Kategorier
feminism & genus

Män som inte får ligga är tydligen hemskt förtryckta

Det spelar ingen roll i vilket sammanhang vi rör oss i eller på vilken plats vi befinner oss, kvinnor är aldrig fredade. Män tar sig friheter att ragga, tafsa och trakassera oavsett hur ovälkommet det är och när man säger ifrån så är man humorlös och ibland till och med taskig.

Jag postade det här screenshotet på facebook igår:

kåt

(en liten paus för att låta er skratta klart)

Freja sitter alltså i wordfeud och spelar varpå en man helt enkelt tänker att det är ett bra tillfälle att hitta sexpartners på. Freja hanterar det hela med humor och klipskhet. Men det intressanta är att när jag la upp bilden så var det ett par stycken som opponerade sig. Det var nämligen elakt att dels driva med sådana här ”stackare” och dels elakt av mig att hänga ut. (Vilket jag såklart inte gjort pga anonymt)

Och det är lite så vi ser på det. Det är synd om män som inte får till det. Det är synd om män som försöker få till det (läs: sextrakasserar kvinnor) men får avslag. Det är synd om män som inte får till det och som möts av ilska.

Det finns en vanföreställning hos kränkta män (som sällan får ligga) att kvinnor sitter på den egentliga makten i samhället. De hänvisar ofta till den sexuella makten. Makten att välja och vraka bland sexpartners, makten att välja vilken typ av män som får ligga. Jag har inte riktigt förstått hur detta ger oss kvinnor makt, men jag gissar att de resonerar som så att allt människan gör (att vi jobbar och tjänar pengar, politik, sociala osv) gör vi för att få reproducera. (lite Freud sådär, han hävdade ju samma sak) och får man reproducera alltså ligga så har man lyckats.

Nä jag vet inte riktigt. Min man skulle definitivt slita av sig brallorna oavsett när jag bad om sex men jag har svårt att se hur det ger mig några andra fördelar än just sex när jag vill. Jag får ju knappast bättre pension av det eller mer att säga till om i samhället. Dessutom så är det en myt att kvinnor får ligga när de vill och med vilka de vill. Det är på sin höjd reserverat för de riktigt supersnygga kvinnorna men inte ens de får som de vill alltid. Möjligtvis får vi ligga mer om vi sänker våra krav marginellt men detsamma gäller ju männen isåfall.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Män som inte får ligga är tydligen hemskt förtryckta”

Det är respektlöst att säga att det inte är synd om killarna samtidigt som ni tjejer har lättare att få en pojkvän/sex jämfört vad en kille har. Det finns många killar som inte kan kan ha sex eftersom dom är fula och har en liten penis, ni tjejer borde snarare se det som något positivt att de ni har mycket lättare att få en pojkvän och att ha sex oavsett hur ni än ser ut jämfört om en kille hade varit ful.

Bra att du tar upp det här. Skulle snarare säga att det som karaktäriserar en kille som får ligga mycket är förmågan att vara socialt smidig. Att inte försöka gnälla, skälla, hota eller muta sig till ett ligg. Att inte bete sig som att någon inte vill ha sex med dig vore en förolämpning.
Att inte försöka utmåla sig som martyr om han blir nobbad. Precis som du säger utmålar gärna mindre attraktiva killar sig som offer för Onda Kvinnorna som undandrar dem det sex de av någon anledning anser sig ha rätt till. Den som tror att man sitter på alla sexuell makt som kvinna har aldrig slutat jogga eller ändrat sina jobbtider för att det börjat ske överfall på kvinnor i området.

Man förtjänar fan att bli driven med om man i helt osexuella sammanhang börjar komma med sexuella förslag. Hade det skett på en hemsida för just sexuella kontakter hade det kanske varit elakt att driva, men här är det bara rätt åt honom. Det är så tröttsamt med ”skamliga förslag” i alla möjliga sammanhang. Jag får minst en gång i veckan sådana förslag på fucking familjeliv.se, trots att jag inte har något i min presentation som antyder att det är därför jag är medlem där. Jag har väldigt svårt för att se hur det ger mig någon makt, jag känner enbart obehag. Överväger att ta bort min profilbild och skriva att jag heter Jörgen eller något.

Ja, ligga är ju det enda som betyder något och det enda vi människor har som drivkraft och motivation. En blir så trött…
Och nej, kvinnor får inte alltid ligga de heller. Är man inte supersnygg och nått en viss ålder så får man antingen svälja sina estetiska preferenser eller finna sig i att vara en lekdocka. Jo, det låter bittert och är det väl också…
Kvinnor får ju jämnt höra att vi ska sänka våra krav och inte vara så f-b kräsna och huh så synd det är om männen när vi inte vill ligga med vem som helst som frågar…
Att männen själva inte automatiskt har rätt till allt de vill ha för att det är synd om män som inte får ligga sägs det inte lika mycket om.
Kvinnor ska nöja sig och män ska alltid ha det bästa oavsett vilket jävla område i livet det rör sig om…

Jag har även några gånger senast när jag spelat Wordfeud mötts av en ”profilbild” bara föreställande en kuk. Och sen fått frågan om varför jag inte bara vill spela en match när jag tagit bort dessa personer….mysigt…

En ganska läskig del i detta är att det ofta inte alls handlar om någon slags raggningsförsök, utan en högst medveten önskan att väcka anstöt eller obehag. Om man hänger på i jargongen (jag har provat, jag är en nyfiken fan) är det mer regel än undantag att det antingen eskalerar till grovhet följt av nedvärderande persontillmälen (horafittaslampadrägg)eller att personen får kalla fötter och drar sig ur helt då det visst inte var ”roligt” längre.
Jag kan naturligtvis ha fel, jag har inte gjort någon större undersökning av fenomenet. Men jag tror inte det. Jag tror att behållningen för utövarna ofta ligger i det intrång de gör i den personliga sfären. Som ett mycket grovt digitalt catcall bakom anonymitetens trygga slöja. Makt.

Åh, du anar inte hur många gången jag har hör det där tramset! Att det är så fruktansvärt synd om männen för att de inte får ligga när de vill. Och att jag har det så lätt i livet eftersom jag är en kvinna (som dessutom enligt rådande normer anses vara snygg) och därför får ligga hur ofta jag vill.
Har på allvar en bekant som bestämt hävdar att det inte finns något patriarkat och kontrar varenda motargument med att vi kvinnor har ju den SEXUELLA makten och därför är de egentliga förtryckarna. Så frustrerande! Newsflash: Jag som ”snygg” kvinna får inte alls ligga så mycket jag vill. Jag har en alldeles underbar sambo, som tyvärr (för mig) har mycket mindre sexlust än mig. Så för oss är det tvärt om, jag är den som kastar av mig byxorna på 5 röda om han signalerar intresse.
Det handlar ju fan inte om kön, jag får inte ligga när jag vill, betyder det att jag är sexuellt förtryckt och att det automatiskt är jättejättesynd om mig? Nej. Så tröttsamt att folk bara förutsätter att alla killar alltid vill ha sex och att vi tjejer är återhållsamma. Faktum är att i alla biologiska studier så finns det ingen signifikant skillnad mellan sexlusten hos män eller kvinnor, det är i stället högst individuellt. Så om killarna nu vill kunna ligga mer med tjejer så borde de ju ligga i deras intresse att engagera sig i feminismen så att tjejer som gillar att ligga slipper kallas slampor och horor, och att fler lär sig att det är okej att bejaa sin sexualitet så som den är.
(Ursäkta den långa kommentaren, men detta är ett ämne jag verkligen blir upprörd av)

Hannah, jag skriver under på varenda ord. Dessutom är jag också en sådan där ”snygg” (host) person som får ligga extremt mycket mindre än vad jag hade velat, eftersom mannen jag älskar och är gift med råkar vara relativt ointresserad av sex och gärna nöjer sig med någon gång i månaden. (Jag hade gärna legat varje dag.) Ändå är det inte ett dugg synd om mig – kors i taket!

Ja!! Blir galen på det där!! Eller killar som anses supersnygga och blir jätteförvånade när dom blir ratade..
Jag får definitivt inte alltid ja när jag letar ligg, men så är jag ju inte så snygg heller..
Jag funderar på om det stämmer att killar har mer lust än tjejer? Blir så jävla trött på att många män är så SJUKT ego när det kommer till sex, bara deras jävla orgasm och sprut som räknas.. Gaah!!
Så jävla grym blogg så glad att jag hittat hit, lär mig så himla mycket både av det som LD skriver och alla kloka och fina som kommenterar.

Jag brukar skratta när män påstår att kvinnor får ligga om de bara vill. Kan sätta en stor summa pengar på att jag inte får ligga med en massa snygga sexiga 20-åriga killar om jag skulle vilja det. Och jag betvivlar att män i min egen ålder vill ligga med mig heller. Nej för de vill ligga med snygga sexiga 20-åriga tjejer. Eller åtminstone kvinnor som åldrats ”med värdighet, sk ”milfs”, hemska uttryck för övrigt. Jaa tänk vad bitter jag skulle kunna vara, en fet och ful 45-åring som inte får ligga med hotta unga killar, snyft snyft.
Att ligga är inte en mänsklig rättighet. Det är en bonus om man nu gillar att ha sex med andra. Att andra gillar en och ger en uppmärksamhet är heller ingen mänsklig rättighet som vuxen. Människor som tycker om en är något att vara tacksam över och vara rädd om. Problemet är att så fort vi börjar tycka att andra BÖR gilla oss och uppmärksamma oss, tycker andra att vi är påflugna, efterhängsna eller jäkligt obehagliga.
Jag har legat med killar flera gånger av ren barmhärtighet, för att jag tyckte synd om dem. Jag gjorde våld på mig själv för att det finns en sån här föreställning om de stackars missförstådda männen som aldrig får komma till. De här killarna tyckte själva att de var snälla och drog slutsatsen att det var därför de inte fick knulla. Men de var inte ett enda dugg snälla för det är inte snällt att tränga sig på andra och spela på dåligt samvete för att få det man vill ha. De var clingy needy monsters som blev skitförbannade och elaka när jag gjorde slut. Killar som påstår att de är snälla får mig att vända på ryggen och fly.

Tjejer får inte ligga med vem som helst bara för att de är tjejer, de som påstår att tjejer får ligga mycket menar troligen att det finns alltid någon kille som skulle vilja tänka sig att ha sex med en exempelvis 20åring tjej oavsett hur hon ser ut.

Åhh, jag är så jävla trött på det där. Har haft dendiskussionen massvis med gånger med i övrigt rätt ”upplysta” män men FAN vad den här myten sitter djupt att tjejer får ligga när de vill om de vill men inte killar.
Det är fucking jävla skitsnack och bygger på det här könsrolls-klysche-kukeriet om att män ska jaga kvinnor, och kvinnor ska ”släppa till”.
Jag kan lova att jag (som ändå är rätt förbannat snygg när jag vill, OCH astrevlig, smart och rolig) kan gå ut på krogen och verkligen LETA ligg, men få gå hem tomhänt. Det har hänt massa gånger. För jag är lagom mycket kräsen och vill helt enkelt inte ligga med Benke Bengtson bara för att få lite kuk, då fixar jag hellre biffen själv.
Om jag sänkte mina krav och accepterade slem, töntar, gubbar och mindre snygga killar så skulle jag självklart kunna ligga mer. Men detsamma gäller ju för MÄN. Men av någon jävla anlending ska karlar ALLTID ragga på de unga snyggaste tjejerna i rummet som kanske inte alls är intresserade av just dem. Utöver att vara out of their league, dvs.
Män tycks sakna filtret som gör att de ser vad som är lämpligt på deras egen knullbarhetsnivå – vilket inte är så jävla konstigt när de matas med filmer där äldre, oattraktiva män alltid får ligga med unga vackra modellsnygga tjejer (tänk er Tony Sopranos t.ex.). För vi faller ju som FURUR för lite flint och ölmage. MUMS. tihi.
Jag brukar säga till mina medelsnygga manliga vänner att om de tycker att det är svårt att leta ligg och tror att det är så lätt för tjejer ska de gå till Golden hits och ragga på någon kvinna som är en tio-femton-tjugo år äldre än dem själva, (som gärna är lite oattraktiv i deras ögon); de kan flasha magrutorna lite och de kommer att garanteras ligg.
Men tydligen är det inte bra nog.
Nä. Men då är ni också kräsna och problemet är kanske snarare att killar ofta siktar för högt/går bara efter utseendet/beter sig FLAGRANT ytligt…klart som fan att de inte får nuppa då.

Well… Jag är en sån där lite äldre kvinna som är förbannat less på att ”bara” vara en företeelse, en milf som förväntas vara tacksam och villigt sära på benen för att en yngre kille vill ligga med en företeelse och få sina av porr och populärunderhållning påspädda fantasier om milfs tillfredsställda. Men medelålders kvinnor har också känslor och vill vara attaktiva i form av personer och inte som fantasiföreteelser. Och jag är inte ett jävla dugg tacksam ifall en yngre kille limmar på mig om jag inte tycker han attraherar mig – ung och magrutor räcker inte i sig självt. Den där attityden påvisar att du som yngre kvinna har inte så litet fördomar om äldre kvinnor…

När killar påstår att tjejer får ligga om och när dom vill, menar de ju bara om man är villig att ligga med precis vem fan som helst. Och ja, jag tror väl kanske att om jag kunde nå ut till exempelvis alla män över 18 i sverige och säga att jag vill ha sex, så skulle någon gå med på det. Men bara för att jag vill ha sex betyder inte det att jag vill ha sex med vem som helst. Jag vill gärna att det ska finnas någon form av attraktion och kemi (och nej, det handlar inte om att personen måste vara stereotypt snygg), annars kan jag ha bättre sex med mig själv.

Hur kan man få detta till att vara synd om mannen?? Det övergår verkligen mitt förstånd. Sedan när är det en rättighet att bli bemött med silkeshandskar medan man kränker andra? Eller ja, just det ja, det är ju en kvinna han vänder sig till.

Jag blir så jävla förbannad när jag läser om sånt där…
En grej som jag funderat på de senaste dagarna som jag skulle bli glad om du LD som har många läsare tog upp: Det här med att brudar blir sura, dramatiska och griniga för minsta lilla då det gäller dejtande… Alltså, sedan jag klev ur tonåren (tar inte ställning till något innan det haha) så har jag ALDRIG varit den som blivit grinig när det handlat om dejtande. ALLTID är det jag som har varit ärlig och ALLTID är det jag som varit den som hållit mig lugn. Om någon sms:at mig och frågat om vi kan ses svarar jag ”nej tyvärr, men gärna en annan dag” vilket betyder precis vad det står – att jag gärna ses men att jag inte kan den dagen. Och sådana saker, som vanlig hederlig kommunikation, får 90% av karlarna jag dejtat att flippa. De blir sura och börjar med olika ”draman” för att få mig på knä. Beter sig värre än de värsta gnälliga brudarna. MYCKET värre.
Detta fick mig att fundera om det kan vara så enkelt som att vi ser heterodejting-kommunikation ur det manliga, ”rätta”, perspektivet och eftersom det är så enkelt som att (hetero)männen aldrig dejtar annat än brudar, så får brudarna skiten när de sårar männens egon (dvs. bestämmer över sina liv själva). Och så sprids myten.
Jag vet inte, tankar på det? Kanske gammal skåpmat för många? Nån annan som upplevt samma?

När jag är ute med mitt tjejgäng så träffar vi sådana här kränkta män ganska ofta. Alla mina kompisar är vackra på olika sätt, men en av oss sticker ut som den ”perfekta” tjejen enligt många killar. Därför har det hänt flera gånger att killar som vi andra raggat upp/blivit uppraggade av försöker byta när de får syn på henne. Hemlis: vi är inte så förtjusta i det. När det visar sig att han har 6 st asförbannade tjejer efter sig och har sumpat precis alla chanser att ligga med någon av oss, så är han helt oförstående och vet inte alls vad han gjorde fel. Då är vi bitchar, fittor eller eventuellt psykfall. Det verkar inte finnas i deras värld att hon aldrig skulle ”sno” en kille från någon av oss eller att vi aldrig skulle ta tillbaka någon som nobbade oss för vår bästa kompis.

När jag spelade wordfeud förut började en person chatta med mig vars profilbild var en penis med stånd i textrutan löd frågan ”gillar du det du ser?” Baah ja, för det är ju snoppar med bånge jag egentligen är på jakt efter när jag spelar wf?!

Jag var ute på AW i fredags med mina kollegor, var ute på en rökpaus med ett par vänner jag stötte på. Fram kommer en kille (ganska ung, 18-ish) och frågar min kompis ”Är du singel?” ”Nej” svarar hon ”Lyckligt gift!” Varpå killen vänder sig till mig och ställer samma fråga. Jag svarar ”Nä jag är singel” (vad han nu har med det att göra egentligen?) och denna kille tar då ett fast tag runt min punani och ger mig en blick som är ungefär ”Bra, då är det du och jag ikväll”. Jag knuffar bort honom i ren reflex och frågar vad fan han håller på med, varpå den här killen tittar på mig ungefär som att JAG är den som beter mig märkligt som knuffade bort honom.
Förstå vilket sjukt samhälle vi lever i? Nu var den här brölande 18-åringen ganska berusad och verkade inte besitta någon högre intelligens, men det är för mig ganska irrelevant då jag kände mig rejält antastad efteråt. Sjuka jävel.

I helgen var jag ute på klubb. En helt okänd kille tar sig friheten att gnida sin äckliga kropp mot min när jag dansar. Jag puttar iväg honom, då blir han sur och puttar tillbaka. Vem fan ger dig rätten att röra mig, ditt svin? Var riktigt nöjd med att jag puttade honom så hårt att han ramlade in i folket som stod bakom honom och att han blev upprörd, att jag fick effekt lixom.
Stå upp för er själva! Ingen har rätt till era kroppar.

Män och killar måste börja inse att deras sexualitet är deras egen. Det är inte mäns ”rättighet” att genom livet få sin sexualitet tillfredsställd av kvinnor och det är inte mäns rättighet att få delta i kvinnors sexualitet heller. Inte heller är det mäns rättighet att påtvinga kvinnor sina manliga heterosexuella fantasier här och var. Alla kvinnor är faktiskt inte heterosexuella och män måste förstå att de kvinnorna inte uppskattar att bli påtvingade manlig heterosexualitet, vart de än går.
Själv har jag bestämt mig för att aldrig mer ”ligga”, dvs att aldrig mer dela min sexualitet med män (och nej – inte med kvinnor heller). Det finns män som har uttryckt att det är ”synd” och de kan inte för sina liv förstå varför en kvinna som jag, frivilligt har valt att förbli o-kn*llad av män, resten av mitt liv. De tycker att det är ”sorgligt” och börjar genast försöka övertala mig till att tänka om och bli ”normal”, vilket man ju bara är, om man ligger någorlunda regelbundet med män i sitt liv och delar sitt hem med män. 😉 Att det finns ungefär sjutusen miljoner andra saker som jag, och många kvinnor med mig, finner mer tillfredsställande i våra liv, än att ligga med män, övergår mäns förstånd.
Överallt hör jag män gnälla över att de inte får ligga, för dem tillräckligt ofta, med (sina) kvinnor. Förvånansvärt ofta hör jag, inte ofta IRL men ofta på nätet, kvinnor som klagar över motsatsen, dvs som säger sig vilja ligga MER med män men att männen har lägre sexlust än dem själva. Det lutar åt att män överdriver sina liggproblem. Världen kryllar ju faktiskt av heterosexuella kvinnor som tänder sexuellt på män.

Kan det bero på att heterosexuella män helt enkelt är för snäva i sina urval av de heterosexuella kvinnorna? De kan kanske inte tänka sig att ligga med andra kvinnor än unga, smala, vältränade, helrakade kvinnor med stora (silikon)bröst? I så fall är det ju inte så konstigt att de heterosexuella kvinnorna inte räcker till för alla heterosexuella män?

Helgen rå; kille ~ 20 dansar mot mig ( med sitt skrev framtryckt ) jag; backar och ställer mig och betraktar killen. Han kommer närmare. Jag ger honom en så kallad bitchblick, ser ner på honom så att säga. Varpå han säger; så fin är du inte gumman (med oerhört nedtryckande ton) jag skäms för ett ögonblick att jag betett mig otrevligt och går därifrån i nästa sekund tar en annan kille tag i mig och säger; sådär gör du inte mot min kompis, man säger NEJTACK. Jag; ännu mer skamsen drar mig undan och går med snabba steg iväg. Men så kommer jag på att VAFAN?! Ska JAG vara trevlig när jag absolut INTE Bett killen dra sin kuk mot min kropp? Jag BAD honom INGENSTANS? Och så ska jag ändå säga, men du tack men nej tack. Helst le och kanske klappa honom på kinden. Tror någon på fullaste allvar att han skulle lägga av då? Nä fy vad arg jag vR efter de, främst på mig själv! Som faktiskt skämdes på riktigt. Jag är ju ingen elak tjej som sätter sig själv på piedestal. Men det var aå dem fick mig att känna. Fy.

Åh den där jävla klassiska kommentaren, har inte riktigt kommit på något bra svar till den.. ”så fin/snygg/yadayada är du inte gumman” och sen ett hånleende. Så fort man avvisar en kille eller visar att man inte är intresserad bör man vara beredd på den. Och jag blir själv skamsen när jag får höra det. Så någon som har ett tips på vad man ska svara? Fräsa ”snygg nog” och vända på klacken?

Om det finns många pedofiler? På det kan man bara att det finns alldeles för många pedofiler.
På nätet är det en storaktivitet och det syns bland i de få fall som åker fast. I andra länder slår polis till bot barnporr-ringar, i Sverige tar polis ngn enstaka pedofil och då oftast av en slump. De har enorma samlingar bilder och de utbyter dessa med likasinnade, som går fria.
Man ska nog komma ihåg att Sverige var ett av de mest barnporrliberala länderna i världen efter 70-talet och detta följde med in i Internetåldern. Inte förrän -99 täppte de sista kryphålen till. Det är bara 15 år sedan. Och när tittförbudet diskuterades syntes en stor upprördhet hos alltför många, som inte ansåg att de gjorde något fel.
I undersökningar har visats att bilder på nätet på barn och unga används i ett helt annat och sexuellts syfte än de ursprungligen publicerades i.
De kan återfinnas var som helst når man väl lagt ute dem. Man förlorar helt kontroll över dem.
Kanske borde det gamla fotoalbumet återintroduceras.

och män som får ligga får tydligen göra vad som helst, för då har ju tjejen ”gett sig in i leken”. Ang förtalsfallet med smygfilmat sex. Så här säger killens advokat angående skadestånde, och vad han gjort:
”Det är en ung kille och det finns inte rimliga proportioner i det här, för idag är det så mycket som finns på nätet och tjejen hade gett sig in i leken lite även om hon inte var medveten om att hon filmades.
Vad menar du med att tjejen hade gett sig in i leken?
– Hon hade gett sig i lag med den här killen. Vad hon inte var med på var att akten filmades eller smygfilmades, och det ska han naturligtvis fällas för förtal för”
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fortalsfallet-med-smygfilmat-sex-pa-natet-tas-upp-i-hd-atalades-advokat-tjejen-var-med-pa-sex_3327710.svd
allstå. Jag vill kräkas och slåss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *