Kategorier
feminism & genus

Män förtrycker och det är vårt fel

Britta Svensson skrev ju en helt makalöst vidrig krönika häromdagen. Om ni missat den så råder jag er att läsa den nu på en gång: ”Som feminist har hon inget att lära mig”. Varning för grov victimblaming och allmän antifeminism (samt självgodhet ”JAAAAG har minsann aldrig varit med en elak man”).  ”Jag är ingen feminist” skriver Britta och menar att feminismen har blivit överspelad. Vi har tydligen nått vårt mål. Enligt Britta alltså. Dvs samma kvinna som i nästa andetag skuldbelägger och lägger ansvar på kvinnans utsatthet på… ta da.. KVINNAN! En välbeprövad patriarkal teknik. Männen slår och det är kvinnornas fel som låter dem. Män förtrycker och vi får skylla oss själva som låter dem. Typ så. Men tydligen är feminismen onödig och slagna och ojämställda kvinnor kan absolut inte lära nån nånting om feminism.

Personligen tycker jag att det låter som att Britta Svensson har jävligt mycket att lära sig om feminism men å andra sidan vad vet jag, jag levde ju 7 år med en man som misshandlade mig. Men skit i mig nu, jag har massvis att säga men inget som är lika välformulerat som min vapendragare Flickvänmaterialets inlägg: ”Britta Svenssons känsla”. Läs det nu.

”Det finns ingenting att lära av ett offer. Det finns ingenting att lära av kvinnors berättelser om förtryck, ingen information att inhämta i hur svårt det är till och med för en högt ansedd och respekterad feminist och akademiker att lämna en man som behandlar henne illa.”

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Män förtrycker och det är vårt fel”

Usch! Jag levde i nästan 2 år med en man som slog mig regelbundet. Kommer aldrig någonsin bli tillsammans med en man igen. Jag vågar helt enkelt inte 🙁
Att då någon ska peka ut oss offer på det här sättet är oförlåtligt. Hur kan man få göra så?

”Om man med feminism menar lika rättigheter för kvinnor så är den redan genomförd som politisk idé.”
Alltså NEJ! Jämställdhet kallas det politiska begreppet som bs beskriver. Det är icke feminism. Pallar hon inte ens att liksom ta reda på vad feminism är. SUCK.

Men herregud, jag tar mig för pannan! Jag vet inte vad som är värst, att detta månde är ett cyniskt clickbait för att såna som vi ska få blodstörtning, eller att HON FAKTISKT TYCKER SÅ HÄR.
Britta be like: hela, civilsamhället är obsolet! Det enda som avgör ett samhälles grad av civilisation är hur good on paper sagda samhälle är. Låt oss sluta gå i minneståg av Kristallnatten – FÖR DET ÄR REDAN LAGSTIFTAT ATT HETS MOT FOLKGRUPP ÄR FÖRBJUDET!!! Personer av judisk börd har samma lagstadgade rättigheter som alla andra. Halleluja, samhället är därmed antirasistiskt *gråter en glädjetår*! Friends kan lägga ner – DET STÅR REDAN I LÄROPLANEN ATT SKOLAN SKA MOTVERKA MOBBNING! Alla barn i Sverige har det därmed bra! Osv osv osv rakt in i orimlighetens själva epicentrum.
Förutom det väldigt märkliga (och sjukt osympatiska) i att recensera en privatperson och dennes privatliv, baserat på något som den skrivit i en uttryckligen fiktiv roman. Hela Brittas case om Ebba är ju därmed paj från början. Och sen det hära: jag vet, jag såg en person en gång på Nobelfesten, hon såg glad ut i ökänd buffels sällskap fast hon är feminist, hon måste därmed vara ett våp.
Själv blir jag dock jättenyfiken på att läsa boken!

Men hjälp, hur okunniga personer låter de skriva krönikor.. Det är ju inte så väldigt lätt att lämna män heller även om man vill. Fick själv leva med mordhot, förföljelser m.m när jag lämnade ett ex. Hade jag inte haft min familj som backade mig på alla plan hade det inte gått. Då hade jag förmodligen fått leva kvar i en sjukt destruktiv relation eller dö.

Hej Lady Dahmer! Det var jättelängesen jag var inne på din blogg men jag har verkligen följt din blogg slaviskt innan jag blev inlagd på tvångsvård. Men nu kan jag äntligen börja läsa din blogg igen! Jag har saknat dig! Tack för att du fortsätter blogga. Du är en av mina absolut största inspirationskällor. Du har lärt mig så oerhört mycket och jag är så tacksam för att få ta del av dina tankar och du är så duktig på att formulera dig. Något som jag är väldigt dålig på. Så än en gång, TACK, från djupet av mitt hjärta. Du är en av anledningarna till att jag fortfarande lever idag. Tack.

En kan säga så här kanske: det är ingen slump att de kvinnor som får skriva krönikor i mainstreammedia är de som inte ifrågasätter patriarkatet. Så upprätthåller media sin manliga makt.
Skulle Expressen våga anställa och släppa fri En enda KUNNIG feminist som kritiserar patriarkatet? NEJ.

Hon har skrivit en raljant text.
Antar att det är av övermättnad på offerretoriken, vilken är ett reellt problem. Den kvinna som misshandlas är givetvis ett offer för mannen som skadar – psykiskt så som fysiskt – men även för sig själv & idén om henne som inkapabel att förändra situationen. Alla vådliga relationer karaktäriseras ju inte av att mannen blir hotfull om kvinnan lämnar; han kan mkt väl låta det ske. men då nödgas ju också att hon faktiskt får det att ske; att hon ser att ödet är för henne att forma.
Dock märkligt att mena att hon inte är feminist med anledning av vad hon har utsatts för. Varför skulle just feminister vara överkvinnor.

Jag antar att vi förväntas veta bättre och ha alla redskap för att ta oss ur t.ex. dåliga relationer. Jag hade blivit riktigt lack om någon hade påstått att relationer jag haft där jag blivit antingen fysiskt eller psykiskt misshandlad skulle göra mig till en mindre trovärdig feminist. Människor fungerar inte riktigt så enkelt som vissa verkar tro. And love is a hell of a drug.

När hon skrev detta: ”Om man med feminism menar lika rättigheter för kvinnor så är den redan genomförd som politisk idé” så kände jag bara *ridå*. Ibland kan jag känna att jag och personer som Britta står så hiskligt långt ifrån varandra att jag inte ens kan föreställa mig hur vi ska kunna diskutera. Kommer vi någonsin att mötas? Var börjar man? I vilken tråd drar man först? Jag är jurist, specialiserad på familjevåld och sexualbrott, och den första att skriva under att det enbart är den som slår som felar och bär ansvar.

Alltså texten är ju helt obegriplig. Om Sverige har 100 procent jämställdhet så har väl Ebba WB inget att lära henne ändå ( inga andra feminister heller för den delen)? Varför då skriva en krönika om det? Fattar ej. Sen undrar man ju varför Expressen släpper igenom sån här skit. Har sett liknande i andra tidningar. Ngn krönikör gav sig på Agnes Wold för några veckor sedan osv. Är det bara click bait?

Godkväll N. Har du läst kommentarerna kring föräldraskap i ditt inlägg om Kerstin Thorvall? Jag är intresserad om du ska skriva något djupare i ämnet. Många bryter helt med sina mödrar. De har försummat dem. Hur löser samhället skillnaden mellan mödrar och fäder? Hur ser det ut om 20 år? Mycket intressant.

Jag gissar på att hon HAR varit med flera elaka män. Eftersom hon tycker så som hon gör just nu. Har också varit helt fucked-up och trott såna grejer för jag har inte haft något annat val än att tro så. Det är en överlevnadsstrategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *