Kategorier
feminism & genus

Alla känner en våldtäktsman

Ser att Fredrik Virtanen uttalat sig. Hans svar är ingen överraskning och inget sensationellt. Klart han förnekar. Varför skulle han göra nåt annat? Han erkänner att han varit ett svin men inte en våldtäktsman.
 
Bra strategi för övrigt, eftersom att ett helt förnekande skulle göra omgivningen misstänksamma. Men erkänner man lite så framstår man som mer trovärdig. Ett vanligt knep bland lögnare. Så han erkänner att han varit en ”tölp”, det låter ju ärligt och utelämnande och då vill man ju gärna köpa resten av hans berättelse. Så är vi ju, vi vill tro på människan. 
 
 
 
Män sluter upp kring varandra nu för övrigt. För oss kvinnor är det egentligen inget nytt som händer, vi har sett det hela livet genom: När tjejer och kvinnor säger ifrån så gör killarna och männen gemensam sak.
 
Inte bara männen förresten, andra kvinnor också. Som ni vet i Bjästafallet där en tjej blev utesluten, hotad och hatad av ett helt samhälle som slöt upp kring förövaren som till och med erkände sina övergrepp. Och alla andra tusentals fall där kvinnor berättar. Så stark är vår tro på en män. Och så stark är vår misstro på kvinnor. Alla kvinnor ljuger sägs det. Lita inte på henne. 
 

Som han beskrev det så hade han i vart fall inte gjort något brottsligt. För det första har det inget med hans jobb att göra, det var privata äventyr. Och ganska åldersdigna, vad jag förstått. Jag gjorde inga särskilda reflektioner än att det verkade tunt. Men det kan väl bara han svara på. – Leif GW Persson

 
Alla känner en kvinna som våldtagits men ingen känner en våldtäktsman. Alla känner en kvinna som blivit utsatt för våld, men ingen känner en man som slår. Hur kommer det sig? När till och med Leif GW Persson, en man som är känd för sin kompromisslösa attityd mot män som begår brott mot kvinnor och som sällan låter sig luras, avskriver flera sexuella övergrepp för att hans polare anklagats så förstår man vidden av detta samhällsfenomen. 
 
Inte min kompis. Inte min kille. INTE HAN. Han är inte sån, det vet jag för jag känner honom.
 
Men det syns faktiskt inte vem som är en våldtäktsman. Män som slår och våldtar är nämligen inga monster. De kryper inte fram ur mörkret med hemska förvridna ondskefulla ansikten och klor på fingrarna. De beter sig inte annorlunda än andra liksom. Man vill gärna tro att män som hatar kvinnor också skriker det högt, att de är elaka och våldsamma och fullkomligt galna annars också. Då hade det varit så mycket enklare att ta ställning.
 
Men män som slår och våldtar är precis som du och jag. Normala vanliga människor. De har ofta familjer som älskar dem, vänner de bryr sig om, kvinnor de lever tillsammans med och barn de skulle dö för. De har vanliga liv och vanliga jobb och vanliga intressen. De går på AW, kanske har de en hund, spelar fotboll med grabbarna på söndagar, har en eller två tjejkompisar som de ringer och snackar med då och då eller så skriver de ledartexter om feminism och kvinnohat i sveriges största kvällstidning.
 
De är det där mysiga grannen ingen tror illa om. Snygga killen i klassen som inte behöver våldta för att ligga. Din lilla son, som du höll mot bröstet. Din man, din bror, din pappa. Män du känner. 
 
Man vill ju så gärna tro att den där snälla fina killen man känner och tycker om aldrig skulle kunna göra fel. Man vill slippa ta ställning. Och då är det enklare att utgå från att kvinnor ljuger än att mannen man tror sig känna skulle kunna göra något så fruktansvärt. Alla hatar ju en våldtäktsman. 
 

För mig är Cissi Wallin en galen toka. Jag förstår inte varför hon skulle vara trovärdig.
Ni publicerar anfall på oskyldiga män hela tiden i er jävla skittidning. Fuck off!
Det du och din jävla skittidning har gjort mot mina vänner Borg och Virtanen den gångna hösten bevisar vilka ljugande och vidriga hyenor ni är. Snacka om fake news, era jävla as! – Alexander Bard

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Alla känner en våldtäktsman”

Alltid praktiskt att ha knarkat så mycket så att man kan skylla all sin ’tölpighet’ på den dimman, men samtidigt minnas helt klart att man i varje fall ALDRIG drogat eller våldtagit någon:
’Vet inte riktigt vad jag gjorde, har säkert gjort dumheter förknippade med alkohol och droger, minns inte säkert – det är ju också jättejättelängesen.. men 100% säker på att detta aldrig hänt!’
(+ ’hemskt beklagligt om hon har upplevt det så’ (klassiker!) – ojdå, bara att sluta gå runt och uppleva sig utsatt för övergrepp, så onödig ’upplevelse’!)
Och mäns ord för övergrepp som poppat upp denna vecka: ’övernattning’, ’privata äventyr’, ’livets glädje’ – så jävla kreativa och fantasifulla ändå, lite Orwellskt nyspråkigt sådär!
’Tänk inte ’våldtäkt’ – tänk ’äventyr’ så ska du se att det känns såååå mycket fräschare!’

Det finns en förövare. Vi kan kalla honom K. Han är en våldtäktsman, tafsare, porrmissbrukare, kvinnohatare och psykisk misshandlare. Dessutom kollar han in och pratar grovt sexuellt om tjejer så unga som 12 år. Han har en helt vanlig facebookprofil. Där sitter han och ler i sin helt vanliga solstol en helt vanlig sommardag på sin helt vanliga profilbild.
K har lite över 300 facebookvänner. Lite över 300 personer känner alltså en förövare. Någon av dessa 300 personer kan vara just DU. Tänk på det alla "inte någon man i min krets"-predikare.

…och denna ständiga ursäkt om att deras "humor" inte tycks funka. Båda Fredrik och Martin använder det som nån slags ursäkt. Som om kvinnorna bara är lättkränkta som inte förstår deras "humor" och sen fortsätter de att ursäkta "humorn" med att den TYDLIGEN kan uppfattas som rå, tölpig eller magstark. Det är inte "humor" som gått lite över gränsen, det är nedsättande, sexistiska och rasistiska kommentarer som bara de som känner sig trägda skrattar påtvingat åt. Jag blir så trött.

Sorgligt GW 👎🏻 Trodde mer om den karln. Bard är bara obehaglig 🤢😡 vet ingen som tar honom på allvar eller ens gillar honom,blä ! Men men skit i dem, vi stöttar Cissi 100% ändå tvivlar inte 1 sekund på hennes historia.❤️💪🏻 #stöttacissi💪🏻 ❤️

Ej första eller sista gången de enstaka männen kvar "i ens flöde" verkligen gör en sjukt besviken (nu under #metoo har några av dom absolut sista som jag ändå fortfarande hyste något slags förtroende för rykt, så kan för stunden minnas 2-3 män jag följer aktivt [d v s "prenumererar" på] kvar på samtliga medier jag använder allt som allt numera, och då är även dom såna jag på grund av all skit som bubblat upp senaste åren liksom mer och mer tvingats mentalt börja förbereda mig på att jag ska få en anledning att rensa bort any day now också.. men hoppet är det sista som överger en osv). Minns med hela "YouTube grooming skandalerna" för ett par år sen att en utav mina dessförinnan favoriter (ugh) Alex Day körde exakt samma grej med att lik‪som "Vet att jag inte varit helt schysst jämt, men.. övergrepp? Inte samtycke? VA!?". Sånt vidrigt manipulativt sätt att försöka leda konversationen i vissa riktningar genom att istället plantera unkna insinuationer om de utsatta i målgruppens medvetna.

Jag känner flera våldtäktsmän (dvs män som i olika sammanhang berättat att de begått våldtäkter, vilket varit deras ordval). Och ja, de är ju (såklart!) helt normala familjefäder med fina jobb, vovvar, sommarstugor och så vidare. Men det är klart att det är jättebekvämt att omnämna det hela i termer av äventyr, humor osv. Tänk om folk orkade sluta inbilla sig att det är "fula gubbar" som gör kvinnor illa, vilken fullständig samhällsförändring det skulle vara! Då skulle det inte vara lika lätt att dra ett streck över kvinnans historia bara för att det är klasspappan och den lyckade företagsledaren som begått övergreppet.

Stötta Cissi!! Ett samhällsproblem som har pågått i decennier. Själv är jag född i slutet på 50-talet och drabbad av dåtidens lokalkändisar som höll varandra om ryggen, då som nu. Att jag blivit våldtagen av "den trevlige reportern" var det ingen som trodde på och själv fick jag skämmas för att jag trodde att dricka te betydde att vi skulle dricka te.

Visst är det ovanligt att kvinnor ljuger om våldtäkt men det innebär inte att det aldrig förekommer. Minns att för många år sedan trädde en kvinna fram och erkände att hon fått en man dömd för våldtäkt fast han var oskyldig. Jag minns att artikeln började: jag har gjort dig mkt illa.
Killen ifråga hade suttit en längre tid i fängelse, hans föräldrar hade en bondgård som nu nästan helt hunnit förfalla för dom hade klart varit oerhört påverkade av att deras son blivit dömd. Tjejen hade ljugit för hon måste ha en ursäkt för sin pojkvän om var hon varit, detta hände visst i ett tält. Minns att Maria Pia Boethius fick uttala sig för hon hade nyligen kommit med en bok om våldtäkt som hette Skyll dig själv. Hon sa att på en oskyldigt dömd går det flera fria som är skyldiga. Detta var alltså för flera år sedan. Så den där attityden att kvinnor aldrig ljuger är faktiskt lite farlig.

Låter dock väldigt märkligt att npn suttit länge i fängelse för våldtäkt. Strafflängden för våldtäkt är nämligen inte speciellt lång. Om man ens får fängelse. De flesta får ju inte det.

Alltså allt jag kan tänka på varje gång jag ser Virtanens ansikte är hur han verkligen ser ut som en klassisk, sexistisk jävla skitsnubbe från typ 70-talet. (Jag skulle kunna använda mycket grövre ord men låter bli att göra det, räknas väl som förtal antar jag om jag gör det). Alltså sätt in honom i typ 70-tals serier som andra säsongen av Fargo, de sista säsongerna av serien Mad Men, eller varför inte filmen The Lovely Bones, och han skulle passa in så jävla lätt.
Och är fan ledsen över att GW försvarar honom. Inte förvånad kanske, eftersom de tydligen är polare, men ledsen likväl.

Bard, var fick han luft ifrån? Obehaglig människa! GW förvånar verkligen! Verkar han någon slags far/son relation med Virtanen. Vem vet, de är lite lika..
Stå på, du är så bra. GirlPower 🌸

Maria igen.
Jo man kan få fängelse för våldtäkt, det händer faktiskt, och han hade fått det, detta var alltså mkt länge sedan men man kan få det än. Läste just om en mkt hemsk historia om en morfar som blivit dömd till 3 års fängelse då han förgripit sig på sitt barnbarn. Ja alltså det var inte hemskt att han fick 3 år utan vad han gjort var klart fruktansvärt hemskt och han borde få mer tycker jag.

Maria, har du läst Flickan och skulden av Katarina Wennstam? Det är jättesvårt att få en våldtäktsman dömd! Håller på att läsa den nu men klarar inte av att läsa mer än några stycken i taget för jag blir så upprörd… Men alla borde läsa den!

Maria det är tråkigt det du berättar. Men du vet väl att det är undantag. De flesta blir inte dömda. En mig mycket kär närstående blev våldtagen och rånad, polisen var verkligen stöttande och gjorde allt. Sen kom det till juridiken och svinet gick fri och hat fortsatt att våldta och ge sig på de minsta i samhället. Så nu återstår gatans lag . Jag är så tacksam och imponerad av er alla modiga kvinnor som nu står upp

Måste bara förtydliga att minimistraffet för våldtäkt är två års fängelse. OM man döms, vilket såklart är ett mycket litet fåtal, så får man alltså ett långt fängelsestraff.

Att bero på "åldersdigna" : När jag arbetade som vikarie på ett boende för dementa möttes jag en morgon av en förtvivlad dement kvinna som berättade att hon blivit våldtagen av två karlar. Efter att ha tröstat henne och lyssnat på hennes berättelse samt talat med ordinarie personal förstod jag att denna våldtäkt skett när kvinnan var ung. Hon som var dement återupplevde alltså detta gång på gång. Detta åldersdigna som skett kanske 50 år tidigare. Och med påverkan på hela livet eftråt.

Milla. Två år är väl inget straff, ute efter halva tiden.. Tänker på oss som "straffas" hela livet med att se eller veta att förövaren går lös där ute, fri att fortsätta förgripa sig och förstöra livet för flickor och kvinnor.

Som sagt, det är svårt att få till en dom för våldtäkt men får man det är det alltså minimum 2 år. Kan alltså bli mer. Det är ju så att det är svårt att bevisa liksom det inte går att bevisa vem som är mördaren om två är på plats och sedan skyller på varandra, då går båda fria pga det inte går att bevisa vem så det där med bevis gäller ju alla brott. Hur som helst får vi hoppas att det här med metoo blir en ögonöppnare för många och män skärper till sig ordentligt.

En äldre man i släkten blev nyligen anklagad för våldtäkt. Denna gubbe är illa omtyckt i vår släkt pga att han slagit och hotat de kvinnor han levt med och även suttit i fängelse för det Ändå blir han tvärsäkert försvarad av en kvinnlig släkting (som jag vet avskyr gubbfan i vanliga fall) med orden " Han har ju gjort mycket skit, men det här tror jag inte på, han behöver inte våldta någon, han ser ju bra ut. Någon våldtäktsman är han inte".

Hej,
Jag har en fråga ang vad du/ni tänker om pornografisk reklam. Enligt UMO räknas "Att visa eller sätta upp sexuella bilder som känns obehagliga för andra" som sexuella trakasserier. (http://www.umo.se/Vald–krankningar/Sexuella-trakasserier/) Själv har jag alltid mått dåligt när jag sett de bilar i Stockholm som gör reklam för strippklubbar med hjälp av pornografiska bilder av kvinnor. Borde inte detta räknas som sexuella trakasserier?

Milla
Menar du att två år är ett långt straff, fy fan säger jag bara. Och då har vi inte ens pratat om grov våldtäkt/grupp våldtäkt där straffet kan vara alltifrån 2-6 år sällan 6…nej du tänk om där. Jag tycker man kan addera 10 år minst på både våldtäkt och grov våldtäkt. Återfallsförbrytare menar jag ska ha livstid. Men oavsett så kan du inte komma ifrån att två år där man dessutom kommer ut efter 2/3 av tiden är ett tufft straff.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *