Kategorier
feminism & genus

Men le lite tjejer, varför är ni så arga hela tiden?

Dessa glädjeflickor umgicks jag med i helgen. Mycket Captain Morgan, mycket feministisk analys och mycket svammel.
glädjefittor

Men LEEEE LITE DÅ TJEJER! Se lite glada ut! Va inte så jävla bittra och sura nu! Varför är ni feminister så arga?

Men om man är jävligt bitter och sur då? Om man är jävligt arg? Vet ni varför jag är så arg? Jo ni ska du få höra, håll i hatten! Jag är arg för att kvinnor överallt i världen våldtas, mördas, kränks, könsstympas, tafsas på, hotas, hatas, misshandlas, ägs. Jag är arg för att våra rättigheter kränks konstant och för att våra kroppar inte är våra.

Jag är arg för att jag inte kan skriva texter på nätet utan att få minst fem stycken hatmail från män som tycker att jag är äcklig och sjuk och jag är arg för att jag regelbundet får mail från män som vill döda mig eller mina barn. jag är arg för att alla kvinnor någon gång har blivit utsatt för sexuella övergrepp. jag är arg för att flickor så unga som sju år vill banta och hatar sina kroppar. Jag är arg för att min dotter kommer växa upp i en värld som lär henne att pojkar slåss för att visa kärlek och jag är arg för att hon kommer få sämre lön än sin bror……

Och jag är arg för att allt detta förminskas och osynliggörs med den där lilla jävla meningen ”Varför är ni så arga”?

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Men le lite tjejer, varför är ni så arga hela tiden?”

Jag tror personligen inte på att vara en vit räddare som kommer till andras undsättning dvs förminskar deras egen kompetens och förmåga. Det finns feminister på dessa platser som aktivt arbetar för att utbilda och förändra.
Sen tycker jag inte heller att man kan kräva av alla feminister att de ska vara aktiva i alla kamper samtidigt. Jag har själv fullt upp med att överleva min egen vardag där sexism och förtryck är ett konstant inslag och jag är upptagen med att försöka vara ett stöd för kvinnor här. Och så vidare. Jag kan inte driva alla frågor.
Vad gör DU för att motverka könsstympning?

Så rätt!
Ända sen jag var liten har folk sagt till mig att le lite mer. Du har så vackert leende osv. osv. När jag nu är ute på krogen och säger något med mörk röst (ej ljus och flickig) eller bara står och ser neutral ut, så kommer ofta någon man fram och säger till mig att le och sluta se sur ut. Eller så är de chockerade över att jag svarar på deras fråga med en allvarlig och icke-fjantig röst .
Vad hände med att le när man har roligt och inte för att nöja andra människor i närheten?
Existerar ens fenomenet i motsatsen, alltså skulle kvinnor någonsin gå fram till män och säga till dem att le och sluta se så allvarliga ut? va?!
Att le har därmed blivit laddat för mig, det är inte bara något man gör när man har roligt eller trevligt, det är något som används för att nöja andra och få dem att känna sig ”bekväma” och omtyckta tex.
Samhället. SLUTA säg till oss att vara lite charmigare, som min mor en gång sa till mig.
BARA LÄGG AV.

Jag tycker att ni alla ska ta och läsa den här artikeln från DN. Ni kanske kan få er en tankeställare. Jag tycker nämligen att det är osmakligt att använda termer som ”könsstympning” osv för att driva sin egen feministiska kamp framåt och för att vinna pluspoäng utan att själv aktivt arbeta för att motverka detta. Det är att utnyttja de könsstympades situation. Nåväl, här är artikeln. LÄS:
http://www.dn.se/ledare/de-privilegierades-feminism/
mobilversion:
http://mobil.dn.se/ledare/de-privilegierades-feminism/

Men alltså okej alla fattar att du brinner för könsstympning men vad gör du för män och kvinnors lika löner i Sverige? Eller hemlösa i Norge?
SKITKONSTIG fråga att ställa. Självklart kan man inte göra allt. Eller lägga all sin energi på alla olika typer av problem. SKITKONSTIGT även att du tycker att LD skriver detta inlägg och använder kvinnohat för sin egen vinnings skull????

Kan någon snälla hjälpa med med hur man ska förklara vad feminism är, varje gång jag påpekar att feminism ofta vill lyfta fram kvinnors problem och att kvinnor ska få tala är det alltid någon som springer fram och ska skrika:
”Men HALLÅ!!! Det handlar om JÄMLIKHET! Vart är JÄMLIKHETEN?!?!?!?! Det handlar även om MÄN! MÄN har det också jävligt dåligt! De våldtas OCKSÅ! FAKTISKT! JÄÄÄÄÄMLIKHEEET!!! Män, män, män!!!!”
Blir ju galen?

För att även instämma igenkännande i vad andra här skriver, angående att le mer så kan jag säga att jag, som tjej, också upplevt det här med ”Men le mer! Varför så sur?”. Tjaa, kanske för att jag är en PERSON med KÄNSLOR och för att jag inte måste le hela jävla tiden. Det är bara dårar som går runt och ler i ur och skur. Jag tvivlar starkt på att det finns människor som ständigt ler, dygnet runt. Det är ju inte möjligt.
Och sen känns det som att det oftast är kvinnor som får såna kommentarer. Hur ofta säger folk till män att de ska le mer och inte se så buttra ut? Jag har t.o.m fått höra att kvinnor ser finare ut om de ler istället. Ja, för det är ju verkligen vår enda uppgift här på jorden att se bra ut. Nej tack.

Om du menar mig som skulle vara den ”obotliga hatern” så har du väldigt fel. Om du läser mina tidigare kommentarer i bloggen så ser du att jag kanske i snitt håller med LD i hälften, eller mer, av gångerna. Senast i amningsinlägget så gick jag in och försvarade LD. Men jag är däremot ärlig och står upp för det jag tycker, fast utan att ta till personangrepp osv och det kanske inte alla klarar av. Det kan jag tycka är tråkigt men vad gäller mellan mig och LD så har vi alltid kunnat argumentera sakligt hittills även om vi inte alltid tycker samma. ”Hater” hahaha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *