deras eget initiativ någon annanstans en enda förbannad jävla gång). Dom här missförstådda stackarna som absolut INTE måste vara med och berätta hela-fucking-tiden hur dom faktiskt INTE GJORT NÅGOT™ (Som att inte precis DET också skulle kunna vara en del av problemet? Som att inte att bara neutralt och apatiskt flyta med strömmen som sköna killen som bara chillar och ”låter allt bara vara som dom är, för vi [= jag] har det ju bra som vi har det redan!” vore höjden av dygd).
Hur kan man känna sig så manad att föra dessas talan, dels när det är helt irrelevant men också när de själva KLART motbevisar validiteten i sin eventuella existens genom det alltid lika aktiva ställningstagandet att gå upp i rök och fortsätta lysa med sin frånvaro, så lägligen, just när deras påstådda egenskaper som bäst behövs?
Jag börjar seriöst undra om inte hela den här ”andra mannen” är något slags mytologiskt (/religiöst) påfund? Det skulle verkligen förklara både ett och annat. Nä, nog är nog, och nu slår jag banne mig näven i bordet och kallar ”de andra männen” EN BLUFF!

Gud vad jag känner igen det där att pulsen går upp när jag ser att ett mansnamn kommenterat min blogg och kommentaren väntar på att bli godkänd (och då har jag ju, eh, rätt mycket färre kommentarer att moderera…). Jag vågar knappt läsa. För det är ju så, om det är en otrevlig/hatisk kommentar som väntar så är den i 9 fall av 10 skriven av en man. Och när ett mansnamn skrivit under en ännu ej genomsläppt kommentar rör det sig, tyvärr, i åtminstone 7 fall av 10 om en otrevlig kommentar. Det är fakta. Och hur fan ska man förhålla sig?
Snälla, alla ni andra män som då är ”snälla”, ”vettiga” män – visa er då! Inte bara när ni ska försvara er och minsann påtala INTE ALLA MÄN utan i den vanliga debatten. Försvara kvinnan som blir utsatt istället för er själva, hur svårt kan det vara? Se till att förändra statistiken istället för att bete er illa ni också!

Det är roligt hur vissa (VISSA) män blir arga och tar till hot så fort de inte får som de vill.
Jag känner många många karlar som är hur snälla som helst, men det betyder ju inte att de INTE kan begå helt sjuka saker, så hur vet man vem som är bra och vem som är dålig? Jag vet inte precis allt om mina manliga vänner. Så det är väl klart att man är avvaktande och tar det säkra före det osäkra. Jag misstror hellre folk till en början innan de har visat sig vara någon att lita på.
Jag ser inte det som nåt konstigt.

Något jag hatar när män säger är typ ”Jag är nästan alltid lugn/gråter aldrig/blir nästan aldrig arg men när jag blir det, då JÄVLAR blir jag arg/då vill man inte vara i närheten” och man bara ”Jaha vad sexigt du trycker undan alla dina känslor? Jag går hit bort istället tror jag”.
Det känns som om den sortens män internaliserat bilden som manlighet som våldsam och aggressiv och inte är intresserade av att ta till sig andra uttryckssätt för känslor. De normaliserar bilden av den våldsamma manligheten och godkänner den, samtidigt som de får leka Snälla Killar.

Det där har jag också hört många gånger och det är inget annat än ett hot i syfte att kontrollera sin omgivning. Jag brukade reagera med att tänka: Det är nog bäst att jag inte retar upp den här personen för de där aggressionerna vill jag inte drabbas av. Vilket är precis vad personer som säger detta vill.
När någon säger så till mig i dag svarar jag: Jag är precis likadan! JÄVLAR vad arg jag blir när jag blir arg, jag ser rött bara och sen vet man aldrig vad som kan hända! Du vill INTE vara i närheten av mig då!
De blir alltid lika obekväma och illa berörda av det svaret. Såklart, eftersom de mycket väl vet att det är en hotelse. En hotelse de är vana vid att utdela men inte få tillbaka.

Det är just detta jag har så enormt svårt att att förstå. Varför bli mer upprörd över att klumpas ihop under samlingsnamnet ”män” när alla vet att detta betyder ”vissa män”? Varför tar man inte först och främst avstånd för hur asen beter sig. Varför i all välden känner sig ett icke-as träffad? Varför kan han inte bara solidarisera och SÄGA IFRÅN till asen?
Att hålla på att läxa upp kvinnor för ton eller ordval i ett skarpt läge upplever jag som passivt aggressivt! Godhet och sedesamhetskraven på kvinnor upplever jag som för hårt spända. Vi måste VERKLIGEN börja fundera på hur vi uppfostra våra söner om detta är resultatet. En väldigt neurotisk generation är vad vi måste dras med nu. Med som synes oerhört svag självkänsla och stor empatibrist!

Jag är så fruktansvärt imponerad över din ork att driva denna fantastiska blogg, och att du orkar ta all skit från svin av olika sorter. Du inspirerar och, bland annat, via din blogg har jag insett hur viktigt det är att börja engagera sig politiskt.
Tack för att du är en inspirationskälla och en kämpe helt enkelt!

Fy fan vilken skitstorm du befinner dig i just nu, vart kom alla dessa idioter ifrån? Är det något speciellt som hänt som lockat hit dem? Har de kommit från dina krönikor, facebook eller något annat? Blir så tråkigt att följa dig på sociala medier när man bara ser allt hat hela tiden, blir så ledsen och arg!
Skickar styrka och kärlek till dig, Natashja! Du är bäst, snart drar asen vidare (hoppas jag). Kom ihåg vad Karin sagt, vi håller varandras händer när det blir läskigt! <3 Jag kan alltid hålla hand med mina medsystrar.

Var i helvete är ilskan? Ilskan över att kvinnor får utstå så mycket skit? Varför är inte det på allas läppar, i allas Facebookstatusar, på nyheterna, i propositioner, i skolundervisningen… Hur kan man stå vid sidan av och se på? Och sen bli förbannad över generaliseringen att män är en potentiell risk?

vi män mår inte heller bra just nu
vi har våra problem , och som LD och andra vill får vi klara dom själva, inte yttra oss om dom mm så orken att då också hjälpa er finns inte
2/3 som tar livet av sig är män, missnöjes partier som SD kommer in i riksdagen ( det kommer sig av rädsla , mer män röstar på SD , själv absolut inte en av dom, och då kan man ju läsa sig till att män är mer rädda )
därför som det inte är en bra ide att inte låta män vara med och säga vad dom känner eller deras erfarenheter av sexism, förlöjligande , våld dom utsatts för mm , det leder bara till än mer vi och dom vilket är helt åt helvete …
det bästa som kan göras är att börja ta mäns problem på allvar, våld kommer ut att må piss, om dessa män inte behövde må piss så skulle våldet minska och man har slagit 2 flugor i en smäll ….. därför fungerar det inte att bara skrika på hjälp, vi måste hjälpa varandra, kvinnor tycker män gör för lite för dom , män tycker kvinnor gör för lite för dom , och så står vi där , nej alla måste hjälpa alla … punkt !!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *