Kategorier
feminism & genus

Ja tack till skilda badbassänger!

Bloggkommentatorerna skriver om kvinnoseparatistiska badbassänger och diskussionen som följer i kommentarsfältet gör mig så jävla frustrerad. Ena sidan menar att detta problem med tafs och övergrepp absoluuuut inte fanns innan flyktingarna kom men asså allvarligt hur jävla ignorant är man då? Jag växte upp i Harmånger, de enda bad som fanns var Harmångers egna lokala sommarpool och Hasselas jäkla skidanläggning dit vi for ibland och jag kan lova er att jag blev utsatt för det ena och det andra av samma svenska gulliga snälla pojkar som jag gick i skolan med. Förutom detta så har ju badanläggningar rapporterat om våldtäkter och övergrepp i flera år? Det har ju stått i tidningar men det verkar ju vara helt bortglömt nu.

Men visst, kanske ökar övergreppen när unga killar från kulturer där kvinnokroppar aldrig syns kommer hit utan målsmän och föräldrar som kan följa med dem till badhuset och lära dem vett och etikett. Det vet jag inget om, kanske möjligt, men när vi börjar låtsas som att detta är ett problem som har med andra kulturer att göra så blir jag fan förbannad. Sluta osynliggöra de upplevelser som jag och typ alla kvinnor i världen haft i alla tider tack!

Den andra sidan i diskussionen i bloggkommentatorernas kommentarsfält reagerar på förslag om separatism dvs skilda pooler för män och kvinnor menar att nej det är ju inte rätt väg att gå alls! Men då undrar jag ärligt: Vad är rätt väg då? Hur faaan skyddar vi unga tjejer mot de övergrepp som pågår?? HUR?

separation kvinnorseparation kvinnor 2

Jag tar tacksamt emot förslag som är genomförbara och som INTE går ut på att reagera EFTER att övergreppen skett för vet ni, om man reagerar efteråt så har inget skydd funnits till att börja med. Ungefär som polisen som reagera först EFTER att kvinnor mördats av sina män för att ”innan han gjort nåt så kan vi tyvärr inte skydda dig”. Vad fan är det för ignorant jävla smörja?

Och hur reagerar man ens på det som händer i badhusen? Ok, en man som våldtar eller begår grova övergrepp kan man visserligen anmäla och porta från badhuset, men alltså inte ens detta sker ens när det finns vittnen eller går att bevisa (and believe me, man behöver bevis vid sådana anklagelser):

 

En man som tafsar…. mmmm nu börjar vi röra oss i gränslandet, vad är tafs, vad går gränsen, hur bevisar man att det hänt? ”Nääää jag råkade komma åt henne med armbågen, det var ett missförstånd!” Om allmänheten inte tror på kvinnor som blir våldtagna, hur fan tänker man då att kvinnor ska bli tagna på allvar när de blir tafsade på? Och hur genomför man dessa förbud och portningar ens?

Men ok, skit i männen som tafsar och våldtar: männen som raggar och äcklar då? Hur anmäler man det? ”Nä men hej, ursäkta den där killen pratade med mig kan ni porta honom på livstid tack?” Man skulle ju bli utskrattad.

Nä jag orkar fan inte redogöra omöjliga exempel, begriper man inte att inget av detta funkar och att vi måste börja ta till mer drastiska metoder för att skydda kvinnor i utsatta miljöer så begriper man fan ingenting. Jag är så trött. Så trött på att jag lever i ett samhälle där mäns rätt att gå lösa går före min rätt till trygga miljöer, där lite svinn är ok, där vi gladeligen offrar kvinnors kroppsliga integritet för att inte begränsa männen en endaste smula. Där man ser det som ett straff (???) att män inte får bada ihop med kvinnor. (Vad säger det om vår syn på mäns tillgång till kvinnokroppen?)

separatism kvinnor badhusbadbassänger kvinnor

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Ja tack till skilda badbassänger!”

De där som säger att det bara är pojkar/män från andra länder som tafsar på badhus har nog missat den här historien från några år tillbaka http://expo.se/2013/sd-politiker-antastade-kvinna-pa-badhus_5612.html… Hans förklaring ”Jag är ju en sådan vänlig människa så jag klappade henne på bröstet. Hon hade väldigt stora bröst och det ser ju jag, så jag klappar en gång till på bröstet för att de är så stora” är helt oslagbar, för det är ju klart att man ska uppfatta det som en vänlighet att bli klappad på bröstet… Tyvärr har jag inga förslag på lösning, det verkar som om separatism är enda sättet att säkerställa att kvinnor slipper trakasserier.

Word!! Kunde inte ha sagt det bättre själv. Du är en jävel på att formulera dig!! Tycker precis så men skulle aldrig kunna formulera mig så bra!
Tack för att du finns och orkar skriva om sånt här ?

Tycker också att separatism kan kännas tryggt men i det stora hela tror jag det är ett steg tillbaka, och dessutom en anledning att beskylla kvinnor för att befinna sig på fel plats om något skulle hända. Och blir väldigt fel om kvinnor inte kan bada tillsammans med sina söner, män, manliga vänner, bröder etc. Nej det är de tafsande männen/pojkarna som måste utbildas samt att det måste visas noll tolerans mot det beteendet. Porta störande och tafsande personer från badhusen. Ha skyltar och broschyrer på många språk som upplyser om badhusets regler och personal som kan många språk. Nej det är så klart inte bara invandrarkillar som tafsar, men om man är 15 år och kommer från en kultur där kvinnor och män i stort sett aldrig blandas och sannerligen inte när de är halvnakna, plus att man är utan målsman, så har man inte lika bra koll på hur man ska bete sig. Då är det väl mer anmärkningsvärt med de svenska män som tafsar TROTS att de sannerligen borde vara väl medvetna om att det inte är ok…

Problemet är ju dock att dessa killar inte kan portas innan de faktiskt har tafsat etc. Och hela grejen med tafsande verkar ju ses som ”ok” beteende bland killar i allmänhet. Ingen stor grej, vilket pojkar lär sig redan som barn.

Hela grejen med ”jamen porta killarna om de beter sig dåligt då” är ju helt jävla sjukt. Det är precis som att säga ”vi tänker inte göra något förrän ett brott faktiskt begåtts” vilket i sig är något typiskt som drabbar kvinnor i samhället. Hela jävla tiden. ”jaha, din pojkvän/sambo/man hotar dig? Tyvärr kan vi inte göra något om han inte GÖR något annat än att hota” typ. Så oerhört upprörd och trött på hela världen så jag ber om ursäkt om jag kom ifrån ämnet nu.

Påminner mig om när jag levde med min dotters pappa (lämnade honom när hon var 3 mån och blev förföljd och dödshotad i 13 år, han backade inte förrän jag träffade min nuvarande man.) Vid ett tillfälle var jag tvungen att fly till ett par kompisar som bodde på nedre botten. Höggravid och livrädd satt jag där ensam pga de jobbade, och väntade på att han skulle hitta mig och döda mig, vilket var vad han lovade innan jag lyckades fly hemmet. Ringde polisen som vägrade hjälpa mig. De kunde inte skicka ut en bil om han inte slagit sönder en ruta och var på väg att ta sig in. Kvinnan jag pratade med ringde upp dotterns pappa och ringde sen tillbaka och sa att han hade en annan version av vad som hänt. Hon tyckte jag varit elak mot honom och rådde mig att gå hem igen och reda ut problemen med honom. Jag hade berättat att han misshandlade mig med jämna mellanrum och att jag var gravid. ”Tyvärr, vi kan inte göra något, du får vänta tills han är på väg att bryta sig in. Det bästa du kan göra är att gå hem igen och be om ursäkt för de där schampoflaskorna du kastade mot honom. Jodå, han har minsann berättat hur de betett dig mot honom.” Var i kontakt med kvinnojouren senare och de ville anmäla polisen men jag orkade inte. När jag lämnat honom blev det vårdnadstvist som jag visserligen vann, men i protokollet står det att han var en mogen ansvarsfull ung man.

Jag röstar också ja för kvinnoseparatistiska badbassänger om män nu inte kan skärpa sig och bete sig som folk och det kan de ju uppenbarligen inte?
Jag flög nyligen med Qatar med mellanlandning i Doha airport och där hade de könsseparatistiska Quiet rooms. Så jävla skönt! Var så skönt att kunna luta sig tillbaka, slappna av och kanske ta sig en blund och veta att det inte fanns några äckliga män i närheten som kan få för sig att ta sig friheter. Kände mig väldigt trygg i den miljön, och det är inte en känsla man som kvinna kan ta för given.

Det närmaste jag kommit detta är på de sociala medier jag håller till när det gäller mitt skapande, paper crafting. Skulle tro att 99, 9 % är kvinnor. Varmt, vänligt och respektfullt. Det är klart att det finns någon enstaka kvinna som inte kan uppföra sig där heller, men då handlar det aldrig om någons knullbarhet, utseende, sexuella anspelningar, hot och tillmälen, utom om ”vilket fult kort du gjort” typ. Det går inte att jämföra med miljöer där män är med. Måtte män aldrig få för sig att det är maskulint att tillverka vackra saker av papper.

Det enda alternativet jag kan tänka mig är övervakningskameror, som avskräckande ”vi ser er om ni gör nått”. Men vem vill bli filmad i badhuset? Hur hade man kunnat lita på att materialet inte sen användas på ett otillbörligt sätt? Det är alltså inte ett alternativ som känns särskilt genomförbart eller bra.

Jodå, män som grupp är något av ett riskprojekt.
Får mig att tänka på när jag var i Rio de Janeiro i somras. Där har de särskilda tunnelbanevagnar för kvinnor för att de är så utsatta för sexuella trakasserier. Jag fattar inte varför kvinnor ska ha särskilda vagnar, det är väl männen som ska ha det?
Så. Inför särskilda tider och platser för männen att vistas på. De kan få en timme om dagen i badhuset.
Eller en sorts legitimation som delas ut till män först efter minst femtusen timmar utbildning och som ger dem tillåtelse att vistas på offentliga platser utan övervakning. Resurser för ID-kontroller verkar det ju finnas gott om redan så det torde vara lätt att omfördela den insatsen…

Håller med så mycket! Och som LD skriver- det är en utopi att män ska ”lära sig”! Herregud, öppna ögonen och vägra tolerera en enda dag till utan trygga platser för kvinnor(utan män)! Vi har lidit åt h…te för långe redan, snälla- hur kan man inte se när saker trycks upp i ansiktet på en?! Tror jag blir galen snart…

När jag bodde i Östersund för några år sedan så gick jag ofta till östersundsbadet och hängde i deras relaxavdelning. Där finns flera olika bastur som är för både män och kvinnor. Seriöst så slutade jag gå dit efter ett tag för det hände så ofta att det var män där som raggade på en. Så jävla påträngande och fy fan va jag blev förbannad!! Det var dessutom förbjudet att ha badkläder på sig där inne vilket jag hade flera diskussioner med personalen om. Kul o sitta näck under sin handduk med äckliga snubbar som stirrar och gärna lyfter på sin egen liksom.. nä fy fan. Förjävlig regel tycker jag.
Det hände dessutom en gång i ångbastun att en tjej runkade av en kille och jag går ALDRIG in i en sådan igen. Helvete. Fram för fler separata bad och relaxer etc etc samt träningslokaler, vilket fanns på gymmet jag gick till när jag bodde i England och det var bara SÅÅÅÅÅ NAJS! Träna i lugn o ro, slippa blickar och framför allt, få ta plats!!!

Även om jag själv tycker att det skulle vara jätte skönt att kunna gå till badhuset utan att bli tafsad på så tror jag fortfarande inte att delning av bassänger är en långsiktig lösning. Jag tror utbildning av män redan från tidig ålder är lösningen. Att lära män att kvinnors kroppar tillhör inte dem. Men det skulle ta år att fixa så simhus blir en bra miljö.
Kanske mer övervakning på badhuset? På mitt badhus sitter det en grupp gubbar och bara glor på b.la. mig som simmar och pekar och håller på. Om man inte är där för att bada så borde man inte få vara där imo. Om man inte är där med sitt barn ofc.

Jag håller helt med dig, vad ska vi göra för att förhindra att det sker? Jag blir också vansinnit trött på diskussionen om att övergrepp och trakasserier inte funnits tidigare och kommit ”nu”. Men jag tror tyvärr att det har ökat pågrund av det du antyder. Att många kommer från ett samhälle där kvinnor aldrig varit avklädda och ”tillgängliga” på det här sättet, ett samhälle som ofta har en ganska unken kvinnosyn. Det blir en kulturkrock och något vi måste deala med precis som vi måste deala med att det fortfarande är män som begår dessa övergrepp och trakasserier, i princip uteslutande. Vi måste erkänna att det är ett problem som är tudelat som fortfarande finns här och som finns men på ett annat sätt i andra länder. Det krävs framförallt utbildning och nolltollerans för att vi ska komma åt det. Något vi absolut inte har i dag.
På ett sätt håller jag också med om att det inte är rätt väg att gå att separera baden då det spär på ännu mer att kvinnokroppen ska gömmas och skyddas från ”män”. Samtidigt måste vi ju faktiskt skydda och gömma oss för män? Dubbelheten blir svår att ta ställning till, drömmen om att kunna röra sig fritt känns så jävla avlägsen.

Så bra skrivet! De som bevisligen tafsar kan man ju ’straffa ut’, och ja, jag blev också tafsad på/fasthållen/nertryckt/riven i badkläderna av svenska medelklasskillar i badbassänger på 80-talet, men som många påpekar har de ju då redan antastat någon. Och alla äckel som ’inte gör något värre’ än att simma under vattnet med simglasögon precis bakom en och kolla en i skrevet när man försöker simma några längder? Hur, och för vad, anmäler man dem? Jag vill ha separata simbanor också, även om det då skulle frånta mig nöjet att ’råka’ sparka till någon av dessa närgångna simmare i nyllet..
Som någon skriver blir det så tydligt hur på helspänn man hela tiden måste vara tillsammans med män när man plötsligt får möjlighet att slippa. Så himla avslappnande det var att gå på hammam på kvinnodagar när jag bodde i en stad där det var möjligt! Och läskigt att inse att jag i princip aldrig annars kunde slappna av på det viset..

Så bra skrivet. Om män hade haft utegångsförbud hade kvinnor kunnat gå barbröstade på stan. Hell, de hade kunnat gå nakna och sitta och skreva på fik och tunnelbanor utan att en enda våldtäkt hade skett. Inget tafs hade förkommit. Ingen hade varit rädd. Ingen hade pratat om att kvinnor måste skyla delar av sina kroppar för att inte provocera någon till sexuella handlingar. Män är problemet. Inte att kvinnor har en kropp.

VARFÖR varförvarförvarför håller män på som Hans här? På varenda ställe där mäns sextrakasserier diskuteras så dyker de upp, männen som protesterar mot alla lösningar som skulle innebära mindre hot mot kvinnor. Vad är det för fel på dem? Skulle en lobotomi hjälpa? Är det konstigt att kvinnor hatar män? Nej, det är det fanimej inte. Jag kan bara se två orsaker till Hans protester: Antingen är han rädd för att mista möjligheten att få tafsa på kvinnor på badhus för egen del eller så är han rädd för att andra män ska mista möjligheten att få tafsa. Män är så jäkla måna om att andra män inte ska bli utan tillgång på kvinnor, även de som själva inte behöver tillgången. Män är ett jävla stopp i toaletten.

Det är som gubben i lådan. I ALLA diskussioner som rör kvinnor eller män(s beteende) så ploppar såna snubbar upp. Oftast med en slutkommentar av typen ”ni radikalfeminister skrämmer bort män så vi drar oss undan sådana diskussioner”. Läste senast i förrgår en kommentar av en snubbe som ansåg att ”radikalfeminismen som ideologi” var allvarligare än våldtäkter/pedofili samt diskussionen om dessa oförlåtliga handlingar.

WDF, går inte att svara på din kommentar ovan som jag tror var till mig? Alltså din kommentar ”Vad är det som är ett straff då? Förstår inte vad du menar med straff? Är killar straffade som inte får byta om med kvinnor också? Är separatistiska bastuar också en bestraffning?”. Det verkar vara ett missförstånd här, jag har aldrig menat att separatism är ett straff. Det jag pratade om var att straffa tafsare med att bli portade/utkastade.

Det är en komplicerad fråga. Själv har jag aldrig badat i varma pooler/bubbelpooler på badhus någonsin. Har inte reflekterat över det, men när jag tänker på det nu ser jag män som har suttit i dem och då valt att gå förbi istället. Så uppenbarligen har jag i egenskap av mitt kön inte haft tillgång till alla delar av badhusets faciliteter.
En annan viktig sak är ju också just personalens ansvar. När jag motionssimmade på Kockums i Malmö för några år sem var det två gånger i rad en medelålders man (stereotypt ”svensk”) som halvsimmade med erigerat kön utanför badbyxorna. Barn badar i samma bassäng som motionärerna. Båda gångerna sade jag till personalen. Ingen av gångerna gjorde de mer än sade jaha. När jag polisanmälde sade de också bara jaha. Sen dess har jag inte simmat.

”Båda gångerna sade jag till personalen. Ingen av gångerna gjorde de mer än sade jaha. När jag polisanmälde sade de också bara jaha. Sen dess har jag inte simmat.”
Och där har vi nöten som måste knäckas.

Jag jobbade på ett gym för kvinnor som 18-åring och det var typ den bästa platsen jag nånsin vistats på. Ägarna var lite småbitchiga och elaka, men de stötte man ju sällan ihop med. De som drog passen var helt underbara <3 tyvärr var det en bit utanför centrum och lite dåligt utrustad, så det lades snabbt ner. Bor inte längre i den lilla staden, men nu har åtm ett av gymmen där några tidpunkter då bara kvinnor får vistas där. Sånt älskar jag. Tar gärna emot mer separatism i samhället, men då ska männen gärna ha mindre pooler i simhallen och färre tider på gymmet, inte tvärtom. Det är visserligen en kortsiktig lösning, men duger fint tills män och pojkar lärts upp ordentligt. Om ca 150 år alltså. Kanske.

På ett sätt förstår jag dom som inte vill ha separata pooler, i teorin vill inte jag det heller. Precis som att jag inte tycker om att det finns tjej- och killskolor i vissa länder eller tjej och killfärger. Jag tänker att ju mindre vi gör skillnad på kön desto mer förebygger vi också allt förtryck som pågår.
MEN jag tycker att det låter så SKÖNT med seperata pooler. Åh vad skönt och kunna gå till ett badhus där det inte sitter gamla gubbar och glor på en medan dom tar på sig själva lite diskret under vattnet, vad skönt att slippa den där killen som flyttar närmare och närmare och till slut gnider sig mot en, vad skönt att slippa bli direkt taffsad på och vad skönt att slippa känna sig osäker även om ingen gör något (ovissheten är skrämmande den också). Generellt är jag bara så less på att röra mig bland män, att bli uttittad, tagen på, nedvärderad, utvärderad och avklädd i deras tankar. Jag är så himla less på det. Önskar att det fanns en hel stad bara för kvinnor, där skulle jag bo i sådana fall! Men jag försår hur folk menar men jag säger också ja till separata pooler för jag pallar faktiskt inte med att bli trakasserad längre.
Och detta är absolut ingen flyktingproblem, det är ett mansproblem!

Själv har jag aldrig blivit tafsad på i poolen men råkade ut för en man som sannolikt satt och onanerade i bubbelpoolen och gav kvinnor menande blickar. Han blev ensam i bubbelpoolen rätt fort men jag anmälde inte detta till personalen, jag tror jag bara mest blev äcklad och tänkte inte på att jag kunde fått honom portad eller anmäld vilket han förstås förtjänat. Denna man kan mycket väl ha varit svensk.

Lite OT, men tänkte apropå detta med pojkars utsatthet som Hmm tog upp, att män är ju inte bara ett problem för kvinnor utan också för varandra. Var flera år då jag inte gick och badade med barnen eftersom sönerna var för stora för att byta om med mig, men inte stora nog för att det skulle kännas tryggt att de bytte om ensamma i männens omklädningsrum bland creepy gubbar och uttråkade tonårsgäng.
Tänker man utifrån barnen så tycker jag det finns ett stort problem med separatism (inte enstaka tider i badhuset då förstås, men generellt i samhället). Jag skulle helst vilja att mina söner aldrig vistades i rena mansmiljöer eftersom dessa ofta präglas av unkna värderingar, otrygghet, hierarkier och våld.

Jag tycker kommunerna/staten ska sätta in väldigt många vakter (minst tre vid en mindre bubbelpool). De som ex stirrar för länge får en tillsägelse sedan ska de portas. Minsta tafs på någon-fasthållning till polisen kommer sedan portning.
Tyvärr skulle det innebära att vakterna ingriper efter brott (inget skulle dock kunna gå längre än till tafs, ord, stirrning) men å andra sidan skulle även pojkarna få beskydd.

En risk som jag tänkt på om man delar upp i manspool, kvinnopool och mix är att det i slutändan kommer innebära att mixpoolen blir en manspool och att om en kvinna väljer den så bjuder hon ut sig och får skylla sig själv om hon blir tafsad. Att argumenten blir: ni har ju fått en plats nu, håll er där. Det tycker jag känns som en otäck utveckling I såfall.

Om någon har tagit sig rätten till att tafsa kommer denne att tafsa, oavsett om man har uppdelning eller ej. Därför tror jag inte att kvinnor i en unisex-pool blir mer utsatta än vanligt. Reko män kommer inte förvandlas till svin och de som redan är svin kommer förbli svin liksom. Har själv aldrig blivit antastad och hade antagligen fortsatt bada i en unisex-pool pga känner mig inte utsatt. Huvudsaken är ju att de kvinnor som känner sig just utsatta och rädda ska kunna gå och bada, förstår inte varför vissa blir provocerade av detta.

Jag är 100% för denna idé, men samtidigt funderar jag lite. Jag identifierar mig inte som kvinna, men jag är afab och uppfattas som kvinna av alla som inte vet att jag är trans. Så, jag skulle alltså kunna höra hemma i en sån här bassäng.
Men hur funkar det för transkvinnor som vill bada i bassängen? Ska de inte få det för att de inte är ciskvinnor? Jag tänker att det är ju svårt att ”passera som kvinna” (usch jag gillar inte det uttrycket, tips på hur jag kan uttrycka mig annorlunda?) i badkläder… Ska transkvinnor avvisas bara pga hur deras kroppar ser ut?
Jag vet inte om någon redan tagit upp detta, jag har inte läst alla kommentarer. Men har någon annan åsikter om detta? (Om någon tycker att jag uttryckt mig olämpligt får ni säga till, jag är som sagt ickebinär, tillskrivet kön ”female”, och även om jag inte menar något illa har jag såklart inte tolkningsföreträde i frågor om transkvinnor.)

Alltså, jag skulle älska separata bassänger! Vi hade separata toaletter för tjejer i högstadiet, man fick betala en deposition till kuratorn eller skolsköterskan för att få en nyckel. Sen kunde man gå på toa utan att riskera att någon låste upp dörren när man satt där (vilket var sjukt vanligt). I efterhand känns det såklart helt absurt att det inte fanns någon annan lösning, men bl.a. p.g.a. det här jag blev inte ett dugg förvånad när jag hörde om vad som hade hänt under We are Sthlm (undrar om någon kvinna som varit på en konsert med ståplats blev det?)
I årskurs 6-7 hade vi separata gymnastiklektioner, det var fantastiskt! Alla fick chansen att prova, ingen skrek ”jävla sopa” eller liknande, ingen som tafsade och ingen som tog i som om det vore VM.
Om kvinnor hade tagits på allvar när de blir trakasserade, tafsade på, förföljda, misshandlade och våldtagna hade många män varit portade från massvis med platser i samhället. Jag har t.ex. en kollega som tidigare blev stalkad av en kund under flera månader, vi har flertalet stamkunder som beter sig på ett obehagligt sätt mot unga tjejer men som inte kan anklagas för något och vi hade tidigare en väktare som inte kunde ta att tjejer sa nej när han bjöd ut dem. Jag har blivit tillfrågad av män som är typ 30 år äldre än mig om jag inte ska hänga med på en kaffe, blivit tafsad på, fått sexistiska kommentarer, jag har blivit förföljd av killar i grupp när jag har slutat och dagligen får jag blickar som får mig att vilja spy. Jag jobbar i en mataffär! Att (svenska) män reagerar nu beror antingen på att de är helt blinda för världen vi lever i eller att de vill skydda ”sina” kvinnor från de hemska utländska männen…

hmm. vilken otroligt svår fråga… Måste nog som ung tjej (blott 16 år haha) ändå hålla med om att skilda simbassänger inte är någon bra lösning… Det finns ju otroligt många killar och tjejer som vill bada tillsammans för att umgås och då tycker jag de ska få det. För det är ju faktiskt så att majoriteten av befolkningen inte är rötägg men så finns det några stycken jubelidioter lite här och var i världen. Och även om det är en skam tycker jag inte att det är bra att försöka skydda kvinnor på det sättet. Jag hade mer känt mig BEGRÄNSAD BARA FÖR ATT JAG ÄR KVINNA och det är ju precis sådana saker man inte ska behöva känna.
Jag tror också att skilda simbassänger hade förstärkt idéerna om skillnaderna mellan kvinnor och män. Alltså skillnaden i deras könsroll. Om killar bara umgås med killar och är i sådana miljöer där de där jubelidioterna kan snacka högt och fritt så förstärks väl känslan om hur man ”tydligen borde vara mot kvinnor”? Eller nu utgår jag bara från mig själv för jag hade i alla fall känt mig nervösare runt killar då för om man råkade komma nära deras lilla avdelning hade man säkert fått mer glåpord kastande mot sig än annars.
Och nej. Jag tycker verkligen inte att vi bara ska vänta och finna oss i att bli behandlade såhär men den här ”lösningen” har allt för många brister! Vad sägs om säkrare övervakning på utsatta ställen? Och hårdare lagstiftning så de här äckelpottorna får det straff de förtjänar så att folk fattar att det här är ett ALLVARLIGT BROTT. Du kanske nt dödar ngn men hela deras liv kommer påverkas av den här händelsen. Oförklarligt mycket. Det är sånt vi ska kämpa för. Något som kan belysa hur allvarligt brottet är inte skapa MER skillnader mellan könen. Så att den där vakten som faktiskt finns där inte skrattar och faktiskt tar dig på allvar…

Det är ju BETEENDET att tafsa och allmänt inte kunna bete sig som behöver styras upp, att dela in alla i män o kvinnor och ha skilda badtider, nja. Oftast KAB ju män och kvinnor umgås tillsammans utan att det spårar ur. Det påminner lite som när jag gick i högstadiet och vi blev kollektivt bestraffade med att måsta gå ut varje rast pga ett rötägg som hade slagit buckor i taket i aulan. Jag håller med Felicia om att det borde införas mera övervakning och flera vakter på de ställen som det är ett problem. Och åtminstone portförbud som konsekvens, polisanmälan när det behövs. Anmäl äcklona, låt som inte få hållas. Prata med personalen på badhusen. Det ska ju inte bara ACCEPTERAS, att det är så det är, att män som art är lägre stående varelser som inte kan behärska sig. Så är det inte i min värld iaf. Det låter som att det finns en normaliseringsprocess med det :O Det är några bottenskap som förstör för alla andra. Inte ska någon behöva va rädd.

Tycker det är en bra idé att skapa en avdelning för endast kvinnor. Nästa steg är att ta detta vidare till andra platser i samhället också. Alltså skapa ett antal fredade platser per kommun/stad. Ser inte alls problemet med att göra så – det verkar behövas så what´s the problem?
Det intressanta som jag ser det är att så fort sådana här lite ”tuffare” förslag (så att säga) kommer upp så är det plötsligt som att det inte är okej för kvinnor att sätta ”hårt mot hårt”. Det får bara män göra. Kvinnor förväntas istället sätta ”mjukt mot hårt”.

Separation är inte det bästa man kan göra, anställ fler badvakter som går på strategiska områden för att öka säkerheten istället. Om barn vill gå och bada med sina föräldrar så ska de få göra det utan något förbud som gör att mamma eller pappa inte kan följa med in. På sommaren så går tjejer lättklädda, ska vi även införa utegångsförbud för män och kvinnor från sina egna hus vissa timmar om dygnet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *