Kategorier
feminism & genus

Ingen bryr sig om kvinnor

Oj vilken känsla som kom över mig nu? Jag tror jag har gett upp.

IMG_4178.JPG
Jag tror inte kvinnor någonsin kommer att bli frigjorda. Det händer ju inget. Män får fortsätta våldta och mörda oss på löpande band men ingenting görs åt det. Ingenting. .”Aftonbladet granskar männen som mördar” JAHA DET HAR NI GJORT VARJE ÅR, INGEN BRYR SIG. INGEN BRYR SIG OM KVINNOR. VI ÄR BOSKAP.
Det enda vi kan göra är att skapa nya strategier för att hålla ihop och skydda oss själva. Systerskap är allt vi har. Ta hand om varandra!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Ingen bryr sig om kvinnor”

Hallå
En sak jag undrar är varför det är ok att visa sig i undisar när man är större än smal?
Höjer inte på ögonbrynen åt någon form och
menar inte på något sätt att vara otrevlig utan bara nyfiken.
Ha det

Jag tycker det är ok att folk får vara nakna eller ha undisar eller bikinis lr vad fan som helst så länge vi ser kropparna som just…kroppar. Och inga j*vla runkobjekt jämt o ständigt. inget problem med objektifiering EGENTLIGEN men när kvinnor framställs på detta sätt i varenda j*vla medie så blir man ju galen tillslut. antingen 1. Så slutar vi objektifiera kvinnor som runkobjekt överallt. 2. Eller också får fan män lov att bli minst lika objektifierade av samhället…!
like any of this is gonna happen. ever. Därför är det upplyftande att se LD i sina undisar. För hon är en människa. Hon har en kropp. Precis som vi andra!

Har du läst Katarina wennstams senaste bok? ”skuggorna”, handlar om kvinnor som slår tillbaka mot männen. Kanske inte en så bra lösning men jäkligt skön tanke och riktigt bra läsning.
Keep up the good work!!
Kram

Förstår din känsla och jag är så less att jag känner för att åka till en öde ö de flesta dagarna, MEN det är sådana som du som gör skillnad!
Jag är evigt tacksam för dom som stått på barrikaderna tidigare och som gör det nu med.
Det är jävligt långt kvar. Men för mina döttrars skull kan jag inte ge upp. Det känns i all fall bättre om jag kämpat emot än att inte göra något alls.

Så känner jag med. Med allt som har med mänskligheten att göra. Det är ingen idé att bry sig. Men å andra sidan förändras inget om man inte bryr sig!
Du gör mycket för kampen och upplysningen. Du har fått mig att bli medveten om en massa saker som jag aldrig hade tänkt på innan och jag är nog inte ensam om det.

helt orelaterat till texten, men än dock: färgkombinationen i denna bild = OMG FÄRGNYANSKOMBO-ORGASM!!!
typ brun/rosa/rost-tonerna + det gula som skriker + beiga ytor + ljuset på ena sidan …. SÅ HARMONISKT FÖR DEN VISUELLT ABSORBERANDE DELEN AV SJÄLEN.

Det är det som är bra med systraskap, när en av oss inte orkar så kan man räkna med att de andra håller en om ryggen, det finns så mycket kämpakraft hos systraskapet, men alla kan ju inte orka jämt. I’ve got your back och kämpar på det jag kan, jag som orkar idag:)

Hej!
Måste bara fråga, vart hittar jag de undies som du har på dig!?
De ser sjukt sköna ut ju! Både toppen och trosorna.
Svårt att hitta underkläder som är bekväma och som sitter snyggt samt faktiskt ser bra ut.
Höga krav kanske…

Jag älskar min karl och hoppas att vi ska hålla ihop livet ut. Av flera orsaker, dels för att jag vill men också för att om det tar slut och jag ska ge mig ut och hitta ny karl så är jag orolig för att jag inte kommer att hitta nån som inte slår mig och nedvärderar mig.
Jag inser hur jäkla bra jag har det idag och att det troligtvis är ganska sällsynt…
Det känns sorgligt.

tror du att det är sällsynt att leva ihop med en man som inte misshandlar och nervärderar sin partner? Nja, riktigt så illa är det faktiskt inte. Vidrigt med män som slår, men jag får känslan av att du nästan konspirerar på ett lite osunt sätt. Härligt ändå att du har en partner som inte slår och som du trivs med 🙂
Jag är själv man och har haft två längre förhållanden innan jag träffade min nuvarande underbara flickvän. Jag blev slagen i båda de relationerna. Den ena var så pass våldsam att jag var tvungen att lämna henne. En gång slog hon av en bit av min framtand när hon fick för sig att jag var otrogen. Har aldrig varit otrogen. Det är faktiskt ganska vanlig att kvinnor tar till våld i egenskap av kvinna. Har flera vänner som fått slag och sparkar av sin tjej för att hon blev ”lite för arg” i ett normalt relationsbråk. Jag har också vuxit upp med en aggressiv mamma som ofta tog till våld mot min far när de bråkade. Han lyfte aldrig ett finger mot henne.

Det går allt för långsamt men samhället är ju annorlunda idag jämfört med hur det såg ut när våra mammor och mormödrar var unga. Jag sitter ofta i möten med tunga namn inom olika bolagsstyrelser och (tro det eller ej) många har ett genuint genustänk. Inte på alla plan men de vill gärna få fram fler kvinnor och är själva beredda på att ta ett steg tillbaka. Så var det inte för några år sedan.

Blev också helt uppgiven av Aftonbladets granskning och än mer uppgiven när jag läste kommentarerna: jamen Syrien då? Och våldet mot män och manshatet och inte alla män yada yada. Så sjukt. Inte ens med fakta framför ögonen så kommer dom fram till att något måste vara fel. Om nu män så fantastiskt logiska borde man nog kunna tänka ut lite andra slutsatser ur ABs granskning.

Jag tycker nog att världen är hård, orättvis och hemsk i allmänhet- för alla; kvinnor, män, barn, djur etc. Sen inser jag förstås att kvinnor i patriarkala (traditionella) länder generellt har det värre än män på de flesta plan. Men jag håller inte med om att folk inte bryr sig om kvinnor.
Fina bilder för övrigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *