Kategorier
feminism & genus

Nej detär ej pga mig som du inte vill vara feminist

Oj, om jag fick en krona varje gång nån sa den här gamla floskeln:

kränk kille som ej vill rösta fi

Antingen handlar det om att de minsann skulle vara feminist om det inte var för mig eller så skulle de rösta Fi. Men den gubben går inte hem här kan jag säga.

Anledningen till att denna person inte kommer rösta Fi (eller att man ej vill vara feminist pga mig) är helt enkelt för att han inte är intresserad av deras partifrågor. Jag förstår att det är bekvämare att skylla på mig, män(niskor) vill ju ofta hellre ha en syndabock än att faktiskt ta ansvar för sig själva och sina handlingar. På så sätt kan du tryggt påstå att du är för jämställdhet och att du försökt jobba med det om det bara inte vore för hemska lilla jag. Men mig lurar man inte. Är man intresserad av kvinnors rättigheter så står inte jag i vägen.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Nej detär ej pga mig som du inte vill vara feminist”

Såna kommentarer är ju sällan seriösa. Jag tror inte en sekund på att den personen hade röstat på F! om du inte fanns. Hen vill ju bara ge dig dåligt samvete och få dig att känna det som att du på nåt sätt förstör för ”oss andra”. Barnslig kommentar!

En sak jag är jävligt trött på att höra är ”om feminister inte var så aggressiva mot män och sminkade/rakade sig skulle fler lyssna på dem”.
För det första: Om du tror att det är våra utseenden som är boven i dramat så är du sjukt naiv.
För det andra: Ja, vi skulle kunna anpassa oss efter vad samhället tycker och leva upp till idealen och gullegulla med männen som kvinnor förväntas göra, men det går liksom emot hela idén om att kvinnor faktiskt kan välja att skita i vad samhället tycker och prioritera kvinnors åsikter före männens, och GÖRA VAD VI SJÄLVA VILL MED VÅRA EGNA KROPPAR. Vi SKULLE kunna vara små nickedockor men vi väljer att inte vara det, för vi vill inte det! Så att komma med tips på hur vi kan bli mer behagliga för mäns känsliga egon och mindre provokativa för att undvika att någon höjer på ögonbrynen är inte värt något.

Dessutom är ju mängder av femi
nister vad man traditionellt kan betraktas som ”förtjusande kvinnor” massor av artister, skribenter, mediapersonligheter är konvetionellt vackra, välkädda och har ett välanpassat uppträdande och ”trevlig ton” men se det hjälper inte det bitterts för hån och hatdreven går ändå. Vi är liksom damned if do dmaned if we don’t. Det är inte hårbuskar och fetvalkar eller ilska mot manligt förtryck som är prblemet. Det är KVINNOHATET!
Om så alla femnister såg ut som tejerna i ”Victoria´s secret” skullede inte bli mindre avskydda för det, snarare tvärtom för då hade man ingen ”okvinnlig fulhet” att skylla på. Femen och Pussy Riot är bra exempel. Undersköna tjejer som visar tufsenufsingarna ochhar blommori håret är ofta antifemnisternas favoritfemnister men när det visar sig attde faktiskt har en skarp feministisk agenda är det slut med sympatierna. Då är de bara ” rabiata extremister”.

Jag tänkte precis skriva det samma. 🙂 Jag är medlem i FI tack vare Lady Dahmer. Jag röstade på FI tack vare Lady Dahmer. Jag är feminist tack vare Lady Dahmer. 🙂

oftast brukar sådana typer komma med följande ”jag är dum i huvudet och humanism fungerar för allt” eller ”a) jag är jäm(n)ställdhetist, b) jag har fått all info om feminazisterna från flashback och genusnytt och c) jag får förfan va SD å vara för allas lika värde om jag vill. Du bestämmer över inte mig!” (hey håå).
Det är på grund av sådana som LadyD som jag är glad över att vara feminist.

Dom som säger så hade väl liksom inte tänkt rösta på F! hur som helst?!
Vi pratar trots allt om att en viss del av befolkningen åtnjuter fördelar på grund av sin könstillhörighet, utan att behöva anstränga sig ett skit. Tro fan att det är motstånd till att släppa ifrån sig dom förmånerna.

Precis, det handlar enbart om att slippa ta ansvar för sina åsikter. Undrar om dessa människor applicerar det förhållningssättet i andra situationer också? Slutar de på sin arbetsplats om det jobbar någon där som de inte tycker om? Röstar de på ett parti där de tycker om samtliga anhängare? Menar de på fullaste allvar att de sympatiserar med allt feminismen står för men eftersom de inte gillar just dig förkastar de hela rörelsen? Ja, för det låter ju rimligt…

Igår var jag med om en ”intressant” sak. Var hos läkaren pga min dåliga rygg. Jag har stor byst, G-kupa, och har funderat på om det kan vara därför jag har haft ont i ryggen i så många år.
Jag fick svar från läkaren över min undran: ”Jag tror inte att det är din byst som är problemet, du är ju inte så smal precis”.
Detta är ordagrant vad hon sa. Jag höll på att smälla av, blev helt ställd och visste inte vad jag skulle säga. Gick därifrån i chock.
Till saken ska sägas att jag är 176cm och väger ~73kg. Tydligen är det fetma enligt sjukvården.

Hej LD! Hoppas det är okej att jag lägger denna kommentar här trots att den ej hör till inlägget. Du som är typ Queen av no poo (i mina ögon åtminstone), har du något grymt tips på solskydd som går under denna princip? Jag har precis börjat med balsammetoden igen och testat det här med äcv-skölj efter och jag är frälst!! Vill absolut inte gå tillbaka till shampoo. I ansiktet använder jag mandelolja. Jag har perioral dermatit och lätt acne, och min hy är enormt löjligt skrattretande känslig. Ibland är mitt ansikte typ ett enda stort köttsår känns det som, och det suger. Har testat massor av olika grejer, allt från 900 kronors 30ml burkar med sisådär 30-tal olika (mindre bra) kemikalier till att bara tvätta med vatten, till apotekens billiga grejer och till sist fann jag weleda. Så nu är det alltså mandelolja som gäller för min tråkiga hy, och det funkar kanon. Därför fasar jag inför sommaren när det är solskydd som gäller. Skulle verkligen vilja ha ett nopooigt solskydd som har minst spf 40. Har du koll på något sådant? Jag har verkligen försökt googla men finner inga bra svar (knappt något svar alls faktiskt …). Hade varit guld om du har något grymt tips i bakfickan!
Och som vanligt, tack för en grymt bra blogg. Du är så jäkla cool och bra på alla sätt och vis! Kram!

Vill du ha ett naturligt solskydd utan onödiga kemikalier och nanopartiklar kan du kolla på Softskin.se! De ställer jättehårda krav på produkterna de tar in (all hårvård och hudvård de har inkl schampoo är utan sulfater, silikoner, mineraloljor osv) så vill du handla till håret där behöver du inte ens kolla ingredienslistan innan, om du inte vill.
Sist jag kollade hade de flera olika sorters naturliga solskydd (med hög SPF) till bra priser. Jag har handlat där flera gånger (kör low-poo + naturlig hud- och hårvård) plus så är de jättetrevliga om du har någon fråga du vill ställa ang. Vilken produkt som passar dig om du har problemhy eller dyligt.
Softskin.se är en väldigt seriös internetshop och de levererar produkterna jättesnabbt, kan verkligen rekommendera dem.
Här kommer du direkt till solskydden:
http://www.softskin.se/kategori/Solkram

Vilket citat, ett klassiskt sätt att kritisera något man ändå inte skrev under på i första taget – ”Nej, nu är det bara NOG, seriöst, jag blir faktiskt SKRÄMD här!!!” (*snyft*). Metod: Man plockar ut något som sticker ut och provocerar i en jättelik rörelse (i det här fallet feminismen) och låter det bli orsaken till att man tar avstånd från alltsammans, och voila, man har ryggen fri att släppa hela saken – ”Jag är faktiskt en fin kille som står för allas lika värde, men det finns gränser, och eftersom du går över gränsen tror jag att jag bara ska ta och straffa jag ut hela rörelsen. Allt är ditt fel – hade det inte varit för dig hade jag stöttat feminismen till 100 procent!!!”
(Jomen visst…)

Det här inlägget av LD fick mig att tänka på något som hände när jag läste en kurs i idéhistoria för ett tag sedan. Efter att vi under nästan fyra månaders tid hade gått igenom en oändlig mängd manliga tänkares idéer (eller som någon sa – den filosofiska historien har genom århundradena bara bestått av DWEN – Dead White European Men) hade vi en vecka då läraren diskuterade ur ett kvinnligt perspektiv, om kvinnliga tänkare och hur svår situationen hade varit för dem. Mot slutet av veckan utbrister en manlig student något i stil med: ”Men nu vill jag inte lyssna längre på det här! Du pratar ju bara om hur dåliga män är och hur synd det är om alla kvinnor – det här är faktiskt inte schysst!” Så följer en ordväxling mellan studenten och läraren, där läraren till slut blir irriterad och påpekar att vi trots allt har pratat om män under hela kursen och att det kvinnliga perspektivet också är en del av historien vare sig han tycker om det eller inte – historien går tyvärr inte att ändra på. Studenten blir då ännu mer upprörd och säger något i stil med att han inte begriper hur feminism ska föreställa nåt bra, det är ju just såna som läraren som bara trycker ner en massa saker i halsen på folk som gör att alla ogillar feminismen och inte vill ta i den med tång. Jag bara satt och gapade. Jag hade verkligen svårt att smälta det där, hur en man som i fyra månader fått lyssna på föreläsning på föreläsning om män, män, män, kunde sitta och gnälla över att vi hade en enda vecka där vi pratade om historien ur ett kvinnligt perspektiv. Det var så jobbigt för honom att tvingas sitta där och lyssna på hur grymt kvinnor och kvinnliga filosofer genom historien haft det, så jobbigt att han knappt klarade av att lyssna. Snacka om att ha skygglappar och inte vilja se ett förtryck, och sedan gnälla på läraren och feminismen som om det var en kränkning av HONOM när kvinnors förtryck faktiskt diskuterades. Och just det där är något jag blir lika förvånad över varje gång, trots att jag vet att jag inte borde bli det. När en sanning blir för jobbig för en privilegierad person/grupp, då skjuter man hellre budbäraren för att slippa höra budskapet än att verkligen stanna upp och lyssna, och kanske lära sig något nytt.

Haha, med den logiken så är det historieberättarnas fel att jag är manshatare! Blir så jävla trött på att få historier om män och deras egoslickande nerkört i halsen vad en än gör. ÖVERALLT och HELA TIDEN mänmänmänmänmänmän. Är det så konstigt att man typ spyr av att se en man på stan? Tycker män borde ta lite jävla ansvar för det här. De får ju fan skylla sig själva när de går runt och syns och hörs så förbannat. Kan en aldrig få vara i fred och ha lite lugn och ro lixåm?

Alltså, jag vill bara sända massa kärlek till er alla. LD som står i skottlinjen här. Önskar jag kunde bära lite av allt du jobbar med för att avlasta dig. Det du gör är helt fantastiskt, du förändrar människor i grunden och jag är en av dem.
Likaså med många av er kommentatorer. Ni är alla helt fantastiska <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *