Kategorier
feminism & genus

En studie i mansplaining och andra manliga beteenden:

Asså, kategorin män som ska förklara för kvinnor vad riktig feminism är. De är fan en parodi på sig själva. Detta kommentarsfält tar fan priset. Nä det gör det väl inte, men det är ett ganska talande exempel på hur kvinnor bemöts när de lyfter kvinnofrågan:
metro män förtrycker metro män metro män 2 metro män 3 metro män 4 metro män 5 metro män 6 metro män 7metro män 8

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”En studie i mansplaining och andra manliga beteenden:”

Du har faktiskt rätt. När en kvinna skriver om såna här saker så heter det att hon är en ”diskriminerande feminist som minsann drar alla män över en kam” för att hon är rädd och springer när hon är ute. Händer det en något å andra sidan så får man skylla sig själv för att man är ”naiv” och inte förutsåg det.

Stööön. Trött är bara förnamnet. Att du orkar ta debatten är guld.
Måste vara sjukt soft att vara man. Om dom blir så oerhört upprörda över sånt här kan de inte ha några problem att tala om i övrigt.

Alltsååååå… När ilskan nästan spränger bröstkorgen… Jag är så sjukt imponerad av att du står på dig och tar diskussionerna! Jag får sådan ångest bara jag funderar på att skriva/tala ut. Men du inspirerar mig att våga mer och du sätter ord på sånt som en stör sig på men inte riktigt greppar. Med det svamlet ville jag bara säga att jag älskar din blogg och jag tycker du är fantastisk.

Känner mig uppgiven. Att man inte ens vill FÖRSÖKA förstå. Det spelade liksom ingen roll vad du skrev. Fattar inte hur du pallar och hur du kan remain cool, calm and collected. Du är så f*u*c*k*i*n*g BRA!
Själv vill jag bara gå i dvala och stänga mig ute från hela världen för jag orkar inte. Blir så arg och frustrerad och ÅHHHH vill slå på en boxningssäck och gråta samtidigt!! Det här fick mig och tänka på alla de gånger då män kallat mig ’galen’ och viftat bort mina åsikter just för att jag är kvinna (och ung). JA, JAG ÄR FAN GALEN FÖR ATT ENS FÖRSÖKA BLI FÖRSTÅDD NÄR MAN PRATAR MOT EN VÄGG. Förlåt, nu blev det mycket jidder. Men jag brinner inombords. Snygg första bloggkommentar liksom 😉

Jag känner lite som du. Jag orkar inte (suck och gråt) jag beundrar dig som orkar fortsätta argumentera sakligt och hårt. Själv blir jag galen och ger upp. (Men vi ska inte känna oss dåliga för det) . Det är ok att föra kamp när vi orkar.

Haha alltså män som snackar om objektivitet. De tror på riktigt att de är objektiva och hävdar sin egen maktposition genom att beorda andra (läs: Kvinnor) att sluta vara så subjektiva. Hur ofta har dessa män ställt sig utanför sitt eget tänkande och reflekterat över sin egen ställning i diskussionen om objektivitet? Ett bra bevis på att män inte fattar att de tar tolkningsföreträdet, använer härskartekniker och missar att objektiviteten har ett manligt kön i deras sätt att föra diskussionen.

Fyfan vad jävla upprörande. Känns som att det behövs en oberoende (manlig såklart, hur skulle det annars gå) moderator i sådana här situationer som kan få folk att förstå. Grymdu är som pallar. Helt sjukt att bli attackerad av olika män som helt missat poängen, inte vill förstå och baserar allt på gamla klyschor som i tillägg bekräftar allt du ”anklagar” dem för.

tänkte också på det, flera kvinnor kommer med fakta och underlag för det de skriver, och männen besvarar detta med att kvinnorna är t.ex. känslomässiga vrak, att feminister är samma sak som rasister, att det finns vettiga feminister men att de inte uttrycker sig så där (ungefär som att en viss, speciell man godkänner vad riktig feminism är), och så vidare…

GAAAHH!! Ja, kategorin män som ska förklara för kvinnor vad riktig feminism är. Den är en klass för sig. Här kommer en status ur mitt fb-flow. Killen som skriver detta (vit, cis man) skriver såhär att bro på den FJORTONÅRIGA tjejen som blev utkastad ur ett badhus för att hon inte hade topp.
”Herregud alltså, nu har det gått för långt. Personer har helt tappat uppfattningen vad feminismen står för. Kan man inte börja i den änden där problem uppstår, istället för att se allt som en kränkning eller att man tar ett feministiskt ställningstagande. Tjejen i fråga är 14-år gammal, jag tror inte ens hon har förstått sig på politik eller vad Feminism står för i en större utsträckning. Modigt av denne men att sedan gå och tycka synd om sig själv för badhus har klädpolicy är lite barnsligt, men hon är ju som sagt bara ett barn. Spelar ingen roll vilket kön man har men att alltid göra sig själv till ett offer blir bara väldigt tönigt och jobbigt, som till slut gör att ingen tar en seriöst. Ta tag i problemen där problemen finns istället!”
Han fortsätter sedan i kommentarerna med sin ”feministiska skola” för rätt typ av feminism:
”I toppjobb får tjejer mindre betalt för samma arbete, det e en viktig fråga att få bord inte kanske att börja i ett badhus. där har de klädpolicy för allas trevnad. de e inte så att jag kan vara naken på en resturang för kläder känns som ett förtryck för mej! Honkämpar inte för något som helst, det är bara ett uppmäksamhetstrick som alla BARN har behov av.”
fortsättning:
”Jag tycker man ska ta feminisimen seriöst men då ska det handla om seriösa saker, inte en 14åring som tar ett ”feministiskt ställnigstagande” okej om det är en politiker men inte en 14-åring”
Jag finner inga ord… Adrenalinet pumpade i kroppen i tre timmar.. Försökte möta denna o så vise man. Fick svar att ”Du e allt som är fel med feminism. du tar allt personligt och allt e förtryck istället för att göra något åt saken!”
Kul att tjejen som faktiskt gjorde nått åt saken var den han från början hängde ut, förminskade och tog sig rätten att sparka ned på på sin wall. Bra logik där också.

Jag är så glad för att andra orkar för själv gör jag det inte längre. Jag kom på mig själv med att vara konstant sur och det påverkade hela min vardag av att debattera med människor som inte vill förstå. Så jag gav upp är den bistra sanningen.

Men jisses, jag blir helt mörkrädd över dessa män och deras kommentarer. Att de inte ser, att inte andra ser. Men det kanske inte är så konstigt:
Läste en studie om piloter som övade i flygsimulatorer och att landa planet. Ibland hade programmet byggt in att det stod ett annat plan på landningsbanan. Allt för att öva piloten i att tänka själv. Det skrämmande var att 25%, alltså var fjärde pilot (alla var riktiga piloter, detta var fortbildning) såg inte planet utan försökte landa ändå.
Vad kan vi dra för slutsats av detta? Folk vill inte se sanningen, de gör bara det som förväntas av dem.
Likväl fruktansvärt sorgligt. Och all heder till dig som orkar! Sänder massor av styrka och kramar <3

Tack för att du fortsätter kämpa, LD! Jag blir alltid sjukt frustrerad eftersom det oftast är som att tala med en vägg. Ingenting man säger går fram och man får bara idiot-kommentarer tillbaka… Kämpa på!

Jag blir så trött när jag läser och sedan så vansinnigt förbannad, jävla idioter som tror dom kan komma och berätta för Oss hur Vi ska agera och tänka. Sitt da fuck down! Det positiv i det hela är dock dina svar, så kloka och innehållsrika att jag vill skriva ner allt på små lappar, memorera och ha på lager tills nästa diskussion jag hamnar i.
Tack för att du ger mej verktygen att bli en än bättre feminist, kämpa på!
//Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *