Kategorier
feminism & genus

Jag hatar att min dotter kommer utsättas för allt i denna lista

Läste det här inlägget igår. Det är iofs mest en lista, en LÅNG lista på sånt som tjejer utsätts för och lever i och jag kände igen varje punkt:

Vad jag hatar när jag hatar män”.

jag hatar

Jag hatar att jag känner igen mig i allt i denna lista.
Jag hatar att min dotter kommer känna igen allt i denna lista och att det börjar snart, att det till och med har börjat även fast hon inte märkt av det riktigt än.
Jag hatar att trots att både jag, min dotter och alla andra kvinnor på jorden känner igen detta så är det ändå feministers manshat som ses som irrationellt och fel.
Jag hatar att när kvinnor lyfter detta så kommer alla ”inte alla män”-män krypandes fram ur kloakerna.
Jag hatar att när vi lyfter detta så blir män mer upprörda över att vi lyfter det (och då anklagar männen) än vad de blir över det vi utsätts för.

Män kan fan dra åt helvete!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag hatar att min dotter kommer utsättas för allt i denna lista”

Ja, det är jävligt märkligt det där. Hur män, som ju faktiskt är snälla och timida varelser, blir så vansinnigt kränkta över vad ANDRA män gör mot kvinnor. För de här snälla och timida männen, de skulle ju aldrig ens tänka tanken att ta en tjej på rumpan, kalla en kvinna som ligger med mer än en man för slampa och aldrig i liiiivet att de skulle våldta nån (tjata till sig sex kanske, stoppa in den lite i nåt hål när hon sover, men aaaaaldrig våldta nån! Näe fy, det är andra män som våldtar)…
Och folk undrar varför jag är singel liksom? Det är ett medvetet val, inget annat. Män är fan djävulens avskräde…

Medvetet val, precis så känner jag oftast också, men shit vad provocerade människor blir när jag säger det. En kompis frågade vad jag egentligen letade efter i en man och sa att jag kanske borde sänka mina krav (!!?). Jag svarade att jag letade efter en man som var rumsren och inte bajsade på allt han röde vid. Kraven kan väl knappast vara lägre än det? 😉

Jag hatar att en av de män i min bekantskapskrets som mest skulle behöva läsa den listan (jag har delat den på FB) har tagit bort mig som FB-vän för att han tycker att jag delar för mycket hat… (Dvs frustrerade feministiska artiklar etc.)

Jag känner bara igen mig på någon enstaka punkt i den där listan. Tex aldrig känt mig rädd när jag glömt mobilen och jag var snarare den som kastade sand på förskolan än blev kastad på. Har själv en liten dotter men har aldrig tänkt på det sättet du beskriver. Att hon kommer vara så utsatt för hemskheter när hon växer upp. Jag ser min uppväxt som härlig och full av styrka och möjligheter, har automatisk tänkt att min dotter kommer få det likadant. Men när jag läser detta får jag ångest. Kommer det verkligen vara såhär illa för mitt barn? Det är ju fruktansvärda saker!!! Jag har mer varit orolig för att hon ska få nån hemsk sjukdom eller nåt.
Hmm, det är även något i mig som blir lite provocerad av det du skriver. Jag vill inte låta mig eller min dotter skrämmas till tystnad av sådana här listor, om du förstår vad jag menar. Att gå runt och vara rädd är ju så himla begränsande! Du får gärna kalla mig naiv (jag är med största sannolikhet det!) men jag har så himla svårt att tänka mig att det är vanligt att ha MÅNGA vänner som har blivit våldtagna. Det är ju ett fruktansvärt brott!

att vara medveten om hur samhället ser ut betyder inte att man måste skrämmas till tystnad, istället kan man använda kunskapen för att förbereda sina barn och sig själv. Man skyddar sig ju inte från skiten genom att låtsas som att det inte existerar heller.

Jag hatar att kvinnor har blivit så hjärntvättade att hata varandra och avguda män att vääääldigt många kvinnor kastar andra kvinnor under bussen för att försvara män som utsätter kvinnor för dessa saker.
Jag hatar att jag som är öppet homosexuell och alltid har vetat det ändå förväntas ”hitta en bra man” som jag ska gifta mig och skaffa barn med, för jag antas inte kunna vara lycklig resten av mitt liv med en kvinna.
Jag hatar att min ettåriga guddotters pappa redan oroar sig för att hennes framtida sexliv och det ifrågasätts inte av någon annan än mig. Jag hatar att han snackar skit om alla kvinnor han känner inklusive sin dotters mamma, sin egen fru, och det anses inte vara konstigt, ”hahaha karlar alltså!”
Bland annat.

Sista stycket är väldigt paradoxalt med tanke på att ”män är ju sååååå öppna, raka och ärliga. Det är ju bara kvinnor som snackar en massa skit ju.” Jag utgår alltid ifrån att folk *host* män *host* som säger så är blinda, döva, korkade eller att de helt enkelt aldrig har träffat en man.
Jag instämmer förövrigt med hela ditt inlägg.

Jag hatar att vissa män bara låtsas bry sig om kvinnor när de kan använda kvinnors rättigheter som ett vapen för att förtrycka rasifierade och transpersoner.
Nu senast var det ett gäng män som planerade att marschera in på närmsta damtoalett för att protestera mot att transkvinnor tillåts använda samma offentliga toaletter som andra kvinnor. Dessa män är alltså så oroliga för att de elaka transkvinnorna ska komma och trakassera stackars oskyldiga ciskvinnor att de bestämt sig för att rädda ciskvinnorna genom att demonstrativt trakassera dem först.

Döva och blinda när det kommer till samhällets strukturer, och att man t.ex. inte ser när ens bästa kompis tar en tjej på rumpan eller hör när ens bror skriker hora till en tjej, vill jag bara förtydliga om inte det framgick.

Jag hatar att det sprids många bilder på facebook om hur Kesha blivit drogad och våldtagen av en man hon jobbade med och hur hon vill bryta kontraktet men blivit nekad, och hur många VUXNA människor jag ser som kommenterar saker som ”hon är det fulaste jag sett! hennes musik är skit! hon är ju halvnaken i sina videos så vad förväntar hon sig? hon ska vara glad att någon vill ligga med henne som hon ser ut!”

Jag hatar att jag redan nu på dagis märker att flera pojkar beter sig på ett sätt som inte är ok. Kastar lera i ansiktet på min dotter eller slåss med pinnar eller tar saker från tjejerna. Det heter ”han har lite svårt att lyssna” eller ”vissa barn har lite sämre impulskontroll än andra”. Jag blir vansinnig över detta förminskande av dessa händelser. Det är INTE ok beteende punkt. Har nu börjat säga till min dotter att hon får ta tillbaka saker med våld om den andre inte lyssnar…

Jag hatar att jag börjar hata det kön jag är född med varje gång jag läser dom här inläggen…sen hittar jag nåt på Youtube och glömmer bort vad jag håller på med, och så är den timmen slösad.

Jag hatar att min son ev kommer att utsätta tjejer/kvinnor för sånt där. Det är min största ångest. Mycket större än att döttrarna kommer att utsättas. Tjejer är starka. Pojkar är inkapslade i så extremt många lager sjuk manlighet och det kommer att bli ett sådant slit att försöka hålla honom så fri som möjligt. Satan.

Jag hatar att min homosexualitet förutsätts vara pga män.
”Men hur kan du veta att du är lesbisk om du aldrig har varit med en man?”
”Jag HAR legat med män och jag hatade det! Jag var aldrig attraherad av dem, jag gjorde det mest bara för att de tjatade, jag vet nu att jag bara är attraherad av kvinnor och kommer aldrig röra en man igen!”
”Men om du har legat med män kan du ju inte vara lesbisk…?”
Jag hatar att jag förutsätts vara lesbisk pga övergreppen jag blivit utsatt för. Jag gillade tjejer redan när jag var i lågstadieåldern, jag utsattes för övergrepp i tonåren. ”Men man vet inte om man är homosexuell när man är så liten! Du inbillade dig bara! Det kanske bara var en fas? Du är säkert bisexuell egentligen fast har blivit rädd för män. Testa att dejta den eller den schyssta snubben så kommer du förstå att alla män inte är våldtäktsmän”. (Sagt av heterosexuella människor. Som självklart har utsett sig själva till experter på hur man vet om man är homosexuell eller inte.)
Jag hatar att jag förutsätts ha valt att bli lesbisk för att visa män vad de går miste om. För att bestraffa ”ALLA män” bara för att ”vissa män har behandlat mig illa”. Som att jag väljer att bli kär i tjejer för att knäppa killar som vill ligga med mig på näsan. Som att hela mitt liv cirkulerar runt män trots att jag inte är intresserad av dem för fem öre, inte bryr mig ett skit om vad de tycker om mig, inte vill ha dem nära mig eller mina flickvänner.
Jag hatar att jag inte bara kan få vara homosexuell och slippa få det ifrågasatt. Det MÅSTE finnas en anledning till att jag ”blivit såhär”. Människor ska rota i mitt förflutna och hitta bevis på att jag EGENTLIGEN gillar män men har fått en fix idé att jag bara vill vara med tjejer. Att jag är född såhär och alltid har varit så och skulle vara det oavsett allt som hänt tidigare finns tydligen inte på världskartan.

En till sak som jag kom på: Min sexuella läggning är en fetish för män. Jag vågar inte ha knappt någon fysisk kontakt alls med tjejer jag dejtar eftersom jag vet att så många män kommer titta snuskigt på oss och hoppas att vi ska börja hångla. Andra kommer tycka att jag är oanständig som är ”sexuell” med min flickvän öppet bara för att jag lägger armen runt henne, för två kvinnor kan inte visa kärlek på samma sätt som heterosexuella par kan, eftersom vi är så fetishiserade. Allt vi gör blir en sexuell handling.
Sen, när jag visar att jag INTE är ute efter att kåta upp män, så är jag en ”manshatande flata”. Ännu ett sätt att få min sexualitet att kretsa runt män, genom att påstå att jag hatar män bara för att jag inte vill vara deras sexobjekt.

Jag har alltid varit en ”pojkflicka” som det så fint hette på 80 talet
Jag önskar så att min son och dotter bara får vara barn, det barn dom vill vara
Jag hatar världen som den ser ut i dag och jag försöker lyfta diskussioner i min närhet, väcka tankar hos människor att bryta tankemönster, att män inte måste vara starka och kvinnor svaga som behöver männen
Men det är så jävla svårt, hur får jag mer skinn på näsan?
Jag blir så jävla arg och besviken när allt jag får tillbaks är feministfitta och Gudrun Schyman med hånfull, nedvärderande röst när allt jag vill är att mina barn ska få en annan uppväxt än deras pojkflicka till mor som alltid varit lite fel
Tack för att du ger mig argument, kanske lite mer skinn på näsan och för att du väcker tankat och reaktioner!

Jag hade innan dåligt samvete för att jag kände hat och rädsla för män, speciellt män i grupp, men sen när du och andra feminister beskrev hur normalt det är och när jag insåg att jag inte var ensam så har det dåliga samvetet försvunnit, nu vet jag vad det beror på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *