Kategorier
feminism & genus

En mans svammel om feminism

Hör upp alla! En man ska berätta hur man bäst gör feminism, så fram med anteckningsblocken!

Först: rubriken. Feminister utnyttjar sitt kön för att trycka ner alla andra kvinnor. Oj, det låter allvarligt. Hur menar han då? Vilket kön? Han vet väl om att det finns killar som är feminister? Och de som är varken eller? Men om jag utgår från mig själv: hur använder jag min fitta eller min könsidentitet (oklart vilket) för att trycka ner kvinnor?

feminism gör kvinnor till offer
Jag suger på den där en stund. Dagens feminism är inte naturlig. Naturlig…. Naturlig? Vad menar han egentligen? Vad är det som är onaturligt med feminismen och vad är i såfall naturligt? Han utvecklar aldrig den här tesen utan svamlar istället vidare.
feminism gör kvinnor till offer

Han undrar varför feminister inte fokuserar på riktiga problem som orättvisa löner som såklart inte beror på könet så det ska vi absolut inte skylla på. SLUTA SKYLL PÅ ERT KÖN TJEJER HÖR NI DET? Det är inte för att ni är kvinnor som ni har dåliga löner verkar Arman vilja säga för han har ju alltid sett kvinnor som jämlikar. Vi skulle antagligen ha lika löner om vi slutade gnälla.

feminism gör kvinnor till offer

Här bygger han upp lite halmgubbar; ja jösses nu vill väl kvinnorna ha tjejpissoarer inne på toaletterna också. Jag har ingen aning om vad han menar med ”besmutsa” och tappar bort mig lite i texten. Vad är det han försöker förmedla egentligen? Kan vi få in en tolk här?

Jag är också lite nyfiken på att höra mer om dessa feministiska seriösa samtal Arman har haft med sina vänner. Det låter onekligen spännande.

Ni som vill läsa nåt förståeligt och vettigt kan sluta slå er för pannan nu och läsa mitt svar till honom istället: Förtrycket gör oss kvinnor till offer, inget annat

offer förtryck feminism

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”En mans svammel om feminism”

Förstår inte ens vad det är han vill få fram. Känns som att han mest slängt ihop en liten provocerande text för att få några fler klick.
Och på tal om egentligen ingenting, så hittade jag denna ( http://www.alltomstockholm.se/restaurangbar/article4113922.aos )artikeln om amning på krogar när jag klickade runt på Aftonbladet. Vet inte om du kanske redan skrivit nåt om dina åsikter om det, men skulle vara intressant att höra din syn på det hela. Själv tycker jag att det är helt bisarrt att en inte ens ska kunna få mata sitt barn utan att bli objektifierad.
Anyways, gillar bloggen din skarpt! En lär sig alltid nåt här! 🙂

Han snackar om samspel och etiketter och inte om objektifiering så som jag uppfattar det. Man får anpassa sig lite ute bland folk, det handlar inte om att man inte får amma sitt barn.

Haha,jisses… jag bara älskar när människor som inte vet nånting ska uttala sig och tror att de vet precis hur saker och ting är. Speciellt när det gäller feminism. Det är ju tydligen onödigt att jobba för jämställdhet i Sverige för här har vi tydligen inga skillnader mellan könen och alla feminister bara gnäller och/eller hatar män. Ingen vet varför dock, män som aldrig gjort nåt fel här i världen…

Jag blir så trött. Kom igen killen, du måste vara lite ödmjuk och förstå att det är vissa saker som du inte förstår (och det med rätta!). Samhället uppfattar dig som man och har behandlat dig därefter hela ditt liv. Du har inga referensramar i frågan. Du vet inte hur det är överhuvudtaget! Det är inte konstigt att du har svårt att greppa verkligheten som kvinnor berättar om. Desto viktigare att lyssna och lära sig av andras upplevelser/känslor. Och det är därför du MÅSTE lyssna och inte domdera. Asså vet att han inte kommer läsa det här men jag behövde skriva något. Blir så trött på att många män liksom envist slår ner på kvinnokampen. Natascha du är bäst. Puss O kram.

Såg i en kommentar under artikeln att en snubbe skriver ”Hälften av alla pedofiler är kvinnor” och jag undrar helt seriöst om det verkligen finns män som tror på det? Antagligen gör det det, det är här andra gången jag ser en antifeminist skriva det. Men alltså, verkligen? Det måste ju finnas forskning och statistik kring det här. Jag har hört talas om några kvinnor i en stor pedofilhärva som framställde barnporr till män. Men aldrig har jag läst om en kvinnlig pedofil på förskola exempelvis?

Jag klarar knappt av att läsa kommentarerna under en debattartikel som handlar om jämställdhet, feminism eller genus för det är så mycket män som sitter och spyr ur sig dumheter och vidrigheter, de försvarar näthat mot feminister och skriver hela tiden hur synd det är om dom och hur orättvis världen är mot dom. Jag vill kunna skratta åt det för det är ju bara patetiskt men jag kan bara bli upprörd. Jag skulle gissa att nån liten procent av alla pedofiler är kvinnor och resten män, det är väl som alla övriga våldsbrott och sexualbrott, jag skulle bli förvånad om någon trodde något annat, men jag tror helt ärligt det är en strategi för att slippa ta ansvar och inse sanningen.

Är så imponerad av att du orkar ta debatten gång på gång! Jag läste ditt svar på Armans artikel och jag blev sååååå trött och uppgiven av att läsa männens kommentarer under. De är ju liksom enbart ute efter att missförstå och kritisera och det känns ju helt omöjligt att nå fram. Suck suck suck, denna frustration äter mig inifrån! Hur svårt ska det vara att fatta?! Helt otroligt! Hur gör man för att orka? Jag har helt slutat att diskutera dessa frågor för jag är så less på allt motstånd och påhopp från alla håll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *