Kategorier
feminism & genus

Varför säger du att män är kvinnohatare ditt äckliga jävla luder?

idiotOm jag fick en krona för varje gång en man undrar varför en ”jävla feministfitta/hora” som jag ”hatar män” så skulle jag inte vara rik. Jag skulle inte ha speciellt mycket pengar alls, men det skulle iallafall räcka till några byttor BenåJerry i måna’n.

Det intressanta är bristen på självinsikt hos dessa män. De bubblar så mycket av ilska och hat över mitt förmodade manshat att de inte kan bete sig och min upplevelse är att även om de flesta kvinnohatare generellt har vett att hålla käften (självbevarelsedrift osv) så är det väldigt många män som går runt med den här typen av kvinnohat: Hat mot kvinnor som är arga på, rädda för eller hatar män. Lite motsägelsefullt om man säger så.

De är nästan alltid de våldsamma männens, våldtäktsmännens och kvinnohatarnas försvarare. De fokuserar till exempel hellre på den lilla promille som kan tänkas vara oskyldigt anklagad för våldtäkt (men aldrig dömd för de flesta falskanmälningarna går inte ens till åtal) av ”lögnaktiga horor” än upprörs av de faktiska 36,000 våldtäkter som sker varje år och där endast en liten procent faktiskt blir dömda. De har alltid ursäkter till mäns dåliga beteende och provoceras enormt av kvinnor som säger ifrån.

Självinsikten brister som sagt.

pedram

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Varför säger du att män är kvinnohatare ditt äckliga jävla luder?”

Logiken i att skriva ”tuff bakom datorn” när du inte ens är en anonym bloggare… Du är ju så oanonym som det bara går. Medans han sitter och är ”tuff bakom datorn” *losing faith in humanity*

Ja, vad kan man säga…? Det där med självinsikt är svåra grejer. Jag vill så gärna tro att det ska kunna ske en förändring, men när jag ser hur vissa män(niskor) utrycker sig känner jag att jag förlorar hoppet en aning 🙁

Vafan är det för fel på folk? Hur kan man ens skriva nåt dylikt? Idiot som inte ens har vanligt jävla folkvett. Nä, fy fan för sånadär vider. Han måste ju må jävligt dåligt, tänker jag.

Det uppenbara svaret är ju något i stil med ”p g a sådana som du och era väldigt eleganta sätt att uttrycka sig.”
Fast de små trånga skallarna förstår nog vare sig sarkasmer eller att vara en smula självkritiska…

Här sitter jag höggravid och gråtfärdig över hur dessa män beter sig! Känns som att jag och sambon har ett riktigt grisjobb framför oss när vi ska försöka ge vårt barn ett bra liv i det här patriarkathelvetet.

Hans kommentar var i stil med ”varför svär du så in i helvetes jävla mycket för?”
Han gör riktigt bra reklam för männen han inte tycker att folk ska hata i alla fall.

Det lustiga (nåja) är att de här männen sällan (snarare aldrig) får några amatördiagnoser ställda om sig på nätet, vilket i princip alla feminister som hörs och syns mycket får. Vem skapar trådar om dessa män på flashback där de tillskrivs svåra psykiska sjukdomar, vilket i det här fallet vore befogat? Vem spekulerar ens i deras allvarliga aggressionsproblem och ber dem gå i terapi, vilket också vore befogat? Möjligtvis undrar någon om de kanske mår lite dåligt och gärna som en ursäkt för deras beteenden för att få kvinnor att förstå och förlåta dessa män utan att göra alltför mycket väsen av kränkningarna de utsätts för. Och vem ifrågasätter om dessa män verkligen är goda förebilder? Vem begär ens att män ska vara förebilder för små växande pojkar?
Kvinnor i ett patriarkat är extrema bara genom att existera. Män kan aldrig bli extrema eftersom mannen är normen och mallen för mänskligheten. Kvinnor som yttrar sig offentligt kan hålla den godaste av toner och föra de mest logiska och sakliga resonemang och blir kallade hysteriska, rabiata, urskillningslösa hatare, svårt psyksjuka och allvarligt förvirrade.
Män som yttrar sig offentligt behöver inte hålla någon god ton och kan vara båda ologiska, osakliga, elaka och kränkande och blir beundrade, applåderade, får egna tv-program, lyssnas på, tas på allvar, anses roliga, kvicka och smarta, blir högt uppsatta politiker och både kvinnor och män kommer till deras försvar om deras storhet blir ifrågasatt.
1-0 till patriarkatet, som vanligt.

Alltså jag är så imponerad av att du fortfarande klarar av att vara ”offentlig” och ta diskussionerna. Hade jag fått sådana påhopp hade jag nog fallit snyftande ner och låst in datorn i ett skåp jag sedan aldrig hade vågat öppna. Jag har så otroligt svårt för det rena hat som sådana män ger uttryck för. Får mig att känna mig otrygg i hela själen.

Men vilka pinsamma människor… Det är ju rätt skrämmande att det går runt sånt där folk helt fritt.
Det roliga är ju också att det är ju såna människor som bara är ”tuffa” bakom skärmen men IRL säger de fan inte ett knyst.

Ja vart kommer detta manshat ifrån egentligen……………som taget ur luften…………………………………………………………………………………….

Jag har velat lite fram och tillbaka i diskussionen om detta. Anser inte att det är att hänga ut eftersom de skriver på nätet till en offentlig person, och ofta på offentliga forum. Dessutom bör en kunna stå för vad en skriver. Dessutom tycker jag i många fall att de kanske förtjänar den skit de eventuellt får. Men ändå känns det inte etiskt försvarbart att, som LD men flera tusen läsare, publicera deras namn offentligt med tanke på de konsekvenser det kan medföra. Ja som sagt, kluven var det! Dock tycker jag att det kan bli lite ”skydda mobbaren” över det hela, ”stackars lilla mobbaren har säkert varit med om något jobbigt och vet inte bättre” osv som jag har väldigt svårt för. Som sagt, kluven. Det är ändå vuxna människor vi pratar om och de bör kunna ta sitt ansvar över vad de skriver.

Jag har inget manshat att starta med men alla jävla korkade, hatiska och helt galet överdrivna reaktioner från små, små män, får mig att tappa tron på männen som grupp. Vilka är det som skriver och va fan har de för fel?!?

Blir så ledsen och förbannad över allt kvinnohat en ska behöva utsättas för som feminist eller offentlig kvinna öht, men du är fantastisk som orkar kämpa på LD! Tack för din blogg, ger mig massa styrka att läsa här. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *