Kategorier
feminism & genus

Hallå man, så här gör du feminism

Om man som ”feminist” drar till sig en publik som inte drar sig för att bete sig illa mot kvinnor så kanske man ska fundera lite på vad för slags feminism man bedriver. Är dina främsta fans antifeminister så är det INTE kvinnor du värnar om. 
 
Vet ni vad som händer när man kritiserar Joakim Lamotte? Man får massa hat och aggressiva mail från män. Massa män. Det dräller in. ”Håll käften!” Ropar de. ”Du är sjuk i huvudet!” Säger de. 
 
Män frågar ofta mig hur de ska jobba mer feministiskt, vad de kan göra. Att fråga är en bra början. Att lyssna är lösningen. Så hur ska män göra? Det ska jag berätta och jag hoppas du lyssnar nu Lamotte för det behöver du: ta det utrymme du har och gör DET feministiskt. 
 
Detta innebär att du städar upp bland männen omkring dig. Följare. Vänner. Bekanta. Kolleger. Grannar. Bedriv feminism på hemmaplan så att säga. Sätt ner foten när polarna skämtar sexistiskt eller när kollegan går över gränsen. Om du har många följare (Lyssna nu Lamotte): se till att de bemöter kvinnor, ALLA KVINNOR, med respekt. Se till att de lyssnar. Slå ner direkt på all form av hat mot kvinnor. Radera hat och andra kränkningar. Kräv god ton från männen. Kräv att de backar och lyssnar även när de inte håller med för det är kvinnor som definierar kampen och det är oss ni ska lyssna på om ni säger er kämpa för vår sak. 
 
Gör du inte detta så är du värdelös för kampen och då har du ingenting där att göra.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Hallå man, så här gör du feminism”

Har du läst Lamottes "replik" på ditt inlägg på nyheter24? 😂 Den pajasen och hans följare. Det är ingen skräll att de i mitt flöde som alltid gillar tvivelaktiga saker som kan verks främlingsfientliga även gillat hans snyftsvar…

Har precis läst kommentarerna på lamottes fb och jag blir fasiken deprimerad… Samtidigt blir jag ännu mer tacksam och glad för att folk som du (och alla andra eldsjälar som tar debatten) finns. Du gör skillnad!

Tack LD för att du orkar! Lamotte är en högerpopulist av rang som gömmer sig bakom att han för "en kamp" då han har två döttrar och är beredd att slå ihjäl den som rör dem mot deras vilja. Låter ju hjärteknipande men allt går givetvis ut på att stötta alla fula högerkrafter på extremistsidan där ras och religion är avgörande. Hans lilla armé av följare är bara SD- och den vanliga trollsvansen. Och några andra som inte är läskunniga och inte vill förstå att detta är ett levebröd för denne figur.

Du är så jävla bra och viktig. Glöm aldrig alla mail, dm och kommentarer du fått/får från kvinnor (och en och annan man) som berättar hur du påverkat våra liv till det bättre.
Du är så jävla bra. Viktig. Och det är just därför dom blir så förbannade. ❤

Jag är lycklig numera tack vare Dig LD. Jag kan sitta på en strand och leva livet och bryr mig inte ett skit om min tjocka håriga kropp. Älskar friheten. Älskar att inte bry mig om vad folk tycker och tänker. TACK för att du finns <3

Är evinnerligt tacksam att din röst finns här som en motvikt mot röster som hans och hans följare. Är ju relativt "nyfrälst" feminist (2,5 år) och kommer ihåg att det var nidbilden av en feminist som jag hatade innan. Känner igen mig mycket i de kommentarer som hans följare vräker ur sig på hans facebook som hatar samma nidbild. Men du visade mig människan bakom nidbilden och då föll nidbilden ihop eftersom den upprätthölls av kvinnohat. Du är med och gör samhället mer människovänligt. Det är en av de viktigaste arbetsuppgifter som finns eftersom ett inhumant samhälle bär med sig otaliga följdsjukdomar. Du är motgiftet mot rötan.

Tack för att du utmanar mig till att tänka utanför min lilla box. Ibland har du gjort mig förbannad men varenda gång har jag insett att du hela tiden haft rätt. Det är dig jag vänder mig till när jag behöver styrka. TACK för att du orkar slåss ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *