Kategorier
feminism & genus

Män som använder sexuella trakasserier som maktverktyg

Jag kör live på instagram en gång om dagen ungefär och varje gång jag gör detta så händer en sak. Varje gång. Gissa vad?
Jo det ploppar in män. 
Inte en eller två utan flera. Gissa vad de skriver i chatten? Mmmm. Två saker: antingen kommenterar de mina bröst och kropp på ett sexualiserat sätt. Eller så kommenterar de min övervikt. Tjock, fet, nöff nöff. Sexy boobs. Show your ass. osv. De spammar ner kommentarsfältet och jag får be mina följare att ignorera, att skriva saker till mig istället. Och så blockar jag.
Och vet ni? Jag blir alltid helt paralyserad när detta händer. Jag blir chockad. Stum. Kommer av mig, vet inte vad jag ska prata om. Där står jag liksom och lagar mat och snackar feminism eller berättar om min dag eller om  mina barn och så kommer det in män och kommenterar mina bröst. Jag känner mig så himla liten och blir nära gråten. Det låter helt absurt egentligen, jag som är så jävla tuff och arg och kan säga ifrån. Men just där. Nej det funkar inte.
Vad fan är det för fel på män egentligen? Varför gör de så här mot oss hela tiden? Eller jag vet ju varför. De vill ju förnedra oss. Det handlar ju om förtryck och sexuella trakasserier. En patriarkal strategi för att trycka ner kvinnor, straffa oss, tysta oss. Och det funkar ju!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Män som använder sexuella trakasserier som maktverktyg”

Jag tänkte på något i samma stil tidigare i dag. Jag skulle anmäla min flyttning hos min kommun här i Köpenhamn, och då ska man även välja en ny läkare (man går inte till en generell vårdcentral som i Sverige, utan har en egen ”personlig” läkare typ”. Många av de möjligheterna jag hade att välja var män, ofta äldre typ 50-60 år. Bara TANKEN om att vara sjuk eller behöva gå till läkaren, och dyka upp på deras kontor, sitta i stolen vid sidan av dem, kanske behöva bli manuellt undersökt…. USCH! Jag har ju aldrig någonsin träffat dem, eller ens haft en negativ upplevelse med en läkare, men jag vet ju hur sexualiserad jag känner mig generellt i min vardag ute i samhället bland andra män…. Valde en äldre invandrar kvinna som bl.a var specialläkare i obstretik, gynekolog och sexolog! Kändes 100 gånger bättre.

Jag som tycker du verkar så himla cool när det händer, trots att det är så äckligt. Jag anmäler så gott jag hinner med i alla fall. Går det inte att lösa så att de bara är dina följare som kan se när du kör live? Går det annars att lösa att du inte har en öppen IG, utan får godkänna att få följa? Fast det ska ju fan inte behövas och då får du väl bara sitta och godkänna folk hela tiden. Kör hårt och kämpa på, du är grym!

Ja jag blir så illa till mods när det händer. För jag tycker så synd om dig som blir utsatt. Fast jag vet att du är stark och tuff så är det så hemskt. Och du ska jag för fan inte behöva ta sånt
för det ska ju inte få hända. Men ändå händer det… Varje gång… 😖

Vet knappt inte vad jag ska skriva. Förstår iaf din känsla av litenhet. Själv blir jag helt tyst och paralyserad när det händer, det har tyvärr medfört mycket begränsningar i mitt liv. Heja dig!

Åh vad jag förstår dig! De är så himla vidriga. Funderar varje dag på vad det är för fel på dem. Men jag har inga svar. Förstår verkligen din känsla av att känna dig liten, förtvivlad och bara vilja lille Skutt-gråta dig bort från allt.
All kärlek till dig som orkar <3

Har aldrig kommenterat eller skrivit här tidigare. Men blev så jävla förbannad över vad du behöver utstå på dina sidor, i din sfär… Har följt din blogg och instagram ett tag. En ögonöppnare för mig, verkligen!!
Var bara tvungen att skriva att dina ord, tankar, åsikter och ifrågasättande av den verklighet vi lever i är så viktiga! Får mig att tänka till, utmana mina föreställningar och uppfattningar.
Dags vid mina 43 år, bättre sent än aldrig.
Tack snälla du för att du orkar!!

Kan vi inte börja kalla dem för typ ”sexofiler” eller något annat fil-ord som som stämplar dem ordentligt som de förövare de är! Tänker mig; sexofil – de (män)niskor som gillar att förnedra/kränka genom oönskade sexuella anspelningar. Funderar ofta på hur vi ska flytta skammen som många kvinnor upplever och vända den tillbaka till förövaren.. Ofta blir jag uppgiven, men så finns det såna som du och tex Linnea som väcker debatten på ett lysande sätt!

Vad kan vara ett bra latin-klingande ord för ”Man som skriver kränkande, sexuellt laddade kommentarer på internet”? Sexofil låter lite tamt, med tanke på att det typ bara beskriver någon som tänder på sex.
Tydligen är det latinska ordet för ”Kränka” ”Violant”, så kanske typ, ”Violantofil” eller nåt i den stilen. Låter som en våldsam person nu när jag tänker på det…

Jag blir verkligen helt illa till mods när jag kollar på dina FANTASTISKA lajvs och dom äckliga jävla biologiska olyckorna dyker upp och kränker och hatar. Jag VILL INTE. Jag vill att VI, du och vi följare, ska få diskutera och peppa varandra i kommentarsfältet, svara på frågor och ställa frågor. Jag VILL INTE att dina barns mamma ska få vidriga kränkande kommentarer. Jag hatar män. Jag beundrar dig.

Dessa sk män tänker inte längre en dit näsan räcker!!! Dom tänker inte på BARNEN. Egoister. Inget vett och sans. Vilken kvinna vill ha nåt dyligt till sk män? Finns det nån där måste det ju vara synd om henne.

Du gör det verkligen tydligt hur sexuella trakasserier används som maktmedel. Inte bara kränker de dig, de tar också fokus och energi från dina följare, som ju får mindre/sämre daglig dos LD/feminism. Plus budskapet till alla kvinnor som funderar på att starta blogg/livesändning/etc: att de öppnar upp sig för sån här skit och därmed gör bäst i att hålla käften. Fy fan vad arg jag blir!
Och bra LD att du uppmanar dina följare att fokusera på dig! Då suger de asen lite mindre kraft från oss.

Brukar kolla på dina livesändningar och vill bara skicka lite positiv energi. Du är rolig att ”prata med” och du ska inte bry dig om männen som skriver. Vet att det är lätt att säga (som så mycket annat) men du ska veta att jag och flera tycker du är grym oavsett vad skummen säger. <3
Heja dig!

Visst är det ett maktmedel som många män använder i syfte att trycka ner kvinnor. Och fruktansvärt osmakligt sådant (milt uttryckt). Tyvärr är det samma män som sprider hat och terroriserar folk även på andra sätt på internet. Samma män som kommer med hot och nedvärderande/rasistiska/hatiska kommentarer även mot andra män.
Och exakt samma män får mig själv att skämmas för att vara född till man.

Nä men så sjukt!!! Kan man inte se det engagemang och driv du har istället?
Jag håller kanske inte alltid med dig men beundrar att du tar ställning i många sakfrågor.
Jag hoppas att du blockar alla idioter!
Idag blev jag helt vansinnig på en kompis som skrev skit om en kändis på grund utav hennes omgjorda utseende. Vad tycker du om det?
Ha det bäst

Styrka! Ber att vi kan finna och återfinna styrkan att ställa oss upp igen, att stå upp för oss själva, att inte förlora oss själva på grund av detta yttre tryck och förtryck. Jag blir stärkt av din styrka och ditt mod, och kanske kan du bli detsamma av mitt och andras kämpande? Tillsammans lyfter vi varandra, ett sånt STORT tack för att du finns och kämpar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *