Kategorier
feminism & genus

Att tjäna pengar på kvinnor rädsla är den nya feminismen

Mmmm ser på instagram att Calle Schulman också brinner för tjejerna. Så mycket att han och hans PT erbjuder självförsvarskurser. Om man är villig att betala 1250 spänn för spektaklet. Och bor i närheten av Birger Jarlsgatan.
 
Är det nya feminismen (för män) förresten? Att tjäna pengar på kvinnors rädsla? 
 
Om Calle verkligen menat allvar så hade ju han, med sin enorma plattform och zillioner kontakter kunnat arrangera nåt gratis istället. Tagit problemet på allvar och verkligen steppat upp. 
 
Men nu är jag ju taskig, klart killen ska ha en medalj och massa cred nu när han så duktigt (och självgott) poppar upp som gubben i lådan och erbjuder sig lösa problemet!
 
TACK CALLE!
 
Det finns för övrigt bättre och proffsigare självförsvarskurser som även utgår från en feministisk riskanalys. Googla reda på en sån istället. Finns massa kvinnojourser som annordnar. Garanterat gratis också. Inga män som får pengar direkt i sina fickor. Bara en sån sak liksom! 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Att tjäna pengar på kvinnor rädsla är den nya feminismen”

"Nyttig liten goodiebag" får man också … så att man dels blir rädd för karlar, dels måste gnaga äcklig rawfood-protein-bar. Kan inte du ha en kurs där man på en kvart lär sig sparka en karl på pungen och sedan får gifflar, Pucko och en stickling? Fett värt en femhundring.

Asså jag orkar inte, lill-Callen fick en liten tanke att det kunde va chill för kvinnor att få känna sig trygga? Som att kvinnor inte tränat och utbildat varann i självförsvar hur jävla länge som helst heeelt utan hans eller andra mäns involvering.

Han skriver "vi" och hans flickvän skriver på sin instagram att det var hennes idé och de jobbar ihop så han hjälper henne sprida idén tror jag. Vore ju coolt om han parallellt höll en kurs för män aom synliggör problematiken.

Men han Roman kanske gör den feministiska riskanalysen? Enligt uppgift kan han ju "allt".
Kräks för övrigt på tanken att behöva gå en fightkurs för att känna sig trygg "hemma". Som om fem gånger i en gymlokal skulle göra någon som helst skillnad för personer som lever med våldsbenägna partners.
Joråmensåatt nu har jag lärt mig ett par fiffiga grepp här, så passa dig…
Eller hur menar han?

Fast du säger att denna kurs är skit?? Du har alltså gått den och kan stå för att den inte är värt pengarna den kostar att gå den. Och låt var och en avgöra om de vill gå eller inte !! ingen blir väl knappast tvingad till det. Sök inte fel och brister i allt . Och som man säger…. är du själv felfri så kan du kasta den första stenen.

Förutom det ni redan sagt vill jag fylla i med att jag är väldigt tveksam till hur sådant här skulle ens kunna hjälpa en vid ett överfall (som verkar vara syftet). Tränar själv kampsport, kan alla slag och sparkar och skulle antagligen kunna försvara mig ganska bra i en förutsedd fight, men det är ju det som är problemet. Spelar ingen roll hur många tekniker och grepp man kan när man blir överfallen och överrumplad helt utan förvarning. Får man dessutom i den här totala överraskningen slag mot huvudet så är det kört ändå. Därför är jag ändå skiträdd när jag rör mig ute och det är mörkt och jag är ensam.

När jag först läste det märkte jag inte problematiken med hans inlägg, men efter din instainlägg så såg jag det. Tack för att du uppmärksammar detta. Och ja, jag håller med dig om att detta är att tjäna pengar på kvinnor rädslor för jag har själv gått på feministisk självförsvar och det var gratis. Det var Vänsterpartiets ungdomsförbund som stod bakom just det jag gick på.

De tjänar inte pengar på kvinnors rädsla!!!! Kursen är helt självvald ingen tvingar dig. Jag är lika orolig för kvinnor som män när jag är ute och går med mina hundar på kvällarna. Jag vart knuffad i diket och sparkad på mobilen tog hon!! Japp en tjej i 20 års åldern påtänd hoppade på mig den enda gången jag blivit överfallen . Även fast jag kanske då behövt lärt mig lite försvar så har jag ändå inte tordas … en påtänd människa man som kvinna är lika farlig. Jag skulle inte betala pengarna för kursen men de som gör det hoppas jag lär sig något och pengarna de lägger ut med kursen har nog ingen tvingat dem betala! Det finns mycket mer skit och "onödigt folk lägger pengar på…. jag hoppas och tror att vi kvinnor har sunt förnuft och inte är livegen ( tex beroende av en man ekonomiskt ) och kan själv kan avgöra om detta är "onödigt eller inte.

De som går kursen betalar dyra pengar = nån tjänar pengar på detta. Så enkelt är det. Sen är det ju så att män begår 98% av alla sexbrott och 89% av alla våldsbrott så oddsen att du blir överfallen av en kvinna är ganska låg. Och som du säger, självförsvar hade antagligen inte hjälpt. Nej ingen är tvingad att gå men det som Calle gör här är att dels att han lyfter fram det som nåt som han själv kommit på och dels så tar han dyra pengar för sånt som kvinnor gjort för andra kvinnor i många år utan att ta betalt överhuvudtaget. Du behöver inte tycka att det är skevt, men det tycker jag. Så jävla skevt. Det han borde göra är att informera kvinnorna som följer honom om var de kan hitta gratiskurser om han är så jävla engagerad i kvinnors väl och ve. Men det gör han inte. Varför kan ju du fundera lite på tycker jag.

Nämen, vadå, ska du inte unna dig några lyxiga antivåldtäktspass i den där suuuuuperfräääsch lokalen och sen njuta av din lilla, lilla, lilla nytttttttiga goodiebag? Försvara sig mot överfall är ju bara sååååå inne! Så himla last year att bli våldtagen i löpspåret liksom! Inte-bli-överfallen är det nya svarta! Matcha dina Guiseppestiletter med ett oantastat underliv för rätt look i höst!

Så nu är LD självförsvars/kampsportsexpert?
"Det finns för övrigt bättre och proffsigare självförsvarskurser"……
Säger bara håll dig till det du är bra på, uttrycka din feminism… men kom inte med kostråd, självförsvarsråd och dyl. om du verkligen tycker att du kan hitta världens bästa självförsvarskurs kan du ju länka den istället för att leka den sura ungen i sandlådan och kasta skit på allt och alla. Fan väx upp fö faan och håll dig till saklig text annars kommer ju ingen ta dig seriöst. Vill du nå ut till en bred publik eller till personer som redan är extremfeminister???

ah den där klassiska härskartekniken! "gör så här annars kommer ingen ta dig på allvar!!!!!!!!111111" Nyskapande hörru!
Du, jag blir tagen på allvar och når ut till cirka 50,000 – 70,000 personer i veckan så du kan sluta oroa dig. ;-*

Det är sånt här jag älskar dig för!! Såg hans inlägg på insta i förbifarten, tänkte inte så mycket på det och om det va nåt jag tänkte va det väl typ "bra att karln för en gång skull gör nåt vettigt". Men det är ju inte vettigt, inte det minsta. Du belyser verkligen det som skaver, det som inte riiiiktigt stämmer när man börjar syna det i sömmarna och det som inte känns 100% rätt i magen. Jag fattar inte hur han kan va så pengakåt och självcentrerad? Rentav trög? Om han missat att det finns gratis självförsvarskurser varför ändrar han sig inte och tar tillbaka sitt inlägg när folk sen påpekar det? Blir alldeles matt när jag sakta inser allt bakom hans "goda" inlägg.

Å det är så obehagligt när någon använder sig av en förtryckt grupp för att själv synas! Alltså när man själv inte hör till den utan till en mer priviligerad grupp. Finns bara ett sätt att göra det ok och det är genom att GE själv, jämna ut obalansen något. Allt annat är bara så vedervärdigt.

Jag har tränat en del kampsport i mina dar (stående fighting och MMA) och jag ställer mig mycket tveksam till hur många av mina fina slag- och sparktekniker jag kommer att lyckas få till när någon adrenalinstinn dåre överraskningshoppar på mig i löpspåret utan att hålla sig till några som helst regler. Och hur lätt är det att brottas med någon som kanske väger tjugo kilo mer? Livet är liksom inte som en Steven Seagal-film där man "använder motståndarens kraft emot honom".
Däremot kan jag bjuda på ett tips som en feminist gav mig (helt gratis) efter att ha pratat med poliser som förhört både gärningsmän och offer för överfall. Alla som du möter, alla som ger dig en bad feeling – stirra dem stint i ögonen. Det känns onaturligt när man egentligen vill undvika en konfrontation, men de går generellt sett mycket hellre på någon som undviker deras blick. Medan du stirrar, lägg på minnet hur de ser ut så att du kan beskriva dem ifall det behövs.

Hahahaha… var tvungen att googla den där Roman Livaja och följande står på wiki: "Vid olympiska sommarspelen 2000 i Sydney slutade han på en fjärdeplats i åttiokilosklassen. När han var aktiv var han den enda svenska taekwondoutövaren som var med i Sveriges Olympiska kommittés topprogram. Han riskerade en lång avstängning efter att ha slagit en domare i ansiktet under en tävling." Jamen det låter ju som en soft snubbe utan hävdningsbesvär… eller? 😛

Mm: Även om Du har blivit påhoppad av en påtänd kvinna så hör det inte till vanligheterna. Faktiskt. Jag kan med handen på hjärtat säga att jag INTE är rädd för kvinnor (inte heteropar heller). Ensamma killar eller ännu värre, grabbgäng är bland det värsta jag vet. De tenderar att vråla och bete sig allmänt aggressivt.
Har en tjej aldrig gjort mig illa? Sure, en tjej bet mig i handen när jag var barn men det är allt. Pojkar däremot sparkade mig så jag kom hem med blåmärken och skolan gjorde inte så mycket.
Sen är jag uppvuxen med en far, ingen direkt närvarande mor. Trots det har jag inte svårt för förstå att mitt liv skiljer sig avsevärt mot andras. Jag vet inte hur många som har dålig eller ingen relation ALLS med sin far. De flesta har bara sin mor. För mig är det som sagt tvärtom men det är snarare jag som är undantaget till regeln.
Anonym: Alla var/är inte extremfeminister när vi började följa LD. Många av oss blev kanske provocerade i början och fortfarande kan vi tycka olika om saker och ting. LD har däremot många kloka tankar som hon delar med sig av och hon låter hos diskutera det på en plattform som är fri från män. För i ärlighetens namn verkar män äga alla andra plattformar och minimera våra tankar och åsikter

Grejen är väl dock att om man är orolig för att bli överfallen av män så är det inte helt optimalt att träna självförsvar mot kvinnor, dvs feministiskt självförsvar, enligt min åsikt. Jag har tränat både feministiskt självförsvar och vanligt självförsvar (krav maga) i blandad grupp, och det var enorm skillnad. Inte bara på kvalitén på själva träningen utan det var också stor skillnad på att sparra med andra tjejer och att sparra mot killar. Killar är i regel mycket starkare än vad man tror och de tar också i mycket mer och har lättare att komma in i rollen som våldsutövare. Det var något som vi tjejer ofta pratade om i duschen efter träningen. Det var också vanligare att tjejerna var mer försiktiga och ursäktande i sin träning och bad om ursäkt om det slagit hårt osv, både när jag tränade feministiskt självförsvar och vanligt. Och det funkar inte om man ska tänka sig att personen som kommer emot en är ett hot på något sätt. Sen fanns det såklart riktigt hårda tjejer också (på krav magan), så alla är såklart inte mjäkiga, men många är faktiskt det i min erfarenhet. Andra kanske har andra erfarenheter än jag, men utifrån att ha tränat enbart mot tjejer och i blandad grupp i 3 år sammanlagt skulle jag aldrig någonsin rekommendera feministiskt självförsvar framför att träna t.ex krav maga i blandad grupp. Man behöver träna mot båda könen för att ens kunna kalla det självförsvar.

Sara:
Vad elak du är som kallas oss har svårt att slåss för mjäkiga. Många av oss tjejer har fått lära oss hela livet att man inte gör illa andra, tjejer ska vara omtänksamma. Det sitter djupt rotat och är väl egentligen ganska sunt att man inte vill skada den andra personen man sparrar/tränar/slåss mot (menar alltså inte vid ett övergrepp utan vid träning)? Jag kan gärna ta hetsiga diskussioner men när jag slår allt jag orkar på en annan människa är det något i kroppen som inte känns helt bra, även om vi båda är med på det.

Amanda: du bekräftar ju vad Sara säger, att det är bättre att träna mot killar eftersom många tjejer inte vill ta i på riktigt mot andra. Sedan kan vi haka upp oss på ordet mjäkiga, men då tappar vi fokus på det viktiga. Spelar väl ingen roll om Sara kallar oss mjäkiga eller försiktiga eller annat ord, hon har ju rätt i sak. Jag håller helt med om att självförsvarsträning bör ske tjej mot kille, annars vet man inte vilken styrka det är man ska förhålla sig till i ett eventuellt skarpt läge. Det är ju nästan alltid män som överfaller oss kvinnor, tyvärr, och ganska ovanligt med kvinnor som överfaller kvinnor (även om jag vet att det förekommer).

Visst att en kan tolka det som att han bara vill tjäna pengar/goodwill på detta. Men kan det inte vara en win/win-situation? 1250 kr för fem kurstillfällen tycker jag låter som en väldigt bra deal. När jag googlar självförsvarskurser för kvinnor är de jag hittar bra mycket dyrare. Kvaliteten kan jag inte uttala mig om.
Du skriver också att han borde lyfta de gratiskurser som finns. Jag håller med om att det hade varit bra. Det hade varit bra om du hade gjort det också. Jag har som sagt letat utan att hitta några.

Hörredu Anonym, vad menar du? Att det är Lady Dahmers jobb att leta upp gratiskurser åt dig? 😀 Vad sägs om att vara glad och tacksam för allt gratisjobb hon redan gör för så många i stället?

Malin:
Mjäkigheten kommer ju ifs inte för att jag slår på en annan kvinna, jag känner samma om jag slår en man (plus lite uppgivenhet eftersom han kommer vinna). Kanske missade du min poäng lite, jag skrev inget om vem man ska träna med.
JAG VÄGRAR KALLAS MJÄKIG FÖR ATT JAG INTE SLÅSS I ALLA FALL.

Matilda Det var inte de "Anonym skrev !
Hon /Han hade letat på nätet om "gratis försvarskurser utan att hitta någon ! Eftersom LD skrev att det fanns så frågade hon om tips vart ?????? Så nej inte LD jobb att söka rätt på det ? men om någon frågar om en sak som andra svarar att de vet vart det finns osv. så är det ganska självklart att fråga eller hur? Om jag ser något "fint eller intressant som någon tex har så kan jag fråga?? Vart har du köpt den eller hur?
Blir så fruktansvärt trött på människor som ska påpeka och peka m hela handen åt andra för att och slicka arslet på någon för att visa sig sååå duktig och lojal 👎 Men tydligen på denna blogg är det förbjudet att ställa frågor … för då är man dum i huvudet , otacksam och en idiot!! och nu pratar jag inte om dig LD (denna gång) utan dina undersåtar som agerar som din livvakt och blogg polis. Synd 😕

Ojojoj. Känns som att man får lov att vakta tungan för att inte sjunka till hans nivå här. Jag sparkar heller inte neråt, hans idé får mig nämligen att ifrågasätta hans intelligens. Calle Schulman, det är inte första gången han chockar. Tänker lite att det har blivit hans grej, att just provocera. Själva uppmärksamheten har säkerligen tragiskt nog samma effekt som heroin i hans ådror (som han tycks älska oavsett om den är bra eller dålig) och det känns därför smutsigt att ge honom den.

Calle Schulman borde börja med att ta tag i sitt egna beteende, han är ett typexempel på någon som får slut på argument och blir aggressiv istället. Kanske inte fysiskt men vad han säger på Instagram om dig när han tappar besinningen känns väldigt olustigt.

Intressant också att han först går ut med att ’vi’ fick en idé och skryter om ihopsydda dealar och är med som ansvarig för initiativet. Sen när han inte bara får applåder utan även kritik så är det helt och hållet Sandhras grej enligt honom, han bara vidarebefordrar infon. Vad modigt.

Hoppas jag inte skriver på fel ställe nu, är inne på din blogg för första gången och inlägget jag vill kommentera är den gällande självförsvar för kvinnor. Och det är bara min egen erfarenhet jag beskriver nu, inget expertutlåtande. Att kvinnor tränar mot varandra är nog bra. Men det kan aldrig jämföras med att träna mot en man. Kvinna mot kvinna tror jag inte tar ut svängarna på det viset i träningen som faktiskt är nödvändigt för att ha en chans mot en man i en överfallssituation. Man måste slå så mycket hårdare än man tror. Det gör du inte mot din tjejkompis. Se det som en gratis slagpåse en liten stund. För övrigt så kan jag faktiskt se din poäng i det här inlägget med profit och så. Det var väl inte vad jag hade förväntat mig när jag gick in här. Lycka till med självförsvaret. Behöver ni öva på någon så vet jag en man som behöver stryk. Mvh C

Hoppas jag inte skriver på fel ställe nu, är inne på din blogg för första gången och inlägget jag vill kommentera är den gällande självförsvar för kvinnor. Och det är bara min egen erfarenhet jag beskriver nu, inget expertutlåtande. Att kvinnor tränar mot varandra är nog bra. Men det kan aldrig jämföras med att träna mot en man. Kvinna mot kvinna tror jag inte tar ut svängarna på det viset i träningen som faktiskt är nödvändigt för att ha en chans mot en man i en överfallssituation. Man måste slå så mycket hårdare än man tror. Det gör du inte mot din tjejkompis. Se det som en gratis slagpåse en liten stund. För övrigt så kan jag faktiskt se din poäng i det här inlägget med profit och så. Det var väl inte vad jag hade förväntat mig när jag gick in här. Lycka till med självförsvaret. Behöver ni öva på någon så vet jag en man som behöver stryk. Mvh C

Ja det var ju ett revolutionerande initiativ, eller nåt.. 10 platser självförsvar för 250 kr/st och tillfälle? Skulle ju personligen rekommendera valfri kampsportsklubb då. Jag kan träna varje dag om jag vill, för 1700 kr/termin. Man betalar egentligen för lokalen i centrala Göteborg, svartbältena delar med sig av sina kunskaper gratis och en privatlektion kostar 100 kr tror jag. Klart man ska få kräva ersättning för sin tid men som sagt, Schulman har ju knappast räddat kvinnosläktet genom att dela denna briljanta idé 😉

"Att tjäna pengar på kvinnor rädsla är den nya feminismen"
Jo tjena välkommen. Tror du snubbar tränar MMA och styrketränar för att de bara råkar snubbla över den sporten? Det här samhället är byggt på mäns rädsla. Detta är inget nytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *