Kategorier
feminism & genus

Mobbare fostrar mobbare samt tillåt mig fläka ut lite pattar

Ni vet Monica, kvinnan från föregående inlägg som tyckte att jag skulle städa, sluta skriva om amning pga vissa ej ammar, samt sluta visa upp mina bröst? Hon som hade sex barn som hon fött utan smärtlindring (samt ej ammat)?
Jag frågade henne hur hon fostrar sina egna barn. Nu vet jag:

Detta är ganska vanligt. Att mobbare och näthatare gömmer sig bakom ”kritik”. De tror att de kan spy vilken skit som helst, att de kan kränka hur de vill och att det är ok och något man ska tåla eftersom att ”alla får tycka som de vill”. Säger man ifrån blir de dessutom vansinniga av ilska eller så bölar de om att de blir uthängda. ”Lär dig ta kritik” vrålar de. ”Du postar bilder på nätet då får du tåla!” Själv tål de inget mothugg.
De vill nämligen kunna mobba och hata utan att bli emotsagda. De är förmodligen vana vid det.
Jag är ärligt orolig för framtiden. För mina barn. Är det hennes ungar som kommer mobba mina och hur hanterar man sådant? Hur får man bukt med mobbingen i skolorna när vuxna människor med barn hävdar sin rätt att kränka människor på nätet? Hur kommer vi framåt?
Förresten, tillåt mig fläka ut lite mjölkstinna och ”stötande kotuttar”.
Håll till godo!

Vet ni en annan sak? Der är faktiskt helt ok att visa pattarna även om man inte ammar. Min självrespekt sitter inte heller i mina bröst som en del verkar tro och de som vill bestämma vad andra kvinnor gör med sina kroppar är kvinnohatare och antifeminister och vad gör vi med deras ”kritik”? Jo vi stoppar den på en mycket mörk och stötande plats.
Det är även helt ok att vilja ha samt söka bekräftelse. Det vill alla människor ha nämligen. Vi vill bli sedda och bekräftade och det är heller inget att skämmas för. Låt ingen få er att tro det!
monica chamsine monica sara chamsine

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Mobbare fostrar mobbare samt tillåt mig fläka ut lite pattar”

Tack för att du finns <3 Har följt dig i över 6 år nu och haft dig som förebild lika länge, är så imponerad att du orkat ta striden för så många viktiga saker. De sista meningarna i inlägget har jag tagit screenshot på och ska ta fram när jag skäms över mitt enorma bekräftelsebehov, för att komma ihåg just att det är ok och normalt att vilja vara omtyckt, men också att tycka om sig själv trots alla brister. Så tack!

Jag blir helt chockad! Vad är det för språk och varför söker man upp någon så aggressivt för att spy ur sig elakheter. Hon borde anmälas. Men hur elak hon än är tänker jag att hon är en dotter. Och hur blind man är som barn och hur mycket man idealiserar sin förälder oavsett hur knäppa de är. Jag menar, nazisterna hade också glada barn hemma. Och jag tänker att tänk om hon får barn en dag, mognar, slutar raka sig för att hon inser att hon trivs som hon är, tänk om hon ammar, börjar älska sitt barn, ammar offentligt, vill stanna hemma länge med barnet, avtalar med pappan att okej, du jobbar, så är jag hemma och gör något lika viktigt och bara… plötsligt trillar poletten ner: vilken elak person hennes egen mamma är. Det vore ett bra straff. Man kan ju drömma.

Ska du kalla mina barn för mobbare ??? Dom blir nog mobbade pga dig ,till skillnad så har mina barn kön och vänta nu Gud hjälpe tänk om dom är hen .Jag har ett barn som är homosexuell så ta dina korkade utlägg dra dom upp i din feta feminskt röv mina barn har en hjärna .Men konsekvenserna av ditt gnällande kommer då min dotter känner noga stora bloggare så hon får väl fortsätta ge dig utrymma i blogg värden

Tycker så synd om såna små människor. Uppriktigt kniper det till i mitt hjärta när jag tänker på hur deras liv är. Deras känslomässiga inre, deras intelligens, empati, lycka och deras avtryck på omvärlden. Hur kan de någonsin uppnå riktig livskvalité med äkta känslor när deras hat uppfyller de så. När de har så lite självinsikt och är helt utan självrannsakan. Låter kanske narcistiskt att tro att jag har utvecklats mer men jag är inte fylld av hat i allafall. Tror stenhårt på självförbättring och att med vänlighet kommer man längst. Omständigheter kan forma dig men du har ett val i att konfimera eller ej.

Att de refererar till sin vidriga mobbning som ”kritik” får mig att himla med ögonen så hårt att de snart fastnar längst bak i skallen. Vilka hemska människor. När jag som i stort inte alls har samma åsikter som de som fostrade mig ser detta – en skrämmande, kvinnohatande, kroppskammande, osäker mobbarkopia av en eller fler av de som fostrade den – blir jag glad ända in i själen att jag inte blev som henne, för jag var på god väg ett tag. Och du var en av de största influenserna som fick mig att tänka om, och vad gjorde du som fick mig att börja läsa din blogg? Du ”fläkte ut” dig och dina lurviga ben på Gilettes kampanj. Tänk vad utfläkta, normbrytande kroppar kan åstadkomma! ♥ U

EXAKT!! Hur ska vi få bukt med mobbningen i skolorna när föräldrarna beter sig som de gör och inte SER att DOM själva kan vara roten till det onda?! Ungar gör som vi föräldrar gör. Dom tycker som vi föräldrar gör.
Men nejdå, deras små prinsar/prinsessor gör inget ont.
En pojke tar andra pojkar på deras kön i omklädningsrummet under gympalektioner. Förälders svar ”haha jaa, men det är bara sån han är!” HALLÅ??! Så du tycker det är okej att ditt barn kränker andra barn?? Och det spelar ingen roll vad jag som pedagog säger och förklarar för det här barnet. ”Jag bryr mig inte!” Är svaret. Bara sådär.
En sexårings kommentar om sin nya, väldigt kortklippta frisyr ”nu när jag har klippt mig får jag gå runt och slå folk!” Vart kommer det tänket ifrån? HEMIFRÅN naturligtvis!!
Alltså.. KOKAR SÖNDER på dumma, oförstående, egoistiska föräldrar.
Suck suck och åter suck. Jag är så trött. Och jag tycker så synd om barnen. Och jag tycker synd om föräldrarna. Som inte lyssnar. Som inte ser. Som inte förstår.

Jag är så innerligt trött på den här trenden, som bara blir vanligare och vanligare verkar det som. Detta med att gömma hat och mobbning bakom: ”vi har faktiskt yttrandefrihet i det här landet och förresten så är jag bara ärlig”.
Vad har hänt med vanligt jävla hyfs?!

Undrar detsamma. Hur ska vi någonsin kunna lösa problemen med mobbning, när vuxna människor som mobbar inte ens ser det som mobbning, är elaka mot andra öppet, och säger inför alla (även sina barn) att det inte är mobbning utan kritik. Och kritik får man ju alltid ge, eller? Inte konstigt att barn lär sig mobba. Trott länge att barn av naturen (en del) är elaka och mobbar ut andra. Men senaste tiden har jag sett för många exempel av vuxna människor och även vuxna barn, som mobbar och slänger ut sig otroligt grova saker riktade mot andra. Och samtidigt ”står för det” och försvarar sina handlingar. Noll granskning av sig själva. Tror inte ens att dom ger sig en minut att tänka efter, är det dom andra säger om mig sant? Mobbar jag nu? Gör jag någon annan illa med mina ord? Dom försvarar sig snabbt, så de inte behöver tänka efter om problemet ligger hos dom, och inte hos den de riktar sin ”kritik” mot.

Det här var helt fruktansvärd läsning. Hoppas du klarar att inte ta åt dig det allra minsta! Jag hade tyckt att det var svårt trots att den där människan är helt vansinnig i skallen. Hjälp liksom.

Men ändå härligt att kärleken är blind även när det gäller mamma-dotter. Lite gulligt att dottern ska försvara mamman ändå .
Snacka om att leva i ett lalalala-land där man känner sig nödgad att kritisera en mamma som matar sitt barn.
Orka liksom.
Att trycka ut 6 ungar genom fittan eller magen är väl fan ingen konst, att uppfostra dem till schyssta medmänniskor är skitsvårt.
Där vill jag mena att sexbarnsmamman har misslyckats.
Ni borde fan skämmas.

En sak till: Mobbare ska hängas ut. Om man inte vill bli uthängd för 25.000 följare så kanske man inte bör kommentera hatiskt i en persons flöde som har 25.000 följare. Något att tänka på i framtiden innan man talar utan att tänka till. *hjälpsam*

Jävla töntar. Det är fucking jävla skillnad på kritik och elakhet/mobbing. Bara för att man är offentlig eller har ett öppen instagramkonto betyder det inte att man är fair game för hatar.
Osäkra människor som är för fega för att lämna sin lilla bubbla och tänka utanför ramarna. Tack för att ni förstärker normerna och kvinnohatet. Idioter.
Dessutom, att sitta på nätet och dissa folk är så jävla omoget. Sånt gör småbarn och osäkra tonåringar med för mycket tid.

Ska du kalla mina barn för mobbare ??? Dom blir nog mobbade pga dig ,till skillnad så har mina barn kön och vänta nu Gud hjälpe tänk om dom är hen .Jag har ett barn som är homosexuell så ta dina korkade utlägg dra dom upp i din feta feminskt röv mina barn har en hjärna .Men konsekvenserna av ditt gnällande kommer då min dotter känner noga stora bloggare så hon får väl fortsätta ge dig utrymma i blogg värden

Men Monkan du skriver så osammanhängande så inte en kotte fattar vad du skriver fastän du är 51 år..Det enda jag får ut av vad du skriver är att du har en FITTA, och ja det kanske är sant vad vet jag? Och vet du… jag har också en FITTA men min är fin och det är fan inte din.

Ja, det är väldigt sorgligt att det finns så oempatiska och elaka människor i världen. Det bästa är att vara så klarsynt som du är och prata om det. Om de själva inte förstår så blir i alla fall andra varnade och medvetna om att det är ok att säga ifrån. Tyvärr har vi ju en hel del elände som tex våldsbrott, krig och terrorism i denna värld och det är ju denna oempatiska grund det vilar på.

Men herregud! Om jag någonsin skulle få barn skulle jag fostra dem i LD-anda och inte till skitungar med mobbartendenser som inte kan se skillnad på konstruktiv kritik om mobbning.
Visst är det mysigt att man som förälder och barn står på samma sida och slåss, men allvarligt..? Gå ihop för att kränka en människa? Och att säga ”du är offentlig person”. Vad i hela helvetet har det med saken att göra?
Näe, gå å bada istället. Slösa energin på något roligare.
LD, jag håller inte alltid med dig, men det är oftare än sällan jag faktiskt håller med dig. Jag tycker du är fantastiskt stark och bra, heja dig! 😀

Ibland undrar jag vad det är för något som gör att man tror att det är okej att skriva vad som helst till folk. Varför tror man att det är okej att hela tiden tala om sina åsikter om andra personer? Vad är det som gör att man måste vara elak?
Sen undrar jag också vad det är som kopplar så fel när man inte kan med att se någon amma sitt barn, det går liksom över mitt huvud helt och hållet. Har man problem med bröst så titta bort, ungen är hungrig. Vem bör man skydda? Barnet som behöver äta för att överleva eller människan som inte kan titta på tuttar? Jag vet vem jag skulle lyssna på i alla fall.
Att bete sig sådär skamlöst gör ju att man borde införa internetförbud för individer som inte kan bete sig som folk…

Tack för att du orkar bemöta, diskutera och ifrågasätta. Du ger mig kraft och styrka att våga stå upp för mig själv och andra kvinnor. Hoppas du sommarpratar något år. Du skulle vara briljant.

Nu blev jag faktiskt tvungen att skriva till en av De Stora Bloggvännerna:
Hej Amir! Jag tänkte bara höra med dig om vad du tycker om att din vän Saras mammas utspel mot Lady Dahmer? Mamma Monica säger att dottern är vän med stora bloggare och att diskussionen ska tas där. De verkar ha problem med att Lady D visar brösten när hon ammar sitt barn. De verkar även ha problem med att hon inte rakar sig överallt, de säger att hon är fet och ovårdad. Dina vänner ägnar sig åt hat och nätmobbing. Tycker du att det är OK?

Svar från Monicas dotters bloggvän:
Annie: jag har absolut ingenting att tillägga ? förstår att dramat är färskt för dig men du får vända dig till dom det berör för kommentarer ? ta hand om dig <3
MONICA: Njut av solen idag, käka glass och ta dig en funderare.
Till Lady D: Blocka INTE Monica, detta är alldeles för intressant.
Mvh
Uttråkad.

Jag kom på varför ordet fitta används som skällsord. Det är inte fittan i sig som är ett problem. Det är hur omgivningen behandlar oss som hade oturen att födas med en sådan mellan benen.

Spännande att mamman kände ett behov av att berätta att hon har ett barn som är homosexuellt. Vad har det med någonting att göra? Hur rättfärdigar det hennes handlingar? Kan en inte vara antifeminist/kvinnohatare/mobbare om en har ett homosexuellt barn eller vadå? Och vad fint att hon i samma kommentar fick in transfobi också! Med vänlig hälsning, ickebinär flata

Det är så skrämmande att den här Monica finns på riktigt. Att hon har sex stackars barn, att hon kanske har ett jobb och rör sig ute i samhället. Som en liten rädd 12-årig mobbartjej fast hon är vuxen och borde veta mycket bättre än såhär. Hur har det kunnat gå så fel och varför låser ingen in människan på livstid?

All kärlek till LD och fyfan för Monica Magnusson och Sara Chamsine som inte är riktigt navlad någonstans, vad är det för fel på er? Är ni helt blåsta? Skäms på er riktigt mycket som jävlas på det här viset med en annan medmänniska, så som ni skriver så märks det tydligt att ni saknar förstånd och vett överhuvudtaget.

[…] (ja, Monica härjar fortfarande på bland kommentarerna. En kvinna över femtio som alltså fostrar sex egna barn när hon inte trakasserar kvinnor på nätet. På hennes egen facebooksida kan man hitta anti-mobbing-budskap vilket känns jävligt ironiskt med tanke på hur hon och hennes dotter helt oprovocerat bombat mig med hat, personangrepp och kränkningar.) […]

Vad ÄR det här för folk egentligen?! :-O Så där skriver man inte till någon, oavsett om man känner dem eller inte. Ingen mår väl bra av att hata, så varför ägnar en del sig åt det med sådan passion? Stå på dig Lady Dahmer! De jag känner tycker INTE det är stötande med mjölkstinna bröst eller bebisar som ammar!

Vad i helvete? De har ju tydligt bevisat brist på självinsikt gällande vad de själva håller på med. Men de verkar inte ha mycket vettigt att säga i alla fall, något som för diskussionen framåt då de lägger in t.ex. fitta i sammanhanget. Bästa Natashja, du är grym!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *