Kategorier
feminism & genus

Vardagen för feminister del 379571: Män som ursäktar och rättfärdigar våld mot kvinnor och sen låtsas som att det inte var meningen

Så denna tweet fick jag häromdagen (igår?).

bawiiis

Jag får många sådana och jag retweetar de flesta, iallafall de grövre. Denna var inget undantag men killen som skrev den fick lite kalla fötter när han märkte att oj hoppsan var det nån som märkte att jag skrev det där till henne så han raderade sin tweet omedelbart. Jag fattar att det blir lite jobbigt när man ställs inför svars för sitt hat. Sen stängde han sitt konto när han märkte att jag tagit ett screenshot. Och passade på att radera lite mer som han skrivit och retweetat om mig. *vissel vissel*

Men ok. Så jag (och Kakan Hermansson bland andra) lägger upp detta screenshot på Instagram. Stor panik hos stackars lilla killen nu som tillsammans med sina polare skyndar för att insistera på att han blivit kapad av en kompis som ”ville skämta”. Varför det nu skulle det ligga i ens kompisars intresse att sno mobilen och skriva sånt till en enda utvald kvinna och ingen annan är ett mysterium. (och helt osant)

Förstår inte ens hur man ba ”nä men det var min kompis som skrev det där hotfulla kvinnohatet” och tro att det är en rimlig förklaring ens? Ponera att han inte ljuger (hahaha men okej då) vad är han ens för slags människa om han har sådana vänner? Lessen asså men om du umgås med människor som ursäktar samt hoppas att kvinnor utsätts för våld så är du också ett kvinnohatande kräk.

Jaja, men han hade blivit ”kapad” av en kompis och tänkte att det räckte med att påstå det med lite hundögon och så skulle jag vekna. Men nej vet ni vad, det där går man ju kanske på om man är född i farstun. MEN i mitt flöde så börjar folk tvivla ändå. Amen Natashja, är du SÄKER på att det var han? (Ja jag är säker va fan) Han låter ju så ångerfull? HERREGUD MÄNNISKOR HAR JAG INTE LÄRT ER NÅT?

Vet ni vad samma snubbe skrev innan han skickade det där till mig? Jo: ”LD förtjänar fett mycket dabb.” Nu är jag såklart inte helt säker på vad dabb betyder, men min gissning är att det inte är nåt kärleksfullt eller ätbart. Utöver det så retweetade han andras hatiska tweets om mig.

OCH han är kompis med samma idioter som tidigare suttit och härjat på twitter om min vikt, kroppsbehåring och hur vidrig osv jag är. (Ni som hängt med minns nog detta och dessa idioter.)

Så dra den där om rödluvan också.

Läxa till er blir: Tro aldrig på en ”ångesfull” man som påstår att de blivit lurade, att det var nån annan som betedde sig illa. De är fulla av skit. Denna snubbe är full av skit. Om nånting låter osannolikt så är det det.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Vardagen för feminister del 379571: Män som ursäktar och rättfärdigar våld mot kvinnor och sen låtsas som att det inte var meningen”

Man får en klump i magen och mår illa när man tänker på alla gånger man vackert gått med på dessa jävla ursäkter från svin. Börjat tänka att ”ja jag kanske överreagerade”. Man blir helt matt.

Folk (män) som skriver vad som helst och sedan blir ledsna/stressade/chockade över att dom måste stå för det dom sagt?????? Och sedan alla andra som ska bli upprörda över att den som skrivit något vidrigt ”hängs ut”. Tvi.
Dabb betyder stryk om jag inte är ute och cyklar.

”Buhu buhu, mitt konto blev kapat.” Hahaha! Ja, den undanflykten är fin den. Och är den god nog åt rasistiska politiska företrädare så duger den såklart absolut åt kvinnohatande fegisar på twitter också. Den moderna varianten av ”min hund åt upp min uppsats”.
Men om nu hens konto verkligen blev hackat av en _kompis_ så kan väl kompisen ifråga bara träda fram, erkänna att _hen_ är ett kvinnohatande och förtryckande as och lova bot och bättring? En riktig kompis skulle väl knappast låta sin oskyldiga polare ta smällen? Jag väntar med spänning.

Eller så kan han ju hänga ut kompisen med typ namn och telefonnummer? En sån empatistörd psykopat till kompis som njuter av att kvinnor blivit misshandlade både som barn och vuxna förtjänar väl ingen lojalitet, kan man tycka?

Vet inte hur uppfuckad ens syn på män och även människor är när en ändå blir lite lättad över att någon försöker förneka detta? Och använder ett fegt sätt att backa istället för att angripa ännu hårdare, spåra ur och typ mörda nån. Jag förväntar mig inte att det ska finnas något som kallas skam eller gräns i såna här typer och det är ju helt sjukt att jag blir typ lättad när jag ser tecken på att de ändå försöker smita undan och gömma sig.

fattar dock inte hur svårt det kan vara att ba ”ok, förlåt. Jag blev bara så jävla arg när du skrev sådär, menade ju inte alls det jag skrev, ville bara vara taskig tillbaka men fattar att det var totalt över gränsen. Jag ber verkligen om ursäkt, det var inte ok.” – alla kan bete sig illa liksom. Men hur man hanterar det är lite olika.

Mmm, fantiserar om vad ätbar dabb kan vara; är det efterrätt, bakverk eller kanske något ugnsstekt med ost?
(fö bara helt fruktansvärt och upprörande, och alldeles-alldeles.. ..vardagligt)

Åh, njutningen att se hur spaka de blir när de får gränser som känns för sitt beteende – oslagbart. Det ska fanimej svida i skinnet när man söker upp främmande kvinnor för att göra dem illa. Jag undrar hur ofta de kommer undan för att kvinnorna de ger sig på kanske inte har så stor plattform, inte vågar eller vet hur de ska sätta bajsblöjorna på plats?
Män brukar lugna ner sig med åren men den här typen av ung man som liksom ”busar runt” på nätet som om det var deras privata lekstuga och roar sig på bekostnad av andra människors psykiska hälsa är så oerhört vanlig. De verkar fungera som barn; de slutar inte förrän det blir otrevligt för dem själva.
Jag har satt otaliga såna män på plats, särskilt när jag befann mig på twitter, och de reagerar likadant allihop: med förvåning, chock, tunghäfta och spakhet. Det säger något om hur sällan kvinnor ger igen med samma mynt. För vi vill ju inte att hat ska föda hat, eller hur, och annat blaj som inte fungerar i verkligheten.

eller hur! only sorry they got caught. samma beteende syns ju hos de som skrivit elakt på flashback och trolljägarna vars rätta identitet visas.
deras ”ursäkter”: 1. det var inte jag! (trots bevisning??) 2. det var min kompis! (lustigt att konton och grejer tas ner bara när det uppmärksammas och inte i den stund du fick reda på att din vän mållgan är elak i ditt namn) 3. hon förtjänade det! här kan allt möligt fyllas i – pga utseende, åsikter, eller att hon behagar existera som kvinna bara, då ”förtjänar” hon att tryckas till.
många män skyller på att de mår dåligt eller att de inte ser internet och aliasen där som riktiga. de anser att de har rätt att trycka ner andra människor och förstöra deras liv och fattar antingen inte eller bryr sig inte förrän deras beteende visas upp. ja, då kanske det enda rätta är att trycka till dem tillbaks? deras ohämmade beteende är ju skadligt mot andra människor, oavsett hur synd det är om dem, hur empatilösa de är och hur lite de bryr sig om andra.
om det där med att hat föder hat – varför är det då alltid mottagaren av hatet som ska sluta med att föda hat? varför inte den som från början söker upp andra människor för att förstöra och vara elak? är alltid kvinnor som ska vara slagpåsar i all oändlighet.
ut med trollen i solen ba! 🙂

Heja dig!
Jag är ny här så jag har inte hört de tidigare historierna med detta grabbgäng men det låter ju som kvalificerat skitsnack. Folk skyller alla möjliga dumheter på kapade konton men hur ofta blir konton kapade egentligen? Och oavsett han man ansvar för det som skrivs. Byt lösenord, dumma unge, om du får ditt konto ”kapat” och inte vill stå för dina ”kompisars” idiotier.
Bra att du inte låter honom komma undan med sån här skit. Jag lät min kollega komma undan med en idiotkommentar igår men ack vad jag ångrar mig! Ska läsa lite mer här på din blogg så jag blir motiverad att säga ifrån nästa gång. Tack för att du skriver!

Haha, det är också roligt att tänka att en kompis ”kapat” eller bara tagit telefonen och tänker ”hmmm, vad ska jag göra nu?? jo,jag skriver en random hatkommentar till en feminist!” Eh, ja, det låter… rimligt…

Tycker folk får ta ansvar för hur de beter sig, oavsett om det är på nätet eller IRL. Sen så tycker jag det är oerhört vanligt att det ALLTID är så ”synd” om förövare. Spelar fan ingen roll om det gäller mobbare, våldtäktsmän, troll eller kvinnohatare. De ska alltid försvaras och ursäktas. Det är väl fan inte synd om förövaren!? Det är ju offret man ska ge stöd till, men nää, de får alltid klara sig själva. De ska typ ”rycka upp” sig och sluta ”gnälla”. Så patetiskt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *