Kategorier
feminism & genus

Kvinnor får inte vara rädda för män men fan ta oss om vi litar på män

Vilket drag det är på internet. Mängden kränkta män tar liksom aldrig slut. Mängden män som vill få allt, även kvinnors utsatthet, att handla om dem tar aldrig slut. Metro skrev idag en artikel om kvinnor som är misstänksamma mot okända män. Och ja ni vet ju vad som händer när kvinnor är misstänksamma mot män? Jo det blir jättesynd om männen som kvinnorna är rädda för. JÄTTESYND OM DEM blir det. Här kan man inte bara komma och gå mitt i natten bakom en kvinna eller erbjuda kvinnor skjuts utan att de ska bli rädda, vadå JAG är ju inte en våldtäktsman.

Kommentarsfältet till metros inlägg fylls iallafall av kränkta män ba BUHUHUHU ska aldrig hjälpa en kvinna igen buhuhuhuhu. Men det roliga är ju att hade det hänt kvinnan nåt, när hon klivit in i en okänd bil eller hängt med en kille hem nåt så hade samma jävla snubbar ba ”ja hon får ju skylla sig själv om hon går in i en bil med en okänd kille!!!”

metro fb

Kvinnor kan aldrig vinna. Vi får inte vara rädda för män för då är vi manshatare som drar alla män över en kam, men om vi inte är försiktiga utan litar på män så får vi skylla oss själva för vad hade vi förväntat oss egentligen va va va? 

Och om detta inte är droppen, dessa ledsna män som upprörs mer över kvinnor som är rädda för dem än över anledningen till att kvinnor är rädda så dyker det som gubben i lådan upp kvinnor som ska försvara dem. Som gärna hittar på scenario msom inte finns och sen argumenterar utifrån det: typ ”tänk på alla snälla män som blir anklagade för våldtäkt när de bara försökte vara hjälpsamma!”. Detta händer ju liksom ALDRIG. Problemet här och nu är att män som grupp står för 98% av allt sexuellt våld vilket gör att vi kvinnor alltid lever under hotet att detta ska drabba oss men när vi försöker vara försiktiga så straffas vi för det.

Aja. Skitsamma, detta är ett jävla sisofysarbete.

feminist on tinder

Nu till nåt helt annat.

Ni kommer ihåg det stora vidriga drevet mot mig innan sommarn? Jag blev utbränd och mår fortfarande dåligt pga detta. Men rykten och skitsnack ger sig inte så lätt, de flesta av de som deltog (obs flera har bett om ursäkt och bättrat sig) är fortfarande relativt aktiva, men i mer slutna sällskap och tystare sammanhang där jag slipper känna av det. Men ibland dyker det upp småtroll som gärna vill sprida vidare trams om att jag är rasist och transfob och då kan det se ut såhär:

likes
drevfeminismen 3

Länk till gruppen.

Ni kanske noterar att jag inte censurerat några namn? Nej! (eller ja, en som ifrågasätter sidan) Glada nyheter! Det är hammertime och detta innebär att tålamodet har tatt slut. Helt slut. Finito. Nu kommer jag hänga ut dessa antifeministiska kvinnohatande troll (som visserligen kallar sig för inkluderande feminister) som de mobbare och drevare de är! HURRA säger många, ”nej vad taskig du är” säger andra men det skiter jag i nu.

De vill ju dessutom ha min uppmärksamhet så då ska de såklart få det. *vink vink till publiken*

drevfeminismen

likes hat

Logiken är fantastisk!

drevfeminismen 4

ld ranelid

(Visserligen sant, jag tar de flesta i brottning om jag måste.)

Tips: kolla medlemslistan och se om ni hittar några vänner som deltar i denna skit.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Kvinnor får inte vara rädda för män men fan ta oss om vi litar på män”

Hej LD!
Jag beundrar din formuleringsförmåga och dina glasklara tankar kring genus, föräldrarollen, fat shaming för att nämna några ämnen du tar upp. En fråga som jag undrar hur du ställer dig till: Dessa män som har antastat kvinnor i Köln och Kalmar under nyårsnatten – tydligen från Nordafrika – hur ställer du dig till det? Hur ska man argumentera utan att låta som en sverigedemokrat???

alltså män är ju män, oavsett om de kommer från nordafrika eller sverige. De flesta kvinnor kan vittna om att de utsatts för liknande saker av svenskar. Blivit indragna på toa i skolan, nedtryckta av killgänget på skolgården, inträngd i hörn på krogen – om och om igen – men när man berättar om det så förminskas det eller viftas bort. Att män i grupp utgör ett hot mot kvinnor är inte heller nåt konstigt. Att dessa män kom från nordafrika är egentligen ointressant, men det är först nu som antifeminister och rasister bryr sig om kvinnors utsatthet: när det gagnar deras rasistiska agenda.
Hade män från Nordafrika haft detta som standardbeteende så hade detta skett hela tiden, överallt, i de länder de kommer ifrån. Och det gör det ju inte.

Två intressanta men väldigt skilda spår. Jag hade gärna sett dem i varsin bloggpost, så att kommentarer på det ena inte blandas upp med kommentarer på det andra, då kommentarsfältet är en del av upplevelsen av din blogg för mig. Men det är en smakfråga. Min åsikt, din blogg, du bestämmer.

Anmälde dem. Lär väl få Facebooks standard meddelande om att de utvärderat min anmälan, men finner att den inte går emot några regler… Gjorde det när en amerikanska drev med HejBlekks utseende, helt okej enligt fb. Om denna grupp var till för drev mot en man skulle den nog ryka snabbare än snabbt.
Love you! Önskar jag var lika modig som du.

Jag pratade om min rädsla för män med min sambo häromdagen. Jag har aldrig blivit så besviken i hela mitt liv. Han sa nämligen ”jag förstår inte hur du menar för jag är inte rädd för någon bara för det dom är. Det är ju som att vara rädd för muslimer bara för att dom är muslimer.”
Jag trodde att jag skulle dö där och då. Klart som fan han inte är rädd, människan är vit cisman och 190 centimeter lång. Världen är inte så hotfull mot honom.
När jag senare försökt berätta hur jag känner, förklara läget och förklara varför det är så jävla förminskade för honom att säga så, berätta om mina upplevelser bestämde han bara att vi inte skulle prata om ”sånt här” mer, för jag ”blev bara ledsen”.
Det visar sig bo ett as i mannen jag älskar. Jävla skit

Jag hade också det snacket med min sambo under jullovet. Han satt nämligen och var ledsen över att det är tråkigt att kvinnor blir rädda om de möts på en ödslig gångbana sent på kvällen. Alltså Att det är synd om männen som ovan. Tog exemplet med godisarna i skålen som du säkert läst. Att av hundra godisarna så är fem giftiga och vågar du äta av godiset då. Den liknelsen verkade sätta igång lite tankar.

En gång för länge sen deltog jag i en nätdiskussion om just detta, att kvinnor minsann inte ska döma alla män på förhand för det är kränkande, ”det är inte bra att vara så rädd för att bli våldtagen”. Jag svarade att jag är rädd för att bli våldtagen och att jag på grund av detta undviker att bli för full på fester, aldrig skulle lifta med en okänd kille, tvekar att gå hem med en okänd kille från krogen och liknande. Då fick jag till svar ”ja men det beteendet tycker jag är klokt och förståndigt, det finns alltför många tjejer som tyvärr tror att de kan dricka hur mycket som helst och gå hem med en kille utan att nåt ska hända… Säger inte att det är deras FEL om de blir våldtagna men kvinnor måste inse att de har ett personligt ansvar….”
Visste inte om jag skulle skratta eller gråta.

Man vet ju ej om man ska skratta eller gråta… Gör nån slags galen mellanvariant och hoppas dom skäms när detta uppdagas. Är inte ett jävla dugg taskigt att hänga ut med namn. Dom ska fan stå för det dom har skrivit. Har man dessutom skrivit ut något på internet får man ju skylla sig själv om man trodde det skulle va en ”hemlis”
Vi backar dig LD!!
Tro Hopo och Milkshakes till folket. Kram

Hej! Jag är en av dem du avbildat i ett av screenshotsen (dock inte skapare av gruppen). Jag kan tala om, och hoppas att det gör att du känner dig lite bättre, att det endagsskämtet kom sig av att det i en annan grupp raljerades om Ranelid och hur obehaglig han var. Idén uppstod att det vore underhållande att se honom fightas med en stark kvinna, med tanke på att han har en sån märklig kvinnosyn. Daniels kommentarer om TERFs och liknande får stå för henne, med det hade inget med någon sorts tidigare drev (som jag faktiskt bara sett glimtar av på din blogg) att göra.
Som kvinna och moderator i en stor svensk Facebookgrupp får jag också min beskärda del av obehagliga PM och anklagelser, och jag förstår om det har gjort dig mer känslig för påhopp eller skämt av något slag. Vill bara att du ska veta att 1: Det inte hade något att göra med att häckla dig (även om jag bara kan tala för mig själv och ett flertal andra), utan snarare Ranelid, 2: Det inte på något sätt är relaterat till någon trollgrupp som tidigare utsatt dig för något, 3: Det aldrig var menat att uppfattas som någon typ av aktion mot dig. Snarare ett uppsluppet internskämt på bekostnad av Ranelid.
Huruvida du är transfob eller inte verkar det råda delade meningar om, men jag har personligen inte sett något sådant även om jag då och då läser bloggen och Aporna. Å andra sidan försöker jag att inte ge mig in i den debatten – speciellt då jag (till skillnad från Daniel) inte har någon typ av tolkningsföreträde.
Jag hoppas att det gör något för att hjälpa ditt humör, och om inte annat kan jag bara beklaga att jag bidrog till den stress du säkert (baserat på mina egna erfarenheter av anti-feministiska rövhattarna) utsätts för. Jag har själv modererat bort de ”jätteroliga” memen på Blekk ett flertal gånger, och jag kan säga att det sista jag vill är att häckla andra kvinnor.
Jag håller inte med om allt du säger, men du gör en viktig grej för många kvinnor (och andra) i Sverige.
Lev väl!
/Myra

Och, som sagt, jag har inte sett några transfobiska kommentarer från dig men tänker heller inte ge mig på att diskutera vad som är transfobi med två transpersoner som ciskvinna. Jag hoppas att du förstår varför.

Kunde inte hålla med dig mer!
Jag blev själv publicerad i Metro strax innan jul där jag skrev en debattartikel om min rädsla för män, och fick helt seriöst så jävla mycket skit från män. Antingen så var det synd om dom, typ ”buhu stackars mig, jag ÄR INGEN VÅLDTÄKTSMAN!!” eller så förtjänade jag att dö, våldtas, stympas etc. Fins en hel flashbacktråd nu om vilken vidrig och SJUK människa jag är. Jag skriver alltså en artikel om att jag är vaksam mot män för att män väldigt ofta skrämmer, kränker eller skadar mig och mina medsystrar, att det gör mig rädd. Män kontrar då med att hota att våldta mig. Rimligt.

Var du, du är bäst! För att du har denna sida, en sida med nyttig jäkla verklig info om verkligheten i en sjukt bra tappning så alla fattar vad detta handlar om. Så är det. Även om jag inte alltid tycker som du när det kommer till vissa saker inom fetma eller whatever, skitsamma! Du är grym, snygg, vettig och jäkligt smart, smarta kvinnor blir lätt hatade och det är synd. Att folk blir så provocerade att de startar ”antigrupper ” säger ALLT om dom och inget konstigt om dig, annat än att du har så god damn rätt! Lady Dahmer, vi får trösta oss med att vi lever i en tid där detta du förmedlar på din sida är nytt, nytt i förhållande till hur länge vi ens levt i en demokrati och en värld där alla är lika värda. Vi kommer kunna se tillbaka på detta och inse hur patetiskt detta var att ena diskutera om, för det kommer vara en självklarhet. Eller nja, inte vi, men våra barnbarnsbarn. Och fram tills dess ska vi vara så jäkla tacksamma att vi har drivande kvinnor som dig, som för detta ämne vidare. För utan feminister eller kalla det vad ni vill, hade vi aldrig varit där vi är idag och vi hade ju inte tagit några rätta kliv framåt heller för den delen. Let haters be haters and lovers be lovers! Peace fu**in love and understanding!

Hej!
Jag är en av de som var med i gruppen, kände, precis som Myra, att det absolut inte var menat att på något sätt häckla dig.
Jag förstår din skepticism, då jag vet att du vart utsatt för många drev, samt fått utstå extremt mycket hat.
Jag är ledsen för att jag deltog i en grupp, som påverkat dig negativt.
Hoppas du får en bra helg!
Linnea

Igår publicerades en artikel i lokaltidningen om en kvinna som gick hem från jobbet. På vägen hem åker en bil förbi och en man hetsar henne att hoppa in i bilen. Självklart gjorde hon inte det, och mannen blev väldigt arg, men allting gick ”bra”.
Händelsen polisanmäldes, och ingen tog detta seriöst. Kvinnorna som kommenterat händelsen är rädda och har spridit hur bilen ser ut och hur mannen ser ut. Männen som kommenterat har lagt fokus på gärningsmannens ursprung.

Ja just nu vill jag skratta, men egentligen är nog vilken annan reaktion som helst mer adekvat. Det där sista stycket är så himla mitt i prick, och jag har också mött just de där reaktionerna så många gånger att jag undrar hur folk bara orkar upprepa sig så.

Är det bara jag som tycker att inläggets två till synes olika ämnen börjar bli ett?
Män, som vet att kvinnor är rädda för mäns våld, blir kränkta när de inte kan följa efter en ensam kvinna på natten då de ju egentligen är snälla så hon borde inte vara rädd för just dem.
Facebookanvändare startar tråd om LD, som varit väldigt öppen med vilket drev hon utsatts för och hur dåligt hon fortfarande mår av det, blir häpna av att hon inte ser det som det roliga skämt och uttryck beundran de tycker att det var.

Vilket jävla tramsande!
Älskar (<–obs överdos av ironi) det här med att definiera andra människor. Att ta sig rätten att göra det. Definiera och objektifiera. Att raljera. Att det ens pratas bakom någons rygg. Varför inte skriva ett brev / mejl och fråga om något man undrar över?
Att bli definierad (/objektifierad) av någon mot sin egna vilja är väl just det som de som mobbas också skulle vilja slippa? Och så de det mot dig. Jag förstår det inte!
Men jag tycker det är jättebra att du går från tanke till handling och jag stöttar dig till fullo om det nu kan tänkas hjälpa!
/Jonas

Helt rätt att ”hänga ut” dom. Snackar man såhär så ska man också stå för det.
Tycker det är så skrämmande att människor håller på och hetsar och snackar såhär kring andra personer. Att man vill se någon sönderslagen ?!…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *