Kategorier
feminism & genus

TAFS ÄR LIVETS GLÄDJE HÖRRNI!

Såg ni nyhetsmorgon imorse? Om inte så kan ni klicka här och kolla. Bläddra fram till cirka 3.10 och lyssna på vad mannen i sällskapet har att säga om #metoo. 
 
”Vi får inte ta bort det som handlar om vardagens och festens glädjerika flört, nåt litet halvfulla farbrors tafsning som inte är illa menat, det är livets smuts och livets glädje att göra bort sig” – Erik Hörstadius
 
Här har ni ett ypperligt exempel på hur män objektifierar kvinnor. 
 
Hörstadius pratar om att det tillhör livet att ”göra bort sig” och syftar då på fulla farbröder som tafsar fast de inte menar nåt illa, som om personen de tafsar på inte är en riktig människa (subjekt) med rätt till sin kropp och integritet. Nej kvinnan som tafsas på är bara ett föremål (objekt) som användes i denna livets resa där man gör bort sig.
 
Nu är Hörstadius visserligen en gammal Slitz-skribent så detta med att objektifiera kvinnor är inget nytt för hans del gissar jag. 
 
Hajjar ni hur sjukt det här är? Det är som när jag blev utsatt för övergrepp av en full pappa till en klasskompis när jag var tio och de andra vuxna omkring ba ”oj han blev ju lite för full så tokigt” och skickade hem honom utan att rapportera, ringa polisen eller på nåt annat sätt ta det vidare. Han var full, han tafsade på en tioåring, han gjorde bort sig. Livets glädje! Nu vänder vi blad och går vidare. 
 
Att göra bort sig är liksom att kanske bli för full, vara lite småotrevlig, spy ner sig själv, kissa på sig, sjunga falskt, tappa bort nycklarna. Sådana saker. Inte begå övergrepp på människor. Då har man passerat gränsen och kommit in på helt annan mark. 
 
Varför får män ens prata om detta på bästa sändningstid? Varför får de förminska och ursäkta de övergrepp som de begår? Vad säger Hörstadius till sina döttrar om de tafsas på? Att det hör till? Att det är livets glädjeämne för män och att de får tåla lite? Han snackar om att han inte vill att de ska gå genom livet utan att … oklart men typ utsättas för sexism och tafs? (”skämt och folk som gör bort sig”) Vad säger han till dem? Hur pratar de om tafs hemma?????
 
Blir så jävla olycklig. Fy fan. FY FAN. 
 
 
Sen sitter de andra och uttrycker att de tycker synd om Timell och Virtanen som hängts ut och behövt gå under jorden. Det är så jävla vidrigt att jag inte vet var jag ska ta vägen. Nej det är inte synd om dem. Det är synd om kvinnorna som drabbats. Det är synd om deras offer och om deras fruar och deras barn. Men det är inte synd om dem som äntligen får stå för sina övergrepp. 
 
VAD ÄR DETTA FÖR VANSINNE? Herregud är jag fast i the twilight zone? Nej just ja det är ju gamla goa patriarkatet där män som Hörstadius kan sitta och vifta bort tafs och där tv-paneler kan ge sympati till förövarna.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”TAFS ÄR LIVETS GLÄDJE HÖRRNI!”

Nä, jag pallar inte kolla. Har suttit och läst massa dumma saker idag. Tjejer/kvinnor som tycker att det "glöms bort" att de gillar att bli upphånglade och att det är hett att bli tagen att killar/män inte ska fråga om lov innan, för gud förbjude vad avtändande.
Blir så trött. Killar/män/gubbar som inte kommer "våga" ragga längre. TRÅKIGT, stackars äckliga krakar.
Tack för att du finns Natashja! <3
Får påminna mig om att det finns vettiga människor genom att läsa dig.

Håller med så sjukt! Försökte kolla på hela klippet och tyckte att Hanne Kjöller sa några bra saker tills…hon menar alltså att det är synd om de här männen som fått gå under jorden och detta för att de är ändå människor!!! Va?! Så om de är människor vad är då deras offer?
Hon tycker också att om deras chefer hade gått ut tidigare och hjälpt dem då hade det i princip inte behövt bli så här stort. Jasså! Nej förstås, om de på ett tidigt skede hade fått sparken, ja då hade det förmodligen sett helt annorlunda ut. Det låter för mig som att göra det väldigt enkelt för sig, typ ett samtal med chefen så är allt löst. Jag jobbade ett kort tag (tack och lov) som biträdande chef (minichef) och kan lova att så lätt är det inte att ändra på människors dåliga attityder och beteenden.

Här har man gått runt i alla år och varit rädd för manshänder som sträcker sig efter en men så är det bara festens glädjerika flört, en vänlig farbror som vill klämma och känna lite!

Det kvittar vad den halvfulla farbrodern menar med sin "glädjerika flört". Eftersom det är JAG som är mottagare så är det JAG som har tolkningsföreträde på situationen. Om jag upplever det som obehagligt och en kränkning SÅ ÄR DET DET! Vad brottslingen (ja, det är faktiskt ett brott att tafsa och de som begår brott är brottslingar) menar med sin handling är helt irrelevant.
Vi skiter fullständigt i vad män menar med att tafsa på oss… VI VILL INTE BLI TAFSADE PÅ! Varför ska det vara så förbannat svårt att fatta? Allvarligt?! Varför kan inte vår ovilja bara respekteras utan en massa diskussioner och förhandlingar? HELVETE!

Så mycket märkligheter som har kommit upp med det här också. Folk tycker att det blivit för stort och vill tona ner. Så himla underligt när det är så många som öppnar upp sig och berättar om väldigt svåra saker. Förstår inte hur man kan börja vilja problematisera ett sånt här väldigt viktigt uppror.
Men jag tror ändå att det kommer hända saker av allt detta. Vi har tagit ett steg framåt, det känns så. 💪

Fan måste bara säga att fan vad bra familj ni är! Även om du och cissi haft era problem förr osv så står ni bakom varandra när det räknas och behövs. Det är det en familj gör ❤ ni är fantastiska

Expressen har publicerat en intervju med Timell nu. Han säger väl i princip att han inte förstått hur fel han betett sig, hur ledsen han är och att hur dåligt han mår nu. Jag känner mest att det troligtvis är någon smart person som sett hur dåligt det verkar gå för Virtanen med att tysta ned det och att det här är en räddningstrategi snarare än någon genuin vilja att be om ursäkt. Mycket hänvisningar till att Timell mått dåligt och haft ett bekräftelsebehov och att det är därför han betett sig som ett as. Kan liksom köpa att man kan dra ett skämt någon gång som man inte förstår är olämpligt eller inser först efteråt var korkat, men att tafsa på någon som en "kul grej"? Kom igen. I och för sig vet jag inte vad som är mest tragiskt: att Timell insett hur vidrigt han betett sig men gjort det ändå eller att han på riktigt inte skulle ha förstått att han inte har någon rätt till andras kroppar.

Har precis vaknat och jag sitter och väntar på att Nyhetsmorgon lördag ska börja. Tänker titta på "tips på hur man pratar med sina söner" eftersom nyheterna numer handlar om "fenomenet" meetoo… kollade på klippet på TV4 panelen alldeles nyss och den där jävla pajasen i mitten verkar ju helt rökt i huvet.
Jag är vansinnig, har varit hela veckan. Så jävla arg på alla män. Hatar snart alla män ( är inte riktigt där än pga rädsla för patriarkatet) Menar män som uttalar sig att dom inte haft en jävla aning om vad som pågått i alla tider!? Är detta ett nytt fenomen!? Medieföretag som helt plötsligt kryper till korset, dom gör det inte för oss kvinnor, dom gör det för att dom inte har nåt val… Dånandet från meetoo tvingar dom helt enkelt att offra sina kassakor för att inte tappa läsare/tittare/sponsorer eller vad man nu vill kalla det… Min egen teori som sagt, men jag tror inte ett ögonblick på att männen vill förändra nåt. Dom sitter och väntar på att denna meetoo-grej ska försvinna, ebba ut så de kan fortsätta sitt svineri. Jävla pack.

Det finns nog många många fler män som är rädda i denna stund och verkligen bara vill att det ska lugna ner sig. Det är ju inte bara Virtanen, Timell och två till det handlar om, fastän det nästan kan verka så just nu. Och en hel del fruar kanske också är oroliga? Som kanske vet att de är gifta med en inflytelserik mansgris (rädda att han är nåt värre). Sen all denna sliskighet som spricker i solljuset just nu. Tänker tex. på hur Alex Schulman i en intervju sa till Gry Forssell att hon var Sveriges vackraste kvinna. Hur obekvämt det blev för henne, vad skulle hon svara på det liksom? "Jaha, du var en av dom som drömde om mig när du var ung? Intressant." Not.

Det vänliga, lite skojiga gubbtafset i form av min fars urstarke hårdhänte kompis på 60+ år som drog mitt 15 åriga jag till sig för att försöka hångla upp mig. Detta mitt i centrum på en liten ort där alla känner alla med massa folk runtomkring. Jag kämpade emot tillräckligt för att komma undan. Han var ju full! Då är det ju ok! Får ju inte ta det ifrån honom såklart.
Gick rykten om att han hade hånglat med en tjej i klassen över mig. Det hade kanske inte hänt eller kanske blev hon tvingad, svårt ändå att tro att hon isf skulle gjort det frivilligt. Vad vet jag? Önskar bara jag då sagt ifrån, då när det hände. Nu är mysgubben död och begraven och hans skojiga tafshänder har ruttnat bort sen länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *