Kategorier
feminism & genus

Män är män! (dvs produkter av ett patriarkalt samhälle)

Att folk förvånas när det kryper fram att just den där feministiska fina och vettiga mannen inte var så mycket bättre än alla andra män.

Nu tänker jag inte hänga ut någon specifik här men de börjar bli ganska många, dessa manliga (och offentliga) feminister som försöker framställa sig hur heliga som helst, men som ändå medvetet förtrycker, exkluderar och härskar. Som inte ser vitsen med att lämna plats till exempelvis kvinnor eftersom att ”jämställdhet handlar ju inte om att utesluta män!” Män som kallar sig feminister men i praktiken agerar minst lika patriarkalt utan eftertanke och analys. Män som även kränker, slår och utnyttjar men som ingen vill prata högt om eftersom att det är ”deras ensak”.

Och denna trend med feministiska män som använder sina döttrar som verktyg för att göra PR för sig själva, sin agenda och sin egen förträfflighet ger jag inte mycket för. Dessa medvetna härliga genuspappor som alla hyllar och älskar. Och de sprider sig som en jävla farsot med sitt helgonkomplex och illa dolt kvinnoförakt. Jag betvivlar inte att dessa män älskar sina barn eller försöker vara bra människor, men jag är så trött på att se dem vinna poäng för sånt som jag och många kvinnor med mig skrikit om i åratal. Speciellt när jag vet att det står rader med svikna kvinnor bakom dem vars historier aldrig får höras.

Och om de gör det så får de aldrig samma kraft som den där älskade kända mannen som alla litar på och ställer sig bakom. Vill därför påminna er om att alltid tro på en historia om patriarkalt förtryck. Håll era medsystrar om ryggen. Låt dem inte kämpa ensamma och ta inte männens parti även när det är män du respekterar och beundrar.

 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Män är män! (dvs produkter av ett patriarkalt samhälle)”

Jag tänker direkt på en pojke när jag läser det här en ”komiker”. Varför har det inte uppmärksammats mer? Jag spyr så skenhelig människan är. Varför får bara folk läsa hans artiklar och inte se vad han egentligen gör? Jag förstår verkligen inte varför det inte uppmärksammats mer.

kanske för att det ses som privat svineri och inte offentligt? det kan lätt bli geggigt när sådant avhandlas i media.
men i och med att han använt sig av situationen själv i media så känns det som att det borde vara fritt fram att ifrågasätta honom offentligt nu.
jag tror även problemet är, som i så många andra fall, att personen gör ett bra jobb i en annan viktig fråga och många är oroliga vad som kommer hända om han framställs i mindre smickrande dager, blir det fritt fram för hans motståndare i den frågan att såga allt han sagt och gjort då.
det här är också en sån himla bra anledning till varför kändiskulten inte håller, människor funkar bättre med fötterna på jorden än på piedestaler, dom ramlar ju alltid ner på något sätt ändå förr eller senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *