Kategorier
feminism & genus

Årets feministiska mål

Jag har aldrig några nyårslöften. Brukar typ skämta om att jag inte ska gå ner i vikt i år men annars känns det pointless liksom. Men nu inför detta nya år så har jag funderat lite mer på, inte löften i sig, men kanske mål? Feministiska mål givetvis för jag är ju helt ointresserad av hälsa, sport, sluta dricka eller vad det nu är folk lovar.

Börja varje dag med att läsa senaste feministiska nyheterna, debatterna, analyserna. För att utveckla min egna tänkande och skapa nya tankar och analyser och perspektiv. Tipsa gärna om bra sajter/bloggar för detta!

– Bli ännu bättre på att lyfta andra feminister, andras analyser och andra feministiska perspektiv. Ni får gärna tipsa när ni stöter på godbitar. Krönikor, blogginlägg, debattartiklar… ni vet sånt som måste läsas av fler skrivna av feminister som förtjänar att höras. Min plattform känns värdelös om jag inte använder den för att öka den feministiska medvetenheten och själv har jag begränsad analys att komma med.

– Samtala mer. Bråka mindre. Jobba på att förstå mer och missförstå mindre, försöka se folks intentioner och vad de egentligen försöker säga och utifrån det ha samtal. (Obs, med folk som är intresserade av samtal, inte random troll)

Har ni några liknande mål?

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Årets feministiska mål”

Och jag är precis tvärtom! Jag ska distansera mig. Blir så ledsen och arg varje gång en ny debatt drar igång. Orkar typ bara följa din blogg, så fyll den med lite glada barn också 😉

Inspirerande målsättningar! Är imponerad av din ork och ditt aldrig sinande engagemang för feminism/jämställdhet. Ville bara säga det (orkar inte så ofta kommentera men läser det mesta).

Bra mål! Tycker de två sista är riktigt bra och intressant (inte för att det första målet var sämre på nåt sätt). Jag gillade när du hade inlägg skrivna av andra, man lärde sig mycket via dem, om diverse saker man aldrig hört talas om innan.

samma som förra året: lyfta kvinnor mer än män
och ny för i år vad gäller alla samhällsproblem, läsa och förmedla mer fakta än åsikter. främja samtal och lösningsförslag mer än debatter.

Att försöka blogga & skriva mera, det är en sån himla tillfredsställelse! Inte minst när det handlar om feminism. Brann av i morse och formulerade ett ohälsosamt långt inlägg om det. Tog halva dagen, men ändå så värt i efterhand.
Har du sett videon om pojkar som uppmanar att ”slap” en tjej? Vad tycker du? Blev helt upprörd av hela klippet typ, pjuh.
http://dinfavorit.blogspot.dk/2015/01/nej-nej-nej.html?m=0
Tack för ständig inspo!

Tips på pod om du inte redan lyssnar på den: En varg söker sin pod med Liv Strömqvist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli. Bra avsnitt är t.ex. Kommer Krister Henriksson (live från bokmässan) om bl.a. Knausgård och manligheten i kris, den nya mansrollen, och att använda barn som boj/livsprojekt i en otrygg värld med för många val, avsnittet Smutsig tygkasse om t.ex vänsterns splittring, vita medelklassens privilegier, frånvaron av kvinnor i Filip och Fredriks program och senaste avsnittet Ingen ska behöva psyka ur om Knausgård och hans uttalande om att alla män tänker på att ligga med alla kvinnor de träffar.

Jag vill sakta ner lite. Orkar inte med alla eviga debatter. De är viktiga, men just jag är lite trött på dem just nu. Känns som om alla bara upprepar självklarheter. För övrigt planerar jag nån sorts aktivism, att göra något, liksom rent fysiskt. Kanske börja hjälpa till vid nåt skyddshem eller så.
Tänker också börja prata om feminism med kollegor och vänner som om det var något helt vanligt som har en självklar plats i samhället (vilket det inte har i vissa av mina kretsar). Är förjävla trött på de här eviga frågorna som man får, herregud behöver väl inte ens räkna upp dem. Så de tänker jag inte besvara längre. Säger bara: googla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *