Kategorier
feminism & genus

Män lyssnar bara på kvinnor som säger det de vill höra

Jag är så jävla trött på män just nu. Eller vadå just nu, det är jag ju jämt men just idag när jag sitter och läser mina kommentarer och det sitter ett par ”snälla” snubbar som minsann vill ha jämställt men som ifrågasätter min ton och mitt sätt att föra feminism på då blir jag extra trött. ”Vi måste ju lyssna på varandra!” säger de och menar att Birro har rätt.
 
”Vi måste lyssna på varandra! Kvinnor måste börja lyssna på män och män behöver lyssna på kvinnor för att vi ska komma nånvart tillsammans! TILLSAMMANS!” Fast sen vägrar de ändå lyssna på mig och kvinnor som inte säger det som smeker deras ego. De visar tydligt att de är en del av problemet, precis som jag och alla arga feminister försöker förklara för dem. De vägrar lyssna och för att slippa så avfärdar de mig som ilsken eller irrationell eller som de här två snubbarna som anklagar min blogg och mina följare (de som alltså ej håller med dem) för att vara en sekt.
 
En sekt som man inte behöver lyssna på alls för vi är ju bara tokiga kärringar som hatar män. Inte VETTIGA kvinnor med RIMLIGA åsikter som de hellre lyssnar på.
 
 
 
Tyvärr. Jag går inte med på att andra kvinnor positioneras mot mig. Vettiga kvinnor vs de arga irrationella ovettiga kvinnorna. Gå inte med på det ni heller! Speciellt inte om ni är de som är dessa vettiga feminister. Låt inte dessa män smickra er med sitt illa dolda kvinnohat. 
 
”Va säger du att män inte lyssnar på kvinnor?! Det är inte sant alls, jag till exempel lyssnar visst på kvinnor men inte på dig för du har fel!”
 
Män vill inte lyssna på kvinnor. De har de aldrig gjort. Varken på våra berättelser eller erfarenherer. Varken på våra åsikter eller tankar. Och de snälla feministiska killarna då? De är väl bättre, tänker ni. Och jo ja nja… Den trista sanningen är att de bara lyssnar (eventuellt) om man inte ifrågasätter deras position eller synliggör att de också är förtryckare. 
 
Och vi kvinnor då? Vi kvinnor lyssnar redan på män. Det har vi gjort i tusentals år. Vi har fan inte gjort nåt annat, deras verklighet, deras tankar, deras åsikter har dikterat hela vår existens sen tidernas begynnelse. Och jag tycker vi ska sluta med det. Jag tycker vi ska börja lyssna inåt istället. På varandra istället. Verkligen lyssna och höra och samlas kring våra gemensamma erfarenheter. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Män lyssnar bara på kvinnor som säger det de vill höra”

Det känns nästan som ett slags övergrepp när dessa män kommer in i ditt kommentarsfält och nedvärderar dig och dina läsare, mansplainar och allierar sig med varandra. De är som teflonpannor som vägrar ta in någonting. Varför skall du då svara snällt och pedagogiskt? För att de inte skall känna sig kränkta? Älskar sättet du svarar dem på, att du inte lägger ner tid på att försöka förklara något som de aldrig verkar fatta.

Ja!!!
Jag har nyligen insett att det mest hotfulla som finns för (den här typen av) män är kvinnor som ger ZERO FUCKS vad män tycker och tänker (om dem, eller om feminister, eller om kvinnor, eller om något alls).

Män varken bryr sig om eller lyssnar på kvinnor. Varför ska vi göra detsamma? En man blir så sjukt upprörd över att en kvinna inte vill vara honom till lags. I stället för att bli upprörd över atr kvinnor blir misshandlade , tafsade på, våldtagna och mördade av…*drumroll* …män..

Alltså, jag blir verkligen så himla trött och faktiskt ledsen av att se män kommentera på det där viset. Varje gång jag tittar i kommentarsfälten under inlägg som till exempel Birros (som har varit på tapeten nyligen) blir jag alldeles iskall och tycker att allting är hopplöst. Hur kan de så totalt missa poängen??? Är alla män sådär?? Hur ska det gå, osv osv. Åååh nä jag orkar inte. Tack för att du fightas vidare.

Jag fattat inte varför män som uppenbart INTE vill ha jämlikhet vill berätta för feminister hur vi borde arbeta, prata, tänka?!
Vi antirasister skulle ju liksom aldrig säga till en rasist / kommentera ett rasistisk forum: "Nej, ni gör FEL! Rasism borde handla om att älska sin nästa, ändra er retorik så blir fler rasister".

Att avfärda är inte samma sak som att inte lyssna. Vi lyssnar, vi funderar, vi köper eller avfärdar det som sagts. När du säger till folk "du är okunnig", förutsätter jag att du har lyssnat på personens argument och konstaterat att den mest troligt har fel. Det bästa är givetvis att inte bara avfärda, utan dessutom lägga fram motargument, då den man pratar med förhoppningsvis är intellektuellt nyfiken och välkomnar diskussion.

Jag talar inte för nån annan än mig. Däremot så upplyser jag min publik om hur det ser ut, hur förtrycket tar sig uttryck och vad jag tror behövs göras. Jag behöver inte din tillåtelse för detta. Feminism är ingen åsiktsfråga. Det är en faktafråga.

De enda män jag mött som lyssnat är de som "lyssnat" delvis för att det gynnat dem själva just då. De finns nog enskilda män med hjärtat på rätt ställe som verkligen vill förstå & agera. Men de är inte många tror jag tyvärr.

Tänker att detdär beteendet hos män lyser igenom i alla situationer där man har med dem att göra. I relationen – han har förstått att det inte funkar, men varför och vad han kan göra åt det…då zoomar han ut och låtsas att det aldrig blivit sagt något om det. Sen lite OT men har ofta känt att det värsta som kan hända en man är att jag är nöjd, glad för mitt liv, trivs med mig själv och mår bra. Mitt barn mår bra, mitt jobb är kul, jag har råd med det vi behöver och ofta, numera, lite mer. Då ska det genast in och petas, pikas… Som om ett bra liv utan en man är omöjligt. Ursäkta, men var bara tvungen att kräka ur mig lite 🙂

Eva: Så är det för min mamma också. Hon har levt utan partner i 20 år och vill absolut inte bli tillsammans med någon ny man. Det verkar vara oerhört provocerande för andra och vänner, arbetskamrater och ytliga bekanta tjatar ständigt på henne, "men skall du inte försöka träffa någon…". Min pappa är ingen "elak" man, men lat och tjatig som de flesta män så självklart har hon det bättre själv. Blir min man så kommer jag också att skilja mig och kommer aldrig bli ihop med någon "ny".

"Vi lyssnar bara på dig om du säger det vi vill höra. Du måste stryka vårt lilla lilla ego medhårs annars avfärdar vi dig som hysterisk."
FU!!!
Håll käft och lyssna på dom som det handlar om.
Punkt slut.
LD, vi har saker gemensamma, vi har saker där våra åsikter går isär rejält, men i vårt manshat står vi förenade.
Systerskapet för evigt.

Det känns väldigt uppenbart att män inte lyssnar på kvinnor,det märks extremt väl varje gång en man har låtsats att vara en kvinna på nätet under en viss tidsperiod.
Man: "jag hade INGEN aning om att det var så här det var att vara kvinna på nätet!"
Kvinnor: "Jo, vi har ju pratat om just det här i över 5 år och ….."
Man: "Att man blir sextrakasserad på det här viset, vem kunde ana det?"
Kvinnor: " Vi!"
Man: " Varför har ni inte sagt något, detta är ju hemskt."
Kvinnor: "……"
Man hyllas som en hjälte på sociala medier för sitt mod och sin nya kunskap.
Varför har aldrig de här männen förstått detta innan, det har diskuterats och pratats om i det oändliga innan, men det har aldrig förstått att det var såhär när kvinnor sa det men nu förstår de. Som sagt ganska så uppenbart att de inte lyssnar.

Det finns ju olika versioner av feminism och även om jag håller med i mycket vad du säger LadyDahmer så måste jag väl få ha rätt, liksom vilken annan person som helst annars, att inte hålla med om vissa dina ståndpunkter? Ibland så slänger du ur dig ogenomtänkta och ej faktabaserade saker. Klart att det blir dissikerat och du tappar trovärdighet.
DIN upplevelse av att män inte bryr sig är just DIN upplevelse.

Nä Musse det är inte LD ensam som har insett att män, jo alla män, lär varandra under barnaåren att kvinnor inte behöver lyssnas på. Män lever i ett livslångt tonår där de lurar sin mamma och sen flickvänner och fruar. De låtsas lyssna och älskar att bryta avtal och smita undan ansvar i sina relationer med kvinnor. Det är de manliga hierarkierna som är viktiga, för män. Kvinnor har de för att få mat, sex och strukna skjortor.

Jag håller med om att män som en grupp lyssnar inte på kvinnor- förstår det strukturella problemet. Handlar mycket om uppfostran/samhället. Däremot är det väldigt vanligt hos människor i en argument att mest fokusera på det de vill säga istället för att lyssna på det den andra. Det gör kvinnor lika bra. Där handlar det mycket om personlighet. Jag till exempel är väldigt fokuserat på mina egna tankar och får jämt anstränga mig i ett samtal (t ex med min man) att lyssna på den andra. Jag tycker ju att jag är så påläst och smart (är lite "full of myself"). Det är inte alls lätt att ändra på sådant och kräver att man är konstant medveten om det och inte blir känslomässig i samtalet. Inte lätt.
Du själv är lite dålig på att lyssna andras argument (du ofta struntar i att argumentera ifs). Menar det inte som en attack mot dig, men mer att du kan inte riktigt prata om hur dåligt det är och sedan göra samma sak.
Min poäng är att jag tror inte att det hjälper att attackera en hel grupp och anklaga en hel grupp av människor. Det stämmer inte för alla män och alla kvinnor även om samhället är byggt upp så. Attackera systemet om du vill men anklaga inte människor speciellt sådana som försöker kämpa mot systemet (dvs andra feminister- män och kvinnor)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *