Kategorier
feminism & genus

Att kalla lättklädda kvinnor vulgära är rent kvinnohat

Under Lottas inlägg så frodas tyvärr kvinnohatet. Nån skriver chockat att vi är vulgära och jag frågar varför. 
  
Så kvinnor med jättebröst är vulgära? (Svar ja, detta har jag skrivit om förr. Hur kvinnor med stora bröst ses som mer vulgära och sämre) Mina bröst täcks ungefär lika mkt som kvinnor med mindre bröst i urringning. Det man ser är typ 1/3 av brösten. Övre delen. Ungefär som en vanlig urringning. Har aldrig varit med om att man kallar kvinnor med små bröst för vulgära. Det gör man nämligen inte. 
Så unket med kvinnohat under ett sånt här inlägg. Fruktansvärt unket och kanske framförallt sorgligt. ”Det finns något väldigt kraftfullt och vackert över kvinnor, helt fria från, eller åtminstone medvetna om det tillrättalagda som ofta plågar många av oss”, skriver Lotta. Så tydligt och kortfattat men on point. ”Vulgärt och sjaskigt!”, blir reaktionen. 
???
Snacka om att inte förstå eller kunna ta till sig det fantastiskt fina som Lotta skriver om där och annars. 
    
Alltså hahaha va?!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Att kalla lättklädda kvinnor vulgära är rent kvinnohat”

Jag har också extremt stora bröst och jag är också så jävla trött på att det ses som vulgärt. Hur ska jag klä mig?! Jag vill bara vara jag utan att få varken bitch-blickar eller gubbslem-blickar. Jag är också så helevetes trött på att reduceras till ett par vandrande jättepattar. Människor jag trott varit vänner har sagt saker som att ’du blev anställd pga. dina stora bröst’ eller ’han tycker bara om dig för att du har stora bröst’.

För att inte tala om hur vanligt det är att män lägger upp bilder med helt(!) naken övergropp, där dom slickar sig i armhålan, slickar sina kompisar i armhålan, slickar marken etc….. Men det är ju bara spexigt då ju!

Stora bröst är vulgära. Personer med stora bröst bör klä sig i polotröja och kofta 24/7. Medan plattbröstade modeller kan gå i genomskinliga toppar på catwalk och det är fashion (okej, visst tycker många att det är vulgärt även på modellerna, men tänk om modellerna hade haft större kupstorlek, det skulle typ vara skandalöst).
Vill man se vulgärt kan man kolla de flesta manliga komiker. Eller kolla Jackass. Eller kolla på ”tuffa” killar som får spontana infall att göra sjuka saker efter stängningsdags en lördagnatt…

Jag har gått från 75I i kupstorlek till 75 D/E och jag kände mig ständigt vulgär innan jag opererade mig. Trots att jag ofta gick i t-shirt eller huvtröja kändes det som om jag var ett par tuttar med ben. De syntes oavsett vad man gjorde och det var det första folk såg. Det spelar ingen roll hur lite/mycket kläder man har på sig, de syns ändå.

Jag har haft som störst typ 70D-kupa, alltså bara typ lite större än average, och jag upplevde ändå alltid att mina bröst var hela min identitet. Hade jag lite tajtare toppar fick jag en massa blickar och hade jag större tröjor fick jag kommentarer som ”men inte ska du dölja din fina kropp sådär!”. En massa ”jag är så avundsjuk på dina bröst”, ”var stolt över dina bröst, många skulle kunna döda för att ha likadana”, ”det finaste på dig är dina bröst, men det vet du väl redan?”. De menade inget illa, de ville bara ge komplimanger för att de tyckte jag hade fin kropp… Men alltså, om 9 fall av 10 av alla komplimanger man får handlar om ens tuttar känns det som att de utgör hela ens personlighet.

Men va? Ni lägger upp helt underbara bilder på er och folk blir stötta och typ äcklade? Den där upprördheten påminner om den lite otäcka ”grundinställning” jag gissar att vi har i vårt samhälle – denna Top Model-, tävlings-, och bedömar-inställning där man med hjälp av en slags automatisk ryggradsreflex bedömer människor utifrån de yttre attributen och hens uppträdande, och så har man en förinställd bild av vad som är okej och inte, normalt och inte normalt, varpå man blir extremt upprörd när någon försöker spränga sig ur denna mall och säger fuck you till den. Men ju fler som spränger den mallen desto lättare kommer det bli för oss alla att andas och vara oss själva fullt ut, så heja er!

Exakt! Det var alltid snack om de där jävla tuttarna. Men man är väl mer än några skinnsäckar? Jag fick även höra ”Vad säger din sambo?” när jag sa att jag skulle förminska dom. Jag blev riktigt sur över det. Vad fan har han att säga till om!? Det är MIN kropp och jag har all bestämmanderätt som finns. Vad han tycker om mindre tuttar är skit samma (han sket i vilket dock; ”Så länge du är nöjd är jag glad”)! Den frågan signalerade liksom att jag behövde hans godkännande innan jag kunde operera mig. Nästan allt handlade om vad han skulle tycka, inte om att jag har haft stora ryggproblem tack vare vikten eller att jag skulle opereras och skära upp halva bröstkorgen. Det sker man i. Helt sjukt.

Haha. Älskar att hon tyckte att bilden var vulgär. Vulgär kommer av ordet vulgaris och betyder vanlig. Jag önskar verkligen att er bild vore lite mer vanligt förekommande :).
Gillar också ditt nya sätt skriva, lite mer reflekterande. Lite WDF liksom.

Jag älskade också bilden! Små bröst är inte vulgära för de ej är lika sexiga I guess.. (obs ej enligt mig men generellt då såklart)
Om jag skulle stå bar över bredvid dig (har slutammade myggbett) skulle säkert folk ändå kommentera dina pattar i urringning mest..
Så jäkla trist att det ska behöva vara så. Själv var jag ihop med en tjej förut som hade typ lika stora som du och jag kunde aldrig sluta fascineras över storleken. Hur kan pattar vara så olika brukade jag tänka när jag låg bredvid haha

JA! JA! JA!!! Det om att man ses ner på som tryintomuch och vulgär och slutty om man har stora bröst, nebrta!
Tom fått sådana där syna upp och ned med föraktfull förlöjöande blickar och kommentarer från tjejer som har djup v-ringning och smala axelband när jag har en vanlig uringning med dolda armar och inget fel med deras klädsel, bara deras attityd att jag skulle vara något slutty när dom är mer avklädda.
Det är nog det jag stör mig på mest.
OCH killar som kommer fram och slemmar extra för att dom tror att man är ute efter att ligga på krogen bara för att man har stora bröst, trots tröja upp till nyckelbenen, liksom – jag tog inte på dessa just för denna kvällens skull som någon sexy black dress (inte för att man skulle inbjuda till kommentarer eller slem då, men brösten är liksom attached to my body, dom finns där konstant).

ännu ett tillägg: det är ju dessutom avsevärt mer logiskt att någon med bulliga hudklumpar pressande mot varandra behöver fläkten ett mer hudvisande/svalt vindigt plagg är, blir mer svettigt och varmt.

Minns min ungdoms glada dagar när vi spatserade med bar överkropp längs strandvägen mellan djupvik och sandvik på Öland, och när vi kroppsmålade på oss baddräktsöverdelar och gick och handlade ”i dem” i den lokala butiken… Innan jag på riktigt förstod att det var olagligt, hur det kunde stöta folk eller ens att jag hade vad som kan klassas som stora bröst. Jag var väl 16 eller 17. Det är härligt vad ungdomlig oerfarenhet kan vara en välsignelse ibland!

jo visst är det märkligt att bröst blivit så sexualiserade .Och varför vände utvecklingen på 80-90 talet när vi var på rätt väg sas.Men kanske kanske finns ett ljus i tunneln.Bara bröst får uppmärksamhet o nu i helgen så gjorde free the nipple också bra ifrån sej.Förra sommaren när jag var på konfaläger var vi 20 st sombodde i en sovbarack .3 killar o 17 tjejer.Men vi tjejer kunde faktiskt va med bar överkropp i duschrummen utan spec kommentarer från killarna .Vi sov i 4 bäddsrum och 3 tjejer med varje kille och det va heller aldrig nån grej att klä av sej eller på sej tillsammans heller. Har snackat med kompisar som typ upplevt likande Så kanske har det vänt nu äntligen

Får hoppas det. Har hela mitt ”vuxna” liv fått kommentarer, blickar och sedd som lite dum för att jag har naturligt stora bröst och vägrat gömma mig. Klär mig inte så brösten uppmärksammas men en H-kupa är rätt svår att gömma – inte för att jag försöker men ändock. Jag har tydligt upplevet hur jag reducerats till ett par vandrande bröst och ni vet väl att kvinnor med stora bröst har inget hjärta som kan såras eller krossas för vi är bara ett par stora bröst och är bara till för att ligga med. Typ. Att se män prata med brösten istället för mig är inte heller särskilt kul. Att anses som lätt bimbo-aktig när det är tvärtom. Att anses som någon sorts vandringspokal när man i själva verket är en trofast person (ingen värdering här, bara en fundering ur mitt högst personliga perspektiv). Antydningar från kvinnor att jag opererat dem e t c. Jag är inte mina bröst, att män är vidriga så fort det gäller deras små sexuella önskningar förvånar mig inte, men att också kvinnor reducerar mig till en dum donna med stora bröst är sårande som fan. Jag har fått frågan om jag inte skulle reducera dem men varför ska jag ta risken med en operation för att ses som en ”schysst kvinna” istället för en vandrande sexfantasi? Och vulgär? Vem fan avgör det? Och om så vore, so what? Allt måste inte vara så förbannat Fiint och sofistikerat och återhållsamt jämnt och ständigt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *