Kategorier
feminism & genus

Män bryr sig inte om att vi utsätts för övergrepp

Jag är så jävla trött på män som alltid måste ta plats och utrymme med sitt kränkta bebisböl så fort kvinnor försöker prata om det män utsätter dem för. De är ju en ganska stor del av problemet om man säger så. Om man, som man, försöker tysta kvinnor som berättar genom att indignerat vråla att INTE ALLA MÄN så bidrar man till att skiten kan fortsätta. 
 
”Hur ska män reagera då när de blir generaliserade????” MED BESTÖRTNING ERA JÄVLA FLARN. Inget annat. Med bestörning över vad kvinnor får utstå. Fast ärligt talat blir jag trött på de som reagerar så också, like you didnt know? Har ni bott under en jävla sten? Har ni hållt för öronen? Har ni inte sett? Har ni inte registrerat? Har ni inte fattat?
 
Svar: de HAR sett. De har sett Jocke på festen fippla under Amandas kjol när hon blev för full och så har ni skrattat och sagt ”va faaaan Jocke kom igen, hon är ju för full” och sen har de liksom tyckt att det var en sån där fyllegrej som man inte behöver riva upp himmel och jord för. Eller så har de ignorerat det där framviskade nejet när de tjatat till sig sex av flickvännen för egentligen vill hon ju om han bara får chansen att göra henne kåt. Fast det sistnämnda är inte heller så viktigt. 
 
De ser och de vet men de tycker att det är sånt man får räkna med för en gång så tafsade Niklas mamma faktiskt på mig på krogen och jag skrattade bara åt det för det var väl inte så farligt. Äh jag vet inte. Jag har cirka noll förtroende för män och deras verklighetsuppfattning. Män är inte våra allierade. De är våra fiender. Glöm inte bort det. 
 
 
Dagens inspo: Kali. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Män bryr sig inte om att vi utsätts för övergrepp”

’Ja, men om du tycker att det där du varit med om är jobbigt så måste du ju förstå att det är jobbigt för mig att lyssna på när du pratar om det!’
(sagt av man i min närhet)

Kloka ord och synpunkter!
Jag tror det här med sexuella övergrepp tolkas väldigt olika också. Jag har arbetat i krogmiljö i många år, som manlig personal har jag haft oinbjudna kvinnliga händer både "här och där" vid varje pass. Men mitt perspektiv då (var mycket yngre då) var att det var positivt. Den kille som flest tjejer tafsande på den kvällen "vann".
Jag tror det är en bidragande orsak till att killar inte förstår problemet/debatten. Killar har svårt att förstå problemen med tafsande eftersom de ofta själva tycker det är en positiv upplevelse om en tjej tafsar på dom.
Det var först när jag blev äldre som jag började tycka det var otrevligt och nedvärderande att bli tafsad på. Det är först nu (är dryga 30) som jag insett problemets magnitud. Nu säger jag ifrån när jag blir tafsad på och tycker inte alls det är okej.
Men att som kille ta upp tafsande (på den egna kroppen) är svårt. Tar man upp det med kvinnliga bekanta blir det "men lilla vännen, så farligt var det väl inte" och tar man upp det med manliga bekanta förstår de inte vad jag klagar på.

Minns fortfarande en diskussion med min lärare när jag var 6 år. Hon hade samlat oss flickor i grupp. Vi hade tagit upp med henne att pojkarna tafsade och inte lämnade oss ifred. Hon förklarade då för oss att om vi inte säger "nej" tillräckligt hårt och barskt, så förstår inte pojkarna att vi menar allvar. Vi måste verkligen SKRIKA "nej" för att de ska förstå. För så funkar killar. 🙁

Känner igen detta, FÖR VÄL. Min egen man reagerar så. Han blir förbannad när jag generaliserar. Han blir kränkt över en kvinnofestival. Han blir oproportionerligt upprörd över att EN KVINNA tog tillbaka det hon sa om våldtäkt.
Sen när han läser om all skit som händer mot kvinnor, det är ju vardagsmat så hur ska han reagera liksom?? Att tänka så är så indoktrinerat och naturligt. Men jag ger mig inte, jag ska fortsätta förpesta hans tillvaro med dessa fakta och analyser. En dag kanske han börjar tänka annorlunda. One day..

Helt sjukt, 6-åringar?!
När jag var i den åldern hade man ju inte ens fattat att killar och tjejer var olika. Vi duschade tillsammans efter gymnastiken i förskolan. (Upp till årskurs 1). I årskurs 2-4 kom "pussjage" (när man jagade varandra och fångade man en person fick man en puss av den personen) Tjejerna jagade varannan gång och killarna varannan.
Tiderna förändras…

Peter, vad vill du ha sagt?
Att det är svårt för män också?
Känns rätt irrelevant att under ett inlägg som handlar om att i princip VARENDA kvinna blivit utsatt för övergrepp berätta anekdoter om att det visserligen är svårt för män också. "Problemets magnitud" ang tafsande på män?! Skämtar du nu?
Klart tafsande känns jobbigt, välkommen till en kvinnas vardag. Skillnaden är väl att som man är du fredad i stort sett hela tiden, du har möjlighet att säga ifrån och bli tagen på allvar, strukturellt blir du ej förtryckt i egenskap av man etc etc.
Sorry för surt inlägg, men känns jävligt irriterande att män ba "woah det var inte kul att bli tafsad!!" på när kvinnor berättat om massa skit men aldrig blir hörda och status quo råder.

NL –
Nej, jag reflekterade kring min uppfattning om varför män inte arbetar mot tafsande eller sexualiseringen av kroppar.
Men ditt inlägg klargör ju en del av det problem jag menar finns. Män förväntas bete sig på ett visst sätt när det gäller tafsande. Avsteg från den bilden möts av hånfullhet från kvinnor och oförståelse från män.

Peter-
Jag menar inte att förminska din personliga upplevelse. Det är mer kontexten. För mig som har försökt berätta om olika liknande situationer hur många gånger som helst och alltid mötts av axelryckningar och att det är något man får ta som kvinna, känns det frustrerande att en man kommer och problematiserar samma sak som om det är en uppenbarelse. Liksom, JA, exakt, jag har ju sagt det hela tiden! Ska det först tas på allvar när en man säger att han också blivit tafsad på och inte gillade det?
Sen är det superbra och viktigt att förstå varför män inte bryr sig om att kvinnor (eller andra män för den delen) blir utsatta som du belyser.

Peter-
Jag menar inte att förminska din personliga upplevelse. Det är mer kontexten. För mig som har försökt berätta om olika liknande situationer hur många gånger som helst och alltid mötts av axelryckningar och att det är något man får ta som kvinna, känns det frustrerande att en man kommer och problematiserar samma sak som om det är en uppenbarelse. Liksom, JA, exakt, jag har ju sagt det hela tiden! Ska det först tas på allvar när en man säger att han också blivit tafsad på och inte gillade det?
Sen är det superbra och viktigt att förstå varför män inte bryr sig om att kvinnor (eller andra män för den delen) blir utsatta som du belyser.

NL –
Jag tänker att du missförstod mitt första inlägg eller om jag skrev otydligt?
Jag har inte någonstans försökt förringa kvinnors upplevelser? Jag har försökt belysa mäns upplevelser, för jag tror att vi har svaret på varför män inte arbetar mot tafsande.
De gör inte det eftersom de själva tycker tafsande är något positivt, om en tjej tafsar på dom.
Ingenstans har jag skrivit att min upplevelse skulle vara mer eller mindre värd än kvinnors upplevelser?

Peter – om män slutade fundera över hur _de_ känner inför att bli tafsade på och istället bara lyssnade på oss kvinnor och vad _vi_ känner så skulle ju det inte vara ett problem.
Men det är ju just det, män är inte intresserade av andras (läs:kvinnors) upplevelser.

Jag blir så trött ändå på diskussionen som följer nu. Se ex Nina Åkestam på FB. Som om att det är en nyhet att alla kvinnor utsätts för sexuella trakasserier. Det är ju var och varannan man som utsätter kvinnorna för trakasserierna. Dom om några vet vad som försiggår. Varför skulle männen lyssna nu? Vari ligger nyheten ? Att vi inte gillar att bli våldtagna? Få ett finger under kjolen? Bli kallade hora? Jo jag tänker visst det raljera över hur männen bemöter detta. Jag har läst alla kommentarsfält jag kunde hitta och hittade typ 3 män bland alla vittnesmål från tusentals kvinnor. De säger "inte alla män". Återigen är det viktigast att lägga fokus på. Ja jag håller med dig. Dom bryr sig inte. Vi får ta den här fighten själva.

Peter
Män behöver inte förstå. Förståelse är irrelevant. En annan människas kropp ska fredas oavsett. Det är respekt som är relevant och det är precis det män inte har för kvinnor, och det är problemet.

Elsie –
Jag tror även du missförstod mitt inlägg, eller om jag var otydlig.
Om män tycker det är positivt att bli tafsade på så kommer de knappast se problemet med att bli tafsade på?

Lady Dahmer –
När jag ser tillbaka på tiden när jag själv ville bli tafsad på så förstod jag nog inte att någon kunde uppleva det obehagligt. (Om det ingick uttalat hot/hot om våld då) Jag tolkade det mer som smicker.

Peter: Jag förstod att det var det du ville få fram. Män förstår inte att kvinnor ogillar pga att män själv gillar.
Jag tror för att fler män ska förstå så får man ta fram jämförelsen om ifall en man taffsar på en annan man, för att förstå obehaget, det ovälkomna men framförallt hotet och vetskapen om att det rent fysiskt blir svårt att värja sig och få stopp på det pga muskelstyrka mm.

Hej!
Nu ska jag skriva något som gör den äldre generationen förbannad men såhär det, min förhoppning är att varje generation ska bli lite bättre. Jag jobbar på en skola och får redan vittna mycket hur småkillar tafsar på småtjejer (7åringar). Flickorna fnittrar lite nervöst och jag blir arg och skäller ut och säger till klassen att ni får aldrig ta på någon om den själv inte varit med på det, aldrig! (ifall jag förbjuder helt vet jag inte heller om det är en bra lösning) Det händer ju att flickorna slår till pojkarna i rumpan med, mycket är säkert på lek nu MEN det är ju också såhär det börjar. Den oskyldiga leken könen emellan som sedan blir deras rättighet. Vi kvinnor. Jag tog upp problemet i personalrummet varav en av mina kvinnliga kollegor på 60 år utbrister – Men flickorna måste ju lära sig att säga nej!! Jag blev upprörd och sa att det är inte deras ansvar, att man aldrig får lägga ansvar på offret. Och samtidigt tänkte jag att jag längtar tills dessa fossiler försvinner från skolans värld. Det är ju förfan omöjligt att komma någonstans när fossiler jobbar på skolorna. Varje dag säger hon till flickorna hur söta de är och hur tuffa pojkarna är. Jag ryser längst ryggraden. Och kan säga till en flicka "Ja, du vet ju hur pojkar är!" när han drar henne i håret.

Hmm –
Absolut en poäng där. Män ser det rimligen inte som hotfullt om en kvinna tafsar på dom, det är mer ett tecken på att kvinnan uppskattar deras kropp. Ett sätt för henne att visa att hon är intresserad. Om en man skulle tafsa på en annan man skulle han antagligen inte uppskatta handlingen, om han inte är homosexuell då, kanske?
Det finns ju videoklipp på YouTube där kvinnor och män tafsar på andra kvinnor och män i rulltrappor. Reaktionerna är talande. (Enda gången männen reagerar negativt på kvinnans tafsande är om hans partner står bredvid).

Peter: Är det inte så att män bara gillar när kvinnor de finner attraktiva/ och eller i ung ålder tafsar som något eventuellt nice. Blir män verkligen glada om oattraktiva kvinnor upp i åldern eventuellt helt nerknarkade/fulla tafsar och håller på det tror inte jag. Dessutom så är det ju helt irrelevant i diskussionen egentligen då män för kvinnor är stora, läskiga och starka och det är ett konstant realt hot som hela tiden är närvarande och händer jämt.

Candylion –
Nä, en knarkad kvinna som tafsar är sannolikt inte särskilt populärt. Det gäller sannolikt kvinnor som man upplever som attraktiva. På krogen var det sällan ett problem med knarkade kvinnor.
Jag vill förtydliga att jag inte försöker jämföra upplevelser eller hur ofta detta drabbar män/kvinnor utan försöker hitta förklaringar till varför män har svårt att ta till sig problemet med tafsande.

Jamen prata med dina kompisar av manligt kön om dina frågor då och belys problematiken, ifrågasätt machokultur och attityd gentemot kvinnor som är nedlåtande varje dag och konsekvent. Vi (alla) kvinnor som blir utsatta förstår varför män beter sig… för att de kan och för att de inte respektera ett nej och kvinnors kroppar. Jag vill att män ska sluta bete sig, jag vill att mina syskonbarn ska växa upp under trygga förhållande. Så länge som män våldtar, mördar och kränker kvinnor dagligen har vi en jäkligt lång väg att gå. Vilket steg tänker du ta Peter, på det kollektiva planet vill säga?
Sedan din jämförelse av sexuellt tafs är skrattretande, menar du att en kvinna som är 1,60 cm skulle utsätta en man för samma hotbild som en man på 1,80 cm kan göra mot henne. Lägg därtill muskler och tyngd…. alltså, hade förövrigt en kompis som fick sin fitta masserad av en okänd man som kom bakifrån henne vid ett barbord. Hon hade jeans tighta som fan men han lyckades "fånga och trycka till hennes underliv" under trosorna. Lägg av att ens försöka jämföra män och kvinnors utsatthet i det offentliga rummet.

Peter: Det handlar ju inte "bara "om tafsande ( även som det är illa nog) som du verkar snöat in dig på detta det handlar även om hot, faktiska våldtäkter, övergrepp och våld som är så mycket större än nyp hit och dit. Män roar sig OFTA med att hota kvinnor om våldtäkt (inte bara nättroll utan faktiska män som finns ute i samhället) och förfölja dom gärna i gäng med andra män. Har hänt mig och samtliga av mina kvinnliga vänner och släkt massvis med gånger att man plötsligt blir drabbad av folk som går efter en eller åker efter en i kollektivtrafiken som går av på samma station och följer efter en.

Sofia –
Jag försöker prata om det med mina vänner, kollegor och andra. Försöker hitta strukturer i samhället som gör oss till dem vi är o.s.v.
Jag vill återigen påminna om att jag inte någon gång i den här tråden försökt göra några jämförelser av upplevelser. Jag har försökt ha en konstruktiv dialog om VARFÖR män inte tycker att tafsande är ett problem.

Wendigon,
Jag representerar väl en av dem som såg det här som en nyhet innan jag upptäckte feminismen för ett par år sen. Innan dess var jag blind inför omfattningen av det här problemet trots att jag var drabbad själv. Jag slätade helt enkelt över övergrepp och trakasserier för att inte skapa dålig stämning. Jag förstår att de som varit medvetna en längre tid blir trötta av att se samma diskussion komma upp om och om igen men varje gång den gör det så blir fler och fler kvinnor medvetna om att skammen inte är deras att bära. Kanske är det för att jag fortfarande är en relativt nyfrälst feminist men jag har hopp om att det kommer att bli bättre ju fler kvinnor som medvetandegörs i såna här diskussioner och som kan skapa dålig stämning istället för att släta över. Kanske mitt hopp mattas av med tiden, vi får se, men än så länge lever det.

Furyosa: Jag tycker också att det är bra att diskussionen förs, för kvinnors skull. Absolut är det så normaliserat att vi tror att det är så här "det bara är". Och jag tror också att #metoo stärker kvinnor att säga ifrån och anmäla.

Peter:
Det är så fullständigt fascinerande att du verkligen inte fattar. Bara din sista mening om ’konstruktiv dialog’ om VARFÖR män begår övergrepp!? Här, bland stor majoritet kvinnor som vi just konstaterat i princip ALLA är offer för dessa övergrepp – och samtliga är offer för rädslan att bli (än en gång) offer? Fattar inte du att det är själva bilden av ditt förbannade privilegie att helt abstrakt och ’konstruktivt’ kunna diskutera detta? Och ifrågasätta de som reagerar på detta, som ber dig sluta? Så överextremt oempatiskt, och totalt sorgligt. Du kommer här och ska framstå som ’den gode mannen (TM)’ men klarar inte att se systemen i något, irrelevansen i dina jämförelser eller övergreppet det är att övergreppsoffer ska hjälpa dig att leta orsaker till sina övergreppsmäns beteende.
Har du ’konstruktiva dialoger’ med offer för massakern i Las Vegas om varför han som sköt valde att göra det? Och blir stött om de inte vill ’diskutera’ – ’kom igen, jag försöker bara vara konstruktiv här!’?
När jag var sju år blev jag systematiskt nypt i intima kroppsdelar, spottad på, hotad med våld och till livet av en två år äldre pojke (ca dubbelt så tung). De vuxna försökte förklara om och om igen VARFöR han var helt vidrig. Han hade det säkert jobbigt hemma, men DET SKITER VÄL JAG I! Sa jag INTE då, jag förstod att jag förväntades stå ut samt förstå och helst tycka synd om honom, det var ju syndare om honom – egentligen. Ingen vuxen la nånsin energi på att skydda mig. Samma mönster upprepas livet igenom för kvinnor, i olika form, med olika män. Nu upprepar du detta mönster genom att uppmana oss här till att hjälpa dig ’förstå’ övergreppsmän. Många här har redan lagt massa energi på dig, helt enligt patriarkala strukturer, men du vill ha mer, ’undrar ärligt’. Tycker du inte det är pinsamt, egentligen smärtsamt, att vara en sån person? *Uppriktigt fråga

M-
Jag har svårt att förstå hur du tolkat mina inlägg?
Jennie –
Tror du inte att det är nödvändigt att deltagare från olika sidor/läger/grupper el.dyl. pratar om problem som finns i vår omgivning? Eller finns det någon grupp som har exklusiv rätt till att arbeta mot problem i samhället?
Jag tycker redan debatten (för det är en debatt, ingen dialog) är sjukt polariserad och problemen förtjänar väl mer än två läger som snackar skit om varandra?
Till sist är vi alla människor med olika sidor, egenskaper, föemågor, vi tillhör olika grupper, subgrupper osv. Men vi lever i samma samhälle… Mitt perspektiv är att alla räknas. Det känns märkligt att i jämställdhetsfrågor ha perspektivet att en grupp ska styra vad medlemmar i andra grupper får säga, tycka och tänka.
Jag trodde att man efterlyste män i debatten (som förhoppningsvis blir en dialog någon dag)?

Peter
Du skriver "Om en man skulle tafsa på en annan man skulle han antagligen inte uppskatta handlingen, om han inte är homosexuell då, kanske?"
Kanske är det här anledningen till att du har så svårt att förstå. Varför skulle en homosexuell man vilja bli sexuellt trakasserad? Det verkar som om att du tror att alla kvinnor och homosexuella män är attraherade av män i allmänhet? Jag respekterar män som människor, men det är ytterst få som är attraktiva. Jag skulle vilja gå så långt som att säga motsatsen, att tanken på fysisk beröring med 99,999999% av alla män på jorden känns direkt motbjudande. Äckligt. Och inte ens om någon är attraktiv vill jag bli fysiskt berörd utan mitt samtycke.

W –
Nä, det är ju olika hur man förhåller sig till andras beröring. Vad jag inledningsvis menade var att det kan vara en förklaring på de problem vi ser idag, eller en del av förklaringen. Att män tafsar, eller inte ser tafsande som ett problem.
Du upplever det frånstötande, äckligt andra (jag när jag var yngre) upplevde det som en liten vinst.
Jag tror inte att kvinnor tycker att alla män är attraktiva, men jag tror att väldigt många män TROR att de upplevs som attraktiva. De agerar säkert därefter också.
Ja, min text om homosexuella män och tafsande låter inte bra. Jag menade dock att homosexuella män kanske förhåller sig till att bli tafsade på, på ungefär samma sätt som min erfarenhet av heterosexuella män?
Om vi hade tävlingar varje kväll vem som hade fått flest händer i skrevet eller nyp i rumpan så kanske även homosexuella män hade det?
Jag inser att min närvaro orsakar irritation och provocerar mer än möjliggör dialog. Jag ska därför avsluta med detta inlägg.
Väl mött!

Peter. De flesta män fattar att dom inte är kvinnor och därför inte kan överföra sina erfarenheter på kvinnor.
Men tar och kvinnor ger i det heteronormativa sexuella samspelet. Därför upplever inte du, eller jag för den delen, det minsta obehagligt, hotfullt eller problematiskt när du oombedd blir tafsad på av tjejer. Det är liksom bara som det ska va det för det är du som man som tar och som har den fulla kontrollen ändå. Om vad som sen ska hända. Om hon som tafsar, hon som ger, ska få vad hon vill ha eller om du i din rätt som man ska avvisa henne. Beslutet och makten i situationen är din. För tjejer, de som ger, ser det helt annorlunda ut vid samma situation. Mannen som oombedd tafsar ger inget. Det gör inte män för dom tar. Och tjejen som blir tafsad på frågar sig automatiskt, fullt naturligt, om hon gett något. För tjejer ger. Mannen tar alltså utan att fått sig nåt givet. Vad ska hända härnäst frågar sig tjejen. Ska mannen fortsätta ta? Och ta och ta och ta… när blir han nöjd? Vad kan jag göra? Spelar det roll vad jag gör? Ja som du ser Peter samma situation helt olika beroende på heteronormativa kontext som bestämmer hur kvinnor och män förväntas förhålla sig till varann.

Peter-
Jag missförstår dig inte alls, jag tycker bara inte att det är en bra ”förklaring”. Bara för att jag gillar något har jag inte ett dugg problem att förstå att det inte är så för andra, framförallt inte när dessa andra gång på gång på gång talar om att de inte gillar det. Jag älskar kaffe men det hindrar mig inte från att fråga mina gäster om de hellre dricker annat eller inget alls.
Att utgå från sig själv istället för att lyssna på andra funkar inte. Tyvärr är det ju så män gör pga självupptagna.

Peter, för att det ska bli värdefullt att alla är med och engagerar sig och diskuterar behöver alla veta hur man gör när man lyssnar. Du verkar ännu ännu inte besitta den konsten, välkommen tillbaks när du lärt dig att ditt största bidrag till feminismen är att lyssna och ta det kvinnor säger på lika stort allvar som du tar dig själv och inte dränka oss i dina monologer eller hemmasnickrade teorier.

Jag uppskattar Peters närvaro i kommentarstråden. Den ger mig indirekt andra perspektiv, dvs när ni ska "förklara" för honom hur allt egentligen ligger till. Men finns ingen anledning att vara otrevlig mot honom. Jag tycker det är bra att Peter är här och läser och ibland kommenterar. Han har dessutom mycket sjysstare ton i sina kommentarer än många av oss andra. Nu får väl jag påhopp, men men, så är det.

Vi behöver först sexuella-trakasserier-SKYDDskaps-lektioner i skolan/hemma innan sexualkunskaps lektioner i skolan/hemma. Lektioner i att MIN kropp är MIN och att ingen annan får gå och ta på någons kropp utan tillåtelse och att NEJ är ett NEJ. Är man dålig på att förstå hur en annan människa fungerar så FRÅGA – Är det okej med en kyss/kram/tafs/kommentarer? Sedan respektera svaret. Uppenbarligen verkar det vara många som antingen medvetet/omedvetet utsatt många andra för obehagligheter.
När det är stoppa mobbing kampanjer så instämmer de flesta och tycker det är hemskt. Men att tafsa/utsätta någon för sexuellt våld/kränka någon sexuellt/säga kommentarer om någons kropp det har man liksom inte märkt innan? En dag kommer det hända ditt barn/syster/fru/mamma…..Då kanske det blir annorlunda…..

Jag tror visst att denna kampanj gör skillnad. Att vi kvinnor enas kring detta och visar i grupp att vi står enade, har det hänt i denna utsträckning förut? Det har öppnat upp för att kvinnor som tidigare inte vågat berätta känt supporten att berätta. Som Cissi t ex. Det är väl klart att det betyder något? Att kvinnor från olika grupperingar enas kring detta. Det är en uppvisning i kvinnlig solidaritet. Känns konstigt att du måste säga att det inte gör någon skillnad, istället för att addera din röst till fullo. Vi behöver enas!

Det som skrämde mig mest när jag fick höra om den här kampanjen var att min första tanke gick något i stil med "vadå ’me too’, måste man säga det, det har väl hänt alla tjejer?". Sen insåg jag hur jävla fucked up det var.
Sen har jag märkt hur många killar det är som kommer i stil med "buhu vi har också problem". Ja men ta er egna jäkla kamp då istället för att försöka ta över något som upplyser om kvinnors problem.

Om du vill se svaret från AB på frågan hur de tänker skriva om Wallin och Virtanen så får du dra ett mejl, din adress framgår inte så tydligt här/inte alls. (hatar när man inte kan kontakta skribenter annat än via kommentarer, skriv ut kontaktuppgifter för fasen, det gör alla andra medier)

Här har jag tagit en text om en händelse jag var med om i tonåren.
”INGEN vill bli våldtagen.. ingen.
Så vad är alternativet när en inser att det är precis vad som är påväg att hända? Jo, du gör vad förövaren vill.. så slipper du genomlida en våldtäkt. Du har ju redan insett att den här killen accepterar inte ett nej.. då hade han gått när du bett om det från början. Då hade han slutat när du bad om det.
Så vad gör jag, ligger kvar.. genomlider, håller ut, knäpptyst och rädd för att bli våldtagen annars.
Efteråt.. undrar jag, varför lät jag det hända? Varför försvarade jag mig inte? Skrek, slogs, gjorde större motstånd?
Vad är det för fel på mig?
Men det är nog inget fel.. det är bara så att ingen vill bli våldtagen..”
Denna killen har nog aldrig efteråt reflekterar över detta.. i hans ögon var det kanske ”samtycke”. Denna svenska, snygga, populära killen.. ropar säker ”inte alla män”, för han minsann respekterar tjejer, och skulle inte göra ngt mot deras vilja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *